panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Büyük Araştırma

SELAMLAR..

Uzun süredir yoktum,bir hayli özledim doğrusu buraları.. Topic kirlenmesi yaratmamak ve konuyu dağıtmamak için, aynı başlığı yenileyerek devam ettiriyorum. Önce, eski incelemelerimi çok kısa olarak geçeceğim ve sonra yeni konular;
Bu topicte yer alan her inceleme, "DPREVİEW, STEVE'S DİGİTAL, LETS GO DİGİTAL, PHOTOGRAPHY BLOG ve ÇEŞİTLİ FORUMLAR"da yaptığım incelemelerin sonucu ve artı kendi gözlemlerimdir.

ESKİ KONULAR

CANON S3: Hızıyla çok iyi.. Objeye çok hızlı odaklanıyor,pozu kaçırmıyorsunuz. Keskinlik ve doğal renk tonlaması çok çok güzel. Ama iso400 değerinden itibaren yarattığı kumlanma(noise) katlanılır değil bence. Ayrıca lcd ekran hem küçük,hem de zayıf ışıklı.. Bu da doğru pozlama yapmamızı ve net odaklanmamızı zorluyor. Tabi ki vizör de aynı şekilde kötü! Videosu gayet güzel S3 ün, ama kısa süreli video çekiyor. SONUÇTA, S3 iyi bir makine ve şu anda fiyatı düştüğü için,öneriyorum.

SONY H5: S3 kadar hızlı değil ama yine de hızı iyi. Renkleri biraz daha sıcak tonlarda. Dış görünümü çok hoş. Ayrıca yüksek isoda S3 kadar çok noise vermiyor.Noiseyi azaltırken, keskinliği biraz götürüyor ama bunu farkedebilmek için %100 kroplamak veya dev boy büyütmek lazım fotoğrafı.. Ama LCD ekran ve VİZÖR harika! Büyük ve parlak LCD ekran doğru pozlama yapmanıza çok yardımcı oluyor(gün ışığında bile). Kullanıcısını memnun eden bir makine H5.. Videosu güzel ve S3 ten daha uzun süre video çekiyor. Onun da fiyatı düştü. Fakat sony H5 lerde öok sık rastlana bir sorun var. DEKLANŞÖR ARIZASI.. Birçok kullanıcı bu sorunu yaşadı. Garantili bile olsa başınızı ağrıtabilir.

PANASONİC Fz5, Fz7, Fz30: Panasoniğin bu modelleri ucuz, nitelikli.. Hepsinde de 12x optik zoom var.Hız olarak yeterli.Renk ve keskinlik memnuniyet verici.. Fiyatının çok düşük olduğunu düşününce o paraya iyi bir makine alıyorsunuz. Küçük ve kibar 12x zoom diyorsanız, FZ5 veya FZ7 iyi.. Ama yine fiyatı düşen FZ30 daha kaliteli tabii ki. PANASONİĞİN EN BÜYÜK DERDİ YÜKSEK İSOda ÇOK NOİSE VERMESİ. Eğer yüksek isolu gece çekimleri yapacaksanız,tavsiye etmem. Tabii uzun pozlamalı gece fotosunda sorun olmuyor.

KODAK: Öncelikle geniş açısıyla ve kaliteli fotoğraflarıyla P880 İlk tavsiyem. Gerçi zoom oranı az ama, 24-140 mm dobjektifiyle, diğer kodaklara göre daha kaliteli işler çıkarıyor. İlla ki, 12x zoom lu kodak derseniz, ikinci tercihim P850 veya Z612 olur. KODAK'ın renk anlayışına HAYRANIM. Renkleri müthiş hoşuma gidiyor. Keşke benim H5, kodakın renklerine sahip olsaydı. Kodac'ın küçük kompaktlarını pek sevmiyorum(2005-2006 modelleri) c533 mesela! Ucuz ama kötü fkrimce! Ayrıca NİKON un da küçük kompaktları pek tutulmuyor, DSLR de bir dev Nikon,ama küçük kompaktlarına ısınamadım.

KÜÇÜK KOMPAKTLAR: Şu anda fiyatı bayağı düşen Canon a610, a520, a700, a540 gibi modeller kesin tavsiyemdir. Özellikle a610 üzerinde durmak isterim. Büyük sensörü ile çok güzel işler yapan küçük dev adam a610.. Canon a520 modeline ait örnekler gördüğümde şaşırdım: RENKLERİ MÜKEMMEL bir makine a520.. Fiyatı da çok uygun bu makinelerin.. Eğer ki, hem fotoğraf, hem de çok uzun süreli video isteyen biriyseniz, şu anda fiyatı bayağı düşen, CASİO Z850 mutlak tavsiyem! Canon modelleri AVİ formatıyla kaliteli ama kısa süreli video çeker. Ama onlarda da fotoğraf kalitesi çok daha yüksektir.
Fiyatı düşenlerden diğer tavsiyem, büyük sensörü ve büyük lcd si ile, güzel bir makine olan fuji f10.. Bir başka fiyatı düşen model SONY W70.. İso 1000 değerine kadar çıkan, büyük LCD ekranıyla, güzel sonuçlar veren bir kompakt.

YENİ KONULAR:

FUJİ S6500: Büyük umutlarla bekledik. Yüz tanıma özelliği çok güzel. Fotoğraftaki kişilerin yüzlerini tanıyor ve yüzleri özel tonluyor.Yüzünüz bir başka güzel görünüyor yani.. Yüksek isoda çok güzel sonuç veriyor s6500.. İso 800 de bile gayet başarılı.. Sensörü büyük ve bu çok iyi bir yönü! 28 mm geniş açı olması avantaj! Geniş açı bence çok önemli, ben bunun sıkıntısını çok çektim. Yani şu demek geniş açı; Makineyle bir odanın içinde m

Tarih: 27 Eylül 2006, 04:42 - İp: 88.***.**4.118
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Panctom, F30'a aşık olduysan ama daha fazla optik zoom istiyorsan senin ilacını söyleyeyim: Fuji S6500. Bir incele istersen.

Tarih: 8 Ekim 2006, 20:41 - İp: 85.***.**4.243
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

Panctom, benim anladığım kadarıyla sen makine falan alamıyacaksın

Tarih: 8 Ekim 2006, 21:40 - İp: 81.***.**6.18
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Murgur dostum, 6500 e bir bakacağım.Onu hiç duymadım ya da gözümden mi kaçtı ne!! 5600 ve 9500 ü inceledim. Bir de 9600 var ama testini bulamadım.

Hocha kardeş;
DOĞRU SÖZE NE DENİR?? NAPAYIM, BURDAN YENİ ARKADAŞLARA YARDIM EDEYİM DEDİM,KENDİM YARDIMA MUHTAÇ HALE GELDİM YAA.. KAFAM İSTANBUL TRAFİĞİNE DÖNDÜ.

Dün sabah 8'de yattım inanın. Araştır araştır,bunaldım!! HOCHA sen olsan ne yapardın?

ADAYLARIM:

panasonic fz50, fuji f30, sony h5, olympus sp510..

Tarih: 8 Ekim 2006, 23:55 - İp: 88.***.**1.192
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

walla bu konuda bende senin gibi kararsızım panctom kardeş.
Bende seni bekliyom sen bi makine al, kullanda ona göre bende aliim diye.
Senin yerinde olsam s2 alırdım, en azından ikinci eli war canonun, fazla zarar etmeyiz. Çünkü anlaşılan sen de biraz maymun iştahlısın.
ama bu gidişle ikimizde makine alamıcaz sanırım.

Tarih: 9 Ekim 2006, 03:22 - İp: 81.***.**6.18
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Tek tek eleyeceğim ama 4 makine de çok hoşuma gitti. Eğer fuji f30, 12x optikli, body tip olsaydı,hemen sipariş ederdim. Ama trafik gitgide, İstanbul'un akşam pozisyonuna dönüyor

h5'i eledim bi ara, sonra kıyamadım. Fz7 vardı, fz50 çıkınca eledim. Ama bir de olympus çıktı yaa.. Napayım, fotoğrafın hakkını veriyor 4 makine de..

Seni kurnaz Hocha seniii... Demek beni bekliyosun Bi de ben, bi süre kullanınca haaa.. İyice emin olacan yani.. En geç bayram sonrası karar vermiş olacağım.

Tarih: 9 Ekim 2006, 05:09 - İp: 88.***.**2.62
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Bu linkte S6500 forum başlığı var. Diğer makinalar gibi satış taktiği olarak sensöre fazla megapiksel sığdırmaya çalışmamışlar, böylece noise performansı muhtemelen F30 gibi mükemmel olacaktır, üstelik yüksek optik zoom da var. Makina yurtdışında piyasaya çıktı. Evet Panctom, yorumlarını bekliyoruz.

Tarih: 9 Ekim 2006, 09:50 - İp: 85.***.**7.222
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Evet Murgur Dostum..

Şu anda deli gibi s6500 incelemeleri yapıyorum.Hatta fujifilm Türkiye merkezi ile yazışıyorum. Karşılıklı bilgi alışverişimiz başladı bile.. Olursa Almanya'dan sipariş edeceğim. Türkiye'de çıkması zaman alacakmış daha.. Ve güzel bir haber! Almanya'da satılan modellerde de "türkçe" menü varmış. Veeee.. Asıl iyi haber!! Almanya'dan faturalı alındığı takdirde, Türkiye'de garantisi geçerli..

Evet.. Sonuca gidiyor muyum ne??

Teşekkürler Murgur dostum!! [>:D

Tarih: 9 Ekim 2006, 16:11 - İp: 88.***.**2.62
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

S3'TE NETLİK SORUNU OLDUĞUNU ARTIK DAHA RAHAT SÖYLEYEBİLİRİM.

Ama bunu "keratin" adlı arkadaşımızın açtığı forumda, s3'te yaşadığı soruna dayanarak söylemiyorum tamamen..

Sitemizde s3 ile çekilen fotoğraflara bir süredir bakmıyordum."Keratin"in sorunu üzerine bir inceleyeyim dedim.Hem de alıcı gözle, sırf netlik üzerine yoğunlaşarak yaptım bu işi..

Pike_37 rumuzlu Arif Abi, Keha, Bilalbilal, dostclick.. Bu arkadaşlarımızdan kompozisyon olarak, görüntü yakalama olarak, çok başarılı kareler gördüm.Yani onlar fotoğrafçılık anlamında kesinlikle çok başarılı,gördüğüm kadarıyla.. Arif Abi mesela,bize doğanın en güzel köşelerini getiriyor.Hatta beğendiğim zaman s3 fotolarına severek yorum bile yapıyorum.

Ama ben kendi adıma eminim artık.. Herkes adına konuşamam! s3 net fotoğraf VEREMİYOR. En güzel s3 fotoğrafında bile hafif bir netlik sorunu var. Bana kim muhalefet olursa olsun artık kardeşim. Umurumda değil!! Dokuz köyden kovulsam, 10. köyden doğrularımı haykıracağım!! TEKRAR SÖYLÜYORUM,BUNLAR BENİM DÜŞÜNCELERİM. Veeee.. S3'TE HEP NETLİK SORUNU VARDI,VE HEP OLUYOR. Bu arkadaşlarımızın yakaladığı o kadar güzel kareler var ki,ama iyice bakınca fotoğrafın ince detaylarında,mesela hafif uzakta duran bir insanın yüzünde,detaylarında netlik sorunu var. Ağacın yapraklarında netlik sorunu var.

Ben bu s3 fotolarına yorum yazarken zaten, s3'e değil, çeken arkadaşlara övgüde bulunuyorum.Onlar görevini yapıyor zaten.. s3'ün sadece renk olayını başarılı buluyorum. AMA NETLİK ZAYIF!! Allah aşkına sitedeki a610 fotlarına veya diğer model fotolara bir bakın.. Ya da benim 3-4 yazı önce verdiğim linkten fuji f30 fotolarını inceleyin. Nerede s3, nerede f30?? Arada dağlar var!

Canonun beğenmediğim tek modeli s3.. Kim bana kızarsa kızsın artık,zaten takmıyorum. "Keratin"in yaşadığı netlik şikayeti, s3'ün hala mücevher fiyatına satılması, ve yine inceleyerek gördüğüm fotolar, bana bunları yazdırdı. Kimse bana inanıp kararını etkilemek zorunda değil.. İsteyen gider s3 alır. AMA BEN, DEĞİL 1300 YTL, 800 YTL BİLE OLSA ALMAM S3..

tüm arkadaşlarıma sevgi ve saygıyla..

Tarih: 9 Ekim 2006, 20:54 - İp: 88.***.**2.62
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

EFEM İYİ AKŞAMLAR!! BİR "REHA MUHTAR'LA ATEŞ HATTI" PROGRAMI DAHA BAŞLIYOR. .

Hepiniz hoşgeldiniz! Program konuklarımızı saymak istiyorum hemen!! İstanbul'dan sayın AZYA bey, onun avukatı sayın CHOPSUEY, Veeee.. Düşüncelerini her platformda cesurca söyleyen, hatta, hata yaptığı zaman kendisini bile eleştirebilen PANCTOM bu haftaki konuklarımız! Efem tartışma yine başlamış bulunmakta..
Şimdi söz panctom'da..

Sağol Reha Abi.. Tartışma aslında diğer forumda ama, konu şu anda yine benim konum olduğu için, ve "keratin" arkadaşımızın forumunu kendi kavgamızla işgal etmemek için, burdan cevap yazıyorum.

Dün, değerli kardeşim ( ) Azya tarafından,yüklenen fotoları gördüm. Genelde yakın çekim,makro, mekan içi gibi fotolar vardı. Ve fotolar başarılıydı. Fakat bu fotolar, internetten link vermek yerine (benim yaptıpım gibi), bu arkadaşımızın elindeki arşivden özenle seçilerek yollanmış fotolardır.Yani objektif bakmak zor tabii.. Ama gerek yok zaten.. Ben o makinanın, makro, yakın çekim gibi durumlarda iyi sonuş verebileceğini zaten biliyorum.

Peki s3 modelinden bugüne kadar gördüğüm çoğu fotoda neden hep az da olsa netlik problemi var? Bu fotoğrafları çeken arkadaşlar işi bilmiyor mu? Bence hayır! İşi biliyorlar,kesinlikle.. Onlar fotoğraf tekniğiyle ilgili görevlerini yapıyorlar eminim.Çünkü s3 modelini çok uzun süredir kullananlar da var ve makinayla özdeşleşmişler artık!

Ben bu s3'e ısınamadım.Burada da şahsi fikirlerimi yazıyorum.

AZYA VE CHOPSUEY! KARDEŞLERİM BENİM.. AÇIN VERDİĞİM LİNKTEKİ FUJİ F30 MODELİYLE ÇEKİLMİŞ FOTOLARA BAKIN DA, GÖZÜNÜZ GERÇEK KALİTEYİ GÖRSÜN!!

Bilmiyorum, o fotolara baktınız mı ama, kim bakarsa baksın;
İddia ediyorum, 1 kişi çıkıp ta, bu f30, s3'ten kötü diyemez! Şu an belki başkaları adına konuştum,hoş değil ama görünen köy klavuz istemez be kardeşim!!

Haydi Azya, Haydi chopsuey;

Sizi 3-5 cevap önce yazdığım linkten, fuji f30 incelemeye davet ediyorum! Görün iso 800, iso 1600.. Görün normal 100 isodaki netliği, kaliteyi.. Ayrıca yetmezse buyrun STEVE Abinin sitesine.. O da yetmezse, dpreview.com'a.. Sizi onur duyarak ağırlayacaktır,f30..

Tarih: 10 Ekim 2006, 23:40 - İp: 88.***.**0.42
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

pacntom bak ben hala gülüyorum çünkü sen daha macro ile manzara fotolarını ayırt edemiyon...sitedeki herkes yanlış sen dorusun...dimi afferin sana...demek bundan sonra bizim seni ölçü almammız lazım tabii bide şu makro ve manzara fotolarını ayırd edebilsen ne güzel olucak valla...

"Re: Canon S3 Is Netlik Sorunu
azya

üye
(Meraklı )
Istanbul
3 konu açmış,
214 cevap yazmış
haklısın...

"Fotoğraflarını indirdim. Manzara, çocuk fotosu hepsini gördüm. Ve diyeceğim ki, hiçbir arıza yok inan.. Bu s3'ün normal verebileceği kadar.. Yani s3 bu kadar çekebiliyor başka yerlerde de gördüğüm kadarıyla.. Ve bu tarz beğeniliyor çoğu kişice..

Ah be kardeşim.. Bir İzmir'li hemşerin olarak inansaydın bana,ne olurdu. Ben "büyük araştırma" adlı forumumda, s3'teki netlik sorununu hep anlattım durdum ama kimseyi inandıramadım.Kesinlikle s3'e karşı bir cephe aldığım yoktu,niye alayım?? Ama hemen hemen çoğu s3 fotosunda hafif bir buğu, netlik sorunu, keskinlik eksikliği hep görüyordum. Son olarak test sitelerinde de bunu testte görünce forumumda yazdım.

ben makinende hiçbir arıza olmadığını düşünüyorum! Var deyip te bulan ve çözen, düzelten olursa da ondan özür dilerim.Yani s3 çoğu zaman böyle foto verir. Bunlar normal s3 fotosu bence.. Bence artık almışsın, bu haliyle memnun olmaya çalış.Asla değiştirme,yazık çok zarar edersin. Farklı manuel çekim teknikleriyle belki biraz daha iyi fotolar çıkabilir bilmiyorum."

PANCTOM

bunlarda makro ve portre olmayan fotolardır bide bunlara bakarsan senden ricam sen anlıyosun netmi değilmi diye...belki bu makinelerdede sorun vardır biz arkadaşları uyaralım yardım etmiş oluruz amaç yardımlaşmak sonuçta...bu linkede senin büyük araştırmayı yapıştıralım istersen daha sonradan alacaklarıda engellemiş oluruz...Sonra kendi kendilerine dövünmesinler makine almadan önce senin büyük araştırmayı niye okumadık diye...

http://www.hemenpaylas.com/download/1823525/s3p.rar.html

#azya' tarafyndan 10.10.2006 04:35:26 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Ekim 2006, 04:31
----------------
Delighting You Always "

#azya' tarafyndan 11.10.2006 01:21:04 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Ekim 2006, 01:18 - İp: 85.***.**5.21