Fotoğrafçılık Forumları
Büyük Araştırma
SELAMLAR..
Uzun süredir yoktum,bir hayli özledim doğrusu buraları.. Topic kirlenmesi yaratmamak ve konuyu dağıtmamak için, aynı başlığı yenileyerek devam ettiriyorum. Önce, eski incelemelerimi çok kısa olarak geçeceğim ve sonra yeni konular;
Bu topicte yer alan her inceleme, "DPREVİEW, STEVE'S DİGİTAL, LETS GO DİGİTAL, PHOTOGRAPHY BLOG ve ÇEŞİTLİ FORUMLAR"da yaptığım incelemelerin sonucu ve artı kendi gözlemlerimdir.
ESKİ KONULAR
CANON S3: Hızıyla çok iyi.. Objeye çok hızlı odaklanıyor,pozu kaçırmıyorsunuz. Keskinlik ve doğal renk tonlaması çok çok güzel. Ama iso400 değerinden itibaren yarattığı kumlanma(noise) katlanılır değil bence. Ayrıca lcd ekran hem küçük,hem de zayıf ışıklı.. Bu da doğru pozlama yapmamızı ve net odaklanmamızı zorluyor. Tabi ki vizör de aynı şekilde kötü! Videosu gayet güzel S3 ün, ama kısa süreli video çekiyor. SONUÇTA, S3 iyi bir makine ve şu anda fiyatı düştüğü için,öneriyorum.
SONY H5: S3 kadar hızlı değil ama yine de hızı iyi. Renkleri biraz daha sıcak tonlarda. Dış görünümü çok hoş. Ayrıca yüksek isoda S3 kadar çok noise vermiyor.Noiseyi azaltırken, keskinliği biraz götürüyor ama bunu farkedebilmek için %100 kroplamak veya dev boy büyütmek lazım fotoğrafı.. Ama LCD ekran ve VİZÖR harika! Büyük ve parlak LCD ekran doğru pozlama yapmanıza çok yardımcı oluyor(gün ışığında bile). Kullanıcısını memnun eden bir makine H5.. Videosu güzel ve S3 ten daha uzun süre video çekiyor. Onun da fiyatı düştü. Fakat sony H5 lerde öok sık rastlana bir sorun var. DEKLANŞÖR ARIZASI.. Birçok kullanıcı bu sorunu yaşadı. Garantili bile olsa başınızı ağrıtabilir.
PANASONİC Fz5, Fz7, Fz30: Panasoniğin bu modelleri ucuz, nitelikli.. Hepsinde de 12x optik zoom var.Hız olarak yeterli.Renk ve keskinlik memnuniyet verici.. Fiyatının çok düşük olduğunu düşününce o paraya iyi bir makine alıyorsunuz. Küçük ve kibar 12x zoom diyorsanız, FZ5 veya FZ7 iyi.. Ama yine fiyatı düşen FZ30 daha kaliteli tabii ki. PANASONİĞİN EN BÜYÜK DERDİ YÜKSEK İSOda ÇOK NOİSE VERMESİ. Eğer yüksek isolu gece çekimleri yapacaksanız,tavsiye etmem. Tabii uzun pozlamalı gece fotosunda sorun olmuyor.
KODAK: Öncelikle geniş açısıyla ve kaliteli fotoğraflarıyla P880 İlk tavsiyem. Gerçi zoom oranı az ama, 24-140 mm dobjektifiyle, diğer kodaklara göre daha kaliteli işler çıkarıyor. İlla ki, 12x zoom lu kodak derseniz, ikinci tercihim P850 veya Z612 olur. KODAK'ın renk anlayışına HAYRANIM. Renkleri müthiş hoşuma gidiyor. Keşke benim H5, kodakın renklerine sahip olsaydı. Kodac'ın küçük kompaktlarını pek sevmiyorum(2005-2006 modelleri) c533 mesela! Ucuz ama kötü fkrimce! Ayrıca NİKON un da küçük kompaktları pek tutulmuyor, DSLR de bir dev Nikon,ama küçük kompaktlarına ısınamadım.
KÜÇÜK KOMPAKTLAR: Şu anda fiyatı bayağı düşen Canon a610, a520, a700, a540 gibi modeller kesin tavsiyemdir. Özellikle a610 üzerinde durmak isterim. Büyük sensörü ile çok güzel işler yapan küçük dev adam a610.. Canon a520 modeline ait örnekler gördüğümde şaşırdım: RENKLERİ MÜKEMMEL bir makine a520.. Fiyatı da çok uygun bu makinelerin.. Eğer ki, hem fotoğraf, hem de çok uzun süreli video isteyen biriyseniz, şu anda fiyatı bayağı düşen, CASİO Z850 mutlak tavsiyem! Canon modelleri AVİ formatıyla kaliteli ama kısa süreli video çeker. Ama onlarda da fotoğraf kalitesi çok daha yüksektir.
Fiyatı düşenlerden diğer tavsiyem, büyük sensörü ve büyük lcd si ile, güzel bir makine olan fuji f10.. Bir başka fiyatı düşen model SONY W70.. İso 1000 değerine kadar çıkan, büyük LCD ekranıyla, güzel sonuçlar veren bir kompakt.
YENİ KONULAR:
FUJİ S6500: Büyük umutlarla bekledik. Yüz tanıma özelliği çok güzel. Fotoğraftaki kişilerin yüzlerini tanıyor ve yüzleri özel tonluyor.Yüzünüz bir başka güzel görünüyor yani.. Yüksek isoda çok güzel sonuç veriyor s6500.. İso 800 de bile gayet başarılı.. Sensörü büyük ve bu çok iyi bir yönü! 28 mm geniş açı olması avantaj! Geniş açı bence çok önemli, ben bunun sıkıntısını çok çektim. Yani şu demek geniş açı; Makineyle bir odanın içinde m
Panctom sen bu P712 saplantısından kurtulduktan sonra baya bi aşama kaydettin. Tebrikler valla.
Yalnız dikkatimi çeken bir husus bu araştırmaya Fujiyi hiç dahil etmemişsin. Fuji S9500 noise konusunda burdaki modellerin hepsine takla attırır. Tek eksiği bence görüntü sabitleyicisinin olmaması. O da az bi eksiklik sayılmaz tabii. Bu arada ekran olayına değinirken hareketli ve sabit ekranları da belirtmek lazım. Hareketli ekran kamera kullananlar için sabit ekran zor alışılır bir durum. Bu da bi makine için artı özellik olacaktır bence. Sen bence Fuji S9500'ü de bi araştır. Tekrar bi yorum yap. Hadi kolay gelsin.
#mstfckr61' tarafyndan 27.09.2006 11:02:54 tarihinde düzenlendi.
selam s9500 bu kategoride biraz üst sınıf kalıyo sanırım bence s5600 ü kıyaslamak daha makul olur...
panctom yine net kesin cümlelerle yazmışsın bunlar sadece senin kendi görüşün bence hiç kimse h5 in s3 ten veya s3 ün h5 daha iyi olduğunu söyleyemez o fiyata s3 alınmaz diye birşey yok bence s3 ün h5 e göre üstünlüğü var düşük ışık koşullarında görüntünün yavaşlaması ve bu nedenden dolayı netleme hızının düşmesi gibi mesela her zaman stüdyoda foto çekmeiyeceksin.USM farkı var bunuda bunuda bilmen gerekir...
#azya' tarafyndan 27.09.2006 12:58:47 tarihinde düzenlendi.
#azya' tarafyndan 27.09.2006 12:59:38 tarihinde düzenlendi.
Fujinin her iki modelini de inceliycem arkadaşlar.. Ama mustafa kardeşimin dediği gibi görüntü sabitleyici olmaması büyük handikap.. O kadar iddialı bir makinaya neden koymamışlar HAYRET! Belki de teknolojileri yetmedi
Araştırmayı tarafsız gözle, önyargısız yaptım. S3 Hakkındaki en kesin yargım; SATILDIĞI FİYATI HAK ETMİYOR. Ben o kadar veri inceledim ki, Canon'un küçük modelleri gercekten foto kalitesi açısından s3 ten daha başarılı.. Dediğim gibi extra zoom isteyen 6x optik a700 alabilir mesela.. Ya da mustafa'nın da kullandığı, a610'u da çok beğendim resim kalitesi yönünden..
S3 teki çok hafif netlik sorununu hep farkediyordum ama, "çeken kişilerden mi kaynaklanıyor acaba" diye de soruyordum. Ama o sitede incelediğim netlik testi, yanılmadığımı ortaya çıkardı.
S3'te az da olsa netlik kaybı olabiliyor.
Tamam s3'te usm artısı olabilir ama, eksi yönlerinin de olması ve fiyatının hak ettiğinden yüksek olması, cazibe kaybı yapıyor bence..
BU ARADA 2 TANE ARKADAŞIM OLDU, KONULARI GENELDE ONLARLA PAYLAŞIYORUZ. HADİ, SİTENİN DİĞER SAKİNLERİ!! NEREDESİNİZ?? KATILIN BİZE, DÜŞÜNCELERİNİZLE..
Ben "NEDEN" araştırıldığı konusuna takıldım. Harbiden de nerden çıktı bu "kapsamlı araştırma" ??? Merak ettim. Tabii ki her makinenin eksi ve artı yönleri olucak.Biraz arştırman ve sonuçları "yargı"ya gitmiş.Kesin ve net hem de. Bu konuda yanında değilim. Tarafsız araştırmalarını bekliyorum(z) diyebilirim sadece....
Saygılar...
yeni makine alıcam arastırdım ve fz7 almaya karar verdım ve yorumlarınızı okuyunca sankı iyide etmısım gibi dimi dogru anlamısım baskılarım sonucu fz7 bu haftasonu alıorum arastırmanız ıcınde kendı adıma sonsuz tesekkuler
selam panctom
tabiki araştırman güzel bişey ama swing e katılıyorum bu arada bişeyi paylaşıyım seninle zaten 6x optik zoom lu bir makine ile 12x optik zoom lu bir makinenin keskinlik ölçüsü karşılaştırılmaz çünkü yüksek optik zoomlu bir makine her zaman soft görüntüler verir yani bu dslr da da böyledir bir 18-55 le bir 70-200 lensin keskinliklerini kıyaslayamayız o yüzden a 700 ün daha keskin fotolar çekmesi normaldir...
sebep objektifin içindeki elementler artıkkça keskinlik azalır...
sadece çekilen fotolara bakmakla test olmaz benim fikrim bu makineyi alıp eline çıkıcaksın çekiceksin makineyi en sonuna kadar ve zor şartlarda zorlayacaksın ki o zaman kesin ve net cevaplar verebilesin...eldeki imkanlar sınırlı ise sadece araştırman hakkında yorum yapman daha doğru olur benim fikrim yanlış anlama... En kesin yargı s3 ün bu fiyatı hak etmediği çok büyük bi yargı olur...
madem araştırmaya girdiniz şu kodakın z612 modelinide bir inceleseniz. tc de inceleyen kimse yok. cnetteki kullanıcılara göre çok iyi bir makina. dpreview felan neden bu makinayı incelemedi bilmiyorum. steves-digicam da iyi diyor.
Hadi bir yorumda benden, A700 ve A610'u da kullanan birisi olarak söyleyeyim ki A610'da A700'ü takla attırır. Ayrıca noise konusunda Fujiler de otekileri hoplatıyor Yani herkes herkese bir yerde çalım atıyor.
Önce swing'e yanıt vereyim:
Ben de bu işe ilk merak saldığımda, yaprak misali bi oraya, bi buraya sallanıp durdum.Ve p712 denen bi bahceye düştüm.O bahçeyi güllük gülistanlık sandım.Ama sonra bir baktım ki, o güller ve gülistanlar toprağa ekili değilmiş,serpmişler. Ve hepsi solmaya başladı. Anladım ki "p712" gözümü boyamış.
Şimdi buraya hergün birçok yeni arkadaş geliyor ve tutku duyduğu olayı gercekleştirmek için makineler arıyor.Bilgisi yok,herkes ayrı şeyler söylüyor.Sonunda adamın kafası iyice karışıyor.
Ben de bu gibi arkadaşlara, belli bir kesimine yol göstermek amaçlı bu araştırmayı yaptım sevgili swing.. Sizlere değil zaten,sizler yeterli iso'ya ulaşmış kişilersiniz
SEVGİLİ TİNKERBEL:
Fz7 al ve şu andan itibaren kafanın karıştırılmasına izin verme.. Dünyada onca kişi, STEVE adlı araştırmacının sözlerini otorite sayar ve güvenir.Bu adam sitesinde Fz7 den çok etkilendiğini belirtmiş. Sadece 400 isodan itibaren noise yapar ama,400 iso kullanmasan da olur zaten,ya da ayda yılda bir gerekir belki 400 iso.. Hem böyle bir makinayı, muadillerine göre fiyat olarak çok makule alacaksın.Bence fikrini değiştirme, kimsenin kafanı tekrar karıştırmasına izin verme..
AZYA ARKADAŞIMA:
Kardeş, inan ki tarafsızım.Sonuçta 1 ay içinde kendime de makina alacağım.Hak eden bir makinayı neden istemeyeyim ki? Bak bu sözüm çok önemliydi? Evet, hak eden makinayı niye istmeyeyim ki? Sonuçta kendime de alacağım. S3 Yeterli görsem alırdım. Ama onunla aynı fiyata sahip sony h5 daha çok etkiledi beni..
VE İNAN Kİ HER MODELDEN BİRKAÇ FOTOĞRAF DEĞİL, BİİİİR SÜRÜ FOTOĞRAF İNCELEDİM. Canonun diğer modelleri bile s3 ten daha iyi foto veriyor fikrindeyim hala.. Artık senle arkadaş olduk sayılır ama bu konuda hemfikir değilim. İlla 12x optik zoom olmalıysa, bence h5 veya fz7 olsun derim.
AHMET DEMİR:
z612 yi de inceledim merak etme.. p712 de hayal kırıklığına uğradım diye Kodak'ı dışlamadım yani p712 Kodak'ın zaafı olmuş ama z612 çok iyi.. Mesela full zoom yapınca(12x optik) ASLA KALİTEYİ DÜŞÜRMÜYOR! Bu çok önemli.. Netlik mükemmel.. Makroda çoook başarılı.. Yani bu modeli daha önce yazmadım çünkü hepsini yazmaya kalksam burası dolar taşar
CANGULAY:
Sana katılıyorum. Noise konusunda fuji 1 adım önde sony h5'ten.. Ama ben o araştırmaya fujiyi katmamıştım.O yüzden bahsetmedim.Fuji s9500 gibi bir model mesela, benim araştırdığım kategorinin daha üstünde çünkü.. Ama bak onun bile eksiği varmış. (sabitleme) a610'u da inceledim ve yukarıda methettim zaten, gayet güzel..
İŞTE BÖYLE MİLLET YAA.. HADİ GELSİN FİKİRLER!!
Abicim ben de sana katılıyorum.Ama bu yolla ne olmaz ki...Canın çıkar. Alacak arkadaşlar yapabildiği kadarıyla yapsınlar araştırmalarını.Ben onu söylemeye çalıştım. sen durduk yere "iyi niyet"ini gösteriyorsun, güzel paylaşım ama sonuçlara bakınca "hafiften kızdım sana ". A520 yi alırken 3 hafta sağa sola bakındım , mümkün olduğunca araştırma yaptım ama aldım sonunda. Belki A540 takla attırır ya da A530 a parende onu bilemem. İçim rahat mesela benim.
Sen devam edeceksen yorumlarına , ben arkadandayım okuyucu olarak , ama sonuçlarında (ya da sonlarına doğru "yargı" yapacaksan karşındayım sevgili abicimmm. )
Ben bunu baştan yazayım de
Yeni üyeler ya da bilgisi az olan arkadaşlar, "araştırma" nızı iyi yapın ve kesinlikle acele etmeyin....
İlgili olabilecek konular
-
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
015719 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
Wetransferden Büyük Boyutlu Dosya Ücretsiz Nasıl Gönderilir
19 Kas. 2020, 00:34 prodersler
0152619 Kas. 2020, 00:35
prodersler -
Ücretsiz Büyük Boyutlu Dosyayı Gönderme Ve Alma
27 Tem. 2018, 12:02 prodersler