Fotoğrafçılık Forumları
Büyük Araştırma
SELAMLAR..
Uzun süredir yoktum,bir hayli özledim doğrusu buraları.. Topic kirlenmesi yaratmamak ve konuyu dağıtmamak için, aynı başlığı yenileyerek devam ettiriyorum. Önce, eski incelemelerimi çok kısa olarak geçeceğim ve sonra yeni konular;
Bu topicte yer alan her inceleme, "DPREVİEW, STEVE'S DİGİTAL, LETS GO DİGİTAL, PHOTOGRAPHY BLOG ve ÇEŞİTLİ FORUMLAR"da yaptığım incelemelerin sonucu ve artı kendi gözlemlerimdir.
ESKİ KONULAR
CANON S3: Hızıyla çok iyi.. Objeye çok hızlı odaklanıyor,pozu kaçırmıyorsunuz. Keskinlik ve doğal renk tonlaması çok çok güzel. Ama iso400 değerinden itibaren yarattığı kumlanma(noise) katlanılır değil bence. Ayrıca lcd ekran hem küçük,hem de zayıf ışıklı.. Bu da doğru pozlama yapmamızı ve net odaklanmamızı zorluyor. Tabi ki vizör de aynı şekilde kötü! Videosu gayet güzel S3 ün, ama kısa süreli video çekiyor. SONUÇTA, S3 iyi bir makine ve şu anda fiyatı düştüğü için,öneriyorum.
SONY H5: S3 kadar hızlı değil ama yine de hızı iyi. Renkleri biraz daha sıcak tonlarda. Dış görünümü çok hoş. Ayrıca yüksek isoda S3 kadar çok noise vermiyor.Noiseyi azaltırken, keskinliği biraz götürüyor ama bunu farkedebilmek için %100 kroplamak veya dev boy büyütmek lazım fotoğrafı.. Ama LCD ekran ve VİZÖR harika! Büyük ve parlak LCD ekran doğru pozlama yapmanıza çok yardımcı oluyor(gün ışığında bile). Kullanıcısını memnun eden bir makine H5.. Videosu güzel ve S3 ten daha uzun süre video çekiyor. Onun da fiyatı düştü. Fakat sony H5 lerde öok sık rastlana bir sorun var. DEKLANŞÖR ARIZASI.. Birçok kullanıcı bu sorunu yaşadı. Garantili bile olsa başınızı ağrıtabilir.
PANASONİC Fz5, Fz7, Fz30: Panasoniğin bu modelleri ucuz, nitelikli.. Hepsinde de 12x optik zoom var.Hız olarak yeterli.Renk ve keskinlik memnuniyet verici.. Fiyatının çok düşük olduğunu düşününce o paraya iyi bir makine alıyorsunuz. Küçük ve kibar 12x zoom diyorsanız, FZ5 veya FZ7 iyi.. Ama yine fiyatı düşen FZ30 daha kaliteli tabii ki. PANASONİĞİN EN BÜYÜK DERDİ YÜKSEK İSOda ÇOK NOİSE VERMESİ. Eğer yüksek isolu gece çekimleri yapacaksanız,tavsiye etmem. Tabii uzun pozlamalı gece fotosunda sorun olmuyor.
KODAK: Öncelikle geniş açısıyla ve kaliteli fotoğraflarıyla P880 İlk tavsiyem. Gerçi zoom oranı az ama, 24-140 mm dobjektifiyle, diğer kodaklara göre daha kaliteli işler çıkarıyor. İlla ki, 12x zoom lu kodak derseniz, ikinci tercihim P850 veya Z612 olur. KODAK'ın renk anlayışına HAYRANIM. Renkleri müthiş hoşuma gidiyor. Keşke benim H5, kodakın renklerine sahip olsaydı. Kodac'ın küçük kompaktlarını pek sevmiyorum(2005-2006 modelleri) c533 mesela! Ucuz ama kötü fkrimce! Ayrıca NİKON un da küçük kompaktları pek tutulmuyor, DSLR de bir dev Nikon,ama küçük kompaktlarına ısınamadım.
KÜÇÜK KOMPAKTLAR: Şu anda fiyatı bayağı düşen Canon a610, a520, a700, a540 gibi modeller kesin tavsiyemdir. Özellikle a610 üzerinde durmak isterim. Büyük sensörü ile çok güzel işler yapan küçük dev adam a610.. Canon a520 modeline ait örnekler gördüğümde şaşırdım: RENKLERİ MÜKEMMEL bir makine a520.. Fiyatı da çok uygun bu makinelerin.. Eğer ki, hem fotoğraf, hem de çok uzun süreli video isteyen biriyseniz, şu anda fiyatı bayağı düşen, CASİO Z850 mutlak tavsiyem! Canon modelleri AVİ formatıyla kaliteli ama kısa süreli video çeker. Ama onlarda da fotoğraf kalitesi çok daha yüksektir.
Fiyatı düşenlerden diğer tavsiyem, büyük sensörü ve büyük lcd si ile, güzel bir makine olan fuji f10.. Bir başka fiyatı düşen model SONY W70.. İso 1000 değerine kadar çıkan, büyük LCD ekranıyla, güzel sonuçlar veren bir kompakt.
YENİ KONULAR:
FUJİ S6500: Büyük umutlarla bekledik. Yüz tanıma özelliği çok güzel. Fotoğraftaki kişilerin yüzlerini tanıyor ve yüzleri özel tonluyor.Yüzünüz bir başka güzel görünüyor yani.. Yüksek isoda çok güzel sonuç veriyor s6500.. İso 800 de bile gayet başarılı.. Sensörü büyük ve bu çok iyi bir yönü! 28 mm geniş açı olması avantaj! Geniş açı bence çok önemli, ben bunun sıkıntısını çok çektim. Yani şu demek geniş açı; Makineyle bir odanın içinde m
Ya bırak abicim burda webcam le çekilen fotolara bile yorum geliyor fotoğrafın yorumlamasını marifetmi sanıyorsun sen? Ben fotoğraflarda teknik yok demedim yapılan yorumları eleştirdim herkes iyi dileklerini iletmiş sana yalansa yalan de yukardada ne yazdığım gayet açık bide bana arkadşca ben senden büyüğüm kardeşce tartışalım diyosun tartışalım ama sen burda olayları saptırmaya devam edersen tartışacak bişey bulamayız hep böyle kavgalı ve hararetli bi şekilde tartışırız. O yüzden lütfen yazdıklarımı yanlış yorumlayıp çarpıtma rica ediyorum senden. Artık bu konudan çok uzağım.
TAMAM CHOPSUEY!
Hocha'nın da dediği gibi "büyük araştırma", "büyük atışma"ya dönüşmüş durumda.. Şu saatten itibaren bu tartışma bitti. Ama artık farklı konularda katılacak, farklı arkadaşlar olursa, seve seve yazışırım.Tabii tartışmalarımız hep arkadaşça, sinirlenmeden olmalı.. Daha çok bilgi alışverişi şeklinde..
Bu arada "netfotoğraf"ın pazar günü İzmir'de çok güzel bir organizasyonu var, İzmir'li üyeler için.. Herkes bir arada güzel yerlerde foto tur yapılacak.Keşke makinamı almış olsaydım da, gitseydim.Çok üzüldüm,kaçırıyorum.Bir dahakine mutlaka gideceğim.
Herkese saygı ve sevgiyle..
Ohhh. Brezilya dizisi nihayet bitti galiba. Arkadaşlar sanırım "Kompakt DFM (Teknik)" dalındaki en uzun tartışmayı yaptınız. Hem de sadece üç kişi. Üçünüzü de Jüri Özel Ödülüne layık görüyorum. Konuyu kapatmak için gösterdiği çaba içinse hocha ya da bi mansiyon vermek lazım tabii. Herkese hakkını vrelim ayıp olmasın. Ben de konuyu en sonuna kadar okuyarak kendimi "Yüksek Sabır Büyük Ödülü" ne layık görüyorum. Aferin bana.
Arkadaşlar, lütfen tartışma devam etmesin. Ben sadece mega-zoom makine alacak arkadaşlara yardımcı olmak için şunu belirtmek istiyorum: Bu linkteki amatör fotoğrafçının, Canon S3 ile çektiği fotoğraflara lütfen bir baksınlar. Ben hayran kaldım, ve bir Canon S2 kullanıcısı olarak makineyle neler yapılabileceğini daha iyi anladım.
Sony H1/H2/H5 de eminim çok iyidir, çünkü memnun olmayan duymadım ve ben de denemeyi çok isterdim. Dediğim gibi ben sadece bilgi açısından yukarıdaki linki vermek istedim.
Ben de hep düşünüyordum, Allah Allah yaa, bizim Trabzonlu nerde acaba? Burda kan gövdeyi götürüyo Hiç sesi soluğu çıkmıyo Emekli mi oldu ne? Diye aklımdan geçiyordu! Hatta nerdeyse msj atacaktım yaa
Harbiden dediğin gibi brezilya dizilerine döndü bu forum "Devamı yarın" oldu hep.. Nihayet savaş bitti, birlikler teçhizatları topluyor, askercikler evine dönüyor
Hatta bir ara olay s3 ve a610 maçına yönlendi. (diğer forumda özellikle) Ben dedim "mstfckr61 şimdi çıkar"..
Ama yine yok Harbiden "yüksek sabır ödülü"nü hak etmişsin
Bu arada sevgili murgur.. s3 ile çekilmiş bu sitedeki fotoğrafları zaten hep takip ediyorum. Hele bir arkadaşımızın "beyaz at" fotoğrafı vardı,çok iyi.. Yorum bile yapmıştım ona.. Ama işte makina performansı çok yönlü bir olaydır. Koşu var, yüksek atlama var, engelli var, alçak sürünme var.. Var da var! Her yönden incelemek lazım. Ve kişi ne arıyorsa, ihtiyacı hangi yönde ise, alacağı makinayı ona göre değerlendirmeli.. Mesela canon daha hızlı koşar, panasonic engellide iyidir,diğeri çok iyi yüzer gibi.. Hepsinde + ve - yönler var. Önemli olan ne istediğimiz.
Ben bu forumu açtıktan sonra şöyle düşünüyordum. Daha yeni fikirler, karşılaştırmalar çıkar ve konuyu genişletip güzel güzel tartışırız diye ama; Gel gör ki, Reha Muhtar'ın "ateş hattı" programına döndü Neyse.. Aslında konuşulacak daha o kadar şey var ki aslında.. (tabi sakince) Daha fazla arkadaşa ışık tutabiliriz buradan.Ben hala birebir olsun,örneklerle olsun inceliyorum.
Yok be AZYA!! Çöpe değil tabii ki.. Sonuçta onun adı s3 Ama o benim 2 ay kadar önce hem fiyatına,hem de kısa video çekmesine kızarak söylediğim bir sözdü.Videoyu takmıyorum artık.Alırım 2 gb'lik hafıza kartını.. Ve yeri gelir,lazım olursa çekerim videomu..
Bu arada dün, sadece s3 ve h5 modellerinin her ama her yönden incelendiği bir site buldum. Çeşitli kıyaslamalarda karşı karşıya gelmiş 2 makina.. Kimini h5 kazanmış, kimini de s3..
Sonuçta s3 toplamda: 8.3 puan almış.
H5 ise toplamda: 8.1 puan almış.
Kafa kafaya yani.. Daha önce de yazdığım gibi h5'in reduction yaparak,noiseyi azaltmasına değinilmiş.Ve bu başarılı bulunmuş. S3 te ise keskinlik kaybetmemek uğruna, reduction yapmadan sunduğunu ve haliyle kumlanmanın fazla olduğundan bahsedilmiş.
Yine her iki makinadan da, aynı mekanda,aynı saatlerde,aynı pozlama ile çekilmiş resimler indirdim bilgisayarıma.. Sonra bunları tek tek inceledim.
Fikrimce h5'teki parlaklık,canlılık daha hoşuma gitti.Renkler daha tatlı duruyor bence.. Dileyen arkadaşlara bu resimlerden yollarım veya site adresini veririm.
Burada hem merak edenlere yardım etmeye çalışrken, hem de kendime model arıyorum.Kendi aday sayım ineceğine 4'e çıktı.Çünkü bir de fuji eklendi. Bu kategoride aslında hepsi bir yana, fujinin renklerine ve noisedeki başarısına da hayran kaldım. Makinalar pahalı ve alınca değiştirmek daha çok maliyetli olur. O yüzden kendi beklentilerimize göre seçmemiz lazım arkadaşlar..
Ben S2'den gayet memnunum. Odaklaması hızlı, merceği kaliteli. Yalnız beğenmediğim birkaç noktası:
-Vizör kalitesiz, LCD hem küçük hem çözünürlüğü düşük. Rahatsız edici bir durum, manuel odaklamayı doğru şekilde yapmak bu yüzden neredeyse imkansız.
-Odaklama hızlı, fakat kuş veya böceğin konduğu yerin rengi kendi rengine yakınsa odaklama yapamıyor veya zorlanıyor. Tahminimce diğer makinelerde de aynı sorun vardır.
Ancak genel olarak makine bir dslr-like için üstün performans sergiliyor. Zaten yabancı sitelere bakarsanız, Canon S2/S3 serisinin, diğer makinelerden çok daha fazla tercih edildiğini görüyorsunuz, özellikle doğa fotoğrafçılığında.
Evet murgur.. Teşhislerin tamamıyla doğru.. s2 ve s3 çok tercih edildiler.. Popülariteleri çok iyi kabul etmek lazım. Ama piyasada gerçekten çok iyi iş yapan cihazlar var. Canon artık yıllardır kendini kanıtlamış olma avantajıyla, bir ürün de kusurlu olsa da,her zaman alıcı buluyor. çünkü o "canon".. Adına duyulan bir saygı var.
BEN AŞIK OLDUM ARKADAŞLAR!!!
Evet.. Aynen öyle oldu.Fakat bu imkansız bir aşk!! Onunla aramda 9x optiklik bir engel var! Aşkımın adı fuji f30! Böyle birşey olamaz! 1.7 sensör, iso 3200 değer veeeee.. iso da süppeeeeer başarı.. Öyle başarılı ki isoda, fuji 9500,5600 onun yanında kum tarlası kalır. Ve h5 gibi 800'e çıkınca keskinlikten çalmıyor. Hatta 1600 ve 3200 iso fotoları bile çok ama çok başarılı.. Resim kalitesi MANYAK GÜZEL!! Onun resim kalitesi karşısında ne s3 durabilir, ne h5, ne de diğer kompaktlar! Bence şu anda kompakt veya dslr benzeri grup içinde EN KALİTELİ RESİMLER FUJİ F30'da.. Mutlaka incelemenizi öneririm.
Fakat işte, küçük tip model.. Ve sadece 3x optik zoom var.Ama tek eksiği bu! Hızlı hareketli objeleri,süper yakalayabilme fonksiyonu var.Lütfen mutlaka inceleyin bu modeli.. Hayran kalacaksınız. Ah bi de body tip olsaydı, 12x optik olsaydı.. Ahh ah! Hemen
FUJİ F30
LÜTFEN YUKARIDAKİ LİNKİ TIKLAYIN VE F30'u GÖRÜN.BEN BAYILDIM.İSO 3200 de KARANLIK SAHNE ORTAMINDAKİ FOTOYU VE DİĞERLERİNİ İNCELEYİN.
Bu arada araştırırken, SONY H2 Modeline takıldım biraz.Ayrıntı vermede h5 ten daha iyi olduğunu gördüm.Yani h5'i beğeniyorum biliyorsunuz,ama h2 daha net,ayrıntılı,keskin foto veriyor. 1 adım önde.. Bu durumda BUFFALO arkadaşıma hak veriyorum h2 konusunda..
Ayrıca "olympus" çular.. sp500 inceleme şansım oldu ve çooook ama çok şaşırdım. sp500 özellikle renk ve derinlik konusundaki başarısıyla şok etti beni.. Keşke bir de video çözünürlüğü 640x480 olabilseydi. 320x240 video var ve çok küçük.. Benim için video ikinci plan ama en azından iyi olsun isterim.Fakat video aramıyorsanız bu makinayı inceleyin derim. olympus sp510 modelinde var yüksek video ama o modelin testini henüz bulamadım.
TESTİNİ İNCELEDİĞİM SP500, FOTO KALİTESİ İLE MÜKEMMEL, isoDA BAŞARILI..
HERKESE SEVGİ VE SAYGIYLA..
İlgili olabilecek konular
-
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
015819 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
Wetransferden Büyük Boyutlu Dosya Ücretsiz Nasıl Gönderilir
19 Kas. 2020, 00:34 prodersler
0152619 Kas. 2020, 00:35
prodersler -
Ücretsiz Büyük Boyutlu Dosyayı Gönderme Ve Alma