panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Büyük Araştırma

SELAMLAR..

Uzun süredir yoktum,bir hayli özledim doğrusu buraları.. Topic kirlenmesi yaratmamak ve konuyu dağıtmamak için, aynı başlığı yenileyerek devam ettiriyorum. Önce, eski incelemelerimi çok kısa olarak geçeceğim ve sonra yeni konular;
Bu topicte yer alan her inceleme, "DPREVİEW, STEVE'S DİGİTAL, LETS GO DİGİTAL, PHOTOGRAPHY BLOG ve ÇEŞİTLİ FORUMLAR"da yaptığım incelemelerin sonucu ve artı kendi gözlemlerimdir.

ESKİ KONULAR

CANON S3: Hızıyla çok iyi.. Objeye çok hızlı odaklanıyor,pozu kaçırmıyorsunuz. Keskinlik ve doğal renk tonlaması çok çok güzel. Ama iso400 değerinden itibaren yarattığı kumlanma(noise) katlanılır değil bence. Ayrıca lcd ekran hem küçük,hem de zayıf ışıklı.. Bu da doğru pozlama yapmamızı ve net odaklanmamızı zorluyor. Tabi ki vizör de aynı şekilde kötü! Videosu gayet güzel S3 ün, ama kısa süreli video çekiyor. SONUÇTA, S3 iyi bir makine ve şu anda fiyatı düştüğü için,öneriyorum.

SONY H5: S3 kadar hızlı değil ama yine de hızı iyi. Renkleri biraz daha sıcak tonlarda. Dış görünümü çok hoş. Ayrıca yüksek isoda S3 kadar çok noise vermiyor.Noiseyi azaltırken, keskinliği biraz götürüyor ama bunu farkedebilmek için %100 kroplamak veya dev boy büyütmek lazım fotoğrafı.. Ama LCD ekran ve VİZÖR harika! Büyük ve parlak LCD ekran doğru pozlama yapmanıza çok yardımcı oluyor(gün ışığında bile). Kullanıcısını memnun eden bir makine H5.. Videosu güzel ve S3 ten daha uzun süre video çekiyor. Onun da fiyatı düştü. Fakat sony H5 lerde öok sık rastlana bir sorun var. DEKLANŞÖR ARIZASI.. Birçok kullanıcı bu sorunu yaşadı. Garantili bile olsa başınızı ağrıtabilir.

PANASONİC Fz5, Fz7, Fz30: Panasoniğin bu modelleri ucuz, nitelikli.. Hepsinde de 12x optik zoom var.Hız olarak yeterli.Renk ve keskinlik memnuniyet verici.. Fiyatının çok düşük olduğunu düşününce o paraya iyi bir makine alıyorsunuz. Küçük ve kibar 12x zoom diyorsanız, FZ5 veya FZ7 iyi.. Ama yine fiyatı düşen FZ30 daha kaliteli tabii ki. PANASONİĞİN EN BÜYÜK DERDİ YÜKSEK İSOda ÇOK NOİSE VERMESİ. Eğer yüksek isolu gece çekimleri yapacaksanız,tavsiye etmem. Tabii uzun pozlamalı gece fotosunda sorun olmuyor.

KODAK: Öncelikle geniş açısıyla ve kaliteli fotoğraflarıyla P880 İlk tavsiyem. Gerçi zoom oranı az ama, 24-140 mm dobjektifiyle, diğer kodaklara göre daha kaliteli işler çıkarıyor. İlla ki, 12x zoom lu kodak derseniz, ikinci tercihim P850 veya Z612 olur. KODAK'ın renk anlayışına HAYRANIM. Renkleri müthiş hoşuma gidiyor. Keşke benim H5, kodakın renklerine sahip olsaydı. Kodac'ın küçük kompaktlarını pek sevmiyorum(2005-2006 modelleri) c533 mesela! Ucuz ama kötü fkrimce! Ayrıca NİKON un da küçük kompaktları pek tutulmuyor, DSLR de bir dev Nikon,ama küçük kompaktlarına ısınamadım.

KÜÇÜK KOMPAKTLAR: Şu anda fiyatı bayağı düşen Canon a610, a520, a700, a540 gibi modeller kesin tavsiyemdir. Özellikle a610 üzerinde durmak isterim. Büyük sensörü ile çok güzel işler yapan küçük dev adam a610.. Canon a520 modeline ait örnekler gördüğümde şaşırdım: RENKLERİ MÜKEMMEL bir makine a520.. Fiyatı da çok uygun bu makinelerin.. Eğer ki, hem fotoğraf, hem de çok uzun süreli video isteyen biriyseniz, şu anda fiyatı bayağı düşen, CASİO Z850 mutlak tavsiyem! Canon modelleri AVİ formatıyla kaliteli ama kısa süreli video çeker. Ama onlarda da fotoğraf kalitesi çok daha yüksektir.
Fiyatı düşenlerden diğer tavsiyem, büyük sensörü ve büyük lcd si ile, güzel bir makine olan fuji f10.. Bir başka fiyatı düşen model SONY W70.. İso 1000 değerine kadar çıkan, büyük LCD ekranıyla, güzel sonuçlar veren bir kompakt.

YENİ KONULAR:

FUJİ S6500: Büyük umutlarla bekledik. Yüz tanıma özelliği çok güzel. Fotoğraftaki kişilerin yüzlerini tanıyor ve yüzleri özel tonluyor.Yüzünüz bir başka güzel görünüyor yani.. Yüksek isoda çok güzel sonuç veriyor s6500.. İso 800 de bile gayet başarılı.. Sensörü büyük ve bu çok iyi bir yönü! 28 mm geniş açı olması avantaj! Geniş açı bence çok önemli, ben bunun sıkıntısını çok çektim. Yani şu demek geniş açı; Makineyle bir odanın içinde m

Tarih: 27 Eylül 2006, 04:42 - İp: 88.***.**4.118
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Azya kardeşim; benim adımın altında hala "meraklı" yazıyorsa.. Ve ben hala bunu değişirmediysem.. Bu benim mütevazı oluşumdandır. Kendini dev aynasında görme! Ayna kırılırsa, olduğun halinle kalırsın ortada.. Resimler için yarın akşam yorum yapıcam.. vaktim yok fazla şu an..

Tarih: 11 Ekim 2006, 01:44 - İp: 88.***.**0.42
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

yaw yinemi kızıştı burası?
Ben bitirmemişmiydim atışmayı. Kulaanızı çekicem bak!

Tarih: 11 Ekim 2006, 02:41 - İp: 85.***.**6.110
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

Tarih: 11 Ekim 2006, 21:04 - İp: 85.***.**5.21
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Evet Hocha; ateş hattı yeniden başladı

Azya fotoların hepsine tek tek baktım. Hepsi de başarılı.. Ama işte bunları kendin seçip te arşivinden yollamışsın. Fakat ben hiç fotoğraf arşivimden yollamadım. İnternetten direkt adres, link verdim hep.. Böylesi daha tarafsız oluyor çünkü.. O fotolarda, photoshop müdahalesi olup olmadığı bile malum.. Var demiyorum ama bu fotolar direkt senin kendi arşivinden geliyor. Photoshop olmasa bile tarafsız değil,bu şekilde yollamak..

2. ihtimale gelelim. Bu fotoların hepsi de s3'ten çıkma ham görüntü diyelim.Bunu kabul ettik şimdi.. Evet arkadaşlar!! Lütfen, özellikle daha önce görmeyenler, aşağıdaki F30 yazısının üzerine tıklayın. Tıklayın ve görün..

F30

Evet arkadaşlar.. Yukarıdaki F30 yazısının üzerine tıklıyorsunuz ve bu küçük dev makinanın yaptığı, muazzam çekimleri görüyorsunuz. Hele hele iso400, iso800, iso1600 ve 3200 de çekilmiş fotolara şaşıracaksınız. Ayrıca fotolardaki derinlik, netlik, renk, keskinlik olayına hayran olacağınızı düşünüyorum.

BU DURUMDA S3 FOTO KALİTEDE, KÜÇÜCÜK BİR MAKİNAYA YENİLMİŞTİR.

Hatta derseniz ki, "bunlar ayrı kategoride".. O zaman hemen, f30'un ağabeyi, onun aynı formatının yeni çıkan ürünü s6500 ü ortaya sürerim. BU DURUMDA S3 ün TOZU KALMAZ

Tekrar tekrar söylüyorum. S3 modelini kullanıp ta iyi işler yapan arkadaşlarımız var sitemizde.. Yani onlar her zaman fotoğrafçılık olarak, en iyisini yapıyorlar zaten.. Ve onların fotolarına da seve seve yorum yapıyorum. ONLAR LÜTFEN ÜZERİNE ALINMASINLAR.. Benim düşüncelerim direkt s3 ile ilgilidir.

Herkese saygı ve sevgiyle..

Tarih: 12 Ekim 2006, 00:11 - İp: 88.***.**0.41
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

bak ben hala gülüyorum niye çünkü sen yine yanlış şeyler konuışuyosun...nerden biliyosun bu gönderdiğim fotoların benim arşivimden olduğunu

panctom ben konyadayım sen anyadasın bana hala f30 du h5 ti s6500 dü sayıp duruyon offf yaaaa offfff

panctom senin yanlış yorumların var yaa bak ben onların yanlış olduğundan bahsediyom f30 un s3 tten daha ii foto çekmesinden bahsetmiyom diğer arkadaşlarda bundan bahsediyo YORUMLARIN YANLIŞŞ bundan bahseediyorum anladınmı s3 ün f30 dan iyi olduğnu idda etmiyom yorumların yanlış h5 in s3 ün değil senin yorunlarından bahsediyom...

al arkadaşım bak yine yanlış yorumuna örnek veriyim

http://www.fotokritik.com/fotograflar.php?fotomak_model_id=2327

al bi bak bakalım nerden örnekler vermişim bu fotoları çeken arkadaşlar amatör arkadaşlar bak nasıl çekim yapmışlar bi gör bakalım...Sen harbi çok komik adamsın be yaa hala o ona yenilmiş bu buna yenilmiş diyosun sanki er meydanı makineleri dövüştürüyoz.AMAN ABİİ AMAN BU YAZINDAN SONRA KARAR VERDİM BEN... SENLE ADAM GİBİ KONUŞAMIYACAZ ÇÜNKÜ HERŞEYİ KENDİ KAFANA GÖRE YORUMLUYOSUN AMAN ABİİ YENİLDİM TAMAM BEN YENİLDİM TAMAM BİTTİM BEN S3 TE YENİLDİ CANONDA YENİLDİ YAŞASIN H5 YAŞASIN F30 OHHH BE DÜNYA VARMIŞ.ŞURAYA BAK YAA KENDİ ARŞİVİMDEN YOLLAMIŞMIŞIM BENİM AZIMDAN KONUŞUYOSUN FARKINDASIN DİİMİ...

Tarih: 12 Ekim 2006, 01:14 - İp: 85.***.**5.21
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

"azya" bırak dostum kaale alınmaz bence adam hep kendi tarafında kime anlatıyorsa anlatsın.

Tarih: 12 Ekim 2006, 03:24 - İp: 81.***.**6.253
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Bu arada avukat beyler de katıldılar.. Aman ne iyi..

Azya, asıl sen anlamıyorsun.. Ben senin arşivinden bahsederken, bu fotoğrafları senin çektiğini kastetmedim vallahi.. Ama bilseydim yanlış anlayacağını, cümlemi farklı kurardım. O konuda haklısın bak..

Mesela benim bilgisayarımda da, ordan burdan aldığım bir sürü resimler var. Yani başka kişiler tarafından,değişik makinalarla çekilmiş resimler.. Ben de "senin arşivin" derken ondan bahsettim,ama "senin arşivin" dediğim zaman, ilk anlayacağın o olur,haklısın.. Bak.. hak verdim sana gördün mü? Demek ki, kabul edebiliyor muşum ben de.. Ama tabii sunduğun şeyin, kabul edilebilir olduğu durumlarda.. Hem zaten ben o göz makrosunu 2 ay önce görmüştüm bi yerlerde..

Şimdi son yazında, öyle anlatmışsın ki makina tartışmamızla ilgili geçmişi.. Sen sanki şu ana kadar makinaların kalite kıyaslamasını yapmadın da, sadece benim yanlış yorumlarımı eleştirdin öyle mi? (tabi yorumlarım yanlışsa)

Yapma Azya yaa.. Kanıtlarım bunun tersini.. Sen benle h5 ve s3 kalite tartışmasına girdiğini ne çabuk unuttun? Hadi o günleri bırakıp şu ana dönelim.. Ben s3 ile f30 kıyaslarken asıl maksadım, şu anda konumuz olan s3' te OLAN NETLİK SORUNU.. Ve f30'un fotolarını göstererek, s3'ün ne kadar standart altında kaldığını göstermek istedim. Sen hep s3'ün kaliteli netlik verdiğini iddia ettin ve buraya resimler yükledin. Yani bu forumun konusu şu an zaten s3 NETLİK SORUNU.. Ve ben konu dışına çıkmadım hiç..

İşte senin de konun bu! Makinenin kalite ve netlik savaşını veriyorsun. Şimdi de saptırıyorsun. Yok efendim, o asıl benim yanlış yorumlarımla uğraşıyormuş!! Kargalar bile güler buna.. Aç forumu baştan sona oku.. Benim başkalarını
yönlendirdiğimden bahsediyorsan bunda da yanılıyorsun. Ben s3'teki netlik sorununu eleştirirken hep ne dedim, son yazdıklarımda?? "Bunlar benim yorumum ve düşüncem, kimse bunu baz almasın. İsteyen gidip s3 alır. Kendi fikrim bu." demedim mi? Aç oku bakalım..

Eee sadece kendi düşüncem olan bu konuyla sen niye savaşıyorsun?? Bırak yanlışsa yanlıştır. Sonuçta o benim şahsi fikrim!! Burdan okuyanlar inanır veya inanmaz! Allah herkese irade ve akıl vermiş. Kimseyi tutup çekemezsin ki..

Bu durumda şimdi sana öz bir soru soracağım:

Sen tam olarak neyin mücadelesindesin? s3 savunması mı? Yoksa benim şahsi yorumlarım mı? Çünkü yazdıkların hep çelişkili.. S3'ü gücün yettiğince savunuyor, makina savaşına da giriyorsun.. Ve an geliyor, "ben makina kıyaslaması yapmıyorum, senin yorumlarına laf ediyorum" diyorsun..

Foruma şöyle başlarından kısaca bir göz atacak olsak, şu son yazdıklarınla uyuşmadığını görürüz.
Ne kadar çelişkili duruma geldiğinin farkında mısın bilmem..

Tarih: 12 Ekim 2006, 05:48 - İp: 88.***.**3.254
yorkshire
yorkshire (üye)
İzmir / Reklam Fotoğrafçısı

Verdiğin linklerle açıkça görülüyorki Sony H5 kesinlik güzel görüntü vermede Canondan Daha güzel gibi görünüyor hakkını yemiycem.

S3ün yanındaki is (image stabilizer) uzatması. is yani sabitleme işine en çok canon önem veriyor bu konuda. diğer makinaları bilemiycem ama canonun açık ara farkla noisea rağmen görüntüyü daha düzgün yakaladığı ve isonun daha kaliteli olduğuna şüphe yok bence. Bunu Verdiğin Karşılaştırmalardki bulanıklıklarda görebiliriz. Birde Verim Demişsin ama isdeki verim görüntü kalitesi ile değil yakalama hızıyla ayarlanır. Canon burda biraz sonyi geçiyo malesef.

Fz7 ye gelince hakkında çok şey bilmiyorum ancak çektiği fotoğrafları incelediğimde image netliği sony ile canon arasında. renkleri ise oldukça güzel. Ancak renk konusunda ben en gerçekçi canon derim. Yakaladığı bozdaki rengi asla bozmuyor. Ancak sony bazen sıcak renkler solabiliyor. Panasonicte bu sonye göre daha ılımlı canona yakın.

Ancak iso 800de fz7 deki rezaleti anlatmıcam bile..

Sonynin en büyük avantajı Canona göre Megapixel değerinin daha yüksek olması. Özelllikle zoom yapıldığında resmin daha kaliteli gözükmesini sağlıyan budur. Ancak Renk kaybı ve bulanıklıktansa kumlanmayı tercih ederim. Bu yüzden benim terchim canon...

#Yorkshire' tarafyndan 12.10.2006 15:39:10 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ekim 2006, 14:28 - İp: 85.***.**1.189
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Sevgili Yorkshire;

Ben de düşünüyordum, "bu ismi nerden tanıyorum" diye.. Hatırladım şimdi! "Canon s3 video boyutu" forumundan.. Açtığın o foruma ben de katılmıştım ve görüş beyan etmiştim. Sonrasında ise "azya" ile olan ve şu ana kadar süren savaşımız, taa orda, senin forumda başlamıştı.

Sense kenara geçip izlemiştin tabii.. "Adamları nasıl birbirine düşürdüm" diye..

Şimdi de hoşgeldin benim foruma
Ben seni kimle kapıştırsam acaba..

Şaka bir yana.. Görüşlerine katıldığım noktalar var. iso800 de fz7 nin yetersizliği gibi.. Canonun başarılı is olayı gibi.. Ama ben fikrimce h5'in fotoğraflarını daha çok beğeniyorum. Daha net, daha canlı duruyor. Daha çok göze hitap var. Eee ne de olsa "carl zeiss" mercek var sonyde..

Tarih: 13 Ekim 2006, 14:10 - İp: 88.***.**4.227
yorkshire
yorkshire (üye)
İzmir / Reklam Fotoğrafçısı

Tabi Canlılık Sonyde daha iyi ona şüphe yok. Ama Netliği Bilemicem Sonuçta baya bi bulanık ve renkler karışmış görünüyo yakınlaşınca Canona Göre.

Ben video sorununu hala çözemedim ama üstad. Avi küçültücü program buldum bi kaç tane onlarla idare ediyorum. geçende 2gblik hafiza kartı aldım fazla çekiyim die bu seferde anladım makina her 1gbda bir kesiyo görüntüyü napcam bilmiyom.

Yinede Fotoğraf makinası olarak hiç üzmedi beni her koşulda her ortamda güneşli güneşsiz sabaha karşı gece ne olursa olsun tamamen net fotoğraflar almayı başarıyo. Bu özellik benim için onu mükemmel yapmaya yetiyo

ama şu an anladımki daha iyi araştırıp h5 alsaydımda fena olmazdı bunu alırken h2yi araştırmıştım. h2den iyi ama h5 ile bilemicem

Tarih: 15 Ekim 2006, 20:57 - İp: 81.***.**1.49