panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Büyük Araştırma

SELAMLAR..

Uzun süredir yoktum,bir hayli özledim doğrusu buraları.. Topic kirlenmesi yaratmamak ve konuyu dağıtmamak için, aynı başlığı yenileyerek devam ettiriyorum. Önce, eski incelemelerimi çok kısa olarak geçeceğim ve sonra yeni konular;
Bu topicte yer alan her inceleme, "DPREVİEW, STEVE'S DİGİTAL, LETS GO DİGİTAL, PHOTOGRAPHY BLOG ve ÇEŞİTLİ FORUMLAR"da yaptığım incelemelerin sonucu ve artı kendi gözlemlerimdir.

ESKİ KONULAR

CANON S3: Hızıyla çok iyi.. Objeye çok hızlı odaklanıyor,pozu kaçırmıyorsunuz. Keskinlik ve doğal renk tonlaması çok çok güzel. Ama iso400 değerinden itibaren yarattığı kumlanma(noise) katlanılır değil bence. Ayrıca lcd ekran hem küçük,hem de zayıf ışıklı.. Bu da doğru pozlama yapmamızı ve net odaklanmamızı zorluyor. Tabi ki vizör de aynı şekilde kötü! Videosu gayet güzel S3 ün, ama kısa süreli video çekiyor. SONUÇTA, S3 iyi bir makine ve şu anda fiyatı düştüğü için,öneriyorum.

SONY H5: S3 kadar hızlı değil ama yine de hızı iyi. Renkleri biraz daha sıcak tonlarda. Dış görünümü çok hoş. Ayrıca yüksek isoda S3 kadar çok noise vermiyor.Noiseyi azaltırken, keskinliği biraz götürüyor ama bunu farkedebilmek için %100 kroplamak veya dev boy büyütmek lazım fotoğrafı.. Ama LCD ekran ve VİZÖR harika! Büyük ve parlak LCD ekran doğru pozlama yapmanıza çok yardımcı oluyor(gün ışığında bile). Kullanıcısını memnun eden bir makine H5.. Videosu güzel ve S3 ten daha uzun süre video çekiyor. Onun da fiyatı düştü. Fakat sony H5 lerde öok sık rastlana bir sorun var. DEKLANŞÖR ARIZASI.. Birçok kullanıcı bu sorunu yaşadı. Garantili bile olsa başınızı ağrıtabilir.

PANASONİC Fz5, Fz7, Fz30: Panasoniğin bu modelleri ucuz, nitelikli.. Hepsinde de 12x optik zoom var.Hız olarak yeterli.Renk ve keskinlik memnuniyet verici.. Fiyatının çok düşük olduğunu düşününce o paraya iyi bir makine alıyorsunuz. Küçük ve kibar 12x zoom diyorsanız, FZ5 veya FZ7 iyi.. Ama yine fiyatı düşen FZ30 daha kaliteli tabii ki. PANASONİĞİN EN BÜYÜK DERDİ YÜKSEK İSOda ÇOK NOİSE VERMESİ. Eğer yüksek isolu gece çekimleri yapacaksanız,tavsiye etmem. Tabii uzun pozlamalı gece fotosunda sorun olmuyor.

KODAK: Öncelikle geniş açısıyla ve kaliteli fotoğraflarıyla P880 İlk tavsiyem. Gerçi zoom oranı az ama, 24-140 mm dobjektifiyle, diğer kodaklara göre daha kaliteli işler çıkarıyor. İlla ki, 12x zoom lu kodak derseniz, ikinci tercihim P850 veya Z612 olur. KODAK'ın renk anlayışına HAYRANIM. Renkleri müthiş hoşuma gidiyor. Keşke benim H5, kodakın renklerine sahip olsaydı. Kodac'ın küçük kompaktlarını pek sevmiyorum(2005-2006 modelleri) c533 mesela! Ucuz ama kötü fkrimce! Ayrıca NİKON un da küçük kompaktları pek tutulmuyor, DSLR de bir dev Nikon,ama küçük kompaktlarına ısınamadım.

KÜÇÜK KOMPAKTLAR: Şu anda fiyatı bayağı düşen Canon a610, a520, a700, a540 gibi modeller kesin tavsiyemdir. Özellikle a610 üzerinde durmak isterim. Büyük sensörü ile çok güzel işler yapan küçük dev adam a610.. Canon a520 modeline ait örnekler gördüğümde şaşırdım: RENKLERİ MÜKEMMEL bir makine a520.. Fiyatı da çok uygun bu makinelerin.. Eğer ki, hem fotoğraf, hem de çok uzun süreli video isteyen biriyseniz, şu anda fiyatı bayağı düşen, CASİO Z850 mutlak tavsiyem! Canon modelleri AVİ formatıyla kaliteli ama kısa süreli video çeker. Ama onlarda da fotoğraf kalitesi çok daha yüksektir.
Fiyatı düşenlerden diğer tavsiyem, büyük sensörü ve büyük lcd si ile, güzel bir makine olan fuji f10.. Bir başka fiyatı düşen model SONY W70.. İso 1000 değerine kadar çıkan, büyük LCD ekranıyla, güzel sonuçlar veren bir kompakt.

YENİ KONULAR:

FUJİ S6500: Büyük umutlarla bekledik. Yüz tanıma özelliği çok güzel. Fotoğraftaki kişilerin yüzlerini tanıyor ve yüzleri özel tonluyor.Yüzünüz bir başka güzel görünüyor yani.. Yüksek isoda çok güzel sonuç veriyor s6500.. İso 800 de bile gayet başarılı.. Sensörü büyük ve bu çok iyi bir yönü! 28 mm geniş açı olması avantaj! Geniş açı bence çok önemli, ben bunun sıkıntısını çok çektim. Yani şu demek geniş açı; Makineyle bir odanın içinde m

Tarih: 27 Eylül 2006, 04:42 - İp: 88.***.**4.118
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

OOOOHH.. Ne güzel yaa.. Herkes sakin sakin konuşuyor, verilerini, bilgilerini sunuyor. Hararet yok! Gerilim yok! Aslında hep böyle olmalıydı baştan beri ya, neyse!

İlk olarak Buffalo, iso3000 demek istememiş tabii ki.. (buffalo hukukçudur ama bu defa ben avukatlığını yapiim) Yani terimler çok, insan bazen karıştırabilir. Orada enstantane demek istediği açık..

Fotoğraflara gelelim. Bunlar e0s'un bana yolladığı fotolardan ikisi.. Ben, bu fotoğrafları çok beğenmiştim işte.. Hem çekenin marifeti, hem de s3'ün.. Gerçi e0s'a o zamanlar ben de söylemiştim. 1/3200 enstantane hızında fotoğraf örneği yollayabilir misin diye.. Bunu irdelemek için değil inanın, sadece merak ettiğim için istiyorum. O enstantane hızındaki bir fotoğrafın görünümünü çok merak ediyorum. Sevgili e0s, ilk fırsatta buraya bir örnek basarsan çok sevineceğiz. Başka merak edenler de varsa görmüş olacaklar.

Ben H5'in enstantane hızından memnunum açıkçası.. Şu ana kadar hareketli bir cismi bulanık yakaladığım hiç olmadı. Uzun pozlamada 30 sn hiç denemedim ama 15 saniyelik denememde gayet güzel foto aldım. Tabii ışık durumuna göre 15 sn seçmiştim. Daha karanlık bir manzarada 30 sn iyi iş görür.

Son olarak H5 aldığımda herkes, (chopsuey dahil) güle güle kullan dediler sağolsunlar. Ama Azya bir centilmen dahi olamadın yani

Muhalefet çok güzel oluyon valla
Hatta ben bu site yararına bir topic açtım, ona bile muhalefet oldun, PES YANİ.. Yani bana değil, "netfoto" ya muhalefet oldun aslında.. Neyse, sen bana "güle güle kullan" demesen de, ben "güle güle" kullanıyorum kardeşim.
Çok sağol, eksik olma

YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ!

Tarih: 8 Kasım 2006, 17:21 - İp: 88.***.**6.251
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

centilmenliğin bu konuyla bi alakası yok aslında ama sen öyle diyosan öyle olsun panctom sana neden hayırlı olsun demedim çünkü içimden gelmedi açıkçası bu şekildede hayırlı olsun demek istemedim.Keşek içimden gelsydide deseydim.biz seninle anlaşamıyoruz...kutuplarımız barışmıyodur belki bilmiyorum

Tarih: 8 Kasım 2006, 17:48 - İp: 88.***.**7.66
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

muhalefet olma değildi aslında o benim yapımdan kaynaklanıyo belki.Yani bence saçmaydı açıkçası tabiki bu sitenin ayakta durması gerekiyo tabiki sitenin yararı için elimizden geleni yapıcaz ama bunu reklam yapmadan yapıcaz benim fikrim bu.Dikaat çekmenin luzümü yokki bu sitenin kurucuları var moderatörleri var bu kişiler gerekli önlemi tabiki alıcaklardır kusura bakma ama bu sitede snden benden çok çok daha eski kişiler forum yazıyo bunu onlar düşünememişte senmi düşündün(topic açmayı) bilmiyorum bana biraz ters geldi..

Tarih: 8 Kasım 2006, 18:07 - İp: 88.***.**7.66
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Şu an elimde 1/3200sn fotograf yok ancak olursa elbette koyarım diğerlerini yüklediğim gibi.

Tarih: 8 Kasım 2006, 18:08 - İp: 85.***.**3.100
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Azya neyin reklamını yapıcam ben, site yararına topic açarken? Kendimin bir dükkanı mı var? Bir şirketim var da, birşeyler mi satıyorum?

Sen yapsaydın o zaman? Niye yapmadın bugüne kadar? Bu site adına ne yaptın diyeyim veya? Hiçbirşey!! Bırak birşey yapmayı, ben iyi birşey yapayım dedim, ona da muhalefet oldun! Gerçekten Komik! Bana değil, site yararına yapılacak şeylere karşı çıktın. Sen burada forumlarda muhalefet yapıp, sitenin imkanlarından faydalan; bir de böyle birşeye karşı çık!!

Gelelim site yetkilileriyle ilgili sözlerine.. Ben bu konuyu ilk açtığımda, site editörü "flassv" yazmış ki; "Herkes bu konuyla ilgili fikrini bir yazsın, ona göre biz de gereğini yaparız."

Yani bu demek oluyor ki, site yönetimi bazı konuları bizim istek ve tercihlerimize bırakıyor. Çünkü, netfoto demek, zaten biz demek oluyoruz. Onlar diğer bazı foto sitelerindeki gibi kafalarına göre kurallar koyup bizi kısıtlamak yerine, bizim isteklerimize önem veriyorlar. Onlara kalsa belki de bunları çokyan yaparlardı. Ama tahminim, emrivaki yönetim yapmak istemiyor olabilirler.

Kaldı ki önerdiğim bu fikrin site yararına olacağını, dolaylı açıklamalarıyla kabul etmiştir FLASSV.. Topicte okuyabilirsin!!

Ben bu siteye geleli 3 ay oldu ve benim böyle çalışmam senin hep zoruna gitti. Sen eskisin yapamadın, yapmadın. Yapsaydın Azya! Benim şu an sitede senden başka anlaşamadığım kimse yok. Bu durumda sorun bende mi, sende mi?? Ben ters olsam niye herkesle anlaşabileyim?

Son olarak H5 konusu: Eğer s3 alsaydım, ilk tebrik eden sen olurdun. Bu da centilmen olmadığının kanıtı.. Diğer Canon sever arkadaşlarım bile yaptılar bunu..

Tarih: 8 Kasım 2006, 18:29 - İp: 88.***.**6.251
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

s3 alsaydın ilk hayırlı olsun diyen benmi olurdum bunu bidaha düşün ve bidaha söyle!!! benim adıma konuşma lütfen...ben sen makine almadan öncede anlaşamadığmızı söyledim zaten

ayy bak s3 almış hemen gidip ktuliyim arkadaşımı mı diycektim eğer bu şekilde düşünüyosan yazık sana derim...Sen değilmiydin benmim sayemde oldu benim açtığım topic sayesinde oldu diye reklam yapan kendini yere göğe sığdıramadın ya hanii...Ayrıca seni neden çekemiyimki ki hayatta en çok sevmediğim şeydir.. yazdığın yazıları heğimiz görüyoruz...insanlara yardımcı olayım derken daha çok batırıyosun.Ölçü senmisin arkadaşım seni ölçü alıcaz onu bilelim öyle konuşalım...

Tarih: 8 Kasım 2006, 18:47 - İp: 88.***.**7.66
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Azya ben kendimi nerede methetmişim, hemen link ver! Bir iddia attın kanıtla.. Yeni katılanlara, bilmeyenlere yardımcı olmaya çalışmak mı yoksa, kendimi beğenmek?

Sonra s3 alsaydım konusu.. Ben e0s'un fotoğraflarında onu kutladıktan sonra, bana birden "dostum" diye hitab etmeye başladın tekrar.. Bu da benim tezimi güçlendiriyor.

Bu sitede sadece eskiler mi topic açıp, site yararına çalışabilir? Senin sözlerin bu yönde.. Yeni gelenler, sesini kısıp oturur ve önüne ne konursa onu mu yer?

Valla ben yemem! Sitede, senden daha çömezim ama bu siteyi seviyorum ve çalışırım. 3 aylık olmam hiç sorun değil.. Önemli olan burayı benimsemiş olmamdır.

Tarih: 8 Kasım 2006, 19:07 - İp: 88.***.**6.251
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

"Ah be kardeşim.. Bir İzmir'li hemşerin olarak inansaydın bana,ne olurdu. Ben "büyük araştırma" adlı forumumda, s3'teki netlik sorununu hep anlattım durdum ama kimseyi inandıramadım.Kesinlikle s3'e karşı bir cephe aldığım yoktu,niye alayım?? Ama hemen hemen çoğu s3 fotosunda hafif bir buğu, netlik sorunu, keskinlik eksikliği hep görüyordum. Son olarak test sitelerinde de bunu testte görünce forumumda yazdım.

ben makinende hiçbir arıza olmadığını düşünüyorum! Var deyip te bulan ve çözen, düzelten olursa da ondan özür dilerim.Yani s3 çoğu zaman böyle foto verir. Bunlar normal s3 fotosu bence.. Bence artık almışsın, bu haliyle memnun olmaya çalış.Asla değiştirme,yazık çok zarar edersin. Farklı manuel çekim teknikleriyle belki biraz daha iyi fotolar çıkabilir bilmiyorum."

geçen gün s3 almaya gelen bir müşteri s3 ün fabrikasyon bi hatası varmış net foto çekemiyomuş doorumu diye bana soru sordu.Bunu nerden duydunuz dediğimde bi siteden okudum dedi.bu mu arkadaşım senin yardımcı olma şeklin eğer bu ise sana teşekkür ediyorum hala yazdığın yazıları okuyup bu şekilde feedback yapan insanlara ne diyeceksin acaba bunu çok merak ediyorum...

Tarih: 8 Kasım 2006, 19:30 - İp: 85.***.**3.100
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

EVET ESKİ YEMEKLERİ ISITIYORUZ, TAMAM ISITALIM.

O sözlerim forumda hep duruyor! Sonraki yazdıklarım da duruyor. İsteseydim, dürüst olmasaydım, e0s bana fotoğraflar yolladıktan sonra da s3'e muhalefet olmaya devam ederdim. Ama hep söylüyorum, kaç kez yazdım bilmiyorum!

e0s bana fotoğrafları yollayıncaya kadar, s3'ten genellikle problemli fotoğraflar gördüm. Ve bunu da aynen yazdım. e0s bana pırıl pırıl fotoğraflar yolladı, bunu da yazdım ve s3'ün hakkını verdim. NEREDE BURADA TUTARSIZLIK? kEŞKE SEN 2 AY ÖNCE VERDİĞİN SÖZÜ TUTUP TA BANA S3 FOTOLARINI O ZAMANDAN YOLLASAYDIN!

Tamam yolladın ama hem geç yolladın, hem de e0s'un fotoğrafları daha bir TEST niteliğinde idi.

Bende hiçbir zaman tutarsızlık yakalayamazsın. Tutarsızlıktan korkan adam, e0s'un fotolarını gördükten sonra da, "s3 kötü" derdi. ASIL TUTARSIZLIK BUDUR!

Tarih: 8 Kasım 2006, 19:52 - İp: 88.***.**6.251
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

bu konunun orta sayfalarına doğru bak görürsün panctom kendini methettiğin yerleri azyanın link vermesine gerek yok

Tarih: 9 Kasım 2006, 00:25 - İp: 88.***.**2.180