Fotoğrafçılık Forumları
Büyük Araştırma
SELAMLAR..
Uzun süredir yoktum,bir hayli özledim doğrusu buraları.. Topic kirlenmesi yaratmamak ve konuyu dağıtmamak için, aynı başlığı yenileyerek devam ettiriyorum. Önce, eski incelemelerimi çok kısa olarak geçeceğim ve sonra yeni konular;
Bu topicte yer alan her inceleme, "DPREVİEW, STEVE'S DİGİTAL, LETS GO DİGİTAL, PHOTOGRAPHY BLOG ve ÇEŞİTLİ FORUMLAR"da yaptığım incelemelerin sonucu ve artı kendi gözlemlerimdir.
ESKİ KONULAR
CANON S3: Hızıyla çok iyi.. Objeye çok hızlı odaklanıyor,pozu kaçırmıyorsunuz. Keskinlik ve doğal renk tonlaması çok çok güzel. Ama iso400 değerinden itibaren yarattığı kumlanma(noise) katlanılır değil bence. Ayrıca lcd ekran hem küçük,hem de zayıf ışıklı.. Bu da doğru pozlama yapmamızı ve net odaklanmamızı zorluyor. Tabi ki vizör de aynı şekilde kötü! Videosu gayet güzel S3 ün, ama kısa süreli video çekiyor. SONUÇTA, S3 iyi bir makine ve şu anda fiyatı düştüğü için,öneriyorum.
SONY H5: S3 kadar hızlı değil ama yine de hızı iyi. Renkleri biraz daha sıcak tonlarda. Dış görünümü çok hoş. Ayrıca yüksek isoda S3 kadar çok noise vermiyor.Noiseyi azaltırken, keskinliği biraz götürüyor ama bunu farkedebilmek için %100 kroplamak veya dev boy büyütmek lazım fotoğrafı.. Ama LCD ekran ve VİZÖR harika! Büyük ve parlak LCD ekran doğru pozlama yapmanıza çok yardımcı oluyor(gün ışığında bile). Kullanıcısını memnun eden bir makine H5.. Videosu güzel ve S3 ten daha uzun süre video çekiyor. Onun da fiyatı düştü. Fakat sony H5 lerde öok sık rastlana bir sorun var. DEKLANŞÖR ARIZASI.. Birçok kullanıcı bu sorunu yaşadı. Garantili bile olsa başınızı ağrıtabilir.
PANASONİC Fz5, Fz7, Fz30: Panasoniğin bu modelleri ucuz, nitelikli.. Hepsinde de 12x optik zoom var.Hız olarak yeterli.Renk ve keskinlik memnuniyet verici.. Fiyatının çok düşük olduğunu düşününce o paraya iyi bir makine alıyorsunuz. Küçük ve kibar 12x zoom diyorsanız, FZ5 veya FZ7 iyi.. Ama yine fiyatı düşen FZ30 daha kaliteli tabii ki. PANASONİĞİN EN BÜYÜK DERDİ YÜKSEK İSOda ÇOK NOİSE VERMESİ. Eğer yüksek isolu gece çekimleri yapacaksanız,tavsiye etmem. Tabii uzun pozlamalı gece fotosunda sorun olmuyor.
KODAK: Öncelikle geniş açısıyla ve kaliteli fotoğraflarıyla P880 İlk tavsiyem. Gerçi zoom oranı az ama, 24-140 mm dobjektifiyle, diğer kodaklara göre daha kaliteli işler çıkarıyor. İlla ki, 12x zoom lu kodak derseniz, ikinci tercihim P850 veya Z612 olur. KODAK'ın renk anlayışına HAYRANIM. Renkleri müthiş hoşuma gidiyor. Keşke benim H5, kodakın renklerine sahip olsaydı. Kodac'ın küçük kompaktlarını pek sevmiyorum(2005-2006 modelleri) c533 mesela! Ucuz ama kötü fkrimce! Ayrıca NİKON un da küçük kompaktları pek tutulmuyor, DSLR de bir dev Nikon,ama küçük kompaktlarına ısınamadım.
KÜÇÜK KOMPAKTLAR: Şu anda fiyatı bayağı düşen Canon a610, a520, a700, a540 gibi modeller kesin tavsiyemdir. Özellikle a610 üzerinde durmak isterim. Büyük sensörü ile çok güzel işler yapan küçük dev adam a610.. Canon a520 modeline ait örnekler gördüğümde şaşırdım: RENKLERİ MÜKEMMEL bir makine a520.. Fiyatı da çok uygun bu makinelerin.. Eğer ki, hem fotoğraf, hem de çok uzun süreli video isteyen biriyseniz, şu anda fiyatı bayağı düşen, CASİO Z850 mutlak tavsiyem! Canon modelleri AVİ formatıyla kaliteli ama kısa süreli video çeker. Ama onlarda da fotoğraf kalitesi çok daha yüksektir.
Fiyatı düşenlerden diğer tavsiyem, büyük sensörü ve büyük lcd si ile, güzel bir makine olan fuji f10.. Bir başka fiyatı düşen model SONY W70.. İso 1000 değerine kadar çıkan, büyük LCD ekranıyla, güzel sonuçlar veren bir kompakt.
YENİ KONULAR:
FUJİ S6500: Büyük umutlarla bekledik. Yüz tanıma özelliği çok güzel. Fotoğraftaki kişilerin yüzlerini tanıyor ve yüzleri özel tonluyor.Yüzünüz bir başka güzel görünüyor yani.. Yüksek isoda çok güzel sonuç veriyor s6500.. İso 800 de bile gayet başarılı.. Sensörü büyük ve bu çok iyi bir yönü! 28 mm geniş açı olması avantaj! Geniş açı bence çok önemli, ben bunun sıkıntısını çok çektim. Yani şu demek geniş açı; Makineyle bir odanın içinde m
Emre, nedir kendini methetmek?
Mesela:
"Ben bu işin uzmanıyım. Ben bir ustayım. Ben herşeyin doğrusunu bilirim. Kimse benim elim su dökemez" gibi şeyler kendini methetmektir. Bir diğer adıyla kibirdir. Ve bilir misiniz bilmem, kibir günahtır.
Ben, öne sürdüğüm verilerin iddiasını kesin bir tavırla vurgulamış olabilirim. Bu kendimi methetmek değildir. Tartıştığımız konuları bir yana bırakıp, sadece kendimi övdüysem, bu kendimi methetmektir.
Öne sürdüğünüz kelimenin anlamı budur dostum.. Ve ben burada hiç kibir havasına girmedim. İddia eden linki versin!
Tartışmalarımız teknik olsun ama kişisel irdelemelere girmesin bence,doğru değil.. Sen her ne kadar bugüne dek tartışmış olsak da, en azından centilmen bir karşı safsın benim için.. Koyu bir canon sempatizanı olduğun halde, bir "hayırlı olsun" diyebildin,güzel bir davranıştı. EN AZINDAN BÖYLE KALALIM.
saygılar..
"geçen gün s3 almaya gelen bir müşteri s3 ün fabrikasyon bi hatası varmış net foto çekemiyomuş doorumu diye bana soru sordu.Bunu nerden duydunuz dediğimde bi siteden okudum dedi.bu mu arkadaşım senin yardımcı olma şeklin eğer bu ise sana teşekkür ediyorum hala yazdığın yazıları okuyup bu şekilde feedback yapan insanlara ne diyeceksin acaba bunu çok merak ediyorum..."
ilk önce yutkun sonra konuş arkadaşım panctom bu benim sana haddim olmayan tavsiyemdir neden sana bu tavsiyeyi öneriyorum çünkü arkanda bıraktığın -bak benim konumu kaç kişi okumuş dediğin ve bununla övündüğün insanlar bana ve tüm satıcılara dönüş yapmasın diye sana bu tavsiyede bulunuyorum hala bu konuda ısrarcıysan o senin bileceğin iş bu sana sadece tavsiyemdir.Yaa sırf senin yazını okuyan ve hiç alakasız makinesini iade etmek isteyen insanla karşılaştım. BRAVO KARDEŞİM SANA SANIRIM YAPMAK İSTEDİĞİN ŞEY İNSANLARA YARDIMCI OLMAK TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUM...
bunları kendinle övünme diye yazıyorum kusura bakma ben biraz profesyonel bakıyorum bu olaya senin gibi olamıyorum ne yazıkki ağır konuştuysam özürdilerim ama bu olaylar yaklaşık 1,5 veya 2 ay önce oldu.ben o zaman birşey demek istemedim ama artık bunları bilmende fayda var diye düşünüyorum tekrar aynı hataya düşmemen için.Tüm yardıma muhtaç insanlara vakit ayırdığın içinde onlar ve kendim adına tekrar teşekkür ediyorum....
Bu arada bunuda bilmeni isterim söz verdiğim fotoları eos la konuştum sonuçta sorulara yanıtı vericek olan o idi ve o benim çekip yollamam daha iyi olur dedi.Onunla konuşmasaydım ben yollayacaktım.Bu konuyada açıklık getirebildiysem ne mutlu bana.
"S3 netlik sorunu" adlı topiği ben açmadım ki Azya! Bunu şikayetçi bir arkadaş açtı. Ben de onu destekledim. Nedenini de hep yazdım. Mesela o ana kadar ben;
-a610 ile çekilmiş sorunlu bir fotoğraf görmedim.
-Sony H5 ile çekilmiş sorunlu bir fotoğraf görmedim.
-a700 ile çekilmiş sorunlu bir fotoğraf görmedim.
AMA..
-S3 ile çekilmiş sorunlu fotoğraf çok gördüm.
Bu durumda s3 ile ilgili olumsuz bir yargı oluştu tabii ki bende de.. S3 te gördüğüm sorun, fotoğraflardaki (ölü ve uzak noktaların özellikle) az da olsa netlik kaybıydı.
Bence şöyle oldu bu!
S3 otomatik modda çok iyi değil.. Ama manuel modda çok başarılı.. (noise sorunu hariç) Benim eskiden gördüğüm örneklerde hafif sorunlar vardı veya çekenler otomatik modda çekiyordu. Ben de onca gördüğüm örneklere istinaden s3'e sempati duyamadım. Sonradan e0s'un çalışmaları bana şunu gösterdi ki, Bu makineyi kullanmak ustalık istiyor biraz.. Kişi iyice piştikten sonra güzel çekimler yapabiliyor veya.. e0s'ta bu işin ustası olduğuna göre s3'ü bana sonradan sevdirdi. Ben de delikanlı gibi buraya s3'ün hakkını iade ettim. Olay budur.
Her geçen zaman içinde ne gördümse onu yazmışımdır. Sonradan da s3'e hakkını verdim çünkü.. Şu anda sizler bilmiyorsunuz ama, site içinde özel görüştüğüm arkadaşlarım var. Mesela HOCHA.. S3 alma düşüncesini bana ilettiğinde hep destekçisi oldum, yüzü burada.. Onu caydırmak için parandeler atmadım. S3'ü alırsa, iyi bir makine alacağını defalarca ima ettim.
Ama şunu da heryerde her zaman söylemişimdir ve söylerim; H5 bence biraz ileride.. Bu da benim naçizane fikrimdir. Her ne kadar s3'ü artık sevsem de, H5 gözümde biraz daha üstün!
bitmez.
#buffalo' tarafından 09.11.2006 09:33:45 tarihinde düzenlendi.
#azya' tarafından 09.11.2006 13:24:58 tarihinde düzenlendi.
Merhabalar..
Evet buffalo haklı bitmez.Bu kadar kısa ve öz.
Ancak bende bir kaç fikrimi söylemek istiyorum, evet ben S3 ile pırıl pırıl fotografları panctoma gönderdim.Ancak o topikte bilmem kaçıncı sayfada bunu dile getirdi kullananda önemliymiş diye.Demek ki S3 te bir sorun yokmuş ama burda S3 te sorun yokmuştan çok S3 sorunluymuş gibi yansıtıldı,nasılmı insanlar topiğe tıkladığında hala Panctomun topic başlığındaki S3 ile ilgili olumsuz yazılarını okuyorsa,topiğin sonuna bakmadan da etkilenenler var.Burada şöyle bir suçlama yok yanlış anlamasın panctom Canon u kötülüyor şeklinde.Panctomda kısıtlı deneyimlerine göre konuştu.Ben Öyle olmadığını yanıldığını ona gösterdim.Ancak hala ısrarla söylüyorum ben ona ne kadar göstersemde oda bunu topiğin herhangi bir bölümünde dile getirsede, Topic başlığında GENEL;Eğer 12x optik zoomlu bir cihaz almak istiyorsanız, s3 modelini kesinlikle tavsiye etmiyorum. yazısı hala görünüyor.Ben bunada girmedim zamanında.Canon panctomun olumlu yada olumsuz tavsiyesine ihtiyacı olan bir marka değil.Panctomun dediği gibi burada dayanışma,insanların birbirlerine yardımı çok önemli, şimdi sorsamm ben, sen o yazdıklarınla yardımcımı oldun,yoksa yetersiz bilgin yüzünden insanları aldıkları makinelerinden mi soğuttun yada almayı düşündükleri makinelerinden uzaklaşmalarınamı sebep oldun.Yani A610 ile insanlar kötü fotogaf çekmemişse,yada sen görmediysen,S3 ünde şansa kötü fotograflarını görmüşsen bu S3 kötü yapmazdı burada yanlış düşünmüştün en başında panctom.Herkes Mercedese biner ama herkes aynı kullanmaz.Bugün yarışmasını bilmiyorsan spor bir hız arabanın olması hiç bir şey getirmez seni yarışçı apmaz,Yada sen müzisyensin panctom herkes gitarı aynımı çalıyor,kimi akor basar gitar çalıyom der kimide o biçim arpej atarak seni büyüler değilmi.
Şimdi soruyorum herkese,
Hangisi...?Panctom yardımcımı oldu bu topicte yoksa yanlışmı değerlendirdi konuyu,Yani ortada şöyle birşey olsa durum ortada diyeceğim; bana H5 daha çekici geliyo aldımda kullanıyorum memnunum tavsiyemdir.S3 ü beğenmedim bana parası çok geldi özelliklerine göre anlarım.Durumun belli başlı kısmıda böyle etik davranışlar içinde ama etik olmayan kısmıda var,S3 problemli,kesinlikle tavsiye etmiyorum, yada netlik problemi başlıklı topiklerde destek vermelerde yaşandı.Bilmeden bunları söylemek yanlış değerlendirmek yanlıştı bence.
Herneyse ben ilk cevabımı vereyim,Panctom sınırlı bilgisi ile yanlış değerlendirmiştir konuyu.
Canon ile ilgili doğru bilgi isteyen doğru yere gelmeli,bilgiyi doğru yerden almalı.
Birazda fotograf koyayım şöyle,Sorunlu S3 ten.
S3 Av öncelikli,6mm odak uzaklığı(36mm)
1/320
f/8
ISO 80
S3 Av öncelikli mod,6mm odak uzaklığı(36mm)
1sn
f/8
ISO 80
esasında şöyle bir şey var.
bu makineler hep günah keçisidir. yani; sony h serisi, canon s serisi...
-asla dslr-like sınıfla karşılaştırılmaz.
-iso da çok başarısızlar.
-resim kaliteleri kompakt modellerle aynı.
-onlara vereceğim parayla dslr alırım.
gibi.
ben bu makineleri sony r1 haricindeki tüm dslr-like makinelerle karşılaştırırım. resim kaliteleri asla kötü değil. r1 hariç hangi dslr-like makine bunlara fark atabilir?(resim kalitesi açısından).
iso da o kadar da kötü değiller.
resim kalitesi kompaktlarla aynı değil. aslında şu var; mesela canon a620, sony w100 gibi makineler gerçekten çok başarılı. hatta zaman zaman daha iyi fotoğraflar da çekerler. ama bu s3 ve h5' in asıl avantajı üstlerinde bulunan ve sınıflarının en kalitelisi olan objektifleri. 35 ten başlıyor 430 a uzanıyor. bir amatör için yeterli.
geçen gün tv de coşkun aral ı gördüm, şanlıurfa ya gitti, yanına aldığı makine bu sınıftan fz30 idi...adamın diz kapaklarında, belinde sorun oluşmuş yıllarca objektif taşımaktan bu makineler çok pratik...sonuçta ilk makinesini alacak biri için ideal makineler. tek bir objektifle hem makro sahibi oluyorsun hem de tele....ve bunları 1000 liranın altında alıyorsun. bir de dilediğin zaman video çekiyorsun.
ıssız bir adaya düşeceksin ve yanına tek bir makine alma şansın var deseler ben h2 yi alırım
ben hep söylüyorum. canon s serisi ve sony h serisi. hatta fz30... birbirine yakın sonuç veren makineler. tercih gönül işi. hangisi hoşuna giderse onu al. pişman olmazsın.
ben bir iki ay içinde dslr ya da r1 almayı planlıyorum. ocaktan sonra filan. ama şimdiye kadar bir sürü kompakt makineyi kullanıp sattı. ancak h2 yi kesinlikle satmam. her eve lazım böyle bir cihaz
hadi bir tane de benden olsun; makine h2. %100 crop var.
Valla başından beri takip ediyorum bu konuyu ve başından beride panctom arkadaşımızın yanıldığını, insanları yanlış yönlendirdiğini söylüyorum, ama panctom konuyu saptırmakta ve yanlış yönlere çekmede tam bi marka burada uzun uzun tartıştık ben aşırı derecede canon sempatizanıda oldum, hiçbişey bilmiyorda oldum, git öğren gelde oldum, hatta azya'nın avukatı bile oldum ama bi türlü anlatamadım, o makinayı sevip sevmemekte alıp almamakta özgürsün buna kimse karışamaz ama insanları yanlış yönlendirdiğin zaman elbet birileri çıkıp bişey der dediğimi.
S3 Netlik Sorunu adlı başlıktaki bi cep telefonunun çektiği fotoğraftan bile kötü olan fotoğraflara gayet normal S3 ün yapabileceği bu demişti panctom, hatta 10-15 kişi kesinlikle kullanıcı hatası derken panctom çıkıp gayet normal ancak bu kadar olur S3 le diye bi kelime kullanmıştı.
Başından beri bunu söylüyorum ben ama burada hiçkimse yoktu ve panctomla sadece ben tartışıyordum tabi bide azya e0s konuya daha önce katılsaydı bu fotoğrafları daha önce yollasaydı eminim belki bu kadar uzamazdı.
e0s un sorusuna gelince bence birilerine yardımcı olmaktan ziyade kesinlikle yanlış değerlendirdi bu konuyu.
Ben Nikon ve Canon dan başkasını fotoğraf sektöründe tanımam ama kesinliklede böyle bi konu açıp insanları yanlış yönlendirmem....
Evet bencede daha önce görüp belkide müdahale etmeliydik.Ama işte bir yere kadar takip edebiliyorsun forumu.Her an her dakika yazamıyorsun zaman olmuyor sonuçta çalışıyoruz.
Ancak bir şeylerin yolunda gitmediği açıktı,Canon ileri amatör kategoride ürettiği makine anlatıldığı gibi olamazdı.
Chopsuey arkadaşın dediklerini bende okudum forumda.S3 ün performansı bu ah be kardeşim gibi söylemler.Ancak; Panctom da bunları art niyetle değil aşırı sıcak kanlı,fevri davranarak ve yetersiz bilgisinden dolayı böyle söylemlerde bulundu.
Neyse Sağlık olsun,Ben en çok topik başlığının değiştirilmesinden o yanlıştan dönülmesinden yanayım.
Buffalo merhaba,Yüklediğin fotografın keskinliği fazla biraz dokuda bozulma var Sharpen verdin mi bilmiyorum ama belkide sert ışık altında çekildiği içindir.
S3 Av öncelikli,63mm odak uzaklığı(380mm)
1/160
F/3,5
ISO 80
-2/3 AE
S3 M çekim modu.
15sn
F/5.6
ISO80
#e0s' tarafından 09.11.2006 16:35:19 tarihinde düzenlendi.
eOs, merhaba.
yüklediğim fotoğrafta söylediklerinin hepsi var
ama %100 crop da var
o nedenle yani
şu son yüklediğin gece fotoğrafı fevkalade
İlgili olabilecek konular
-
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
015819 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
Wetransferden Büyük Boyutlu Dosya Ücretsiz Nasıl Gönderilir