panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Büyük Araştırma

SELAMLAR..

Uzun süredir yoktum,bir hayli özledim doğrusu buraları.. Topic kirlenmesi yaratmamak ve konuyu dağıtmamak için, aynı başlığı yenileyerek devam ettiriyorum. Önce, eski incelemelerimi çok kısa olarak geçeceğim ve sonra yeni konular;
Bu topicte yer alan her inceleme, "DPREVİEW, STEVE'S DİGİTAL, LETS GO DİGİTAL, PHOTOGRAPHY BLOG ve ÇEŞİTLİ FORUMLAR"da yaptığım incelemelerin sonucu ve artı kendi gözlemlerimdir.

ESKİ KONULAR

CANON S3: Hızıyla çok iyi.. Objeye çok hızlı odaklanıyor,pozu kaçırmıyorsunuz. Keskinlik ve doğal renk tonlaması çok çok güzel. Ama iso400 değerinden itibaren yarattığı kumlanma(noise) katlanılır değil bence. Ayrıca lcd ekran hem küçük,hem de zayıf ışıklı.. Bu da doğru pozlama yapmamızı ve net odaklanmamızı zorluyor. Tabi ki vizör de aynı şekilde kötü! Videosu gayet güzel S3 ün, ama kısa süreli video çekiyor. SONUÇTA, S3 iyi bir makine ve şu anda fiyatı düştüğü için,öneriyorum.

SONY H5: S3 kadar hızlı değil ama yine de hızı iyi. Renkleri biraz daha sıcak tonlarda. Dış görünümü çok hoş. Ayrıca yüksek isoda S3 kadar çok noise vermiyor.Noiseyi azaltırken, keskinliği biraz götürüyor ama bunu farkedebilmek için %100 kroplamak veya dev boy büyütmek lazım fotoğrafı.. Ama LCD ekran ve VİZÖR harika! Büyük ve parlak LCD ekran doğru pozlama yapmanıza çok yardımcı oluyor(gün ışığında bile). Kullanıcısını memnun eden bir makine H5.. Videosu güzel ve S3 ten daha uzun süre video çekiyor. Onun da fiyatı düştü. Fakat sony H5 lerde öok sık rastlana bir sorun var. DEKLANŞÖR ARIZASI.. Birçok kullanıcı bu sorunu yaşadı. Garantili bile olsa başınızı ağrıtabilir.

PANASONİC Fz5, Fz7, Fz30: Panasoniğin bu modelleri ucuz, nitelikli.. Hepsinde de 12x optik zoom var.Hız olarak yeterli.Renk ve keskinlik memnuniyet verici.. Fiyatının çok düşük olduğunu düşününce o paraya iyi bir makine alıyorsunuz. Küçük ve kibar 12x zoom diyorsanız, FZ5 veya FZ7 iyi.. Ama yine fiyatı düşen FZ30 daha kaliteli tabii ki. PANASONİĞİN EN BÜYÜK DERDİ YÜKSEK İSOda ÇOK NOİSE VERMESİ. Eğer yüksek isolu gece çekimleri yapacaksanız,tavsiye etmem. Tabii uzun pozlamalı gece fotosunda sorun olmuyor.

KODAK: Öncelikle geniş açısıyla ve kaliteli fotoğraflarıyla P880 İlk tavsiyem. Gerçi zoom oranı az ama, 24-140 mm dobjektifiyle, diğer kodaklara göre daha kaliteli işler çıkarıyor. İlla ki, 12x zoom lu kodak derseniz, ikinci tercihim P850 veya Z612 olur. KODAK'ın renk anlayışına HAYRANIM. Renkleri müthiş hoşuma gidiyor. Keşke benim H5, kodakın renklerine sahip olsaydı. Kodac'ın küçük kompaktlarını pek sevmiyorum(2005-2006 modelleri) c533 mesela! Ucuz ama kötü fkrimce! Ayrıca NİKON un da küçük kompaktları pek tutulmuyor, DSLR de bir dev Nikon,ama küçük kompaktlarına ısınamadım.

KÜÇÜK KOMPAKTLAR: Şu anda fiyatı bayağı düşen Canon a610, a520, a700, a540 gibi modeller kesin tavsiyemdir. Özellikle a610 üzerinde durmak isterim. Büyük sensörü ile çok güzel işler yapan küçük dev adam a610.. Canon a520 modeline ait örnekler gördüğümde şaşırdım: RENKLERİ MÜKEMMEL bir makine a520.. Fiyatı da çok uygun bu makinelerin.. Eğer ki, hem fotoğraf, hem de çok uzun süreli video isteyen biriyseniz, şu anda fiyatı bayağı düşen, CASİO Z850 mutlak tavsiyem! Canon modelleri AVİ formatıyla kaliteli ama kısa süreli video çeker. Ama onlarda da fotoğraf kalitesi çok daha yüksektir.
Fiyatı düşenlerden diğer tavsiyem, büyük sensörü ve büyük lcd si ile, güzel bir makine olan fuji f10.. Bir başka fiyatı düşen model SONY W70.. İso 1000 değerine kadar çıkan, büyük LCD ekranıyla, güzel sonuçlar veren bir kompakt.

YENİ KONULAR:

FUJİ S6500: Büyük umutlarla bekledik. Yüz tanıma özelliği çok güzel. Fotoğraftaki kişilerin yüzlerini tanıyor ve yüzleri özel tonluyor.Yüzünüz bir başka güzel görünüyor yani.. Yüksek isoda çok güzel sonuç veriyor s6500.. İso 800 de bile gayet başarılı.. Sensörü büyük ve bu çok iyi bir yönü! 28 mm geniş açı olması avantaj! Geniş açı bence çok önemli, ben bunun sıkıntısını çok çektim. Yani şu demek geniş açı; Makineyle bir odanın içinde m

Tarih: 27 Eylül 2006, 04:42 - İp: 88.***.**4.118
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

ALACAĞIN OLSUN SENİN AZYA

Senin yüzünden bu forumu baştan sona okumak zorunda kaldım ya, alacağın olsun Mubarek forum da ne kadar uzunmuş, oku oku bitmedi yaa!! Neden okudum?? Demişsin ya, "hala sorularıma cevap vermedin" diye.. Ben de düşündüm, "yaw bu adam bana ne zaman soru sordu yaa.. Allah allaaah.." Hafızam ve gözlerim çok iyidir, sağır olsam da..

Ama bulamadım Azya; Sen bana daha önce bu soruları sormamışsın. Yapma yaa.. Sende de hafıza kaybı mı başladı? Eeee.. 260 la motor kullanırsan olacağı buydu işte

Neyse sadede gelelim. Ya bunu sorman bile gereksiz kardeşim yaa.. İsoyu bilmek marifet mi? Tabii ki sensörün ışığa olan duyarlılığı.. İso değeri yükseldikçe, bu duyarlılık ARTIYOR! Ve arttıkça da maalesef görüntü kalitesinden taviz veriyor. Görüntüde noise dediğimiz kirlilik oluşuyor. Sebep ise isoyu yükseltince sensörün ısınması.. Özellikle gece resimlerinde hareketli objeleri çekeceksek, uzun pozlama yapamayız. Eee enstantaneyi de yüksek tutamayız,çünkü karanlıktan dolayı lensin çok kısa süreli açılıp kapanmasıyla hiçbir görüntüyü algılayamaz makina.

Hatta sabit gece manzarası çekeceğiz diyelim, tripodumuz da yok!! Yine mecburen biraz uzun pozlamalı çekeceğiz. Ama bu defa da eldeki titremeler, uzun pozlama sırasında görüntüyü berbat edecektir. İşte şimdi yüksek isoya başvurmanın zamanıdır. Fakat biraz kumlanmayı göze alarak

İnan bu soruya cevap verirken rahatsız oldum, kendimi ilkokul talebesi gibi hissettim Ehh azya! Bunu da yaptırdın ya bana.. Alacağın olsun harbiden! Ama buradan bilmeyen arkadaşlara da yardımı olur diye, şöyle örnekli filan açıklayayım dedim.Çünkü şu an bu forum bayağı okunur olmuş.Hatta otoriter sayılacak bir arkadaştan bile özel mesaj gelmiş ki,buna sevindim.

Bir de şu reduction konusu.. Tamam h5 belki öyle yapıyor ama şunu soracağım. Fotoğrafa bakarken ne önemlidir? Kimler parmak kaldıracak bakiim? Azyaa.. En arkada ne saklanıyosun, kalk cevap ver hemen!
-bilmiyom ööretmenim

Ne önemlidir?
-Tabii ki göze hoş gelmesi! İşte iso 400 de mesela, h5 reduction yapsa da, netlikten biraz çalsa da, göze daha hoş görünüyor.
KEŞKE S3 te NETLİKTEN BİRAZ ÇALSAYDI DA, GÖZE DAHA HOŞ GELSEYDİ.OYSA NOİSE DAHA OLUMSUZ GÖRÜNÜYOR.

Hem o biraz kaybolan netlik fazla belli olmuyor. Anca fotoğrafı full büyütmek lazım ki, fotoğrafı da full büyütüp kullanmayacağımız için, h5'in fotosu benim tercihim olur.

Bu arada chopsuey, unuttum sanma.. Senden s3 ve h5 karşılaştırmalı link bekliyorum.Yukarıda 2 tane cevabım var sana, onları okumadın mı? Sana bir de soru sordum yukarıda.. Karanlık oda olayını neden yazdığımı da açıkladım.Ben boşa bir laf açmam. Çok sert iddia ediyorsun ya, kanıtla s3'ün netliğini veya keskinliğini.. Bak ben aslan gibi verdim kaç tane link ve tezimi gösterdim. Sıra sende..

HERKESE SAYGILAR!! (chopsuey de dahil)

Tarih: 6 Ekim 2006, 02:44 - İp: 88.***.**0.62
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

Peki boş gereksiz laf olunca takır takır cevap yazıyosun buna neden 10 saat sonra cevap verdin. Sen külahıma anlat çok bilmiş ayaklarını hiç bişey bildiğin yok sadece ordan burdan okuma şeyler. makina bile kullanmamışdırsın sen kullandığın en büyük makina nokia 6280 400 isoda fazla green veriyormu oda S3 gibi. Biliyormuş otoritermiş kendin inanıyomusun acaba.

#chopsuey' tarafyndan 06.10.2006 02:59:23 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Ekim 2006, 02:53 - İp: 85.***.**8.136
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Chopsuey, şu mubarek ramazan gününde yemin ederim ki, isonun ne olduğunu hep biliyordum.Geç yazma sebebini illa söyletme bana.. Bugün (5 ekim) özel bir gündü benim için ve haliyle dışardaydım. 1 saat kadar önce geldim,anca gördüm. (bunu açıklamak zorunda değildim ama..) Hatta bildiğimi kanıtlarım sana.. 1 ay kadar önce bir arkadaş, isonun ne olduğu konusunda forum açıp soru sormuş.Ben de ona cevap yazanlar arasındayım. İSTERSEN HEMEN O LİNKİ BULUP BURAYA YAZARIM. Yazmamı ister misin?

Hadi benim gibi bir olgunluk et ve iso platformunda h5 in daha hoş resim verdiğini kabul et.Ben nasıl kabul ettim p712 yi.. İtiraf bazen erdemdir kardeşim. Kal sağlıcakla..

Tarih: 6 Ekim 2006, 03:04 - İp: 88.***.**0.62
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Ayrıca nokia 6280 ile foto çekmemi küçümsemişsin ama hepsi de yorumlar aldı (en azı bile şimdilik 3 yorum aldı) Sağolsun o arkadaşlar.. Nokiaya bakmıyorlar,içindeki fotoğrafa bakıyorlar.Bana verdikleri destek yeter onların..

Tarih: 6 Ekim 2006, 05:35 - İp: 88.***.**0.62
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

Ben kesinlikle 6280 ile veya başka bi makina ile çekilen fotoğrafı küçümsemedim hem yorumlarıda okudum (ah canım, vah canım, ne güzel bebek, allah analı babalı büyütsün, bu çocuklar çok güzel, şu köpekler çok güzel vs. vs.) teknik bi yorum göremedim böyle yorumları bi çok alaksız fotoğraf alıyor zaten neyse sadece herhangi bi makinen yokken bu şekil iddaalar atabiliyorsun ortaya onu vurguladım ben orda.
Elbetteki bana bişeyler inandırmak zorunda değilsin ben öyle bişey yaptımmı şimdiye kadar burda kimse ile sidik yarıştıracak halim yok seninde böyle bi zorunluluğun yok yalnız çok uzadı bu konu.
Gelelim H5 S3 davasına sen dpreview com dan alıp buraya koyduğun 800 ISO daki çekilmiş fotoğrafları yayınladın bizde ona H5 te noise yok evet kabul ettik ama netlikte yok bunu söyledik saatın yazıları okunmuyor dedik S3 te kumlanma var bunuda kabul ettik fakat S3 ün çektiği foto daha deyatlı ama sen bunu bir türlü kabul edemedin be yaa,
Sonra tuttun buraya 400 ISO fotoğrafları koydun işte kanıtı cart curt biz dedikmi babacığım S3 daha iyi H5 daha kötü diye.
En başından beri söylüyorum bunları artık sıkıldım aynı şeyleri yazmaktan lütfen mütabık olalım bu konuda.

Tarih: 6 Ekim 2006, 14:20 - İp: 88.***.**8.254
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Bu tartışmada aslında temel olan, yüksek isoda hangisinin başarılı olduğudur.Hangisi başarılı ise onun hakkını vermek gerekir.Reduction yapmak kötü değildir çünkü kumlanmaları alan bir işlem ve her marka da reductionu doğru dürüst yapamıyor.Bu bakımdan sony'i takdir ediyorum.Canon da s3 te reduction yapıp temizlese,daha şık dururdu fotoları.. Peki reduction keskinlikten az da olsa çalıyor mu? Evet çalıyor! Ama keskinlik ve derinlik kaybetmemek uğruna, reduction yapmayıp kumlanmayı tercih etmek daha kötü.. O kumlanmalar hiç te güzel görünmüyor.Ben şahsen asla kumu tercih etmem. Bu durumda h5 bu platformda daha iyi.. Bunu birçok otorite de kabul ediyor.

Ama başka bir platform açarsın mesela, bunda da s3 daha başarılı çıkar. Sürat konusu mesela.. Önemli olan biz kullanıcıların tarafsız bakması.. Çünkü o markalara para veriyoruz.

Tarih: 6 Ekim 2006, 15:07 - İp: 88.***.**0.62
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

tamam panctom ben artık bişey demiyorum çünkü konun baya
gündemde kaldı.Zaten hiç övünme bence çünkü bu sayede bu kadar konuyu merak eden bi bakıyo okumuyo bile bence çünkü çok abarttın bazı yerlerde neyse ben sana daha önce iso nedir diye sormuştum ama bu konuda olduğunu kim söyledi anlamadım...Sen daha p712 ile ilgili bişeyler yazarken sormuştum...eğer sormasaydım böyle bişey idda etmezdim panctom sordum ki iddaa ediyorum her neyse çok uzatmayalım baştan beri söylüyorum biliyosun asıl konu senin yorumlarındı çünkü yanlışlardı o çöpe bu çöpe falan bunun gibi bu fiyatı hak etmiyor ben araştırdım bu iyi değil ben 2 haftadan beri araştırıyom bunu al gibi yorumlarından bahsediyodum anladınmı....s3 h5 olayında bırakalım ıso 800 de net foto isteyen veya daha kumlu foto isteyen kendi karar versin sen karar verme anlatabiliyomuyum bu foto daha iyi bu foto daha kötüyü kullanıcak olan karar versinnnn....

Tarih: 6 Ekim 2006, 16:03 - İp: 88.***.**7.66
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

azya haklısın dostum hemde çok haklısın

Tarih: 6 Ekim 2006, 19:12 - İp: 88.***.**8.214
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Zaten şu ana kadar zaman zaman markalarla ilgili atışmalarımız sayesinde, merak edenler bayağı bir bilgi sahibi oldular.Hem h5 modelini, hem de s3 ü, a610'u, fz7'yi, hatta p712'yi bayağı iyi tanıdılar otomatikman.. Foruma baktıktan sonra kaç kişinin okuyup okumadığını buradan bilemezsin azya.. Kaldı ki, 1-2 kişiye bile yararımız dokunduysa (dikkat,çoğul konuştum) bu bizim için değerli birşeydir.Keşke bazen hararet yükselmeseydi,belki başka arkadaşlar da katılır fikir beyan ederdi.Ama kavganın ve gerilimin olduğu yerde, kimse girmek istemez tartışmaya.. Gerçi ben hep sakinliğimi korudum,hatta sürekli sırıttım ama.. Bazı arkadaşlar sinirlerini tutamadı.

Son olarak chopsuey, "nokia ile çektiğim resimlerde teknik yokmuş"..
Yapma kardeşim.. Sen nokiadan teknik mi bekliyordun? Hangi mantıkla? Nokiadan teknik fotoğraf bekleyen adamın,teknik bilgisinden şüphe etmek gerekir.Hangi optik zoom, hangi iso.. O fotolarım hala yorum alıyorsa, kadraj ve kompozisyon olarak iyiyse,bu başarıdır. Hatta bugün bile yorumlar gelmiş,sağolsunlar. Sen bu resimlere yorum yapanları bile eleştirmişsin,bu ayıp bence.. Hele hayvan fotoları çekmek kolay mı sanıyorsun? İnsan onları, fotojenik bir duruşta ve bir arada yakalıycam derken göbeğinden çatlıyor. Yani emek var emek!! Ama nokiaya değil de, fotoya ve kompozisyona bakarak yorum yapan arkadaşlar bana yeter zaten.. Ben senin çektiğin resimlere laf ettim mi? Beğenen yorumunu yazmıştır zaten sana da.. Ben niye itiraz edeyim? Herkesin zevki ayrı ayrı..

Tarih: 6 Ekim 2006, 20:56 - İp: 88.***.**0.62
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

Bence kapatın artık bu konuyu

anlayan anlayacağını anladı. Panctom ve diğer tüm yazanlara teşekkür edelim, konuyu burda kapatalım.

Çünkü artık konu büyük büyük araştırma değil büyük atışmaya dönüşmüş durumda.

Tarih: 6 Ekim 2006, 23:20 - İp: 85.***.**2.79