panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Büyük Araştırma

SELAMLAR..

Uzun süredir yoktum,bir hayli özledim doğrusu buraları.. Topic kirlenmesi yaratmamak ve konuyu dağıtmamak için, aynı başlığı yenileyerek devam ettiriyorum. Önce, eski incelemelerimi çok kısa olarak geçeceğim ve sonra yeni konular;
Bu topicte yer alan her inceleme, "DPREVİEW, STEVE'S DİGİTAL, LETS GO DİGİTAL, PHOTOGRAPHY BLOG ve ÇEŞİTLİ FORUMLAR"da yaptığım incelemelerin sonucu ve artı kendi gözlemlerimdir.

ESKİ KONULAR

CANON S3: Hızıyla çok iyi.. Objeye çok hızlı odaklanıyor,pozu kaçırmıyorsunuz. Keskinlik ve doğal renk tonlaması çok çok güzel. Ama iso400 değerinden itibaren yarattığı kumlanma(noise) katlanılır değil bence. Ayrıca lcd ekran hem küçük,hem de zayıf ışıklı.. Bu da doğru pozlama yapmamızı ve net odaklanmamızı zorluyor. Tabi ki vizör de aynı şekilde kötü! Videosu gayet güzel S3 ün, ama kısa süreli video çekiyor. SONUÇTA, S3 iyi bir makine ve şu anda fiyatı düştüğü için,öneriyorum.

SONY H5: S3 kadar hızlı değil ama yine de hızı iyi. Renkleri biraz daha sıcak tonlarda. Dış görünümü çok hoş. Ayrıca yüksek isoda S3 kadar çok noise vermiyor.Noiseyi azaltırken, keskinliği biraz götürüyor ama bunu farkedebilmek için %100 kroplamak veya dev boy büyütmek lazım fotoğrafı.. Ama LCD ekran ve VİZÖR harika! Büyük ve parlak LCD ekran doğru pozlama yapmanıza çok yardımcı oluyor(gün ışığında bile). Kullanıcısını memnun eden bir makine H5.. Videosu güzel ve S3 ten daha uzun süre video çekiyor. Onun da fiyatı düştü. Fakat sony H5 lerde öok sık rastlana bir sorun var. DEKLANŞÖR ARIZASI.. Birçok kullanıcı bu sorunu yaşadı. Garantili bile olsa başınızı ağrıtabilir.

PANASONİC Fz5, Fz7, Fz30: Panasoniğin bu modelleri ucuz, nitelikli.. Hepsinde de 12x optik zoom var.Hız olarak yeterli.Renk ve keskinlik memnuniyet verici.. Fiyatının çok düşük olduğunu düşününce o paraya iyi bir makine alıyorsunuz. Küçük ve kibar 12x zoom diyorsanız, FZ5 veya FZ7 iyi.. Ama yine fiyatı düşen FZ30 daha kaliteli tabii ki. PANASONİĞİN EN BÜYÜK DERDİ YÜKSEK İSOda ÇOK NOİSE VERMESİ. Eğer yüksek isolu gece çekimleri yapacaksanız,tavsiye etmem. Tabii uzun pozlamalı gece fotosunda sorun olmuyor.

KODAK: Öncelikle geniş açısıyla ve kaliteli fotoğraflarıyla P880 İlk tavsiyem. Gerçi zoom oranı az ama, 24-140 mm dobjektifiyle, diğer kodaklara göre daha kaliteli işler çıkarıyor. İlla ki, 12x zoom lu kodak derseniz, ikinci tercihim P850 veya Z612 olur. KODAK'ın renk anlayışına HAYRANIM. Renkleri müthiş hoşuma gidiyor. Keşke benim H5, kodakın renklerine sahip olsaydı. Kodac'ın küçük kompaktlarını pek sevmiyorum(2005-2006 modelleri) c533 mesela! Ucuz ama kötü fkrimce! Ayrıca NİKON un da küçük kompaktları pek tutulmuyor, DSLR de bir dev Nikon,ama küçük kompaktlarına ısınamadım.

KÜÇÜK KOMPAKTLAR: Şu anda fiyatı bayağı düşen Canon a610, a520, a700, a540 gibi modeller kesin tavsiyemdir. Özellikle a610 üzerinde durmak isterim. Büyük sensörü ile çok güzel işler yapan küçük dev adam a610.. Canon a520 modeline ait örnekler gördüğümde şaşırdım: RENKLERİ MÜKEMMEL bir makine a520.. Fiyatı da çok uygun bu makinelerin.. Eğer ki, hem fotoğraf, hem de çok uzun süreli video isteyen biriyseniz, şu anda fiyatı bayağı düşen, CASİO Z850 mutlak tavsiyem! Canon modelleri AVİ formatıyla kaliteli ama kısa süreli video çeker. Ama onlarda da fotoğraf kalitesi çok daha yüksektir.
Fiyatı düşenlerden diğer tavsiyem, büyük sensörü ve büyük lcd si ile, güzel bir makine olan fuji f10.. Bir başka fiyatı düşen model SONY W70.. İso 1000 değerine kadar çıkan, büyük LCD ekranıyla, güzel sonuçlar veren bir kompakt.

YENİ KONULAR:

FUJİ S6500: Büyük umutlarla bekledik. Yüz tanıma özelliği çok güzel. Fotoğraftaki kişilerin yüzlerini tanıyor ve yüzleri özel tonluyor.Yüzünüz bir başka güzel görünüyor yani.. Yüksek isoda çok güzel sonuç veriyor s6500.. İso 800 de bile gayet başarılı.. Sensörü büyük ve bu çok iyi bir yönü! 28 mm geniş açı olması avantaj! Geniş açı bence çok önemli, ben bunun sıkıntısını çok çektim. Yani şu demek geniş açı; Makineyle bir odanın içinde m

Tarih: 27 Eylül 2006, 04:42 - İp: 88.***.**4.118
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

azya arkadaşımın dediği gibi biz otoriter felan değiliz kardeşim sen kendi kendine bişeyler üretip çıkıyosun ardından böyle saçma tartışmalar doğuyor, söylüyoruz başından beri çok seviyosan al kullan kimseyide yanıltma. 3 gün biyeri oku 2 gün biyeri oku sonra gel büyük araştırma.

Kötülediğin makinanın eksi yönüne bak 800 ISO da kumlanma yapıyor kaç kez eline bi makina alıpta 800 ISO da fotoğraf çektin?

Hadi ilk açtığın başlıkta senin lafına uyup gidip P712 alan bi adamın hakkını nasıl ödersin kardeşim nerden buluyosun bu casreti kendinde.

Üye isen üzerine düşeni yap ekle fotonu yorum yapılsın
iyi ise iyidir eskileri varsa kendini geliştirme konusu üzerinde meşgul ol çok iyi biliyosan formda sorulanlara cevap ver bu burda bu işi senin kadar bilen başka bi adam daha yokmu sanıyosun?

Hem sen haberdar değilsin site yönetimi tarafından yasaklandı aslında bu gibi şeyler 13 Ağustos 2006 da Üyelerimizin dikkatine başlığı altında bi duyuru yaptı fdiker.

Link aşağıda tıkla ve dikkatlice oku.

http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=12123&highlight=test

#chopsuey' tarafyndan 04.10.2006 14:54:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Ekim 2006, 14:45 - İp: 85.***.**0.38
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

benmi rahatladım yapma gözünü seviyim... o rahatlamayı arkamda yaklaşık 260 km den 120 km hıza düştüğünde yani nefesin kesilmekten kurtulduğunda sen hissediceksin hemen ertesi gün gidip bi s3 alıcaksın diyeceksin azya tamam aldım s3 bi daha arkana binmiyim...

Tarih: 4 Ekim 2006, 14:49 - İp: 88.***.**7.66
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

çok teşekkür ederim coupsuey bende bunu anlatmak istemiştim aslında sen bağladın belki bunu içinde bi art niyet olmadan yapıyosun panctom ama dediğim gibi kesin konuşamazsın...sadece fikirlerini dile getirebilirsin...

Tarih: 4 Ekim 2006, 15:01 - İp: 88.***.**7.66
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

bişey değil dostum

Tarih: 4 Ekim 2006, 15:04 - İp: 85.***.**0.38
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Choupsey;

Neden özellikle en çok seni rahatsız etti bu forum konusu? Keşke sen yapsaydın böyle birşey, buraya yeni gelen, acemi arkadaşlar için.. Ben senin gibi yapmazdım o zaman.. Seni takdir ederdim inan. Ben paylaşmayı sevdiğim için yaptım bunu.. Ben yediğim bir sandviçi bile sokaktaki köpekle paylaşan biriyim.

Bu araştırmada yazdığım verileri ben söylemiyorum, o otoriteler söylemiş.

Sadece s3 ün yüksek fiyatı hak etmediğini ben söyledim. Doğru değil mi yani.. Ne var s3 daha ucuz satılsa kötü mü olurdu? Sen bütçesinde milyar dolarlar yatan canon firmasını mı savunacaksın, yoksa burada ülkenin vatandaşını mı? Burda bizler, bizim için varız. Bırak milyar dolarlık Canon için uğraşmayı.. Önce kendi vatandaşımız. Ben de paylaşmayı seven biri olarak, kendi vatandaşım için araştırdım.

p712 konusuna gelince.. BÜYÜK YANLIŞIN VAR!! Ben p712 ile ilgili hiç forum açmadım.Açtın diyorsan, iftiradır, kanıtlaman gerekir, haydi kanıtla.. Hatta ben p712 nin yetersizliğiyle ilgili forum açtım, bu da senin iddia ettiğinin tersidir.Yani p712 yi metheden bir forum açmadım ki, insanlar yanılsın, boşa p712 alsın. Bunu kanıtlamanı bekliyorum kardeşim. Kanıtlayamazsan da özür dilemeni.. Kendine iyi bak..

Tarih: 4 Ekim 2006, 15:14 - İp: 88.***.**4.144
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Bu arada AZYA;

S3 ü kaç liraya satıyorsun kardeş Valla iyi motor kullanıp kullanmadığını bilmiyorum ama, iyi bir satış elemanı olduğun belli.. Senin dükkana cebinde parayla gelen, eli boş çıkamaz

Tarih: 4 Ekim 2006, 15:20 - İp: 88.***.**4.144
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

panctom karar verdim sen çok inatçı birisin senle başa çıkılamaz abii.... bendemi gidip bi h5 alsam ne yapsam yoksa başka türlü susmıyacaksın sen...s3 ün fiyatı 1.250 ytl civarında sana gelmez boşver Evet mağazaya gelen müşterileri bi kez motora bindirince zaten kendi iistedikleri değil benim istediğim makineyi alıyolar...

Tarih: 4 Ekim 2006, 15:52 - İp: 88.***.**7.66
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

HAH HAH HAA! Yani adamları bi şekilde kafalayıp önce motora bindiriyon, sonra yalvartıncaya kadar basıyon gaza; Ve senin satmak istediğin modele adam "he" deyinceye kadar 260 haa..

Taktik iyi ama ben artık öğrendim, o yüzden faka basmam

Evet yaa.. Al bi h5, susacam söz!! Bu gidişle sen beni s3'lendireceğine, ben seni h5'lendireceğim galiba Ama abi sizde de makinalar pahalı be! Yoksa motorla gezdirme tarifesi mi ekliyon üzerine? dahadaha.com adlı bir site var, orada s3'ün fiyatı 1050 ytl filan.. Üstelik kapıda ürünü alınca ödeyebiliyorsun.

Bol isolu günler dileğiyle.. Aman kumsuz tarafından olsun

Tarih: 4 Ekim 2006, 20:31 - İp: 88.***.**4.144
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

sanada bol isolu ve fotolu günler tabii kumsuz ama görüneninden olsun....

Tarih: 5 Ekim 2006, 01:28 - İp: 85.***.**0.61
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

Takdir edelecek bi yönü olsa takdir ederiz elbette.
Belki içinde bi kötülük olmayarak yapıyosun ama kesin konuşmazsın kesin hükümler veremezsin bunu anlatmaya çalışıyoruz sana.

Bırak o zaman otoriterler söylesin.

Benim canon için uğraştığım felanda yok ben uğraşsam ne uğraşmasam ne benmi abad edicem canon u hayret bişey yaa adamın tiniyetine bakarmısınız? Şuraya mantıklı bişeyler yazarsan menun oalcağım ben madem canonu savunuyorum sen neden sony yi savunuyosun vatandaşını seviyormuş lafa bak.

P712 konusuna gelince senin neyine iftira atıcam ben açtığın OLAY VAR OLAY! başlıklı konundada en başta bunu belirtmişsin 22 Eylül de açmışsın bu olay var başlığını demekki 22 eylüle kadar başlık açmasanda sağda solda P712 diyip durdun hatta kendinde söylüyosun bunu özür dilenecek bi durum olduğunu sanmıyorum olsa çoktan yapardım bunu emin ol belki başlık açmamışsın ama ben zaten P712 hakkında söylediklerini dile getiriyorum bunları olay var başlığında kendinde belirtmişsin. Sende kendine iyi bak.

Tarih: 5 Ekim 2006, 01:30 - İp: 85.***.**9.250