panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Büyük Araştırma

SELAMLAR..

Uzun süredir yoktum,bir hayli özledim doğrusu buraları.. Topic kirlenmesi yaratmamak ve konuyu dağıtmamak için, aynı başlığı yenileyerek devam ettiriyorum. Önce, eski incelemelerimi çok kısa olarak geçeceğim ve sonra yeni konular;
Bu topicte yer alan her inceleme, "DPREVİEW, STEVE'S DİGİTAL, LETS GO DİGİTAL, PHOTOGRAPHY BLOG ve ÇEŞİTLİ FORUMLAR"da yaptığım incelemelerin sonucu ve artı kendi gözlemlerimdir.

ESKİ KONULAR

CANON S3: Hızıyla çok iyi.. Objeye çok hızlı odaklanıyor,pozu kaçırmıyorsunuz. Keskinlik ve doğal renk tonlaması çok çok güzel. Ama iso400 değerinden itibaren yarattığı kumlanma(noise) katlanılır değil bence. Ayrıca lcd ekran hem küçük,hem de zayıf ışıklı.. Bu da doğru pozlama yapmamızı ve net odaklanmamızı zorluyor. Tabi ki vizör de aynı şekilde kötü! Videosu gayet güzel S3 ün, ama kısa süreli video çekiyor. SONUÇTA, S3 iyi bir makine ve şu anda fiyatı düştüğü için,öneriyorum.

SONY H5: S3 kadar hızlı değil ama yine de hızı iyi. Renkleri biraz daha sıcak tonlarda. Dış görünümü çok hoş. Ayrıca yüksek isoda S3 kadar çok noise vermiyor.Noiseyi azaltırken, keskinliği biraz götürüyor ama bunu farkedebilmek için %100 kroplamak veya dev boy büyütmek lazım fotoğrafı.. Ama LCD ekran ve VİZÖR harika! Büyük ve parlak LCD ekran doğru pozlama yapmanıza çok yardımcı oluyor(gün ışığında bile). Kullanıcısını memnun eden bir makine H5.. Videosu güzel ve S3 ten daha uzun süre video çekiyor. Onun da fiyatı düştü. Fakat sony H5 lerde öok sık rastlana bir sorun var. DEKLANŞÖR ARIZASI.. Birçok kullanıcı bu sorunu yaşadı. Garantili bile olsa başınızı ağrıtabilir.

PANASONİC Fz5, Fz7, Fz30: Panasoniğin bu modelleri ucuz, nitelikli.. Hepsinde de 12x optik zoom var.Hız olarak yeterli.Renk ve keskinlik memnuniyet verici.. Fiyatının çok düşük olduğunu düşününce o paraya iyi bir makine alıyorsunuz. Küçük ve kibar 12x zoom diyorsanız, FZ5 veya FZ7 iyi.. Ama yine fiyatı düşen FZ30 daha kaliteli tabii ki. PANASONİĞİN EN BÜYÜK DERDİ YÜKSEK İSOda ÇOK NOİSE VERMESİ. Eğer yüksek isolu gece çekimleri yapacaksanız,tavsiye etmem. Tabii uzun pozlamalı gece fotosunda sorun olmuyor.

KODAK: Öncelikle geniş açısıyla ve kaliteli fotoğraflarıyla P880 İlk tavsiyem. Gerçi zoom oranı az ama, 24-140 mm dobjektifiyle, diğer kodaklara göre daha kaliteli işler çıkarıyor. İlla ki, 12x zoom lu kodak derseniz, ikinci tercihim P850 veya Z612 olur. KODAK'ın renk anlayışına HAYRANIM. Renkleri müthiş hoşuma gidiyor. Keşke benim H5, kodakın renklerine sahip olsaydı. Kodac'ın küçük kompaktlarını pek sevmiyorum(2005-2006 modelleri) c533 mesela! Ucuz ama kötü fkrimce! Ayrıca NİKON un da küçük kompaktları pek tutulmuyor, DSLR de bir dev Nikon,ama küçük kompaktlarına ısınamadım.

KÜÇÜK KOMPAKTLAR: Şu anda fiyatı bayağı düşen Canon a610, a520, a700, a540 gibi modeller kesin tavsiyemdir. Özellikle a610 üzerinde durmak isterim. Büyük sensörü ile çok güzel işler yapan küçük dev adam a610.. Canon a520 modeline ait örnekler gördüğümde şaşırdım: RENKLERİ MÜKEMMEL bir makine a520.. Fiyatı da çok uygun bu makinelerin.. Eğer ki, hem fotoğraf, hem de çok uzun süreli video isteyen biriyseniz, şu anda fiyatı bayağı düşen, CASİO Z850 mutlak tavsiyem! Canon modelleri AVİ formatıyla kaliteli ama kısa süreli video çeker. Ama onlarda da fotoğraf kalitesi çok daha yüksektir.
Fiyatı düşenlerden diğer tavsiyem, büyük sensörü ve büyük lcd si ile, güzel bir makine olan fuji f10.. Bir başka fiyatı düşen model SONY W70.. İso 1000 değerine kadar çıkan, büyük LCD ekranıyla, güzel sonuçlar veren bir kompakt.

YENİ KONULAR:

FUJİ S6500: Büyük umutlarla bekledik. Yüz tanıma özelliği çok güzel. Fotoğraftaki kişilerin yüzlerini tanıyor ve yüzleri özel tonluyor.Yüzünüz bir başka güzel görünüyor yani.. Yüksek isoda çok güzel sonuç veriyor s6500.. İso 800 de bile gayet başarılı.. Sensörü büyük ve bu çok iyi bir yönü! 28 mm geniş açı olması avantaj! Geniş açı bence çok önemli, ben bunun sıkıntısını çok çektim. Yani şu demek geniş açı; Makineyle bir odanın içinde m

Tarih: 27 Eylül 2006, 04:42 - İp: 88.***.**4.118
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Eyvallaaaahh sevgili Jan Ozan..

Makine Almanya'da 175 ile 300 euro arasında..
Bu kaliteye göre çook ucuz gerçekten!
Garantili olması en büyük avantajı..

Türkiye de anca, sahibinden.com veya gittigidiyor.com gibi sitelerde var şimdilik.. Oralarda da 500 ytl filan ama hafıza kartı yok yanında..

Ben makinemi, 1 gb hafıza kartıyla beraber 440 ytl'ye aldım.
Daha ucuz da alabilirdim ama getiren arkadaşım hemen yola çıkması gerekiyordu ve acil olarak bu fiyata aldık.

Tarih: 4 Nisan 2007, 20:41 - İp: 88.***.**9.51
jan ozan
jan ozan (üye)
İstanbul / Amatör

nassı yaniiii ben alamicammı yani???? gittigidiyordan felan almak istemiyorum ben gidip adam gibi bi mağazadan almak istiyorum acaba istesek getirirlermi??? panctom warya sırf senin şu yorumların yüzünden alıcam makineyiii... farzetki olmadı alamadım f30 u panctom onun yerine ne alayım sana güvenim sonsuzzz....

nikon p4 olabilirmi?
canon a560 yada a540 olurmu?
olympus sp320 olabilirmi?
yada sen aşırı pahalı ve aşırı ucuza kaçmadan orta seviyede bu işe yeni başlayacak ama makinesinin de dandik bişey olmamasını iyi bişey olmasını isteyen kardeşine ne önerirsin???

Tarih: 5 Nisan 2007, 11:03 - İp: 85.***.**0.88
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Jan ozan, bu ne heyecen yaa!

Ortalığı velveleye verdin 2 günde..
Yeni topic te açmışsın,feryat ediyorsun!

Tamam, tamam.. bişeyler bulunur elbet.. Ama bak madem irtibata geçtik, sakın bana sormadan kafana göre gidip bir model alma! Yanlış bir karar verirsen eğer, başını salarsın dağlara, taşlara!!

Ne yapalım biliyor musun? Hele bir F30 dan umut kesilsin,eğer bulamazsak alternatifleri devreye sokalım.
F30 için biraz bastır! Bu makine ilk tercih, ilk tercih, ilk tercih!!

Bir de bana azami bütçeni yaz, ona göre sana alternatif belirleyeceğim. Ama Canon a700 ve a540 düşünme! Onlar niyadını doldurdu! Tamam canon ama, canon'un daha güzel yeni modelleri var.

Tarih: 5 Nisan 2007, 13:41 - İp: 88.***.**4.186
jan ozan
jan ozan (üye)
İstanbul / Amatör

Şimdi ŞöYLe sÖyiliym 600 ytl civarı olabilir taş çatlasın 650 ama isterim ki taş felan çatlamasın 500-650 arası bişey olsun... topic açarım kafayı yedim argadaşşş yaaa bizim dükkanda var sony s650 midir nedir amcam diyo al bunu dedim yaaaaa git işine amca sende enayimi kekliyosunnn canon dedim afalladı kaldı adamcağızzz :D pardon panctom fujii... bonyus acaba ne kadar limit vermiştir neyse problem değiil kalanını bi çare düşünürüz yeterki adam akıllı bi makine alayım... ilk resmimi koycem siteye zatiii.... konuyu dağıtmayalım benim konuya bişeyler yazılsın kimse yardımsever değilmi gerçi panctom sağolsun çok ilgilendi... diğer arkadaşlarımıda yardıma çağırıyorum... önce fuji f30.... ha bide ne dicem 10 numara gözüküyo a700 niye önermiyosun bide şey diyim ben o dönen kapaklılaıardan kullanmam mübarek kompakt değil normal foto makinesi cıxxx kullanmam baştan diyim yani....

Tarih: 5 Nisan 2007, 13:49 - İp: 85.***.**0.88
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

a700 güzel ama ondan güzelleri varken niye onu alacaksın??
a700 de optik sabitleyici yok. Ve full zoom ile çekerken, el titreşiminden sorun yaşayabilirsin.
Daha güzel canonlar var şu anda..

Hele bi F30 olayı sonuca bağlansın bakalım!

Tarih: 5 Nisan 2007, 14:40 - İp: 88.***.**4.186
jan ozan
jan ozan (üye)
İstanbul / Amatör

panctom b planlarını hazır tutalım çünkü fujifilmi aradım adam dedi işte vay efendim yurtiçi girişi felan yokmuş dedi f40d çıkıcakmış oda fena bişe 2 hafta sonra... olmicak galiba sen B PLANINI HAZIR EYLE

Tarih: 5 Nisan 2007, 15:46 - İp: 85.***.**0.88
jan ozan
jan ozan (üye)
İstanbul / Amatör

DAHA güzEl caNon lar derken hangileri onlar bizde bilelim sen illa bana fuji f30 alıdırcam dersen o ayrı ama bilmek benimde hakkım heee söylemen lazım
söyle ne kadar ömrüm kaldı

Tarih: 5 Nisan 2007, 16:04 - İp: 85.***.**0.88
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Heeyyytt!!
Savulun leynnn!
Çılgın fotoğrafçı JAN OZAN geliyooorrr!!
Savulun dağlar taşlar! Poz vermeye hazırlanın!!
Ey şehirde sakin sakin gezinen yurdum insanı!
Hazır ol!! Her an karşına JAN OZAN çıkabilir!!

Dostum valla sen foto dünyasına çok hızlı bir giriş yapacaksın!

Ben F30 a kavuştum, sana da nasip olur inşallah!
Ne yap yap, öncelikle F30 bulmaya çalış!

#panctom' tarafından 06.04.2007 04:14:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Nisan 2007, 16:52 - İp: 88.***.**4.186
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Bu akşam f30 ile ilk çekimlerimi yapıp pc'ye aktardım.
Heyecanla beklediğim gibiydi.
Çok güzel, çok keskin fotoğraflar!
Eski makinem H5 ten bile iyi, itiraf edeyim.
Kullandıkça izlenimlerimi aktaracağım.

#panctom' tarafından 06.04.2007 04:48:27 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Nisan 2007, 19:42 - İp: 88.***.**4.65
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

"KÜÇÜK KOMPAKTLAR: Şu anda fiyatı bayağı düşen Canon a610, a520, a700, a540 gibi modeller kesin tavsiyemdir. Özellikle a610 üzerinde durmak isterim. Büyük sensörü ve İS özelliği ile çok güzel işler yapan küçük dev adam a610.. Canon a520 modeline ait örnekler gördüğümde şaşırdım: RENKLERİ MÜKEMMEL bir makine a520.. Fiyatı da çok uygun bu makinelerin.. Eğer ki, hem fotoğraf, hem de çok uzun süreli video isteyen biriyseniz, şu anda fiyatı bayağı düşen, CASİO Z850 mutlak tavsiyem! Canon modelleri AVİ formatıyla kaliteli ama kısa süreli video çeker. Ama onlarda da fotoğraf kalitesi çok daha yüksektir.
Fiyatı düşenlerden diğer tavsiyem, büyük sensörü ve büyük lcd si ile, güzel bir makine olan fuji f10.. Bir başka fiyatı düşen model SONY W70.. İso 1000 değerine kadar çıkan, büyük LCD ekranıyla, güzel sonuçlar veren bir kompakt."

Bunuda ben yazmadım herhalde yanii bu kadar da sallanmasski kaç kez söyledik sana artık yapma bunları diye ama dinleyen kim

artık siteyi terk edebilirsin kendin dedin ya hemen giderim diyee yok yok ama gitme yaaa gönlümüz el vermez sonuçta sitede seni görmeye alıştık kendi halinda arasıra atıp tutan link verip ister al ister alma diyen birileri lazım tabii

Tarih: 6 Nisan 2007, 17:55 - İp: 81.***.**9.120