panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Büyük Araştırma

SELAMLAR..

Uzun süredir yoktum,bir hayli özledim doğrusu buraları.. Topic kirlenmesi yaratmamak ve konuyu dağıtmamak için, aynı başlığı yenileyerek devam ettiriyorum. Önce, eski incelemelerimi çok kısa olarak geçeceğim ve sonra yeni konular;
Bu topicte yer alan her inceleme, "DPREVİEW, STEVE'S DİGİTAL, LETS GO DİGİTAL, PHOTOGRAPHY BLOG ve ÇEŞİTLİ FORUMLAR"da yaptığım incelemelerin sonucu ve artı kendi gözlemlerimdir.

ESKİ KONULAR

CANON S3: Hızıyla çok iyi.. Objeye çok hızlı odaklanıyor,pozu kaçırmıyorsunuz. Keskinlik ve doğal renk tonlaması çok çok güzel. Ama iso400 değerinden itibaren yarattığı kumlanma(noise) katlanılır değil bence. Ayrıca lcd ekran hem küçük,hem de zayıf ışıklı.. Bu da doğru pozlama yapmamızı ve net odaklanmamızı zorluyor. Tabi ki vizör de aynı şekilde kötü! Videosu gayet güzel S3 ün, ama kısa süreli video çekiyor. SONUÇTA, S3 iyi bir makine ve şu anda fiyatı düştüğü için,öneriyorum.

SONY H5: S3 kadar hızlı değil ama yine de hızı iyi. Renkleri biraz daha sıcak tonlarda. Dış görünümü çok hoş. Ayrıca yüksek isoda S3 kadar çok noise vermiyor.Noiseyi azaltırken, keskinliği biraz götürüyor ama bunu farkedebilmek için %100 kroplamak veya dev boy büyütmek lazım fotoğrafı.. Ama LCD ekran ve VİZÖR harika! Büyük ve parlak LCD ekran doğru pozlama yapmanıza çok yardımcı oluyor(gün ışığında bile). Kullanıcısını memnun eden bir makine H5.. Videosu güzel ve S3 ten daha uzun süre video çekiyor. Onun da fiyatı düştü. Fakat sony H5 lerde öok sık rastlana bir sorun var. DEKLANŞÖR ARIZASI.. Birçok kullanıcı bu sorunu yaşadı. Garantili bile olsa başınızı ağrıtabilir.

PANASONİC Fz5, Fz7, Fz30: Panasoniğin bu modelleri ucuz, nitelikli.. Hepsinde de 12x optik zoom var.Hız olarak yeterli.Renk ve keskinlik memnuniyet verici.. Fiyatının çok düşük olduğunu düşününce o paraya iyi bir makine alıyorsunuz. Küçük ve kibar 12x zoom diyorsanız, FZ5 veya FZ7 iyi.. Ama yine fiyatı düşen FZ30 daha kaliteli tabii ki. PANASONİĞİN EN BÜYÜK DERDİ YÜKSEK İSOda ÇOK NOİSE VERMESİ. Eğer yüksek isolu gece çekimleri yapacaksanız,tavsiye etmem. Tabii uzun pozlamalı gece fotosunda sorun olmuyor.

KODAK: Öncelikle geniş açısıyla ve kaliteli fotoğraflarıyla P880 İlk tavsiyem. Gerçi zoom oranı az ama, 24-140 mm dobjektifiyle, diğer kodaklara göre daha kaliteli işler çıkarıyor. İlla ki, 12x zoom lu kodak derseniz, ikinci tercihim P850 veya Z612 olur. KODAK'ın renk anlayışına HAYRANIM. Renkleri müthiş hoşuma gidiyor. Keşke benim H5, kodakın renklerine sahip olsaydı. Kodac'ın küçük kompaktlarını pek sevmiyorum(2005-2006 modelleri) c533 mesela! Ucuz ama kötü fkrimce! Ayrıca NİKON un da küçük kompaktları pek tutulmuyor, DSLR de bir dev Nikon,ama küçük kompaktlarına ısınamadım.

KÜÇÜK KOMPAKTLAR: Şu anda fiyatı bayağı düşen Canon a610, a520, a700, a540 gibi modeller kesin tavsiyemdir. Özellikle a610 üzerinde durmak isterim. Büyük sensörü ile çok güzel işler yapan küçük dev adam a610.. Canon a520 modeline ait örnekler gördüğümde şaşırdım: RENKLERİ MÜKEMMEL bir makine a520.. Fiyatı da çok uygun bu makinelerin.. Eğer ki, hem fotoğraf, hem de çok uzun süreli video isteyen biriyseniz, şu anda fiyatı bayağı düşen, CASİO Z850 mutlak tavsiyem! Canon modelleri AVİ formatıyla kaliteli ama kısa süreli video çeker. Ama onlarda da fotoğraf kalitesi çok daha yüksektir.
Fiyatı düşenlerden diğer tavsiyem, büyük sensörü ve büyük lcd si ile, güzel bir makine olan fuji f10.. Bir başka fiyatı düşen model SONY W70.. İso 1000 değerine kadar çıkan, büyük LCD ekranıyla, güzel sonuçlar veren bir kompakt.

YENİ KONULAR:

FUJİ S6500: Büyük umutlarla bekledik. Yüz tanıma özelliği çok güzel. Fotoğraftaki kişilerin yüzlerini tanıyor ve yüzleri özel tonluyor.Yüzünüz bir başka güzel görünüyor yani.. Yüksek isoda çok güzel sonuç veriyor s6500.. İso 800 de bile gayet başarılı.. Sensörü büyük ve bu çok iyi bir yönü! 28 mm geniş açı olması avantaj! Geniş açı bence çok önemli, ben bunun sıkıntısını çok çektim. Yani şu demek geniş açı; Makineyle bir odanın içinde m

Tarih: 27 Eylül 2006, 04:42 - İp: 88.***.**4.118
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

HALA YOK ESKİ YEMEK YOK KIVIRMA FALAN ORYANTAL FALAN BU ORYANTAL LAFINIDA SANA İADE EDİYORUM.BENİMLE NU ŞEKİLDE KONUŞMAMANINIDA RİCA EDİYORUM VE HAKA BAŞLIĞINDAKİ YAZILARI DEĞİŞTİRMENİ TEKRAR RİCA EDİYORUM.

Tarih: 12 Kasım 2006, 15:40 - İp: 88.***.**7.66
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Başlıkta S3 ile ilgili paragrafta düzeltme yapmak için FLASSV e mesaj attım bile çoktan.. Düzeltecektir inanıyorum. Ama inan bunu sen istiyorsun diye değil, doğru gördüğüm için yapıyorum. Yine dürüst davranıyorum yani.. Yoksa gereksiz olarak sana inat etmeye kalksam yapmazdım ve o başlıktan rahatsız da olmazdım.

Ve şunu bil ki Azya;

Bu forumda direkt olarak katılıp yazmadılarsa da, çok destek aldım. O destekler olmasa zaten devam etmezdim. Bu kişiler tartışma içine girmek istemedikleri için buraya yazmadılar. Kıvırma konusu sadece, hararetli tartışma ortamına eklediğim bir espriydi,öyle düşün lütfen arkadaşım.

BİTMEZ (inşallah artık biter)

Tarih: 12 Kasım 2006, 16:03 - İp: 88.***.**2.76
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Büyük Araştırma isimli topiği sen açtın Panctom sen neden düzeltme işlemi yapmıyorsun.Senin düzenle seçeneği çıkmıyormu..?

Tarih: 12 Kasım 2006, 17:49 - İp: 85.***.**3.100
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Ya eyvallah sevgili e0s.. Gerçekten alttaki küçük işareti farketmedim bugüne dek! Ya da gördüm ama onun "düzenle" olduğunu bilmiyordum.

TAM 4 KEZ MODİFİYE YAPILDI. Okudum bir daha, okudum bir daha.. Ve son şekliyle büyük araştırma değişti. Burada şu andaki son fikirlerim yazıyor. Artık yeni bir değişikliğe gerek yok sanırım. Bu "düzenle" seçeneğini bilseydim, çoktan değiştirirdim gerçi ya, neyse..

Tarih: 12 Kasım 2006, 18:47 - İp: 88.***.**2.76
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Çok teşekkürler ediyorum. Ayrıca buraya yazmasalar da bana olumlu destek veren başka arkadaşların da olduğunu bilmek güzel.. Hatam olmadı mı? Tabi ki oldu. Ama gurur meselesi yapmayıp, bunu düzeltmek önemliydi bence.. Ve eğer bundan sonra bilgilendirme amaçlı bir topic açarsam eğer, edindiğim bu tecrübe ile daha dikkatli davranacağım. Daha çok kaynağa istinaden bilgilendirme yapacağım.

Yazmışken H5 ile ilgili bir notum olacak!

Daha önce de H5'in yüksek isoda az noise vererek, daha temiz çekim yaptığını yazmıştım. Dün özel bir toplantıya katıldım. Haliyle bol bol fotoğraf çekmem gerekiyordu. Fakat makinemin pili zayıftı. Bu yüzden zayıf ışıklı bu ortamda flaşı kullanmam pilin tükenmesi açısından mümkün değildi. İsoyu 400 ve 800 değerlerine getirip flaşsız çekim yaptım. SONUÇ MEMNUNLUK VERİCİYDİ!!

Şimdi bu topicte genelde S3 ve H5 kıyası yaptık.

Ben soruyorum;
Eğer dün bende H5 değil de, S3 olsaydı ne olacaktı??

Hemen cevabı vereyim:
Özellikle iso 800 değerindeki fotolarda, Kum gibi noise!! Şimdi o toplantıya katılan kişiler, S3'ün kumlu fotoğraflarına bakıp ta,
"aaa.. kumlanma fazla olmuş ama önemli değil.. Keskinlik kaybolmamış yaa!" mı diyecekler??

Bence alakası yok!! Diyecekler ki:
"Ya bu fotoğraflar niye böyle karıncalı çıkmış??"

Yani noise olayı ne olursa olsun fotoğrafı bozuyor abicim
Ayrıca H5, noiseyi azaltmak için reduction yapıyor ama keskinlik ve derinlik kaybolmuyor! Şimdi kum gibi noise kaynayan bir fotoğrafta derinlik mi kalır? Keskinlik mi kalır? Bence KALMAZ!

Fotoğraf net ve temizse zaten, keskindir!
Bu hem H5, Hem de H2 için geçerli..

Bu sonuçlarda da H5 ve H2 modellerinin, NOİSE problemini daha aza indirerek S3'ten bu konuda önde olduğunu söyleyebiliriz!

Tabii ki şu son yazdığım, yüksek isodaki performans kıyaslamasıdır!

Tarih: 17 Kasım 2006, 20:17 - İp: 88.***.**7.234
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

peki panctom, s3 ü de denedinmi aynı ortamda? Bu kadar net konuşabilmen için ikisini de aynı ortamda denemek gerekmez mi? H5 i canlı deniyosun, s3 ü yazılanlara göre değerlendirip kıyaslama yapıyorsun.

Tarih: 20 Kasım 2006, 02:27 - İp: 85.***.**0.67
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Şekilde görüldüğü gibi iso 800 değerinde çekilmiş bir s3 fotoğrafı.. Hani bazı gerçekler vardır ya sevgili HOCHA'm.. Yerçekimi kanunu gibi mesela.. Ya da pi sayısının 3.1416 olması gerçeği.. Veya Fenerbahçe'nin büyüklüğü gibi.. -

Bunlar değiştirilemez gerçeklerdir HOCHA'm.. S3'ün de, iso 800 ve 400 de, H5'ten daha başarısız olduğu değiştirilemez bir gerçektir. Ve bu makinenin kullanıcılarının da kabul etmek zorunda olduğu bir durumdur. Steves ve dpreviev gibi otoritelerin bile kabul ettiği bir gerçektir. Tersini kanıtlayanın alnını karışlarım. S3 ile ilgili başka şeyler iddia edebilirler ama YÜKSEK İSOda H5 ten DAHA AZ NOİSE VERDİĞİNİ KİMSE İDDİA EDEMEZ!

Ben dilerseniz buraya daha, noiseli S3 fotosu eklerim.

Ve isteyen olursa H5 fotosu da eklerim, iso 800 veya 400..

Sağlıcakla kal HOCHA'm..

Tarih: 20 Kasım 2006, 19:30 - İp: 88.***.**1.238
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

FENERBAHÇE nin büyüklüğü dışında hiçbirine inanmam, hepsi hikaye! Gözümle görmem lazım. İlla yüksek iso da çekmen gerekmez, diğer ayarlarla da aynı aydınlığı ve netliği yakalayabilrsin. Yapılan bi makinanın anasını ağlatırız biz Türkler... İcat edenin bile aklına gelmicek yöntemlerle kullanırız ve daha müthiş verim alırız yani. Bunu kendin de sölemiyo musun zaten. H5 in MAKROsunu yazılan (pi sayısı gibi olan değer) cm den daha yakın çekim yapabildiğini keşfettiğini kendin yazmıştın

Demek ki neymiş? Yazılan değerler bizim için geçerli değilmiş. Ben gözümle görmeden inanmam...

Tarih: 20 Kasım 2006, 22:53 - İp: 85.***.**4.13
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

İlahi Hocha'm.. "Gözümle görmeden inanmam" diyorsun ama nasıl göreceksin? Baksana parmağını sokmuşun gözüne!
E kalmış bi tane göz! O gözle de ne kadar verimli olacan??

Şaka bi yana O zaman ne deyim hocham!! Al bi S3, hem rahatla, hem de sonucu birebir gör! Zaten sen S3 almazsan eğer gözün açık gidecen! Gerçi göz diye bişey de kalmamış ama..!!

Tarih: 21 Kasım 2006, 01:53 - İp: 88.***.**1.238
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

Zaten ben o gözümle görmezsem inanmam.

Tarih: 21 Kasım 2006, 20:24 - İp: 85.***.**9.132