panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Büyük Araştırma

SELAMLAR..

Uzun süredir yoktum,bir hayli özledim doğrusu buraları.. Topic kirlenmesi yaratmamak ve konuyu dağıtmamak için, aynı başlığı yenileyerek devam ettiriyorum. Önce, eski incelemelerimi çok kısa olarak geçeceğim ve sonra yeni konular;
Bu topicte yer alan her inceleme, "DPREVİEW, STEVE'S DİGİTAL, LETS GO DİGİTAL, PHOTOGRAPHY BLOG ve ÇEŞİTLİ FORUMLAR"da yaptığım incelemelerin sonucu ve artı kendi gözlemlerimdir.

ESKİ KONULAR

CANON S3: Hızıyla çok iyi.. Objeye çok hızlı odaklanıyor,pozu kaçırmıyorsunuz. Keskinlik ve doğal renk tonlaması çok çok güzel. Ama iso400 değerinden itibaren yarattığı kumlanma(noise) katlanılır değil bence. Ayrıca lcd ekran hem küçük,hem de zayıf ışıklı.. Bu da doğru pozlama yapmamızı ve net odaklanmamızı zorluyor. Tabi ki vizör de aynı şekilde kötü! Videosu gayet güzel S3 ün, ama kısa süreli video çekiyor. SONUÇTA, S3 iyi bir makine ve şu anda fiyatı düştüğü için,öneriyorum.

SONY H5: S3 kadar hızlı değil ama yine de hızı iyi. Renkleri biraz daha sıcak tonlarda. Dış görünümü çok hoş. Ayrıca yüksek isoda S3 kadar çok noise vermiyor.Noiseyi azaltırken, keskinliği biraz götürüyor ama bunu farkedebilmek için %100 kroplamak veya dev boy büyütmek lazım fotoğrafı.. Ama LCD ekran ve VİZÖR harika! Büyük ve parlak LCD ekran doğru pozlama yapmanıza çok yardımcı oluyor(gün ışığında bile). Kullanıcısını memnun eden bir makine H5.. Videosu güzel ve S3 ten daha uzun süre video çekiyor. Onun da fiyatı düştü. Fakat sony H5 lerde öok sık rastlana bir sorun var. DEKLANŞÖR ARIZASI.. Birçok kullanıcı bu sorunu yaşadı. Garantili bile olsa başınızı ağrıtabilir.

PANASONİC Fz5, Fz7, Fz30: Panasoniğin bu modelleri ucuz, nitelikli.. Hepsinde de 12x optik zoom var.Hız olarak yeterli.Renk ve keskinlik memnuniyet verici.. Fiyatının çok düşük olduğunu düşününce o paraya iyi bir makine alıyorsunuz. Küçük ve kibar 12x zoom diyorsanız, FZ5 veya FZ7 iyi.. Ama yine fiyatı düşen FZ30 daha kaliteli tabii ki. PANASONİĞİN EN BÜYÜK DERDİ YÜKSEK İSOda ÇOK NOİSE VERMESİ. Eğer yüksek isolu gece çekimleri yapacaksanız,tavsiye etmem. Tabii uzun pozlamalı gece fotosunda sorun olmuyor.

KODAK: Öncelikle geniş açısıyla ve kaliteli fotoğraflarıyla P880 İlk tavsiyem. Gerçi zoom oranı az ama, 24-140 mm dobjektifiyle, diğer kodaklara göre daha kaliteli işler çıkarıyor. İlla ki, 12x zoom lu kodak derseniz, ikinci tercihim P850 veya Z612 olur. KODAK'ın renk anlayışına HAYRANIM. Renkleri müthiş hoşuma gidiyor. Keşke benim H5, kodakın renklerine sahip olsaydı. Kodac'ın küçük kompaktlarını pek sevmiyorum(2005-2006 modelleri) c533 mesela! Ucuz ama kötü fkrimce! Ayrıca NİKON un da küçük kompaktları pek tutulmuyor, DSLR de bir dev Nikon,ama küçük kompaktlarına ısınamadım.

KÜÇÜK KOMPAKTLAR: Şu anda fiyatı bayağı düşen Canon a610, a520, a700, a540 gibi modeller kesin tavsiyemdir. Özellikle a610 üzerinde durmak isterim. Büyük sensörü ile çok güzel işler yapan küçük dev adam a610.. Canon a520 modeline ait örnekler gördüğümde şaşırdım: RENKLERİ MÜKEMMEL bir makine a520.. Fiyatı da çok uygun bu makinelerin.. Eğer ki, hem fotoğraf, hem de çok uzun süreli video isteyen biriyseniz, şu anda fiyatı bayağı düşen, CASİO Z850 mutlak tavsiyem! Canon modelleri AVİ formatıyla kaliteli ama kısa süreli video çeker. Ama onlarda da fotoğraf kalitesi çok daha yüksektir.
Fiyatı düşenlerden diğer tavsiyem, büyük sensörü ve büyük lcd si ile, güzel bir makine olan fuji f10.. Bir başka fiyatı düşen model SONY W70.. İso 1000 değerine kadar çıkan, büyük LCD ekranıyla, güzel sonuçlar veren bir kompakt.

YENİ KONULAR:

FUJİ S6500: Büyük umutlarla bekledik. Yüz tanıma özelliği çok güzel. Fotoğraftaki kişilerin yüzlerini tanıyor ve yüzleri özel tonluyor.Yüzünüz bir başka güzel görünüyor yani.. Yüksek isoda çok güzel sonuç veriyor s6500.. İso 800 de bile gayet başarılı.. Sensörü büyük ve bu çok iyi bir yönü! 28 mm geniş açı olması avantaj! Geniş açı bence çok önemli, ben bunun sıkıntısını çok çektim. Yani şu demek geniş açı; Makineyle bir odanın içinde m

Tarih: 27 Eylül 2006, 04:42 - İp: 88.***.**4.118
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Birşey daha Azya;

Bence arabanda sony değil pionner kulan. Bu benim asıl uzmankıl alanım Ee ne de olsa müzisyeniz, pionnerde bariz bir akustik ve sound farkı var

Heeey heey.. konuyu dağıtmayalım Şimdi Fujileri inceliyorum.Ardından diğerlerini..

Tarih: 28 Eylül 2006, 23:30 - İp: 88.***.**4.118
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

HE HE HEEE!! DADAŞ NAZIM İLE AZYA'nın ŞAH MAT OLDUĞU ANDIR!!

Kapalı mekanda h5 flaş çaktı, s3 çakmadı diye sevinen arkadaşlar.. Flaşla kalite belirlenmez,basit bir olaydır çünkü..

Bakalım buna ne diyeceksiniz??

www.dpreview.com/reviews/sonyh5/page13.asp

TÜM ARKADAŞLAR LÜTFEN BU SAYFAYI TIKLAYIN ve İSO 800 ÇEKİMİNDE H5 İLE S3 MAÇINI İZLEYİN.

SONUÇ: s3 DARMADAĞIN

Hadi s3'çüler.. Hodri meydan..

saygı ve sevgiyle..

Tarih: 30 Eylül 2006, 16:48 - İp: 88.***.**0.95
dadasnazim
dadasnazim (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 30 Eylül 2006, 23:32 - İp: 85.***.**1.246
nazmergn
nazmergn (üye)
Ankara / Meraklı

PANCTOM.İSİMLİ ARKADAŞ ARAŞTIRMALARINA VE YORUMLARINA GÜVENİYORUM,BENDE YAKLAŞIK 6 AYDIR ARAŞTIRMA YAPIYORDUM,VE SON BİR HAFTAM SIRF İNTERNETTE FORUMLARDA VE MAĞAZALARA BİZZAT GİDEREK DOKUNARAK İNCELEDİM BİR COK MAKİNAYI..

SONY H5 GERCEKTEN COK COK DAHA İYİ (1000 YTL-1500) YTL ARASI RAKİPLERİNDEN..

SONY NİN DİJİTAL MAKİNELERDEKİ TEK ZAAFI DİĞERLERİNDEN AYRI GÖRÜNMEK İSTEYİP DE ŞU ESTETİK GÖRÜNÜŞDE ENTERESAN ŞEKİLLER ÜRETMESİ..BAŞKA BİŞEY DEĞİL.. SONUÇ OLARAK PİYASADAKİ CANON S3, DE POPÜLER BİR MAKİNE OLMASINA RAĞMEN ÖZELLİKLERİ GEREĞİ
SONY H5 FİYATINA GÖRE COK DAHA FAZLA MALİYETLİ OLMASI.
DEDİĞİN GİBİ CANON S3 BENCEDE O FİYATI HAKETMİYOR..PİYASA FİYATI 1250 CİVARI BENCE GERCEK DEĞERİ EN FAZLA 800 LİRA EDER DAHASI DEĞİL..

VERDİĞİMİZ PARANIN KARŞILIĞINI VEREBİLECEK BİR MAKİNA ZONY H5 COK HAKLISIN.. BUNA EK OLARAK PANASONIC FZ 30 DA İDEAL ÖRNEKTE Bİ MAKİNA SAYILIR H5 GİBİ

Tarih: 1 Ekim 2006, 05:47 - İp: 85.***.**8.11
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

merhaba

panctom aslında sen ne anlatmak istediğimi anladın ama
pioneer diye geçiştiriyosun.Bu arada yakında pioneer 20x optik zoomlu 12 mp pixel makine çıkarıcakmış benden söylemesi...

açıkçası nerde şahmat oldum anlayamadım çünkü o
konu ile ilgili bi yorum yaptığımı hatırlamıyorum(flaş konusu)verdiğin link için teşekkür ederim evet KUPA KIZININ GÖZLERİNİN İÇİNİ DAHA NET GÖREBİLDİĞİM VE SAATİN İÇİNDEKİ THURSDAY YAZISINI DAHA RAHAT OKUYABİLDİĞİM CANON S3 FOTOSU GAYET BAŞARILI....EĞER DARMADAĞIN OLAN S3 İSE H5 İÇİN NE DEMEK GEREKİR BİLMİYORUM....

Tarih: 1 Ekim 2006, 12:44 - İp: 88.***.**7.66
cangulay
cangulay (üye)
Adana / Amatör

ve bir hatırlatma daha... Sadece netten araştırmak yetmiyor... Kullanmak görmek lazım...

Tarih: 1 Ekim 2006, 14:52 - İp: 85.***.**2.21
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

İLAHİ AZYA KARDEŞ YAA!!

Mağlubiyeti kabul etmek te bir erdemdir
Ben nasıl p712 ile ilgili yanıldığımı burdan herkese karşı itiraf ettim. Ve itiraf edince birşey mi kaybettim,hayır.. İnsanız hata yaparız kardeşim!

Kabul et ki verdiğim o sayfada h5 açık ara galip s3'e.. Arada o kadar noise farkı var ki.. Özellikle karanlık ve siyah tonların üzerine bak! S3'te noise kum gibi kaynıyor. h5 daha temiz. Saat fotosunda da öyle.. S3'TE bir sürü kirlilik var, h5 daha temiz.. Kıyaslanan her fotoda h5 daha temiz görünüyor. Tüm arkadaşlara ricamdır. O linke girip bir bakın lütfen.. Bak dadaşnazim kardeş bile linke bakmış, o bile kabul etti sağolsun (teşekkürlerimi sunarım nazım kardeş)

Saat fotosundaki o yazıyı daha rahat okuma sebebin ne biliyor musun? O saatin üzerinde bir cam var ve h5 ile çekilen resimde saat camı yansıma yapmış. Adam ayrı zamanlarda çekmiştir resimleri.. ve h5 ile çekerken ortam ışığı fazladır. Yoksa o fotoda bile s3 kum gibi noise kaynıyor.

Arkadaşlar, linki tekrar veriyorum, zahmet olmazsa bir bakın s3 ile h5 maçına..

www.dpreview.com/reviews/sonyh5/page13.asp

Tamam s3'ün genelde bir standardı var ama bu alet hak ettiğinden pahalı satılıyor.Fikrimce 800 ytl filan olmalıydı. Ha o zaman s3'ü eleştirmezdim. saygılar..

Tarih: 1 Ekim 2006, 17:45 - İp: 88.***.**1.246
cangulay
cangulay (üye)
Adana / Amatör

ISO 800 degil mi bu fotolar? Daha asagi degerlerde kim daha iyi? ISO800 de h5 in daha z noise vermesi, farklı ısık ve farklı degerlerde hep daha iyi sonuc vereceği anlamına gelmez sanırım. o tarz bir arastırma da yapmak lazım. ISO 800 de foto cekme geregi cok duyulan bir sey degil. Zaten bir ara MP yarısı vardı simdi bu ISO yarışına dondu.

Beyaz ayarı hangisinde daha iyi, kim renkleri daha canlı ve keskkin veriyor vs... her yönlü bakmak lazım sadece bu fotolara bakıp yenilgi galibiyet derseniz yanılırsınız ve yanıltırsınız.

Tarih: 1 Ekim 2006, 18:29 - İp: 85.***.**7.0
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Haklısın cangulay.. Çok yönlü bakıp, kıyaslamak lazım. İso olayında, diğer düşük değerlerde de h5 açık ara galip. Sen kaç isoyu kıyaslamak istediğini söyle, ben sana linkini yazayım. Ben iso 800 örnek verdim, çünkü iso 800 tam er meydanıdır. Yani zor olandır iso 800.. H5 Tüm isolarda galip gerçi ya..

Tarih: 1 Ekim 2006, 18:41 - İp: 88.***.**1.246
cangulay
cangulay (üye)
Adana / Amatör

Gündüz günlük güneşlik yerde ISO 50-80 gozünüzle noise var mı yok mu farkedebiliyor musunuz bu makinelerin çekimlerinde? Cevap evet ise bir sey diyemeyecegim. Ama hayır farkedemiyorum ise o zaman bırakın noise i renklerin canlılığına, keskinliğine bakın derim ben. Buradan şu bu daha iyi demiyorum, sizin kadar test etmedimcünkü, ama cok yonlu bakın diyorum. Farzedelim x makine noise konusunda daha iyi. bu onu galip mi yapar? eger oyle ise fujiler en iyi makine her daim...

ayrıca x makine 400 iso ya kadar y den daha iyi sonuclar verebiliyorken, bu degerin üstünde y daha iyi olabilir.

Tarih: 1 Ekim 2006, 18:50 - İp: 85.***.**7.0