panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Büyük Araştırma

SELAMLAR..

Uzun süredir yoktum,bir hayli özledim doğrusu buraları.. Topic kirlenmesi yaratmamak ve konuyu dağıtmamak için, aynı başlığı yenileyerek devam ettiriyorum. Önce, eski incelemelerimi çok kısa olarak geçeceğim ve sonra yeni konular;
Bu topicte yer alan her inceleme, "DPREVİEW, STEVE'S DİGİTAL, LETS GO DİGİTAL, PHOTOGRAPHY BLOG ve ÇEŞİTLİ FORUMLAR"da yaptığım incelemelerin sonucu ve artı kendi gözlemlerimdir.

ESKİ KONULAR

CANON S3: Hızıyla çok iyi.. Objeye çok hızlı odaklanıyor,pozu kaçırmıyorsunuz. Keskinlik ve doğal renk tonlaması çok çok güzel. Ama iso400 değerinden itibaren yarattığı kumlanma(noise) katlanılır değil bence. Ayrıca lcd ekran hem küçük,hem de zayıf ışıklı.. Bu da doğru pozlama yapmamızı ve net odaklanmamızı zorluyor. Tabi ki vizör de aynı şekilde kötü! Videosu gayet güzel S3 ün, ama kısa süreli video çekiyor. SONUÇTA, S3 iyi bir makine ve şu anda fiyatı düştüğü için,öneriyorum.

SONY H5: S3 kadar hızlı değil ama yine de hızı iyi. Renkleri biraz daha sıcak tonlarda. Dış görünümü çok hoş. Ayrıca yüksek isoda S3 kadar çok noise vermiyor.Noiseyi azaltırken, keskinliği biraz götürüyor ama bunu farkedebilmek için %100 kroplamak veya dev boy büyütmek lazım fotoğrafı.. Ama LCD ekran ve VİZÖR harika! Büyük ve parlak LCD ekran doğru pozlama yapmanıza çok yardımcı oluyor(gün ışığında bile). Kullanıcısını memnun eden bir makine H5.. Videosu güzel ve S3 ten daha uzun süre video çekiyor. Onun da fiyatı düştü. Fakat sony H5 lerde öok sık rastlana bir sorun var. DEKLANŞÖR ARIZASI.. Birçok kullanıcı bu sorunu yaşadı. Garantili bile olsa başınızı ağrıtabilir.

PANASONİC Fz5, Fz7, Fz30: Panasoniğin bu modelleri ucuz, nitelikli.. Hepsinde de 12x optik zoom var.Hız olarak yeterli.Renk ve keskinlik memnuniyet verici.. Fiyatının çok düşük olduğunu düşününce o paraya iyi bir makine alıyorsunuz. Küçük ve kibar 12x zoom diyorsanız, FZ5 veya FZ7 iyi.. Ama yine fiyatı düşen FZ30 daha kaliteli tabii ki. PANASONİĞİN EN BÜYÜK DERDİ YÜKSEK İSOda ÇOK NOİSE VERMESİ. Eğer yüksek isolu gece çekimleri yapacaksanız,tavsiye etmem. Tabii uzun pozlamalı gece fotosunda sorun olmuyor.

KODAK: Öncelikle geniş açısıyla ve kaliteli fotoğraflarıyla P880 İlk tavsiyem. Gerçi zoom oranı az ama, 24-140 mm dobjektifiyle, diğer kodaklara göre daha kaliteli işler çıkarıyor. İlla ki, 12x zoom lu kodak derseniz, ikinci tercihim P850 veya Z612 olur. KODAK'ın renk anlayışına HAYRANIM. Renkleri müthiş hoşuma gidiyor. Keşke benim H5, kodakın renklerine sahip olsaydı. Kodac'ın küçük kompaktlarını pek sevmiyorum(2005-2006 modelleri) c533 mesela! Ucuz ama kötü fkrimce! Ayrıca NİKON un da küçük kompaktları pek tutulmuyor, DSLR de bir dev Nikon,ama küçük kompaktlarına ısınamadım.

KÜÇÜK KOMPAKTLAR: Şu anda fiyatı bayağı düşen Canon a610, a520, a700, a540 gibi modeller kesin tavsiyemdir. Özellikle a610 üzerinde durmak isterim. Büyük sensörü ile çok güzel işler yapan küçük dev adam a610.. Canon a520 modeline ait örnekler gördüğümde şaşırdım: RENKLERİ MÜKEMMEL bir makine a520.. Fiyatı da çok uygun bu makinelerin.. Eğer ki, hem fotoğraf, hem de çok uzun süreli video isteyen biriyseniz, şu anda fiyatı bayağı düşen, CASİO Z850 mutlak tavsiyem! Canon modelleri AVİ formatıyla kaliteli ama kısa süreli video çeker. Ama onlarda da fotoğraf kalitesi çok daha yüksektir.
Fiyatı düşenlerden diğer tavsiyem, büyük sensörü ve büyük lcd si ile, güzel bir makine olan fuji f10.. Bir başka fiyatı düşen model SONY W70.. İso 1000 değerine kadar çıkan, büyük LCD ekranıyla, güzel sonuçlar veren bir kompakt.

YENİ KONULAR:

FUJİ S6500: Büyük umutlarla bekledik. Yüz tanıma özelliği çok güzel. Fotoğraftaki kişilerin yüzlerini tanıyor ve yüzleri özel tonluyor.Yüzünüz bir başka güzel görünüyor yani.. Yüksek isoda çok güzel sonuç veriyor s6500.. İso 800 de bile gayet başarılı.. Sensörü büyük ve bu çok iyi bir yönü! 28 mm geniş açı olması avantaj! Geniş açı bence çok önemli, ben bunun sıkıntısını çok çektim. Yani şu demek geniş açı; Makineyle bir odanın içinde m

Tarih: 27 Eylül 2006, 04:42 - İp: 88.***.**4.118
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

evet kumlanmayı görebiliyorum panctom çok net ve açık fz7 de de tek bir kumlanma bile yoktu ama hiç bişey okunamıyodu ben sana fotodaki keskinlikten bahsediyorum.bu arada can gulay da iyi bi açıklama yapmış ben 3 seneyi aşkın bir süreden beri bu makineleri elimden düşürmedim ama alınıcak makineler sırası ile 1 2 3 veya 1 bu marka 2 bu marka 3 şu marka 3 ü almayın 1 alın ben zaten 1 haftadan beri araştırdım gibi yorumlar yapma cesaretini kendimde bulamadım nedeni hiç kimseyi yanlış yönlerdirmek istemememdir.Sen 800 iso lu fotolara baka dur veya tüm dünyayı araştır satış rakamlarında s3,h5 in 2 katı üstünde gitsin neyin mağlubiyetini kabul edeyim ne mağlubiyeti anlamadım h5 in s3 ten daha iyi olduğu mağlubiyetidenmi bahsediyosun boşver bunları bak sony yakında ütü çıkarıcakmış hemde 5 mp foto çekiyomuş... Ama yüksek isoda biraz problem varmış onu düzeltmeye çalışıyolarmış

Tarih: 1 Ekim 2006, 22:25 - İp: 88.***.**2.33
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Öncelikle Cangulay'a yüzde yüz hak verdiğimi belirtmek isterim. İso mücadelesi ayrı bir platform.. Azya istediği kadar dövünsün, iso platformunun galibi Sony h5'tir. Herkesi o linke davet ediyorum. Ayrıca fz7 de olduğu gibi, netlikten çalma yok h5'te. Net ve başarılı.. Tabii yüzde yüz değil.. sadece kendi sınıfında lider,noise konusunda!

Azya satışlardan bahsetmişsin. ŞAHİN MODEL ARABALAR DA ÇOK SATMIŞTIR,AMA SONRA ORTALIK YOLDA KALAN ŞAHİNLERLE DOLUP TAŞMIŞTIR. ))))

Mesela hyundai sınıfında daha çok satmıştır.Ama ondan daha az satan Honda'nın kalitesi ortadadır. s3'ün çok satması ise, canon etiketi taşıdığı içindir. Ama canon s3'te çuvallamıştır fikrimce.. Hadi 800 ytl'ye satılsa, "haa.. bu makine, bu fiyata normal hizmet veriyor,tamam.." derdim. Ama yani 1200-1300 ytl arası fiyat, haksız.

İSO DIŞINDAKİ KIYASLAMALAR:

H5: 3 inç,230.000 piksel lcd
s3: 2 inç,115.000 piksel lcd

H5: Netlikte 1 adım önde (dpreview.com testi)
s3: Çok Hafif te olsa netlik sorunu var.

H5: Yüksek enstantanede daha başarılı.
s3: 1/1000 enstantane kıyaslamasında geride (steve's-digicams testinde kaybetmiş)

h5: Tam 9 metre flaş mesafesi (lider)
s3: ????

h5: Video formatı her 2 sitede de test sonucu daha iyi. (steve's-digicams ve dpreview.com)
s3: avi formatlı video netlik çok iyi ama görüntüler çok akıcı değil.Buyrun, o sitelere teste..

Azya kardeşim, eğer değseydi, niye s3 tercih etmeyeyim? Bak Canon'un diğer modellerine sataşıyor muyum? Benim en birinci derdim, bu s3 hyundai marka araba gibi.. Peki niye Wolkswagen veya Toyota fiyatına satılıyor? Bu da Canon firmasının zaafiyeti..

Bence s3 saplantısından kurtul.. Bak piyasada başka cevherler de var Aslında en genelleme yaparsak kral CANON EOS 350D derim.

s3, sony h5'e yenilmiştir ve maç çoktaaaan bitmiştir artıkın..

SAYGILARIMLA..

Tarih: 1 Ekim 2006, 23:09 - İp: 88.***.**1.246
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

azya harikasın dostum yaa ISO 800 de çekilen fotolara bakılırsa S3 daha keskin foto veriyor ama kumlanma var sony de yok ama saat fotoğrafı aynen bi Nokia 7250 nin çektiği fotoğrafı andırıyo keskinlik namına hiç bişey yok bumu galibiyet arkadaşım? Yerinde olsam bu konuyu kapardım S3 e karşı bi antipati ile yaklaşıp sonrada büyük araştırma başlığı altında böyle şeyler yazmazdım.

Tarih: 3 Ekim 2006, 02:45 - İp: 85.***.**0.237
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Sende mi taktın saat fotosuna chopsuey! O linkte en az 7-8 tane kıyaslama fotoğrafı var ve hepsinde de s3'te kum gibi noise kaynıyor!! Ben buna sadece gülerim Anlaşılan senin gözlerin kumlanmış O yüzden s3 teki kumlanmaları göremiyorsun heh heh! Çok güldürdün beni, sağolasın..

Saat fotosundaki olayı açıkladım ama onu da görememiş olmalısın. O fotolar hep ayrı zamanlarda, çok ufak ta olsa farklı duruşta çekiliyor. Tabii h5 o fotoyu çekerken ışık yansıması olmuş, saatin camı parlamış. İyi bakarsan, saatin camının parladığı gün gibi belli..

Ya diğer fotolara ne diycen? O siyah fonların üzerinde plaj kumu gibi noiselere ne diycen?

Yaa bu s3 te ne varsa, alet kendine aşık ediyor galiba, adamlar kanlarının son damlasına kadar s3 diyor, savaşıyor!! HELAAAAAL OLSUN BEEE!

Arkadaşça atışıyoruz, kızma tamam??

saygılar..

Tarih: 3 Ekim 2006, 03:38 - İp: 88.***.**5.199
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

teşekkür ederim chopsuey zaten benim hala anlayamadığım büyük araştırma...gerçekten çok büyükmüş...

*h5- lcd düşük ışık koşullarında çok yavaş çalışıyo ve büyük olduğundan dolayı daha fazla pil tüketiyo...

*s3 -açılı lcd her koşulda daha rahat foto çekebilmeni sağlıyo..

*şahin ne zamandan beri dünyada satlıyo onuda anlamadım... türkiyede kodak ve sony den başka marka zaten tanınmıyo...düşün yanii bu tanınmayan markaların içine nikon ve canon dahil...

*steves digicams dediğin yerde o sınıfta en iyi makine
s3 olarak en başta nedense bunuda anlamadım

*dprewiew sitesinde top cameras ta hiç bi zaman h5 s3 ün üstüne çıkamadı...bunuda anlamadım

*h5 5 in flaş mesafesini 9mt demişsin s3 ünkini biliyomusun bunuda anlamadım...

*bu arada dövündüğüm falan yok gayet rahatım çünkü dediğim gibi bunlar sırf senin hüsnü kuruntuların panctom çünkü daha makineleri eline alıp şöyle bi sağlam kullanmamışsın ve bu kadar net kesin konuşuyosun sanırım o yüzden bu topiz çok kaile alınmıyo....

Tarih: 4 Ekim 2006, 02:02 - İp: 85.***.**0.61
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

azya, bu kadar motoru nerden buluyon yaa? hergün değişik bi motorla geliyon siteye egsoz dumanına boğdun yine ortalığı ee makinaları da zırt pırt değiştirdiğin için haliyle kafan bulanır kardeş

Ben markaya değil, verime bakarım, sonuca bakarım, güvenilir kaynakların istatistiklerine bakarım. Şu geçen son birkaç günde yine incelemeye devam ettim ve yine hep aynı sonuçlara rastlıyorum ben napayım?

Bu sonuçları ben çıkarmıyorum ki.. h5 kötü denilse, niye kendime düşüneyim??

HAH BAK BU CANDAMAR Bİ LAF OLDU!! H5 KÖTÜ OLSA NİYE KENDİME DÜŞÜNEYİM??

Sonuçta ben de para vericem ve para kolay kazanılmıyor. Bütün yaz sahnelerde canım çıktı [>

Tarih: 4 Ekim 2006, 02:26 - İp: 88.***.**4.144
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

azya yok be kardeşim öyle bişey büyük felan değil.

Pactomnun yazısından alıntı

Saat fotosundaki olayı açıkladım ama onu da görememiş olmalısın. O fotolar hep ayrı zamanlarda, çok ufak ta olsa farklı duruşta çekiliyor. Tabii h5 o fotoyu çekerken ışık yansıması olmuş, saatin camı parlamış. İyi bakarsan, saatin camının parladığı gün gibi belli..

Peki nerde kaldı aynı ışık koşullarında aynı ISO değerinde aynı enstantane değerinde yapılan test yok biri çekilirken ışık azmış yok biri çekilirken ışık patlamış yok çatlamış geç dostum bunları bal gibi biliyosun sende bunu H5 in çektiği fotoların hepsinde netlik namına bişey yok alıcaksana kendine al kullan kendini kandır başkalarını yanıltma buradan.

Tıpkı büyük KODAK P712 Araştırman gibi çuvallayıp sonun hüsran olmasın. Ardından büyük araştırmanın sonu yanılmışım hikayaleri okumak zorunda kalırsın.

Tarih: 4 Ekim 2006, 02:28 - İp: 85.***.**9.66
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

CHOPSUEY;

Ben p712 tercihimde çuvalladım ve DELİKANLI gibi de itiraf ettim burda.. Kıvırmadım yani.. Ve bundan gurur duyuyuyorum.
Sen şu an msj yazarken ben "azya" ya laf yetiştirmeye çalışıyordum.önce onu da bir oku, h5 ile ilgili gerçekçi fikirlerimi..

Işık yansıması derken, odadaki bir lamba, floresan, veya penceredn gelen bir ışığın makinaya yansımasını kastettim.Sonra niye sadece o saat fotosuna taktınız ki? bak 7-8 tane resim var, onlardan niye bahsetmiyorsun?

Sonuçta bu sitelerde inceleyen kişiler senin gibi amatör takılmıyor.O adamlar aşmış, uzman kişiler.. Ve onların yazdıklarını tercüme ettik, kabul ediyorlar, s3 te noisenin daha fazla olduğunu..

H5 in noisede daha başarılı olduğunu da kabul ediyorlar bu otorite adamlar.. AZYA ve CHOPSUEY.. Siz onlardan daha otorite olmalısınız Vay be uzman abilerim benim, verin öpiim elinizi..

Bana gelince, o otorite kişilerin görüşlerini, evrak kabul ettiğimden ve kendi gözümle gördüklerimden dolayı bu fikirlerdeyim. Ben sizin gibi uzman görüşü inkar etmiyorum kii..

YAAAA MİLLET!! BUNLAR 2 KİŞİ OLDU, TEK KİŞİYE SALDIRIYOLAR Nerde sony severler, panasonic severler

Şaka şaka..

Hadi sağlıcakla kalın.. Yatarken yanınıza bi s3 alıp uyuyun, iyi gelir

Yaw bugün de espri makinası gibiyim yaa

Tarih: 4 Ekim 2006, 02:47 - İp: 88.***.**4.144
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

fotolarıma yorumların için teşekkür ederim panctom...

bende sana h5 inle mutlu hayatlar dilerim.düğünü ne zaman yapıyoz çağırırsın artık ben zaten senin kendi kararlarına saygılıyım arkadaşım herkez ne istiyosa onu alıcak buna sonsuz saygım var burda sorun yok zaten...sorun senin kesin ve net yargıların bak bunu kaç kez söyledim ama sende nuh diyon peygamber demiyon be mübarek harbi inatçı keçi diycem sana bundan sonra...İlk önce asa hızının amacı ne nasıl çalışır asa hızını yükseltiğimiz zaman makine ne yapmış olur teknik olarak nedir.Bunlar hakkındada bi yorum yapda o zaman hangi foto daha temiz hangisi daha keskin hangisi daha çok brozlaşmış kumda hangisi daha net bunları görelim...Ben otoriter değilim haşaaa senin yanında çünkü hiç bi makine için çöpe atılacak bi makine demedim

Bu arada motorları beğendin sanırım gel bigün iki
tur atalım ama o zaman arkamda;

-TAMAM S3 ALICAM
-TAMAM S3 DÜNYANIN EN İYİ MAKİNESİ

diye bağırma bana karışmam bak

Tarih: 4 Ekim 2006, 13:55 - İp: 88.***.**7.66
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

EN BÜYÜÜÜÜK EEEEES ÜÜÜÇ BAŞKA BÜÜÜYÜK YOOKKK!!
EN BÜÜÜYÜÜK EEEEES ÜÜÜÇ BAŞKA BÜÜÜYÜK YOOKKK!!

Umarım rahatlamışsındır AZYA..
Centilmenlik adına bir tezarühattı..

Gerçekten, en azından s3 noise 400 de bile başarılı olsaydı eğer, onu ciddi aday görürdüm kendime.. İso800 belki çok gerekmez ama, 400 önemli.. Ben artık lcd boyutundan da geçtim s3'ün.. Ama yüksek fiyatı dahil, böyle 2-3 olumsuz yön çıkınca, adamın alası gelmiyor.

h5'in de eksileri var tabii.. Hatta yeni çıkan fz50'nin de.. Benim 4x4 lük gönlüme uyan dersen, hiç yok.. Ama en az kusuru olanı alıcam artık.

Tarih: 4 Ekim 2006, 14:41 - İp: 88.***.**4.144