Fotoğrafçılık Forumları
Büyük Araştırma
SELAMLAR..
Uzun süredir yoktum,bir hayli özledim doğrusu buraları.. Topic kirlenmesi yaratmamak ve konuyu dağıtmamak için, aynı başlığı yenileyerek devam ettiriyorum. Önce, eski incelemelerimi çok kısa olarak geçeceğim ve sonra yeni konular;
Bu topicte yer alan her inceleme, "DPREVİEW, STEVE'S DİGİTAL, LETS GO DİGİTAL, PHOTOGRAPHY BLOG ve ÇEŞİTLİ FORUMLAR"da yaptığım incelemelerin sonucu ve artı kendi gözlemlerimdir.
ESKİ KONULAR
CANON S3: Hızıyla çok iyi.. Objeye çok hızlı odaklanıyor,pozu kaçırmıyorsunuz. Keskinlik ve doğal renk tonlaması çok çok güzel. Ama iso400 değerinden itibaren yarattığı kumlanma(noise) katlanılır değil bence. Ayrıca lcd ekran hem küçük,hem de zayıf ışıklı.. Bu da doğru pozlama yapmamızı ve net odaklanmamızı zorluyor. Tabi ki vizör de aynı şekilde kötü! Videosu gayet güzel S3 ün, ama kısa süreli video çekiyor. SONUÇTA, S3 iyi bir makine ve şu anda fiyatı düştüğü için,öneriyorum.
SONY H5: S3 kadar hızlı değil ama yine de hızı iyi. Renkleri biraz daha sıcak tonlarda. Dış görünümü çok hoş. Ayrıca yüksek isoda S3 kadar çok noise vermiyor.Noiseyi azaltırken, keskinliği biraz götürüyor ama bunu farkedebilmek için %100 kroplamak veya dev boy büyütmek lazım fotoğrafı.. Ama LCD ekran ve VİZÖR harika! Büyük ve parlak LCD ekran doğru pozlama yapmanıza çok yardımcı oluyor(gün ışığında bile). Kullanıcısını memnun eden bir makine H5.. Videosu güzel ve S3 ten daha uzun süre video çekiyor. Onun da fiyatı düştü. Fakat sony H5 lerde öok sık rastlana bir sorun var. DEKLANŞÖR ARIZASI.. Birçok kullanıcı bu sorunu yaşadı. Garantili bile olsa başınızı ağrıtabilir.
PANASONİC Fz5, Fz7, Fz30: Panasoniğin bu modelleri ucuz, nitelikli.. Hepsinde de 12x optik zoom var.Hız olarak yeterli.Renk ve keskinlik memnuniyet verici.. Fiyatının çok düşük olduğunu düşününce o paraya iyi bir makine alıyorsunuz. Küçük ve kibar 12x zoom diyorsanız, FZ5 veya FZ7 iyi.. Ama yine fiyatı düşen FZ30 daha kaliteli tabii ki. PANASONİĞİN EN BÜYÜK DERDİ YÜKSEK İSOda ÇOK NOİSE VERMESİ. Eğer yüksek isolu gece çekimleri yapacaksanız,tavsiye etmem. Tabii uzun pozlamalı gece fotosunda sorun olmuyor.
KODAK: Öncelikle geniş açısıyla ve kaliteli fotoğraflarıyla P880 İlk tavsiyem. Gerçi zoom oranı az ama, 24-140 mm dobjektifiyle, diğer kodaklara göre daha kaliteli işler çıkarıyor. İlla ki, 12x zoom lu kodak derseniz, ikinci tercihim P850 veya Z612 olur. KODAK'ın renk anlayışına HAYRANIM. Renkleri müthiş hoşuma gidiyor. Keşke benim H5, kodakın renklerine sahip olsaydı. Kodac'ın küçük kompaktlarını pek sevmiyorum(2005-2006 modelleri) c533 mesela! Ucuz ama kötü fkrimce! Ayrıca NİKON un da küçük kompaktları pek tutulmuyor, DSLR de bir dev Nikon,ama küçük kompaktlarına ısınamadım.
KÜÇÜK KOMPAKTLAR: Şu anda fiyatı bayağı düşen Canon a610, a520, a700, a540 gibi modeller kesin tavsiyemdir. Özellikle a610 üzerinde durmak isterim. Büyük sensörü ile çok güzel işler yapan küçük dev adam a610.. Canon a520 modeline ait örnekler gördüğümde şaşırdım: RENKLERİ MÜKEMMEL bir makine a520.. Fiyatı da çok uygun bu makinelerin.. Eğer ki, hem fotoğraf, hem de çok uzun süreli video isteyen biriyseniz, şu anda fiyatı bayağı düşen, CASİO Z850 mutlak tavsiyem! Canon modelleri AVİ formatıyla kaliteli ama kısa süreli video çeker. Ama onlarda da fotoğraf kalitesi çok daha yüksektir.
Fiyatı düşenlerden diğer tavsiyem, büyük sensörü ve büyük lcd si ile, güzel bir makine olan fuji f10.. Bir başka fiyatı düşen model SONY W70.. İso 1000 değerine kadar çıkan, büyük LCD ekranıyla, güzel sonuçlar veren bir kompakt.
YENİ KONULAR:
FUJİ S6500: Büyük umutlarla bekledik. Yüz tanıma özelliği çok güzel. Fotoğraftaki kişilerin yüzlerini tanıyor ve yüzleri özel tonluyor.Yüzünüz bir başka güzel görünüyor yani.. Yüksek isoda çok güzel sonuç veriyor s6500.. İso 800 de bile gayet başarılı.. Sensörü büyük ve bu çok iyi bir yönü! 28 mm geniş açı olması avantaj! Geniş açı bence çok önemli, ben bunun sıkıntısını çok çektim. Yani şu demek geniş açı; Makineyle bir odanın içinde m
Öyle muhalefet olmakla kimseye yardımcı olamazsın choupsey. Sen yapsaydın böyle birşey o zaman tarafsız olarak.. Marka tutkunluğu asıl insanları yanlış yönlendirir. Sende de bu marka tutkunluğu var. Başka bir marka duydun mu, adı bile yetiyor sana.. Dünyada canon bi de nikon vardır senin için.. Diğerleri hayatta yapamaz. Bak yunanistan 2 yıl önce avrupa şampiyonu oldu, fransa veya italya değil.. Büyükler hep zirvede tek başına kalamaz.
Ben sony tutkunu değilim. Hatta benim bir canon, bir de panasonic adayım var şu an.. Kimseyi de yanlış yönlendirdiğimi sanmıyorum. çünkü sadece s3'ün yüksek fiyata satıldığı benim fikrimdi ve hala arkasındayım o fikrimin.. Diğer teknik detaylar, benim oralardan alıp buraya yansıtmamdır.
DİĞER TEKNİK DETAYLAR, BENİM O ARAŞTIRMA SİTELERİNDEN ALIP, BURAYA YANSITMAMDIR.
Bu yüzden asla birilerini yanıltığımı iddia edemezsin.Ben Gazeteci ve profesyonel fotoğrafçı bir babanın oğluyum herşeyden önce.. Çömez sayılmam yani..
Hadi kal sağlıcakla..
Peki panctom, s2 hakkında düşüncen nedir?
Çünkü s2 ile s3 ün arasında 1MP çözünürlük ve yarım inç Lcd ekran boyutu farkı war bildiğim kadarıyla.
Yani demem o ki; s3 yerine s2 yi karşılaştırsan, o zaman bu fiyatı hakediyo mu???
Sen böyle inatcılıkla ve nuh diyip peygamber dememekle kime yardımcı olacağını sanıyosun kime yardımcı oldun allah için söylesene eminim sen bunları söyledin diye hiçkimse S3 almıyodur H5 satışlarında patlama olmuştur.
Ne olursan ol ne fark eder! Bende Emekli bi Tümgeneralin oğluyum askerlik konusunu 4/4 lük bilmem anlamınamı geliyor alakaya maydanoz. Mumum en az aydınlattığı yer dibidir kardeşim öyle görülüyorki baban çevresindekilere fotoğrafcılık konusunda bi çok şey öğretmişken sana doğru dürüst bişey öğretememiş.
#chopsuey' tarafyndan 05.10.2006 03:14:21 tarihinde düzenlendi.
Sevgili hocha;
s2 fikrimce, şu an satıldığı fiyat itibarıyle hakkını veren bir makina.. Aradaki 1 mp fark hiçbir şey ifade etmez fikrimce.. Eder, ama sadece reklamcılar için.. Hani onlar büyük büyük baskılar alır ya.. Yoksa resim kalitesinde fark yok. Ben s3 yerine s2'yi tercih ederim şahsen. Benim bir makinadaki piksel sınırım 5 mp'dir. Bu piksele sahip bir cihaz, özellikleri yeterliyse adayım olur tabii ki..
Yani s2 modeline sıcak baktığımı 1-2 forumda belirtmiş ve önermiştim zaten. Yani 1 mp fark için, s3'e o kadar para vermeye gerek yok bence..
Gelelim tekrar arenaya
Choupsey sen digital foto dünyasında fotoğraflarını çekmeye devam et kardeşim. Babam bana fotoğrafçılığı öğrettiğinde digitalin "d"si yoktu. Karanlık odada, filmden kağıda bir cihazla görüntü yönlendirilir, sonra o kağıt birkaç aşama,farklı ilaçların bulunduğu sularla banyo edilirdi. Fotoğraf kağıdının o suyun içinde kalma süresine çok dikkat edilirdi,yani ne eksik,ne fazla.. Sonra o kağıtlar kurutulur ve fotoğraf ortaya çıkardı.
Tabii kağıda baskı yapmadan önce, filmin de birkaç aşama banyosunu unutmayalım. Yani "ASLAN" Babamdan gerekli eğitimimi aldım kardeşim merak etme.. Sadece fotoğrafçılığı değil, paylaşmayı da öğrendim ondan.. Ve burada yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olmam da çok doğal birşeydir. Her ne kadar karşıma böyle sen gibi muhalefet olan çıkıyorsa da, sorun değil!
Bak ne güzel makinaların var, al çık doğaya.. Takma kafana böyle şeyleri
SEVGİLİ CHOUPSEY bu maç şu an bitiyor.
İşte sana özel 90. dakika golü..
H5 iso400: www.steves-digicams.com/2006_reviews/sony_h5/samples/DSC00317.JPG
S3 iso400: www.steves-digicams.com/2006_reviews/s3is/samples/IMG_0171.JPG
Arkadaşlar, lütfen çok çok ricamdır, bu iki linke bakın ve fotoları lütfen pc'nize indirin. Sonra da kıyaslayın. Yorum yapmak zorunda değilsiniz kesinlikle.. Bu fotolarda, aynı mekan içinde H5 ve S3 modellerinin iso400 modunda çekilmiş fotoları var. Choupsey o kadar diretti ki.. Hatta, bu konuyu diğer tartıştığımız forumda, bayağı öfke dolu sözler sarfetmiş. Ben de dayanamadım artık ve işte fotolar burada.. LÜTFEN KIYASLAYIN..
Bu maç bitti choupsey, geçmiş olsun kardeşim.
Artık başka konuları, öfkelenmeden,arkadaşça tartışalım.
Kendine iyi bak..
yaa panctom çok uzattın bu konuyu abicim bak söylüyorum h5 nosie reduction yapmış ama detayı kaybetmiş s3 ise detayı kaybetmemek için reduction yapmamış olay bu yanii kimisi için detay daha çok önemlidir.Örneğin benim için daha önemli ve bence çoğu fotografçı için de...Tamammı bu konuyu kapatmış oldukmu...Yanii 90 dkk golü falan yok...Heee asıl anlatıcağıma gelince bak şimdi mesela çok güzel bi kare ile karşı karşıyasın ve makinen elinde ama kapalı sen makineni açıp konuyu netlemeye çalışırken benim ne yaptığımı bilmek bile istemessin.Ben sana söyliyim ama ben çoktan konuyu 3 4 kare ile hafıza kartıma kaydetmiş olup evimin yolunu tutarım sen hala konuyu netleyene kadar konuda zaten çoktan kaçmış olur...
heee bide evet ben konuyu çekip yolumu almışken sen hala 800 isolu temiz ama net olmayan fotolarınla övüne durursun...Ne çekiceksin acaba 800 isoda ben onu merak ediyorum...
#azya' tarafyndan 05.10.2006 12:54:04 tarihinde düzenlendi.
Arkadaşım sende galiba algılıyamama ve okuduklarını maalesef anlayamama problemi başgösteriyor ben sana karanlık oda agrandizör banyo resim tabı o konuda soru sordummu daha o aletin adını bilmiyosun duymuşsun bi yerden atıp tutuyorsun filmden kağıda bi cihazla görüntü yönledirirmiş felanmış filanmış biz yapmadıkmı sanıyosun konumuz omu?
Bak sana söylüyorum azya da söylemiş ama en başta dediğim gibi anlama probleminden olsa gerek H5 az noiseli olabilir evet az noiseli ama fotoğraf net değil S3 çok noiseli ama keskinlik var fotoğrafta H5 e ekledikleri bi yazılımla noise i yok ediyor cihaz ama netlik namınada bişey kalmıyor.
azya ile en başından bu yana biz sana bunu söylüyoruz biz kesinlikle H5 iyidir S3 kötüdür demiyoruz lütfen bunu bi şekilde sok kafana anladınmı baştan bu yana oku yazdıklarımızı ben ne S3 çok güzel nede H5 çok kötü dedim sadece bunu ifade ettim sana.
Ben ne S3 aşığı nede H5 düşmanı ikisi ilede işim olmaz koç gibi makinalarım var onlar yeterde artar bile. Ama sen konuyu saptırıp başka boyutlara getiriyosun.
azya haksızmıyım dostum biz bu adama dedikmi S3 çok iyidir H5 çok kötüdür H5 bi işe yaramaz diye sadece noise yok ama fotoda netlikde yok dedik bu kadar herif nerelere getirdi olayı bide yardımcı oluyomuş millete sözüm ona.
Burda herkes benim dostum arkadaşım sadece tartışmanın harareti yükseldi yoksa arkadaşız ve arkadaşca tartışmayıda biliyoruz.
Senden ricam yazdıklarıma bidaha bakıp benim makinalar hakkında değil sadece fotolar hakkında yorum yaptım. Lütfen anla beni.
Azya kardeşim, tamam s3 reduction yapmamış ama o kadar çok noise var ki,zaten bu yüzden ne netlik kalmış,ne de güzellik fotoda.. Fotonun estetiği gitmiş.Göze hoş gelmiyor.Sonra, son sözlerim diğer arkadaşa,üstüne alınma.Hadi sana bol,yüksek enstantaneli fotolar Kal sağlıcakla..
Bu arada yeni cevap gelmiş..
Tamam, bak konuyu böyle konuşunca daha güzel oluyor chopsuey.. O zaman şöyle diyelim:
s3 ün yüksek isoda, keskinlik kaybolmasın diye noiseyi serbest bırakması bence hiç te hoş durmamış.Görüntü o kadar çok kumlu ki, estetik gitmiş.Bu durumda s3 ün, keskinlik kalması adına yaptığı müdahale hoş değil çünkü foto kötü bir görüntü verüyor.
Azya, sürat konusu ayrı bir platform. Haa onu da inceleriz gerekirse.. Ben bu 2 modelin sürat olayına bakmadım.Pek önemsemedim sürati.. Ama o ayrı birşey. S3 daha hızlıysa eğer hakkını veririz tabii ki.. Tarafsız bakıyorum zaten her ikisine de.. Fakat bu sürat olayı zaten arada çok farka olmuyor. Ya saliselerle, yada 1 veya 1,5 saniye gibi fark oluyor bu tip modellerde. O da çok mühim değil..
İlgili olabilecek konular
-
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
015819 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
Wetransferden Büyük Boyutlu Dosya Ücretsiz Nasıl Gönderilir
19 Kas. 2020, 00:34 prodersler
0152619 Kas. 2020, 00:35
prodersler -
Ücretsiz Büyük Boyutlu Dosyayı Gönderme Ve Alma
27 Tem. 2018, 12:02 prodersler