panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Büyük Araştırma

SELAMLAR..

Uzun süredir yoktum,bir hayli özledim doğrusu buraları.. Topic kirlenmesi yaratmamak ve konuyu dağıtmamak için, aynı başlığı yenileyerek devam ettiriyorum. Önce, eski incelemelerimi çok kısa olarak geçeceğim ve sonra yeni konular;
Bu topicte yer alan her inceleme, "DPREVİEW, STEVE'S DİGİTAL, LETS GO DİGİTAL, PHOTOGRAPHY BLOG ve ÇEŞİTLİ FORUMLAR"da yaptığım incelemelerin sonucu ve artı kendi gözlemlerimdir.

ESKİ KONULAR

CANON S3: Hızıyla çok iyi.. Objeye çok hızlı odaklanıyor,pozu kaçırmıyorsunuz. Keskinlik ve doğal renk tonlaması çok çok güzel. Ama iso400 değerinden itibaren yarattığı kumlanma(noise) katlanılır değil bence. Ayrıca lcd ekran hem küçük,hem de zayıf ışıklı.. Bu da doğru pozlama yapmamızı ve net odaklanmamızı zorluyor. Tabi ki vizör de aynı şekilde kötü! Videosu gayet güzel S3 ün, ama kısa süreli video çekiyor. SONUÇTA, S3 iyi bir makine ve şu anda fiyatı düştüğü için,öneriyorum.

SONY H5: S3 kadar hızlı değil ama yine de hızı iyi. Renkleri biraz daha sıcak tonlarda. Dış görünümü çok hoş. Ayrıca yüksek isoda S3 kadar çok noise vermiyor.Noiseyi azaltırken, keskinliği biraz götürüyor ama bunu farkedebilmek için %100 kroplamak veya dev boy büyütmek lazım fotoğrafı.. Ama LCD ekran ve VİZÖR harika! Büyük ve parlak LCD ekran doğru pozlama yapmanıza çok yardımcı oluyor(gün ışığında bile). Kullanıcısını memnun eden bir makine H5.. Videosu güzel ve S3 ten daha uzun süre video çekiyor. Onun da fiyatı düştü. Fakat sony H5 lerde öok sık rastlana bir sorun var. DEKLANŞÖR ARIZASI.. Birçok kullanıcı bu sorunu yaşadı. Garantili bile olsa başınızı ağrıtabilir.

PANASONİC Fz5, Fz7, Fz30: Panasoniğin bu modelleri ucuz, nitelikli.. Hepsinde de 12x optik zoom var.Hız olarak yeterli.Renk ve keskinlik memnuniyet verici.. Fiyatının çok düşük olduğunu düşününce o paraya iyi bir makine alıyorsunuz. Küçük ve kibar 12x zoom diyorsanız, FZ5 veya FZ7 iyi.. Ama yine fiyatı düşen FZ30 daha kaliteli tabii ki. PANASONİĞİN EN BÜYÜK DERDİ YÜKSEK İSOda ÇOK NOİSE VERMESİ. Eğer yüksek isolu gece çekimleri yapacaksanız,tavsiye etmem. Tabii uzun pozlamalı gece fotosunda sorun olmuyor.

KODAK: Öncelikle geniş açısıyla ve kaliteli fotoğraflarıyla P880 İlk tavsiyem. Gerçi zoom oranı az ama, 24-140 mm dobjektifiyle, diğer kodaklara göre daha kaliteli işler çıkarıyor. İlla ki, 12x zoom lu kodak derseniz, ikinci tercihim P850 veya Z612 olur. KODAK'ın renk anlayışına HAYRANIM. Renkleri müthiş hoşuma gidiyor. Keşke benim H5, kodakın renklerine sahip olsaydı. Kodac'ın küçük kompaktlarını pek sevmiyorum(2005-2006 modelleri) c533 mesela! Ucuz ama kötü fkrimce! Ayrıca NİKON un da küçük kompaktları pek tutulmuyor, DSLR de bir dev Nikon,ama küçük kompaktlarına ısınamadım.

KÜÇÜK KOMPAKTLAR: Şu anda fiyatı bayağı düşen Canon a610, a520, a700, a540 gibi modeller kesin tavsiyemdir. Özellikle a610 üzerinde durmak isterim. Büyük sensörü ile çok güzel işler yapan küçük dev adam a610.. Canon a520 modeline ait örnekler gördüğümde şaşırdım: RENKLERİ MÜKEMMEL bir makine a520.. Fiyatı da çok uygun bu makinelerin.. Eğer ki, hem fotoğraf, hem de çok uzun süreli video isteyen biriyseniz, şu anda fiyatı bayağı düşen, CASİO Z850 mutlak tavsiyem! Canon modelleri AVİ formatıyla kaliteli ama kısa süreli video çeker. Ama onlarda da fotoğraf kalitesi çok daha yüksektir.
Fiyatı düşenlerden diğer tavsiyem, büyük sensörü ve büyük lcd si ile, güzel bir makine olan fuji f10.. Bir başka fiyatı düşen model SONY W70.. İso 1000 değerine kadar çıkan, büyük LCD ekranıyla, güzel sonuçlar veren bir kompakt.

YENİ KONULAR:

FUJİ S6500: Büyük umutlarla bekledik. Yüz tanıma özelliği çok güzel. Fotoğraftaki kişilerin yüzlerini tanıyor ve yüzleri özel tonluyor.Yüzünüz bir başka güzel görünüyor yani.. Yüksek isoda çok güzel sonuç veriyor s6500.. İso 800 de bile gayet başarılı.. Sensörü büyük ve bu çok iyi bir yönü! 28 mm geniş açı olması avantaj! Geniş açı bence çok önemli, ben bunun sıkıntısını çok çektim. Yani şu demek geniş açı; Makineyle bir odanın içinde m

Tarih: 27 Eylül 2006, 04:42 - İp: 88.***.**4.118
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Bence artık video süresine fazla takılma.. Videoyu pcde sıkıştırabilirsin. Ayrıca 2 gb kart alman mantıklı.. evet 1 gb dolunca keser hep. Bu bilinen bir olay.. Fotoğraf ön plan zaten ama video da istediği gibi olsun istiyor insan..

Ben bu forumumda her dökümanı yayınlamadım. O kadar döküman ve konu çıktı ki.. o yüzden.. Ama h5 ile s3 ün birebir karşılaştırıldığı bir site bulmuştum 15 gün önce.. Orada da gördüm ki, h5 gerçekten daha canlı ve netlik sorunu yok. İstersen sana o fotoğrafları yollarım. Dilersen sitenin adresini veririm. Fotoğraflara tam boy bakarsan, h5 in daha başarılı göründüğü açık..

Yoksa niye burada 30-40 gündür bas bas bağırayım ki?

Tarih: 15 Ekim 2006, 21:49 - İp: 85.***.**8.126
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Herkese tekrar selamlar..

Dün sabah elime kargo tarafından bir zarf geldi.Baktım, bir süredir beklediğim e0s'tan gelen gönderiydi.Size bahsetmiştim; e0s bana örnek s3 fotoğrafları yollayacak diye.. 2 adet cd vardı ve basılmış 9 adet fotoğraf.. Ayrıca cd içinde a700 ve s3 kıyaslamalı fotoğraflar var.

Herşeyden önce şunu belirtmek isterim ki, e0s'un bu davranışı beni çok şaşırttı, sevindirdi. Neden mi? Çünkü gerçekten EMEK VERİLEREK itinayla hazırlanmış, onca fotoğraf var gönderide.. En önemlisi de e0s'un inandığı değer uğruna gösterdiği özveri.. Ben şahsen bu kadar tek tek uğraşır mıydım bilmiyorum. Arkadaşımı öncelikle bu özverisi ve emeği için kutlamak istiyorum.

Ayrıca kutlayacağım bir konu daha var! Ben şu ana kadar hiçbir yerde, hiçbir sitede bu kadar başarılı s3 fotoğrafı görmemiştim. Evet bunu samimiyetle söylüyorum. Benim tarafsızlığıma inanan çok arkadaş var biliyorum. Ve bu da tarafsız bir yorum! s3 beni çok şaşırttı, bu kadarını ummuyordum. e0s'u da bu başarılı teknik becerisinden dolayı kutlamak istiyorum!

Gelelim fotolara.. S3 netlik konusunda çok mükemmeldi baktığım örneklerde! Renkler pırıl pırıl.. Hayret neler yazıyorum yaa Vee vee.. s3'ü kağıda baskıda çok beğendim. 9 fotoğrafta son derece başarılı! Gece çekimleri gayet iyiydi.

a700 ve s3 kıyaslamasına gelelim. Özellikle gece çekimlerinde s3'ün, a700'den daha başarılı olduğunu söylemek isterim.Ama şunu da itiraf edeyim, a700 modelinin resimleri de bayağı bir kalite olmuş, onları da çok beğendim. Makro konusunda hem s3, hem a700 gözüme çok hoş geldi. Fakat s3 renk canlılığı konusunda 1 adım önde fikrimce.. Aynı mekan ve şartlarda, aynı nesneleri arka arkaya çekince kıyaslama daha iyi yapılabiliyor. Makroda zaten s3'ün iyi olduğunu önceden de söylemiştim. a700 de makroda çok başarılı.. Tek fark var arada, s3'ün biraz daha canlı renk görünümü..

Son olarak şu sonucu çıkardım. Fotoğraf makinası kadar, onu kullanan da önemli.. Bugüne kadar s3'ü nasıl, gördüklerime dayanarak olumsuz eleştirdiysem, bu gördüklerimde de hakkını vermek istedim.Ama yüksek fiyatını hala eleştiriyorum. Biraz daha uygun olabilirdi fiyatı..

Herkese saygı ve sevgiyle..

Tarih: 20 Ekim 2006, 02:38 - İp: 88.***.**2.61
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Sevgili panctom dürüstlüğün ve sıcaklığın için teşekkür ederim.

İnsanın inandığı fikri başarması çok daha kolay oluyor.
Ben zaten fanatik bir Canoncuyum ve Erkayalarda çalışmıyorken de böyleydim, ne şanski Son 2 yıldır Erkayalarda çalışıyorum ve gelişen teknolojiyi çok daha yakından takip ediyorum.

Canon gibi bir firma yapmışsa kesinlikle bir bilgiği vardır demişimdir hep.S3 gibi diğer tüm Canon modellerinin kendi kategorisinde işinin uzmanı olduğu fikrindeyim.Estetik,ele oturma,bütçe uyumsuzluğu gibi konular kullanıcının tercihidir bu konuda da ben sonsuz saygı gösteriyorum.

Ayrıca baskıları aldığım fotografları Canon CP 510 termal yazıcı ile aldım 75€ luk küçücük cihaz o kalitede basabiliyor sevgili panctom.Tavsiye ederim. Standart bir bluetooth adaptörü ile Cep telefonlarından kablosuz baskı alabiliyor.10x15 baskı maliyetide 1. sınıf yarı parlak, 240gr kağıda. mürekkebi dahil 55kr.

Tekrar teşekkür ederim,hoşçakal.

Tarih: 20 Ekim 2006, 14:23 - İp: 85.***.**3.100
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Rica ederim e0s.. Sen de, s3'te bu övgüyü hak etmişsiniz! Gerçekten emek vermişsin,çok belli.. Bu özverin çok hoşuma gitti.Ve gercekten gördüğüm fotolar çok iyiydi. Mutlaka diyorum, benim daha önce incelediklerimde farklı birşeyler vardı ama çok ciddi bir sorun yoktu. Hep bahsettim; Ufak farklar, çok az netlik kaybı.. Veya yüksek isoda s3 ve h5 kıyaslamasına değindim. Tabii s3 hoşuma gitmiyordu bu gercek.. Ama e0s'un fotolarında s3'ü hayli beğendim.

Ama ben 2-3 arkadaşıma, tarafsız olduğumu inandıramadım bir türlü.. Taraflı olsam e0s'un fotolarında yalan söyler,yine "beğenmedim" derdim. Ama böyle birşeyi düşünmek bile çoook AYIP!! Ve ben o fotoğrafların s3 ile değil de, beşka bir makinayla çekildiğini de bir an bile düşünmedim. Adımın Kemal olduğu kadar, o fotoğrafların da s3 fotoğrafı olduğuna eminim. Bunu şu an niye yazdım? Belki forumu okuyan arkadaşların aklına böyle birşey takılır diye.. Yüzde yüz inanabilirsiniz arkadaşlar.. Hepsi s3 fotosuydu ve gayet güzel ve de gayet netti.. Yani bu sözlerim de gösterir ki, Şu ana kadar Burada yazdıklarımı art niyetsiz yazdım hep..

DÜRÜSTLÜK en güzel değerlerden biri..

Herkese sevgi ve saygıyla..

Tarih: 21 Ekim 2006, 01:02 - İp: 88.***.**1.252
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

dostum zaten sana art niyetlisin demedikki sadece ön yargılısın dedik çünkü çok kolay ön yargılı yazlılar yazmıştın bizde bunun yanlış olduğunu savunuyorduk Demekki hiç bi zaman bi ürünü kendimiz denemeden ve test et etmeden yargılamamammız lazımmış...

Tarih: 22 Ekim 2006, 20:19 - İp: 85.***.**8.36
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Azya kardesim;

Siz bana art niyetli demediniz zaten.. Ve ben de, dikkatli okursan, öyle yazmadım. Siz benim tarafsız davrandığıma inanamadınız. Ben de hep tarafsızım dedim ve son yazımda bunu kanıtladım.

Ayrıca önyargılı da davrandığımı sanmıyorum. Çünkü son ana kadar, s3'le ilgili gözüm ne gördüyse, onu yazdım.Yani eskiden gördüklerimde eksikler vardı demek yazmışım.

Keşke sen bana söz verdiğin gibi s3 fotolarını çok önceden Yollasaydın.. BELKİ O ZAMANDAN ÇOK BEĞENİP, bunu da belirtecektim.

NEYSE;

En son vardığım nokta ne biliyor musun? s3 usta kullanıcıların kullanması gereken bir makine.. eos'un fotolarını görünce bunu anladım. Acemi adamın harcı değil s3.. Otomatik modda kesinlikle kalitesini gösteremiyor çünkü.. İşi bilecen, ayarını tam yapacan ve click!! Sonra s3'ten 1.kalite foto!

Tarih: 23 Ekim 2006, 04:28 - İp: 88.***.**4.224
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

TÜM ARKADAŞLARA MUTLU BAYRAMLAR.. ALLAH EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİ (sağlık) NASİB ETSİN HERKESE..

Tarih: 23 Ekim 2006, 12:27 - İp: 88.***.**4.224
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

ama tartışmışsınız ha.
neyse ben h2 sahibi olarak bir katkıda bulunayım tartışmanıza.
h serisinin noise sorunu olduğundan dem vurulmuş burada. pek yanlış bulduğumu belirteyim.
aşağıdaki fotoğraf iso 1000 değerine sahip, evde hiç de uygun olmayan bir ışıkta çektim.

bence o sınıftaki bir makine için çok iyi iş çıkarıyor.
ayrıca oluşan noiseyi neatimage gibi programlarla halletmek pek zor da değil.

h seriisni s3 le kıyaslarken, her şeyini kıyaslayın ama bari iso konusunda kıyaslamayın

ayrıca yanlış olan bir iki değerlendirmeyi yanıtlayayım;
1)h serisinin büyük lcd si çok pil yer demiş azya. tümüyle yanlış. bir makine düşünün. kutusundan çıkan 2500 amperlik şarjlı pille 500 fotoğraf çekiyor. buna çok pil tüketimi var diyebilir miyiz? ben yedek olsun diye GP marka aldım. onlar da 2500 amper. onlarla da 200-300 arası çekmek mümkün. tabii zoom sürekli oynuyor bu arada.
2)h serisinde keskinlik namına bir şey yok denmiş. nasıl yani? o ebattaki bir mekine daha keskin foto üretemez.
3)videosuna laf edilmiş. h1 video çekerken zoom yapmazdı. o ciddi anlamda eksiklikti. bu eksiklik giderildi h2 ile birlikte. kayıt süresi harika! 1gb karta 640*480 çözünürlükte 45 dakika kadar.
3 çözünürlük ayarı var h2 ve h5 te . birincisi çok düşük, sadece bir kez kullandım. bende 2 gb kart var. 18 saat filan kaydeder yazıyor, ama çok kötü.
640*480 standart ve 640*480 fine. az sıkıştırılanda 20 dakika kadar kaydeder. iyi sıkıştırılmışta 45 dakika.
video kalitesi konusunda kıyas yapamam, çünkü denemem lazım. yani aynı ışık koşullarında ve aynı mekanda s3 ile de çekmem lazım. h2 de video kaydında sorun şu, ortamdaki tüm sesi alıyor, ses yalıtımı az. mesela bir dağ başında rüzgarın sesi çok çıkıyor. çoğu kişi umursamayacaktır, ben açıkçası umursamıyorum.
3)titreşim engelleme motoru: h serisinde iki kademelidir bu. shooting ve continuous... shoting default olarak açıktır ve ekstra opil harcamaz. bende hep açıktır.tek pille 525 fotoğraflık rekorumda da açıktıcontinuous modunda focusun her aşamasında açıktır. ve bu süper bir şey. ışık çok kötü değilse istesen de kötü ve net olmayan bir şey çekemiyorsun. ama pili fazla harcıyor.
canon s2 kullanan bir arkadaşım ise titreşim motorunu genelde kapattığını söylemişti, çok pil yiyormuş.
4)dijital zoom bir işe yaramaz mı? yarıyor. h2 de 52x smart zoom var. 20x e kadar da akıllı zom var.ben 52x zoomu çok kullanıyorum. kuş çekerken çok işime yarıyor. sonuçta cam gibi görüntüler elde edemiyorum, genelde ciddi anlamda bozulma oluyor. ama bu normal. hem 52x dijital zoom hem de cam gibi net görüntüler olsaydı sigma, nikon nalları dikerdi yani ne gerek var ki o zaman 200-400mm objektif yapmaya

sonuçta hangisi iyidir derseniz bu kişisel bir tercihtir. ikisi de iyidir, ya da ikisi de yeterince iyi değildir denebilir. ben s3 mü yoksa h5 in mi iyi olduğunu ancak her iki makineyi de 1 hafta inceleyerek söyleyebilrim. s3 sahibi bir arkadaş makinesini bana 1 hafta yollarsa bakarız

ama şunu söyleyebilirim. h5 iso konusunda tartışmasız daha iyi.

#buffalo' tarafyndan 23.10.2006 22:50:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Ekim 2006, 22:25 - İp: 85.***.**2.169
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

imagehack sitesine yüklerken resize boyutuna 320*240 yazmışım.
bu 800*600 olanı. orjinalini isteyen olursa yollarım.
picasa ile yeniden boyutlandırma dışında hiç bir işlem yapmadım.
iso 1000.
1/60 sn.
f 3.2
bence çok tatminkar bir sonuç.

#buffalo' tarafyndan 23.10.2006 23:35:08 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Ekim 2006, 22:29 - İp: 85.***.**2.169
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

BRAVO YANİ BUFFALO!!??

Bunca zamandır nerdeydin biz burada çatır çatır iso ve noise tartışırkene..

Biz zaten bu forumda en çok o konuya takıldık. Yüksek isolu çekimlerde hangisinin daha fazla noise ürettiği konusuna yani.. Ben hala h5 ve hatta h2 nin, S3'ten daha az noise ürettiğini söylüyorum. Ve bunu da link vererek belgeledim. Hatta ben birşey daha itiraf edeyim; Sony h2, h5 ten, çok az farkla da olsa, daha kaliteli fotoğraf çekiyor. Bunu da uzun uzun inceledim çünkü..

Neyse! Gelelim s3 ve h5 h2'ye.. (h2 ve h5'i aynı kefede gördüğüm için h5'te yazsam,iki makineyi de aynı anda anlatıcam) Artık s3'ün net fotoğraf veremediği gibi bir iddiam yok. Çünkü yazdım ya, e0s'un fotoları çok güzeldi. Ama h5'in yüksek isoda daha başarılı olduğu konusunda hemfikirim. Bunu zaten incelemeler göstermiş.Benimki sadece bu fikri desteklemek.. Şu açıdan başarılı.. H5 MODELİ 800 isoda göze hoş görünen fotoğraf veriyor. Fazla kumlanma yok! Ama s3 teki o aşırı kumlanma göze batıyor yani.. Şimdi burada keskinlik aramak gereksiz bence.. O kadar kum varken, keskinliğin anlamı kalmıyor. Yani keskinliği bile farkedemiyorsun. 800 İsolu s3 fotolarını, bir sergi açıp sergiledik diyelim. Sergiyi gezenler bakıp ta beğenir mi acaba? Bir de bu yönden bakın. Yani izleyici gözüyle, halk gözüyle bakın.. Ben 800 isolu fotoları kaç arkadaşıma gösterdim ve tarafsız bak buna dedim. Yani burdaki tartışmayla ilgili hiçbir bilgi vermedim. Baktılar ve hepsi de "bu fotoğraf pütürlü" veya "bu fotoğraf niye böyle karıncalı" gibi sözler söylediler.

Demek ki noise fotoğrafta ESTETİĞİ ÖLDÜRÜYOR. Eğer öldürmüyorsa, makine firmaları niye noise ile mücadele ediyor? O zaman bırakırlardı, "noise var ama olsun,fotoğraf kaliteli" derlerdi.

Ben s3'ü son resimlerinde gayet beğendim. Ama son incelediğim 1-2 sitede de s3 ve h5 kıyaslaması vardı ve h5 gözüme daha hoş geldi. Tamam s3 fotoları net ve güzel.. Ayrıca s3, h5'e göre daha hızlı.. Ama aynı yerde, arka arkaya s3 ve h5 ile çekilmiş fotolara bakınca, ışık ve renk canlılığı konusunda h5'in daha iyi olduğunu gördüm.

YANİ ÖZETLE: H5 FOTOLARI, S3 FOTOLARINDAN BİRAZ DAHA CANLI VE PARLAK GÖRÜNÜYOR.

S3'ÜN EN BÜYÜK ÜSTÜNLÜĞÜ İSE SÜRATİ..

Sürat arayanlar, hızla arka arkaya pozlama yapıcam diyenler bu konuda s3 tercih edebilir yani..

Ama noise az veren ve biraz daha canlı renkler isteyenler H5 tercih edebilir.

Şimdi renk canlılığını biraz daha açayım: h5 ve s3'ü çok sitede inceleyerek kıyasladım. s3 fotosuna tek olarak bakarsanız fotoğraf gayet güzel görünüyor. Fakat aynı fotonun, bir de aynı şekilde h5 ile çekilmiş halini görünce h5 biraz daha canlı renkli görünüyor. Bunu nasıl anlıyorum? Çok basit.. Bu sitelerden indirdiğim fotoğrafları bilgisayarıma arka arkaya kaydediyorum. Sonra onları tam boy olarak arka arkaya açıyorum. Ve aradaki canlılık farkı her fotoğrafta gayet açık görünüyor. H5 ve H2 BİRAZ DAHA CANLI RENKLERE SAHİP..

TARAFSIZ FİKİRLERİMİ TEKRAR YAZDIM.. Her 2 markayı da seven, beğenen kitle var zaten.. Bana soracak olursanız şahsi olarak, "keşke s3'ün sürati, bir de h5'te olsaydı" derim. Ya da "h5'in noise ve canlılık farkı s3'te olsaydı"
Her makinenin birbirine artı ve eksileri var.

Tarih: 24 Ekim 2006, 03:17 - İp: 88.***.**4.224