panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Büyük Araştırma

SELAMLAR..

Uzun süredir yoktum,bir hayli özledim doğrusu buraları.. Topic kirlenmesi yaratmamak ve konuyu dağıtmamak için, aynı başlığı yenileyerek devam ettiriyorum. Önce, eski incelemelerimi çok kısa olarak geçeceğim ve sonra yeni konular;
Bu topicte yer alan her inceleme, "DPREVİEW, STEVE'S DİGİTAL, LETS GO DİGİTAL, PHOTOGRAPHY BLOG ve ÇEŞİTLİ FORUMLAR"da yaptığım incelemelerin sonucu ve artı kendi gözlemlerimdir.

ESKİ KONULAR

CANON S3: Hızıyla çok iyi.. Objeye çok hızlı odaklanıyor,pozu kaçırmıyorsunuz. Keskinlik ve doğal renk tonlaması çok çok güzel. Ama iso400 değerinden itibaren yarattığı kumlanma(noise) katlanılır değil bence. Ayrıca lcd ekran hem küçük,hem de zayıf ışıklı.. Bu da doğru pozlama yapmamızı ve net odaklanmamızı zorluyor. Tabi ki vizör de aynı şekilde kötü! Videosu gayet güzel S3 ün, ama kısa süreli video çekiyor. SONUÇTA, S3 iyi bir makine ve şu anda fiyatı düştüğü için,öneriyorum.

SONY H5: S3 kadar hızlı değil ama yine de hızı iyi. Renkleri biraz daha sıcak tonlarda. Dış görünümü çok hoş. Ayrıca yüksek isoda S3 kadar çok noise vermiyor.Noiseyi azaltırken, keskinliği biraz götürüyor ama bunu farkedebilmek için %100 kroplamak veya dev boy büyütmek lazım fotoğrafı.. Ama LCD ekran ve VİZÖR harika! Büyük ve parlak LCD ekran doğru pozlama yapmanıza çok yardımcı oluyor(gün ışığında bile). Kullanıcısını memnun eden bir makine H5.. Videosu güzel ve S3 ten daha uzun süre video çekiyor. Onun da fiyatı düştü. Fakat sony H5 lerde öok sık rastlana bir sorun var. DEKLANŞÖR ARIZASI.. Birçok kullanıcı bu sorunu yaşadı. Garantili bile olsa başınızı ağrıtabilir.

PANASONİC Fz5, Fz7, Fz30: Panasoniğin bu modelleri ucuz, nitelikli.. Hepsinde de 12x optik zoom var.Hız olarak yeterli.Renk ve keskinlik memnuniyet verici.. Fiyatının çok düşük olduğunu düşününce o paraya iyi bir makine alıyorsunuz. Küçük ve kibar 12x zoom diyorsanız, FZ5 veya FZ7 iyi.. Ama yine fiyatı düşen FZ30 daha kaliteli tabii ki. PANASONİĞİN EN BÜYÜK DERDİ YÜKSEK İSOda ÇOK NOİSE VERMESİ. Eğer yüksek isolu gece çekimleri yapacaksanız,tavsiye etmem. Tabii uzun pozlamalı gece fotosunda sorun olmuyor.

KODAK: Öncelikle geniş açısıyla ve kaliteli fotoğraflarıyla P880 İlk tavsiyem. Gerçi zoom oranı az ama, 24-140 mm dobjektifiyle, diğer kodaklara göre daha kaliteli işler çıkarıyor. İlla ki, 12x zoom lu kodak derseniz, ikinci tercihim P850 veya Z612 olur. KODAK'ın renk anlayışına HAYRANIM. Renkleri müthiş hoşuma gidiyor. Keşke benim H5, kodakın renklerine sahip olsaydı. Kodac'ın küçük kompaktlarını pek sevmiyorum(2005-2006 modelleri) c533 mesela! Ucuz ama kötü fkrimce! Ayrıca NİKON un da küçük kompaktları pek tutulmuyor, DSLR de bir dev Nikon,ama küçük kompaktlarına ısınamadım.

KÜÇÜK KOMPAKTLAR: Şu anda fiyatı bayağı düşen Canon a610, a520, a700, a540 gibi modeller kesin tavsiyemdir. Özellikle a610 üzerinde durmak isterim. Büyük sensörü ile çok güzel işler yapan küçük dev adam a610.. Canon a520 modeline ait örnekler gördüğümde şaşırdım: RENKLERİ MÜKEMMEL bir makine a520.. Fiyatı da çok uygun bu makinelerin.. Eğer ki, hem fotoğraf, hem de çok uzun süreli video isteyen biriyseniz, şu anda fiyatı bayağı düşen, CASİO Z850 mutlak tavsiyem! Canon modelleri AVİ formatıyla kaliteli ama kısa süreli video çeker. Ama onlarda da fotoğraf kalitesi çok daha yüksektir.
Fiyatı düşenlerden diğer tavsiyem, büyük sensörü ve büyük lcd si ile, güzel bir makine olan fuji f10.. Bir başka fiyatı düşen model SONY W70.. İso 1000 değerine kadar çıkan, büyük LCD ekranıyla, güzel sonuçlar veren bir kompakt.

YENİ KONULAR:

FUJİ S6500: Büyük umutlarla bekledik. Yüz tanıma özelliği çok güzel. Fotoğraftaki kişilerin yüzlerini tanıyor ve yüzleri özel tonluyor.Yüzünüz bir başka güzel görünüyor yani.. Yüksek isoda çok güzel sonuç veriyor s6500.. İso 800 de bile gayet başarılı.. Sensörü büyük ve bu çok iyi bir yönü! 28 mm geniş açı olması avantaj! Geniş açı bence çok önemli, ben bunun sıkıntısını çok çektim. Yani şu demek geniş açı; Makineyle bir odanın içinde m

Tarih: 27 Eylül 2006, 04:42 - İp: 88.***.**4.118
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

Abicim ben başından beri bunu söylüyorum farklı bişey söylemedimki sen saptırdın konuyu gözünü sevdiğim. konu taa karanlık odada fotoğraf baskısına kadar geldi.

Tarih: 5 Ekim 2006, 14:14 - İp: 81.***.**3.201
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Sonra birşey daha chopsuey;
Ben de senin anlama problemin olduğunu düşünüyordum.Yaw baştan beri ben de hep aynı şeyi vurguluyordum ama konuyu başka tarafa yönlendirip üste çıkmaya çalışmanın faydası yok sana.Ben senin ve azyanın dediğinizi çoktaaan anladım,cahil değilim Allah'a şükür.Ama sizler beni anlamadınız. Mesela ben sizinle arabanın bujilerini tartışıyorum diyelim,ama siz radyatörü tartıştığımı sanıyorsunuz

Yani son kez söyleyeyim: Benim fikrimce,zevkimce, s3 teki kum gibi noise, ne netlik bırakıyor, ne estetik.. kalite yok yani..

HEP BUNU SÖYLÜYORUM.SİZİ ÇOKTAAAAN ANLADIM BEN!

Tarih: 5 Ekim 2006, 14:17 - İp: 88.***.**3.194
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

anladığın belli oluyor zırt bırt link verip hangisi noiseli hangisi noisesiz bakın lütfen diye

Tarih: 5 Ekim 2006, 14:29 - İp: 81.***.**3.201
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Eh yani, pes senin anlayışına

Noise çoksa net değildir zaten.. Ben h5 in daha net olduğu fikrindeyim.Ben hep bunu anlattım ama nerdeee.. Bak sen anlayamamışsın

s3 net değil çünkü plaj kumu gibi mubarek kerata

h5 iso 400 de pırıl pırıl, is0 800 de idare eder..

Yani netlik te aynı, keskinlik te aynı..S3 kum gibi dolunca ne netlik belli, ne de keskinlik..

Başka konu var mı tartışacak??

Tarih: 5 Ekim 2006, 14:39 - İp: 88.***.**3.194
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Ve bence sen beni çoktan anladın ama,senin tezin kaybettiği için konuyu başka şekilde çarptırmaya çalıştın. Yani bu platformu kaybettin sevgili chopsuey kardeşim.Sana da net fotoğraflar dilemek kalıyor artık..

Tarih: 5 Ekim 2006, 14:49 - İp: 88.***.**3.194
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

Neden benden alıp bana satmaya çalışıyosun kendin cevap üretemiyomusun o dakka ben sana diyorum aynısını sen bana diyosun bi bakarmısın yazdıklarına ben sana ne zaman karanlık oda fotoğraf tabı sordum kim çarpıtıyo olayı ben ne zaman S3 ün H5in noise inden bahsederken nikon D2Xs in perde hızına atladım? Aslında boşuna kaale alıyorum seni yazdıklarında bi ciddiyet bile yok sırıtıp duruyosun devamlı.

Tarih: 5 Ekim 2006, 15:25 - İp: 81.***.**3.201
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Veee tabii ki benim öne sürdüklerimi burada örnekle kanıtladıkça sen sinir durumlarına girdin.Ben ise sakinliğimi korudum,o yüzden "sırıtıyor" olabilirim

Peki hadi sen de netlik olayıyla ilgili bir kanıt sun bakiim.. Hadi sunsana.. Heh heh.. Napçan şimdi?

s3 yüksek isoda daha net, daha keskin diyorsun.. Haydi kanıtla, ver bi tane link görelim

Ya chopsuey;
Ben geçmişimdeki karanlık oda olayımı anlattım çünkü benim birşey bilmediğimi iddia ettin bir yazında.. Tamam mı acemi kardeşim Abin olarak benden öğreneceğin çok şey var sevgili kardeşim.. Bilgilerimi sana da vermekten mutluluk duyarım. Saygılarımla..

Haa unutma bak.. s3 yüksek isoda net ve keskin ise h5'e karşı, bunu kanıtla.. Link bekliyoruz senden..

Bir de konuyu tartışırken dozu kaçırmayalım kardeş.. Burası saygın bir site ve herşey dozunda olursa güzel.. saygıyla..

Tarih: 5 Ekim 2006, 16:09 - İp: 88.***.**3.194
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Bir de unuttum, ben senden alıp sana satmıyorum. Noiseyi tartışıyorum ya hep burda.. bu zaten şöyle demek.. "netlik" kavramına yönleniyorsun sen mesela, ben de "noise" olarak yazdım hep.. e zaten noise de bir yerde netlik demektir. Bunu inkar mı edicen? Ben baştan beri anladım seni ama olaya "netlik" değil "noise" terimiyle devam ettim sadece.. Bu kadar basit ama kafan almadı be güzel kardeşim. saygılar..

Tarih: 5 Ekim 2006, 17:02 - İp: 88.***.**3.194
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

panctom ben bu konuyu kapattım vazgeç artık sen az değilsin yanii sana her seferinden soru soruyorum ama sen kaçıyosun hala bana iso nun ne olduğunu ne işe yaradığını teknik olarak nasıl çalıştığını anlatmadın... nasıl çalışır bu iso niye iso yu yükseltiğimiz zaman gren oluşur bazı makinelerde az gren oluyo bazılarında çok bunun sebebi nedir

madem bu konuyu hala uzatıyosun ve bu kadar ısrar ediyosun bu konu hakkında bunları bizede anlatırsın lütfen sorduklarımın cevabını verde bizde nedir ne değildir anlayalım zaten hızda senin için farketmiyomuş bu arada hayatta bazen saniyilerin önemi çoktur 2 saniye deyip geçmemek lazım... hayret bişeysin yaa hala h5 ti s3 tü iso idi noise idi kafayı yiycen yaniii...

Tarih: 5 Ekim 2006, 17:03 - İp: 88.***.**7.66
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

evet azyanın sorduklarına cevap ver bakalım sen ne kadar biliyosun makina neden noise oluşturur?

Tarih: 5 Ekim 2006, 20:14 - İp: 85.***.**0.10