Fotoğrafçılık Forumları
Büyük Araştırma
SELAMLAR..
Uzun süredir yoktum,bir hayli özledim doğrusu buraları.. Topic kirlenmesi yaratmamak ve konuyu dağıtmamak için, aynı başlığı yenileyerek devam ettiriyorum. Önce, eski incelemelerimi çok kısa olarak geçeceğim ve sonra yeni konular;
Bu topicte yer alan her inceleme, "DPREVİEW, STEVE'S DİGİTAL, LETS GO DİGİTAL, PHOTOGRAPHY BLOG ve ÇEŞİTLİ FORUMLAR"da yaptığım incelemelerin sonucu ve artı kendi gözlemlerimdir.
ESKİ KONULAR
CANON S3: Hızıyla çok iyi.. Objeye çok hızlı odaklanıyor,pozu kaçırmıyorsunuz. Keskinlik ve doğal renk tonlaması çok çok güzel. Ama iso400 değerinden itibaren yarattığı kumlanma(noise) katlanılır değil bence. Ayrıca lcd ekran hem küçük,hem de zayıf ışıklı.. Bu da doğru pozlama yapmamızı ve net odaklanmamızı zorluyor. Tabi ki vizör de aynı şekilde kötü! Videosu gayet güzel S3 ün, ama kısa süreli video çekiyor. SONUÇTA, S3 iyi bir makine ve şu anda fiyatı düştüğü için,öneriyorum.
SONY H5: S3 kadar hızlı değil ama yine de hızı iyi. Renkleri biraz daha sıcak tonlarda. Dış görünümü çok hoş. Ayrıca yüksek isoda S3 kadar çok noise vermiyor.Noiseyi azaltırken, keskinliği biraz götürüyor ama bunu farkedebilmek için %100 kroplamak veya dev boy büyütmek lazım fotoğrafı.. Ama LCD ekran ve VİZÖR harika! Büyük ve parlak LCD ekran doğru pozlama yapmanıza çok yardımcı oluyor(gün ışığında bile). Kullanıcısını memnun eden bir makine H5.. Videosu güzel ve S3 ten daha uzun süre video çekiyor. Onun da fiyatı düştü. Fakat sony H5 lerde öok sık rastlana bir sorun var. DEKLANŞÖR ARIZASI.. Birçok kullanıcı bu sorunu yaşadı. Garantili bile olsa başınızı ağrıtabilir.
PANASONİC Fz5, Fz7, Fz30: Panasoniğin bu modelleri ucuz, nitelikli.. Hepsinde de 12x optik zoom var.Hız olarak yeterli.Renk ve keskinlik memnuniyet verici.. Fiyatının çok düşük olduğunu düşününce o paraya iyi bir makine alıyorsunuz. Küçük ve kibar 12x zoom diyorsanız, FZ5 veya FZ7 iyi.. Ama yine fiyatı düşen FZ30 daha kaliteli tabii ki. PANASONİĞİN EN BÜYÜK DERDİ YÜKSEK İSOda ÇOK NOİSE VERMESİ. Eğer yüksek isolu gece çekimleri yapacaksanız,tavsiye etmem. Tabii uzun pozlamalı gece fotosunda sorun olmuyor.
KODAK: Öncelikle geniş açısıyla ve kaliteli fotoğraflarıyla P880 İlk tavsiyem. Gerçi zoom oranı az ama, 24-140 mm dobjektifiyle, diğer kodaklara göre daha kaliteli işler çıkarıyor. İlla ki, 12x zoom lu kodak derseniz, ikinci tercihim P850 veya Z612 olur. KODAK'ın renk anlayışına HAYRANIM. Renkleri müthiş hoşuma gidiyor. Keşke benim H5, kodakın renklerine sahip olsaydı. Kodac'ın küçük kompaktlarını pek sevmiyorum(2005-2006 modelleri) c533 mesela! Ucuz ama kötü fkrimce! Ayrıca NİKON un da küçük kompaktları pek tutulmuyor, DSLR de bir dev Nikon,ama küçük kompaktlarına ısınamadım.
KÜÇÜK KOMPAKTLAR: Şu anda fiyatı bayağı düşen Canon a610, a520, a700, a540 gibi modeller kesin tavsiyemdir. Özellikle a610 üzerinde durmak isterim. Büyük sensörü ile çok güzel işler yapan küçük dev adam a610.. Canon a520 modeline ait örnekler gördüğümde şaşırdım: RENKLERİ MÜKEMMEL bir makine a520.. Fiyatı da çok uygun bu makinelerin.. Eğer ki, hem fotoğraf, hem de çok uzun süreli video isteyen biriyseniz, şu anda fiyatı bayağı düşen, CASİO Z850 mutlak tavsiyem! Canon modelleri AVİ formatıyla kaliteli ama kısa süreli video çeker. Ama onlarda da fotoğraf kalitesi çok daha yüksektir.
Fiyatı düşenlerden diğer tavsiyem, büyük sensörü ve büyük lcd si ile, güzel bir makine olan fuji f10.. Bir başka fiyatı düşen model SONY W70.. İso 1000 değerine kadar çıkan, büyük LCD ekranıyla, güzel sonuçlar veren bir kompakt.
YENİ KONULAR:
FUJİ S6500: Büyük umutlarla bekledik. Yüz tanıma özelliği çok güzel. Fotoğraftaki kişilerin yüzlerini tanıyor ve yüzleri özel tonluyor.Yüzünüz bir başka güzel görünüyor yani.. Yüksek isoda çok güzel sonuç veriyor s6500.. İso 800 de bile gayet başarılı.. Sensörü büyük ve bu çok iyi bir yönü! 28 mm geniş açı olması avantaj! Geniş açı bence çok önemli, ben bunun sıkıntısını çok çektim. Yani şu demek geniş açı; Makineyle bir odanın içinde m
panctommmm banada 1 haftaya kadar bi makine gelcek inşala hadi gelir gelmez fotoları yükleyecem siteye... daral geldi daral artık olmayan makinemi özlüyorum
jan ozan ne gelecek..
aynısından banada alalım..
f30 u getirmeyen türkiye fujiyi şiddetle kınıyorum.
iş yaptıklarını sanıyorlar.
Bir detay fotosu yükleyelim. İso800 de keskinlik ve detaylar MÜKEMMEL!!
Altta da aynı fotoğrafın, bir köşesinin %400 zoomlanmış haline bakabilirsiniz.
İSO : 800
F : 2.8
ENSTANTANE : 1/500
POZLAMA : 0 adım
Enstantane öncelikli mod.
Bu da fotoğrafın herhangi bir köşesinin %400 büyütülmüş hali.. Normalde böyle zayıf ışık altında, iso800 de çekilen bir fotoğrafı hiç kimse %400 büyütüp basmaya cesaret edemez. Çünkü hem kumlanmalar gün gibi açığa çıkar, hem de detaysızlık götürür ortalığı..
Var mı CANON, NİKON veya DİĞER MODELLERDEN BU ŞARTLARDA YÜKLEYECEK VE KROPLAYACAK BİR ARKADAŞ?? BUYRUN, HODRİ MEYDAN!!
#panctom' tarafından 21.04.2007 00:49:27 tarihinde düzenlendi.
tamam sadece iso 800 de üstün deniyor f30.
canonla çeşitli gölgelikleri bulunan iso 100 de bile gölge kısımlarda kumlanma görüyorum.
bana bu makineden sıfır getirebilecek biri yokmu..
Ersel satıyor.Ondan alabilirsin.
http://www.digicamreview.co.uk/2004/07/reviews.html
burada önemli makineler incenmiş.
çoguna ortalamın üzrinde tanımı konulmuş en sonda.
canonlara önerilir denmiş.
fujiye ise şiddetle önerilir ifadesi konulmuş.
bu xd kart olayınıda hiç sevmiyorum aslında.
isoda son nokta ..hersey ortada
http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmf31fd/page6.asp
ne oldu bittim f30 sergisi..
icraat yok..
yayınlayın makrolar..
kaliteli bişeyler.
giriyorum giriyorum bişe yok.
İşte zayıf ışıkta, elde çekimde, iso800 değerinde güzel bir detay örneği..
Önce fotoğraf tam olarak..
Sonra da herhangi bir köşesinde %400 büyütülmüş hali..
Bu da bir köşesinin %400 büyütülüp kroplanmış hali.. Zayıf ışık, iso800 ve elde çekim.. Ama detay kaybı yok!
[/IMG]
#panctom' tarafından 30.04.2007 03:04:49 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
015819 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
Wetransferden Büyük Boyutlu Dosya Ücretsiz Nasıl Gönderilir
19 Kas. 2020, 00:34 prodersler
0152619 Kas. 2020, 00:35
prodersler -
Ücretsiz Büyük Boyutlu Dosyayı Gönderme Ve Alma
27 Tem. 2018, 12:02 prodersler