Fotoğrafçılık Forumları
Büyük Araştırma
SELAMLAR..
Uzun süredir yoktum,bir hayli özledim doğrusu buraları.. Topic kirlenmesi yaratmamak ve konuyu dağıtmamak için, aynı başlığı yenileyerek devam ettiriyorum. Önce, eski incelemelerimi çok kısa olarak geçeceğim ve sonra yeni konular;
Bu topicte yer alan her inceleme, "DPREVİEW, STEVE'S DİGİTAL, LETS GO DİGİTAL, PHOTOGRAPHY BLOG ve ÇEŞİTLİ FORUMLAR"da yaptığım incelemelerin sonucu ve artı kendi gözlemlerimdir.
ESKİ KONULAR
CANON S3: Hızıyla çok iyi.. Objeye çok hızlı odaklanıyor,pozu kaçırmıyorsunuz. Keskinlik ve doğal renk tonlaması çok çok güzel. Ama iso400 değerinden itibaren yarattığı kumlanma(noise) katlanılır değil bence. Ayrıca lcd ekran hem küçük,hem de zayıf ışıklı.. Bu da doğru pozlama yapmamızı ve net odaklanmamızı zorluyor. Tabi ki vizör de aynı şekilde kötü! Videosu gayet güzel S3 ün, ama kısa süreli video çekiyor. SONUÇTA, S3 iyi bir makine ve şu anda fiyatı düştüğü için,öneriyorum.
SONY H5: S3 kadar hızlı değil ama yine de hızı iyi. Renkleri biraz daha sıcak tonlarda. Dış görünümü çok hoş. Ayrıca yüksek isoda S3 kadar çok noise vermiyor.Noiseyi azaltırken, keskinliği biraz götürüyor ama bunu farkedebilmek için %100 kroplamak veya dev boy büyütmek lazım fotoğrafı.. Ama LCD ekran ve VİZÖR harika! Büyük ve parlak LCD ekran doğru pozlama yapmanıza çok yardımcı oluyor(gün ışığında bile). Kullanıcısını memnun eden bir makine H5.. Videosu güzel ve S3 ten daha uzun süre video çekiyor. Onun da fiyatı düştü. Fakat sony H5 lerde öok sık rastlana bir sorun var. DEKLANŞÖR ARIZASI.. Birçok kullanıcı bu sorunu yaşadı. Garantili bile olsa başınızı ağrıtabilir.
PANASONİC Fz5, Fz7, Fz30: Panasoniğin bu modelleri ucuz, nitelikli.. Hepsinde de 12x optik zoom var.Hız olarak yeterli.Renk ve keskinlik memnuniyet verici.. Fiyatının çok düşük olduğunu düşününce o paraya iyi bir makine alıyorsunuz. Küçük ve kibar 12x zoom diyorsanız, FZ5 veya FZ7 iyi.. Ama yine fiyatı düşen FZ30 daha kaliteli tabii ki. PANASONİĞİN EN BÜYÜK DERDİ YÜKSEK İSOda ÇOK NOİSE VERMESİ. Eğer yüksek isolu gece çekimleri yapacaksanız,tavsiye etmem. Tabii uzun pozlamalı gece fotosunda sorun olmuyor.
KODAK: Öncelikle geniş açısıyla ve kaliteli fotoğraflarıyla P880 İlk tavsiyem. Gerçi zoom oranı az ama, 24-140 mm dobjektifiyle, diğer kodaklara göre daha kaliteli işler çıkarıyor. İlla ki, 12x zoom lu kodak derseniz, ikinci tercihim P850 veya Z612 olur. KODAK'ın renk anlayışına HAYRANIM. Renkleri müthiş hoşuma gidiyor. Keşke benim H5, kodakın renklerine sahip olsaydı. Kodac'ın küçük kompaktlarını pek sevmiyorum(2005-2006 modelleri) c533 mesela! Ucuz ama kötü fkrimce! Ayrıca NİKON un da küçük kompaktları pek tutulmuyor, DSLR de bir dev Nikon,ama küçük kompaktlarına ısınamadım.
KÜÇÜK KOMPAKTLAR: Şu anda fiyatı bayağı düşen Canon a610, a520, a700, a540 gibi modeller kesin tavsiyemdir. Özellikle a610 üzerinde durmak isterim. Büyük sensörü ile çok güzel işler yapan küçük dev adam a610.. Canon a520 modeline ait örnekler gördüğümde şaşırdım: RENKLERİ MÜKEMMEL bir makine a520.. Fiyatı da çok uygun bu makinelerin.. Eğer ki, hem fotoğraf, hem de çok uzun süreli video isteyen biriyseniz, şu anda fiyatı bayağı düşen, CASİO Z850 mutlak tavsiyem! Canon modelleri AVİ formatıyla kaliteli ama kısa süreli video çeker. Ama onlarda da fotoğraf kalitesi çok daha yüksektir.
Fiyatı düşenlerden diğer tavsiyem, büyük sensörü ve büyük lcd si ile, güzel bir makine olan fuji f10.. Bir başka fiyatı düşen model SONY W70.. İso 1000 değerine kadar çıkan, büyük LCD ekranıyla, güzel sonuçlar veren bir kompakt.
YENİ KONULAR:
FUJİ S6500: Büyük umutlarla bekledik. Yüz tanıma özelliği çok güzel. Fotoğraftaki kişilerin yüzlerini tanıyor ve yüzleri özel tonluyor.Yüzünüz bir başka güzel görünüyor yani.. Yüksek isoda çok güzel sonuç veriyor s6500.. İso 800 de bile gayet başarılı.. Sensörü büyük ve bu çok iyi bir yönü! 28 mm geniş açı olması avantaj! Geniş açı bence çok önemli, ben bunun sıkıntısını çok çektim. Yani şu demek geniş açı; Makineyle bir odanın içinde m
of bee 23 sayfa olmuş daha kapanmadımı bu tartışma
merhaba hocha
Fikirlerin için teşekkür ederim nerde ne zaman ne şekilde konuşacağımı iyi bilen birisiyim aslında eğer buraya yazı yazıyorsak eleştirilerede açık olmamız lazım değilmi hocha arkadaşım.Ben bu şekilde eleştiriyorum.Ben panctom u aşağılamadım onun yazdıklarına istinaden yazdım kendisi yıllardan beri fotografçılık sanatını bildiğini iddaa ediyor bende eleştiri yaptım.
-HOCHA senin söylediğine göre ben panctomu aşağılıyorsam beni sivri sinek yerine koyup birisi ordan vızıldıyo gibi sözlerle aşağılan panctoma niye cevap yazmıyorsun?????
hangi konunun verimi düşüyor tam olarak anlamadım panctom devamlı olarak insanlara yanlış bilgiler verdiği konudan mı bahsediyorsun???
hangi tabuların yıkılmasından ve buna tahammül edemememden bahsediyorsun onuda anlamadım????
hangi kulaktan dolma bilgilerle kuru gürültü yapıyorum onuda anlamadım????
bu tartışmada orjinal bi fikirle panctomun karşısına benimmi çıkmam gerekiyo yoksa panctomun,müşterilerimin bu konu ve diğer konulardaki yazılarını okuyup aldıkları makineleri geri iade etmek istedikleri için daha fazla insanların kafalarını karıştırmayarak bu şekil cesur hareketlerde bulunmaması mı gerekiyor????
HOCHA lütfen samimi olarak soruyorum hangi hangi konuyu tatışacağım bana diyosun ki kişiyi tartışacağına konuyu tartış.yanii bu konuda sence bu mümkünmü arakdaşım lütfen yapma.
Panctom arakdaşım haftalarca hiç çekinmeden cesurca anlattıı diyosun bilmediğin bir konu kakkında yorum yapmak cesurluk oluyorsa........ne kaldı geriye.......
Ben var ya arkadaşlar..
İstesem de Azya'ya sinir olamıyorum artık Ben normalde sinirli adamımdır acaip! Ne oldu bana? Tabiatım mı karıştı ne! Olamıyorum işte, sinir olamıyorum! Ve sinir olamayışıma çok sinir oluyorum!!
Neyse hemen nefsi müdafa-a:
Azya senin ağır top saldırına sadece "vızıldıyor" deyip geçiştirmem nezaket sayılır. Daha ağır dille karşılık verebilirdim ama napayım, kızamıyorum artık!!
FOTOĞRAF GALERİM 24 SAAT TÜM ZİYARETÇİLERE AÇIKTIR!!
ŞEHİR ve O : 12X optik zoomla çektiğim zor bir kare.. 12x optik zooma rağmen pek detay kaybı olmadı. O dallar olmasa iyi olurdu ama napayım,ben dikmedim oraya.. Amcanın en fotojenik pozu buydu,bunu seçtim. Kompozisyon ve konu güzel bence..
ASLAN BABAM : Bu pozu alabilmek için en az 200-300 metre koşturmuşumdur. Önce önümden geçtiler hızlı hızlı.. Sonra foto almaya karar verip,onlara yetişmem ve bir hayli önlerine gidip makineyi hazırlamam ve optik zoomla çekmem, çok çetin bir mücadele ile oldu. Arkadaki arabalar olmasa, daha nostaljik bir siyah beyaz olurdu. (hele o otobüse az küfretmedim!
HAZAN AKŞAMI : 24X zoom ile, sisli ve kirli bir havada, o an canon 30d bile olsa fazla birşey yapamazdı. Hava kirli ve bulanık kardeşim napayım. Süpermen gibi hava temizleme filtrelerim yok ki Sadece güneş ve bulutlar hoşuma gitti ve ekledim.
MAVİ MAVİ : Kadrajın çok hafif yamuk olduğunu görmemek için kör olmak lazım! Bende "picasa" programı var ve bu programda, yamukluklar düzeltiliyor. Ama ben ellemedim,böyle bıraktım. Bu hali hoşuma gitti.Maviş sanki yürüyormuş ta, yan bir vaziyette yakalanmış ve pozlanmış izlenimi verdi çünkü..
DOLUNAY VE PANÇ : Fotoğraf altında hikayesini arkadaşlara cevap olarak yazdım. Şehir elektriği kesik ve zifiri karanlık.. Benim arkamda hiç ama hiç ışık yok! Önümde ay ışığı ve ters ışık pozisyonundayım! Ayrıca dostum PANÇ evin en üstünde, 3. katta.. Ben ise yerdeyim. Panç ise hiç sabit durmuyor! Ve perde hızı 1/30.. Yani hareketli olan şeyler bulanık çıkar bu 1/30 pozlamasında.. İso 1000 değerine göre noise gayet az oldu ayrıca..
Şimdi gelsin herhangi bir arkadaş, h5 veya s3 ile daha iyisini çeksin. ELİNDEN ÖPERİM!
Peki öyleyse ben bu "dolunay ve panç" fotoğrafını neden ekledim siteye? diye soran olabilir..
Çünkü kompozisyon olarak bence çok güzel bir fotoğraf..
Yakalaması,her fotoğrafçıya nasip olmayacak bir an!
DEDİĞİM GİBİ, FOTO GALERİM 24 SAAT ZİYRETÇİLERE AÇIKTIR! ALNIMIN AKIYLA..
AMA İDDİA EDİYORUM. BU SİTEDE OLACAĞIM HEP ALLAH'IN İZNİYLE.. BENDEN ÇOK DAHA İYİLERİNİ GÖRECEKSİNİZ ARKADAŞLAR!
Hala özelden mesaj atıp destek veren, yanımda olan, yazmasa da içinden destek veren tüm dostlara teşekkürler.. sağolun..
#panctom' tarafından 09.12.2006 03:46:34 tarihinde düzenlendi.
Tekrar azya arkadaşım;
Sen de biliyorsun ki aslında anlamadım diye sorduğun soruların tümünün cevabı biraz önceki yazımda zaten var.
Ancak ısrarla ve samimiyetle soruyorsan cevaplıyayım tek tek:
1.“Ben bu şekilde eleştiriyorum.Ben panctom u aşağılamadım” diyorsun,
Bir önceki yazını tekrar oku, diyorum. (Cümle cümle koyacaktım, ancak hemen hemen tamamını copylemem gerekiyodu)
2.“-HOCHA senin söylediğine göre ben panctomu aşağılıyorsam beni sivri sinek yerine koyup birisi ordan vızıldıyo gibi sözlerle aşağılan panctoma niye cevap yazmıyorsun????” diyorsun. Ben onu da uyardım bu konuda dönüp bakabilirsin sayfalara.
3.“hangi konunun verimi düşüyor tam olarak anlamadım” diyorsun,
Burada fotograf makinelerini tartışıyoruz, tartışmamızın amacı da en iyisini, ucuzunu, uygununu bulmak. Kişileri tartışmak değil!
4.“hangi tabuların yıkılmasından ve buna tahammül edemememden bahsediyorsun onuda anlamadım????” diyorsun.
Marka tabusundan bahsediyorum senin de anlıyacağın gibi…
5.“hangi kulaktan dolma bilgilerle kuru gürültü yapıyorum onuda anlamadım????” diyorsun.
Ama dediğim gibi eos’dan başka belgelerle, fotograflarla panctom’a cevap veren olmadı. “Canon’ sa mutlaka daha iyidir…, Canon, Nicon’un üstüne makine tanımam… Sony gitsin tv yapsın…” gibi belgeden mantıktan uzak marka tellalcılığı yapıldı sadece.
6.Panctom forumda orijinal bir fikirle çıktı. İso konusunda haklıydı muhakkak, fakat ona fotograf makinesi sadece iso demek değildir, lensin kalitesi, hız, netlik, renkler…. gibi konulardan birini de sen ele alıp h5’’ini takla attırabilirdin…
Ve galerideki fotograflarını burada eleştirmenin etik olmadığını tekrarlıyorum.
Panctom arkadaşım;
sen de fazla sevinme, iso konusunda sana da kötü bir sürprizim olacak yakında.
Hocha'm dolaylı ve tarafsız desteğin için sağol.. Ama ben kendimce de cevap yazdım yukarıya zaten.. fotoğraflarımla ilgili açıklamaları tane tane anlattım! Hem de hiç sinirlenmedim inan! Olur böyle şeyler! Bu arada noise sürprizini tahmin ediyorum! (dslr)
Ayrıca bugün yeni bir fotoğraf ekledim. Maviş'in Annesi.. Bir portre.. H5 in ne kadar net ve kaliteli fotoğraf çekebileceğine güzel bir kanıt! Üstelik hiçbir ön hazırlık olmadan çekilmiş bir kare bu!
Tabii onaylanınca görebilirsiniz..
#panctom' tarafından 09.12.2006 06:32:39 tarihinde düzenlendi.
Şu topiğin son son sayfalarını bir inceledim de; en çok ne gözüme çarptı biliyor musunuz?? Maalesef türkçe anlama yetersizliği.. parçaları birleştirince adam çok gülüyor yahu!!
Baktım bundan 1,5 ay önce de aynı şeyi yazmışım,
şimdi de aynı şeyleri yazıyorum
ve hala hem benim tarafımdan, hem AZYA ve E0S tarafından,
PAPAĞAN GİBİ aynı sözler tekrar edilmiş hep..
Arkadaşlar son 1 veya 1,5 aylık bölümü okuyun bir! Allah aşkına farklı bişey var mı? Aynı sözler dönme dolap gibi dönüp durmuş! HALBUKİ;
Ben ne kadar önceden kabul edip yazmışım S3 ün keskin ama karıncalı fotoğraflarını tercih etmektense,
H5'in reduction yapılmış, keskinlikten birazcık taviz veren karıncasız fotoğraflarını tercih ederim diye..
Bu durumda bu arkadaşların TÜRKÇE ANLAMA YETERSİZLİĞİ CİDDİ BOYUTTA ORTAYA ÇIKIYOR.
Hele hele AZYA.. Çok güldürdü beni yaa..
Sadece Türkçe anlaması değil, fotoğrafçılık bilgisi de komik AZYA'nın.. Ben AZYA'yı daha düne kadar en azından fotoğraf konusunda bilgili sanıyordum.
Şimdi bilgisizliğini KANITLIYORUM:
Benim galeride yayınlanan "dolunay ve panç" fotoğrafıyla ilgili, buraya yaptığı yorumu incelersek, bi halt bilmediği, öyle "kuru gürültü" yaptığı, ortaya çıkıyor!!
Bakalım ne yazmış:
"Ay bembeyaz güneş gibi, tabak gibi duruyo, Köpek ise sanki suluboya ile çizilmiş gibi, netlik namına bişey yok! Kötü bir siluet çalışması olmuş"
Şimdi ilk bakışta çoğunuz birşey anlamayabilir. Ama o fotoğrafın altına yorum yapan arkadaşlara cevaben de yazdım, dün gece buraya da yazdım.
BU FOTOĞRAF NASIL ÇEKİLDİ?
1- Şehir elektriği kesikti, çekerken arka tarafımdan en ufak bir ışık bile vurmuyordu.Mum ışığı dahi yok,saat sabahın 4'ü filan.. ZİFİRİ KARANLIK!
2- Vee dolunaya karşı ters ışık pozisyonundayım! Yani fotoğrafçılık yapanlar ters ışığın ne olduğunu bilir. Ama AZYA'nın işi "kuru gürültü" olduğu için maalesef bilemiyor! Napalım öğrenir inşallah bigün!!
3- Panç 3. katta, ben yerdeyim. Ve panç bir köpek oduğu için, hep hareket halinde! Ben ise ışıksız bir ortamda çekim yaptığım için, makinemin perde hızı ayarı 1/30..
1/30 perde hızı ne demek, bilmeyenlere anlatayım. Bu perde hızında fotoğraf çekilirken, hareketli nesneleri net yakalayamazsınız. Çünkü diyafram, normalden daha uzun süre açık kalır. Böylece ufak hareketler fotoğrafa "fluluk" olarak yansır. Bu değeri yükseltseniz, 1/200 yapsanız sorun çözülür ama bu şartlarda bu defa da KAPKARANLIK BİR FOTOĞRAF ÇIKAR!
Yani diyeceğim, o fotoğrafta PANÇ'ın keskinlik ve netlikten yoksun olması bu yüzdendir. Bu da doğaldır.Ben değil,hiç kimse bu şartlarda daha iyisini yapamazdı.Ben bu fotoğrafı "kompozisyon çok güzel" olduğu için yayınladım! Her fotoğrafçıya nasip olmayacak bir AN'dı o fotoğraf.. Ayrıca o fotoğrafı eleştiren E0S için de yazdığım bu sözler geçerlidir. Fotoğraf şart ve değerlerini hiçe sayıp, saldırı düzenlemek anca kendinizi komik duruma düşürür! :D
Ve şu an komik durumdasınız.. :D
Ama AZYA bu fotoğrafa yaptığı yorumla TÜRKÇE ANLAYAMAMA özelliğinden sonra bir de, FOTOĞRAF BİLGİSİZLİĞİNİ ortaya koymuştur! Fotoğraf sadece çekip buraya basmakla bitmiyor.
ELEŞTİRİ YAPMAK TA BİR SANATTIR!
Benim galeride bugüne dek yaptığım her eleştiri orada duruyor! ALNIM GİBİ AK! Tek tek okuyabilirsin AZYA!
Sen çok yaşa emi.. Güldürdün beni yaa..
ben türkçe bilmiyorum sayın panctom arkadaşım evet ben hiç bir zaman fotograçıyım demedim ve yıllardan beri fotografçılık hakkında bir bilgi birikimim oldu demedim ama senden 10 kat üstün (teknik açıdan) fotograflarım var buda bir gerçek ne yazıkki hala bana perde hızında bahsediyorsun madem bu fotografı doğru dürüst çekemeycektin yükelemeseydin siteye bu şekil bir fotografla yer kaplamasaydınve bu şekil yorumlara mağruz kalmasaydın.Bak benim senin kadar fotografçılık bilgim yok amaMANUEL FOCUS YANİİ (MF) DENİLEN BİR ÖZELLİK VAR BU DURUMLAR iÇiN GEÇERLİ EĞER BİLMİYORSAN ÖĞREN VE AY YERİNE PANÇ I NETLE HAAA BELKİDE BU ÖZELLİK SENİN H5 İNDE OLMAYABİLİR BİLEMİYECEĞİM....
Farkettiysen benimle birlikte aynı yorumu yapan arkadaşlarda senin deyiminle hiç bir halt bilmemiş oluyolar o zaman...
evet hocha arkadaşım artık bana gelen müşterilerede derim ki panctom dediyse vardır bir bildiği herkes panctom u dinlesin panctom bu işi biliyo nasılsa komple bütün makine satan mağzalardaki çalışan arkadaşlara duyuru yapalımda şaşırmasınlar onlara gelen müşteriler biz bu makineyi geri iade etmek istiyoruz deyip niye diye sonrunca panctom öyle diyo derler ehh bizde vardır panctomun bir bildiği diye iade alırız.bunları lütfen satış yapan arkadaşlara iletelim....
Buumudur yanii hocha ben daha ne diyim ki kardeşim sen bana hala panctomu bu konuda savunuyosun ya peki benim bu konuda ne yapmam gerekiyor????????
Bu konu ben ne yapabilirim sana soruyorum????
daha önce kaynak gösterilmiş olabilir.
http://www.videozona.ru/photo_tests/reviews/CanonS3IS/CanonS3_page00.asp
arkadaşlar yabancı bir site bu tamamıyle inceleme fırsatı bulamadım ama h5 versus s3 yapmışlar. bir bakın derim.
Страница 1 >> ile ilerleyin...
#tawara' tarafından 09.12.2006 23:40:11 tarihinde düzenlendi.
#tawara' tarafından 09.12.2006 23:41:18 tarihinde düzenlendi.
#tawara' tarafından 09.12.2006 23:51:39 tarihinde düzenlendi.
http://www.videozona.ru/photo_tests/reviews/SonyH5/SonyH5_page01.asp
bir de bu var..
tawara,
Teşekkür ederim. Çok güzel karşılaştırma.
Ne ilginç ama deprewier deki karşılaştırmada h5 üstün görünüyodu, bunda s3 üstün.
azya,
işte demek istediğim bu. Tawara gibi belgelerle konuş.
BAk şunu da söyliyeyim; s3 hayranı olarak bu fotoları gördükten sonra hayranlığım daha da arttı. Tamda dslr makine almaya ısınıyorken geri dönüş yapacağım heralde.
Çünkü h5 in fotografları daha parlak fakat renkler değişiyor. s3 renkleri ne kadar güzel koruyor her durumda.
İlgili olabilecek konular
-
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
015819 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
Wetransferden Büyük Boyutlu Dosya Ücretsiz Nasıl Gönderilir
19 Kas. 2020, 00:34 prodersler
0152619 Kas. 2020, 00:35
prodersler -
Ücretsiz Büyük Boyutlu Dosyayı Gönderme Ve Alma
27 Tem. 2018, 12:02 prodersler