panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Büyük Araştırma

SELAMLAR..

Uzun süredir yoktum,bir hayli özledim doğrusu buraları.. Topic kirlenmesi yaratmamak ve konuyu dağıtmamak için, aynı başlığı yenileyerek devam ettiriyorum. Önce, eski incelemelerimi çok kısa olarak geçeceğim ve sonra yeni konular;
Bu topicte yer alan her inceleme, "DPREVİEW, STEVE'S DİGİTAL, LETS GO DİGİTAL, PHOTOGRAPHY BLOG ve ÇEŞİTLİ FORUMLAR"da yaptığım incelemelerin sonucu ve artı kendi gözlemlerimdir.

ESKİ KONULAR

CANON S3: Hızıyla çok iyi.. Objeye çok hızlı odaklanıyor,pozu kaçırmıyorsunuz. Keskinlik ve doğal renk tonlaması çok çok güzel. Ama iso400 değerinden itibaren yarattığı kumlanma(noise) katlanılır değil bence. Ayrıca lcd ekran hem küçük,hem de zayıf ışıklı.. Bu da doğru pozlama yapmamızı ve net odaklanmamızı zorluyor. Tabi ki vizör de aynı şekilde kötü! Videosu gayet güzel S3 ün, ama kısa süreli video çekiyor. SONUÇTA, S3 iyi bir makine ve şu anda fiyatı düştüğü için,öneriyorum.

SONY H5: S3 kadar hızlı değil ama yine de hızı iyi. Renkleri biraz daha sıcak tonlarda. Dış görünümü çok hoş. Ayrıca yüksek isoda S3 kadar çok noise vermiyor.Noiseyi azaltırken, keskinliği biraz götürüyor ama bunu farkedebilmek için %100 kroplamak veya dev boy büyütmek lazım fotoğrafı.. Ama LCD ekran ve VİZÖR harika! Büyük ve parlak LCD ekran doğru pozlama yapmanıza çok yardımcı oluyor(gün ışığında bile). Kullanıcısını memnun eden bir makine H5.. Videosu güzel ve S3 ten daha uzun süre video çekiyor. Onun da fiyatı düştü. Fakat sony H5 lerde öok sık rastlana bir sorun var. DEKLANŞÖR ARIZASI.. Birçok kullanıcı bu sorunu yaşadı. Garantili bile olsa başınızı ağrıtabilir.

PANASONİC Fz5, Fz7, Fz30: Panasoniğin bu modelleri ucuz, nitelikli.. Hepsinde de 12x optik zoom var.Hız olarak yeterli.Renk ve keskinlik memnuniyet verici.. Fiyatının çok düşük olduğunu düşününce o paraya iyi bir makine alıyorsunuz. Küçük ve kibar 12x zoom diyorsanız, FZ5 veya FZ7 iyi.. Ama yine fiyatı düşen FZ30 daha kaliteli tabii ki. PANASONİĞİN EN BÜYÜK DERDİ YÜKSEK İSOda ÇOK NOİSE VERMESİ. Eğer yüksek isolu gece çekimleri yapacaksanız,tavsiye etmem. Tabii uzun pozlamalı gece fotosunda sorun olmuyor.

KODAK: Öncelikle geniş açısıyla ve kaliteli fotoğraflarıyla P880 İlk tavsiyem. Gerçi zoom oranı az ama, 24-140 mm dobjektifiyle, diğer kodaklara göre daha kaliteli işler çıkarıyor. İlla ki, 12x zoom lu kodak derseniz, ikinci tercihim P850 veya Z612 olur. KODAK'ın renk anlayışına HAYRANIM. Renkleri müthiş hoşuma gidiyor. Keşke benim H5, kodakın renklerine sahip olsaydı. Kodac'ın küçük kompaktlarını pek sevmiyorum(2005-2006 modelleri) c533 mesela! Ucuz ama kötü fkrimce! Ayrıca NİKON un da küçük kompaktları pek tutulmuyor, DSLR de bir dev Nikon,ama küçük kompaktlarına ısınamadım.

KÜÇÜK KOMPAKTLAR: Şu anda fiyatı bayağı düşen Canon a610, a520, a700, a540 gibi modeller kesin tavsiyemdir. Özellikle a610 üzerinde durmak isterim. Büyük sensörü ile çok güzel işler yapan küçük dev adam a610.. Canon a520 modeline ait örnekler gördüğümde şaşırdım: RENKLERİ MÜKEMMEL bir makine a520.. Fiyatı da çok uygun bu makinelerin.. Eğer ki, hem fotoğraf, hem de çok uzun süreli video isteyen biriyseniz, şu anda fiyatı bayağı düşen, CASİO Z850 mutlak tavsiyem! Canon modelleri AVİ formatıyla kaliteli ama kısa süreli video çeker. Ama onlarda da fotoğraf kalitesi çok daha yüksektir.
Fiyatı düşenlerden diğer tavsiyem, büyük sensörü ve büyük lcd si ile, güzel bir makine olan fuji f10.. Bir başka fiyatı düşen model SONY W70.. İso 1000 değerine kadar çıkan, büyük LCD ekranıyla, güzel sonuçlar veren bir kompakt.

YENİ KONULAR:

FUJİ S6500: Büyük umutlarla bekledik. Yüz tanıma özelliği çok güzel. Fotoğraftaki kişilerin yüzlerini tanıyor ve yüzleri özel tonluyor.Yüzünüz bir başka güzel görünüyor yani.. Yüksek isoda çok güzel sonuç veriyor s6500.. İso 800 de bile gayet başarılı.. Sensörü büyük ve bu çok iyi bir yönü! 28 mm geniş açı olması avantaj! Geniş açı bence çok önemli, ben bunun sıkıntısını çok çektim. Yani şu demek geniş açı; Makineyle bir odanın içinde m

Tarih: 27 Eylül 2006, 04:42 - İp: 88.***.**4.118
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Eh yani AZYA.. Artık çırak demiyorum sana!
Valla çıraklıktan da men ettim!

Ben a610 konusunda, İS olduğu konusunda, o kadar emin olsam; niye "siteyi terkedeceğim" diyeyim?

(Ve başlıkta öyle dediğin gibi yazıyor,ama bu kadar uzun başlığı hızlı hızlı yazarken, insanda el sürçmesi olabilir)

Şu başlığa bir bakar mısın? Destan gibi..
Orda küçücük bir telafuz hatasını mı söylüyorsun?
Bu bir bilgi hatası değil, telafuz hatasıdır, el sürçmesidir. Kafamın içinde onlarca model varken ve bunları hızlı hızlı yazarken, el sürçmesi normaldir.Demek ki gerçekten, başlıkta yazdığım o sözle hemfikir değilim. Öyle olsaydı, o sözümü bilirdim ve iddialı konuşmazdım. Ama oraya onu yazdığımın farkında değilim, çünkü EL SÜRÇMESİ..

Sonuçta bu kadar eskimiş bir modelde İS olup olmadığını tartışacak değilim! Yaw konu nerelere geldi be!

Şimdi ben oraya yoğun birikimleri yazarken, bir anlık konsantre kaybından "is var" diye yazmışım.

BE ESKİ ÇIRAĞIM!! BUNU BİLE BİLE NİYE DİYEYİM Kİ, "Bunu kanıtla siteyi terkederim" DİYE??

Hangi mantık kabul eder bunu?
Sonuçta Allah'a şükür zekam düşük değildir!
Sen de kurnaz adamsın!
Ama..
Bu değil ki, duyu organlarımız hata yapmayacak, 4/4 lük çalışacak!!

Sen de hemen gedik buldun mu dal!
Ne muhalefet adamsın haa!
Çıraklar böyle mi yapar üstadlarına eski ÇIRAK!

#panctom' tarafından 07.04.2007 02:07:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Nisan 2007, 19:09 - İp: 88.***.**4.65
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Bugüne kadar hep link vererek veya gözlem sonuçlarıyla yürüttüğüm büyük araştırma topiğimi, şu andan itibaren örnek fotolar da ekleyerek yürüteceğim.

İlk olarak yeni makinem F30 ile çektiğim fotoğrafları sunuyorum. Neredeyse DSLR kalitesinde fotoğraflar bunlar fikrimce! Ben herkese tavsiye ediyorum gönül rahatlığıyla..

Hatta uğruna o kadar gürültü koparılan S3 bile ZORTLAR F3O'un yanında!
Özellikle zayıf ışık çekimlerinde!!
S3 ışıklı ortamda süper foto veren bir kompact! Ama zayıf ışıkta flaşsız foto çekme zevkini asla tadamazsınız S3 ile! Çünkü ortalığı kum gibi noise götürür!!

Şimdi durduk yerde niye S3 ten bahsettim?
Çünkü öncü modeller sayılı..
S3 te bir öncü model..
Ama zayıf ışıkta, aynen zayıf ışık gibi kalitesi zayıf!!

İŞTE İLK F30 FOTOĞRAFLARIM!

-pc müdahelesi yoktur, ham halidir.
-6 mp fine modundan, sıkıştırılarak boyutu küçültüldü.Haliyle buraya yüklerken kalite kaybı oluyor. bunu göze alınız.

İSO : 200
F : 2.8 (derinlik vermek için)
PERDE HIZI : 1/180
ODAK MS : 8 mm

pc müdahelesi yoktur.

#panctom' tarafından 10.04.2007 03:10:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Nisan 2007, 01:40 - İp: 88.***.**4.65
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Ve bir tane daha.. Bunda da fotoşop, keskinleştirme yapılmadı. Yalnız eklerken büyük boyuttan sıkıştırma yaptığım için gerçekten hafif bozulma oluyor. Orjinal halleri daha güzel arkadaşlar!

ODAKLAMA TAM BÖCEKTE!

İSO : 400
F : 3.2
PERDE HIZI : 1/200
ODAK MSF : 8 mm

#panctom' tarafından 10.04.2007 02:47:52 tarihinde düzenlendi.

#panctom' tarafından 10.04.2007 02:49:42 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Nisan 2007, 02:40 - İp: 88.***.**4.65
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

BU DA 3. FOTOĞRAF! YÜZLER NE KADAR CANLI TONLARA SAHİP.. s6500'ün YÜZ TANIMA OLAYINDAN EKSİĞİ YOK. KARAR SİZİN

İSO : 400
F : 2.8
PERDE HIZI : 1/120
ODAK MSF : 8 mm

#panctom' tarafından 10.04.2007 20:24:16 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Nisan 2007, 03:14 - İp: 88.***.**4.65
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

F30 FOTOLARINA DEVAM.. İŞTE ZORUN FOTOĞRAFI.. ZAYIF FLORESAN IŞIĞINDA, İSO 1600 DEĞERİNDE, FLAŞSIZ BİR ÇEKİM.. İSO 1600'de BU KESKİNLİK BÜYÜK BAŞARI.. NOİSE İSE ÇOK AZ VERMİŞ GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ.. MUHTEŞEM!!

Gazetedeki yazıları okuyabiliyor musunuz??
Hadi iyi okumalar..
Bazı arkadaşlar canonla yüksek isoda çekilmiş bi gazete haberi koysa da okusak
Hele hele S3 ile.. Çok keskinmiş ya!!
Veya a640 gibi yeni modeller de olur!!

İSO : 1600
PERDE HIZI : 1/950 sn
POZLANDIRMA : 0,3 adım

#panctom' tarafından 14.04.2007 03:22:32 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Nisan 2007, 03:03 - İp: 88.***.**9.5
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Bir tane daha İSO 1600 fotoğrafı.. Tabi ki flaşsız çekim! VE Bu da zayıf ışıkta.. Performans GAYET GÜZEL..

Yalnız olmamış PANCTOM!! Yandaki adamı KESMİŞSİN!!
Üstelik kadraj da YAMUK!!
Biz annamayız test fotosu motosu!!
Olmamış bunlar!!

İSO 1600 değerinde bu kadar keskin ve az noise vererek fotoğraf çeken bir canoncu varsa, onun CANON'una PLAKET VERİRİM!!

İSO : 1600
PERDE HIZI : 1/140
POZLANDIRMA : 0 adım

*******************************************************************************************************
*******************************************************************************************************

BİRAZ DA ESTETİK.. İSO 800 DEĞERİNDE, YİNE ZAYIF IŞIKTA! BEBİŞE LÜTFEN "MAŞALLAH" DİYELİM ARKADAŞLAR!

İSO : 800
PERDE HIZI : 1/60 sn
POZLANDIRMA : 0 adım
ODAK :8 mm

*******************************************************************************************
*******************************************************************************************

VE yine çok zayıf ışıkta, flaşsız İSO 1600 değerinde bir çekim.. TAMAMEN KOYU RENKLERİN OLMASI, NOİSE DEDİĞİMİZ KUMLANMAYI DAHA ÇOK BELLİ EDER. AMA GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ F30, LOŞ IŞIKTA BİLE İSO 1600 değerinde ÇOK İYİ..

Haydi millet, herkese ısmarlıyorum!! Var mı canı çeken??

Alışveriş fişinin üzerindeki yazıları görüyoruz gayet net! Oysa iso1600 de çok zordur bu! Kompakt bir makine için, büyük başarı!!

Haydi CANONCULAR!! Alın bakiim kompaktları.. DOOORU YÜKSEK İSO DETAY ÇALIŞMASI YAPMAYA!! Yalnız iso kumlarını temizlemek için bi-iki amele tutmak lazım haa! Olmazsa bi kürek kapın başka çare yok!!

#panctom' tarafından 14.04.2007 04:13:33 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Nisan 2007, 03:16 - İp: 88.***.**9.5
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

panctom yazıp yazıp Canonculara yükleniyorsun. SONY ya da başka modellere hiç laf yok. Biz de Sony ci deyince kötü oluyoruz. Valla kusura bakma ama bu Canon sende takıntı olmuş biraz galiba.

Tarih: 14 Nisan 2007, 10:05 - İp: 88.***.**1.52
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

mstfckr61;

Hadi o zaman kardeşim, bana bu iso değerinde, bu fotoğrafları çekecek bir kompakt canon gösterin; Ya da basın buraya iso 1600 veya hadi 800 olsun, bir fotoğraf; O zaman susayım!

Bu kalitede yüksek iso fotoğrafı çekebilecek BİR TANE BİLE CANON YOK!
Evet aynen öyle!!
Koskoca DÜNYA DEVİ CANON!
Ama bir tane bile makinesi yok, yüksek isoda bu fotoları çeksin!
Ama iso80 veya iso 100 değerinde çeker!
Amam onun iso 80 değerinde çektiğini ben de çekerim F30 ile..

Bu arada zamanla daha ekleyeceğim başka F30 test fotoları.. Hatta yüzde yüz kroplanmış haliyle de basacağım.

Ama mesela DSLR sınıfı dersen tabi ki CANON a lafım yok! Kimbilir DSLR alacağım zaman belki de bir canon model seçeceğim.
Ama kompaktlarda CANON PİYASANIN KRALI DEĞİL! 2 X 2 = 4

Bu arada, bu fotoları ben de görsem gıkım çıkmazdı!

#panctom' tarafından 14.04.2007 15:48:27 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Nisan 2007, 15:42 - İp: 88.***.**9.5
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Yok yok canon dünyanın kralı, dslr pazarının %45'ini, kompakt piyasanın %18'ini elinde tutuyor.
Kompakt piyasada ikinci sırada sony var %17 ile,bu iki firma açık ara önde satış rakamlarında, fuji ilk 8 sırada yok
Zaten Türkiye'de fuji yok, adamlar eylül ayında çıkan makineyi daha yeni getirdiler, hala 5600'ün reklamını yapıp satmaya çalışıyuorlar, f30 yok mesela, 2 sene sonra gelir.
Maalesef, yüksek iso başarımı her şey demek değil.

Tarih: 14 Nisan 2007, 17:12 - İp: 88.***.**8.6
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Bence CANON kompact sınıfta KRAL DEĞİL buffalo..
DSLR desen haklısın derim.
Hatta DSLR alırken ya canon, ya da nikon diyeceğim galiba..

Ama bence krallık isimle olmaz. Ya da "benim makinemde şu şu özellikler var" demekle de olmaz!
Çekersin fotoğrafını, basarsın! Kim kimden daha iyiyse onu kutlarsın!
CANON'UN mini kompaktlarıyla hadi bassın bir arkadaş zayıf ışıkta, flaşsız bir foto??
Onların iso 100 de çektiğini de çekebiliyorum ben F30 ile..

Eeee.. hani nerde CANONun kompaktta krallığı??

Tarih: 14 Nisan 2007, 17:38 - İp: 88.***.**9.5