panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Büyük Araştırma

SELAMLAR..

Uzun süredir yoktum,bir hayli özledim doğrusu buraları.. Topic kirlenmesi yaratmamak ve konuyu dağıtmamak için, aynı başlığı yenileyerek devam ettiriyorum. Önce, eski incelemelerimi çok kısa olarak geçeceğim ve sonra yeni konular;
Bu topicte yer alan her inceleme, "DPREVİEW, STEVE'S DİGİTAL, LETS GO DİGİTAL, PHOTOGRAPHY BLOG ve ÇEŞİTLİ FORUMLAR"da yaptığım incelemelerin sonucu ve artı kendi gözlemlerimdir.

ESKİ KONULAR

CANON S3: Hızıyla çok iyi.. Objeye çok hızlı odaklanıyor,pozu kaçırmıyorsunuz. Keskinlik ve doğal renk tonlaması çok çok güzel. Ama iso400 değerinden itibaren yarattığı kumlanma(noise) katlanılır değil bence. Ayrıca lcd ekran hem küçük,hem de zayıf ışıklı.. Bu da doğru pozlama yapmamızı ve net odaklanmamızı zorluyor. Tabi ki vizör de aynı şekilde kötü! Videosu gayet güzel S3 ün, ama kısa süreli video çekiyor. SONUÇTA, S3 iyi bir makine ve şu anda fiyatı düştüğü için,öneriyorum.

SONY H5: S3 kadar hızlı değil ama yine de hızı iyi. Renkleri biraz daha sıcak tonlarda. Dış görünümü çok hoş. Ayrıca yüksek isoda S3 kadar çok noise vermiyor.Noiseyi azaltırken, keskinliği biraz götürüyor ama bunu farkedebilmek için %100 kroplamak veya dev boy büyütmek lazım fotoğrafı.. Ama LCD ekran ve VİZÖR harika! Büyük ve parlak LCD ekran doğru pozlama yapmanıza çok yardımcı oluyor(gün ışığında bile). Kullanıcısını memnun eden bir makine H5.. Videosu güzel ve S3 ten daha uzun süre video çekiyor. Onun da fiyatı düştü. Fakat sony H5 lerde öok sık rastlana bir sorun var. DEKLANŞÖR ARIZASI.. Birçok kullanıcı bu sorunu yaşadı. Garantili bile olsa başınızı ağrıtabilir.

PANASONİC Fz5, Fz7, Fz30: Panasoniğin bu modelleri ucuz, nitelikli.. Hepsinde de 12x optik zoom var.Hız olarak yeterli.Renk ve keskinlik memnuniyet verici.. Fiyatının çok düşük olduğunu düşününce o paraya iyi bir makine alıyorsunuz. Küçük ve kibar 12x zoom diyorsanız, FZ5 veya FZ7 iyi.. Ama yine fiyatı düşen FZ30 daha kaliteli tabii ki. PANASONİĞİN EN BÜYÜK DERDİ YÜKSEK İSOda ÇOK NOİSE VERMESİ. Eğer yüksek isolu gece çekimleri yapacaksanız,tavsiye etmem. Tabii uzun pozlamalı gece fotosunda sorun olmuyor.

KODAK: Öncelikle geniş açısıyla ve kaliteli fotoğraflarıyla P880 İlk tavsiyem. Gerçi zoom oranı az ama, 24-140 mm dobjektifiyle, diğer kodaklara göre daha kaliteli işler çıkarıyor. İlla ki, 12x zoom lu kodak derseniz, ikinci tercihim P850 veya Z612 olur. KODAK'ın renk anlayışına HAYRANIM. Renkleri müthiş hoşuma gidiyor. Keşke benim H5, kodakın renklerine sahip olsaydı. Kodac'ın küçük kompaktlarını pek sevmiyorum(2005-2006 modelleri) c533 mesela! Ucuz ama kötü fkrimce! Ayrıca NİKON un da küçük kompaktları pek tutulmuyor, DSLR de bir dev Nikon,ama küçük kompaktlarına ısınamadım.

KÜÇÜK KOMPAKTLAR: Şu anda fiyatı bayağı düşen Canon a610, a520, a700, a540 gibi modeller kesin tavsiyemdir. Özellikle a610 üzerinde durmak isterim. Büyük sensörü ile çok güzel işler yapan küçük dev adam a610.. Canon a520 modeline ait örnekler gördüğümde şaşırdım: RENKLERİ MÜKEMMEL bir makine a520.. Fiyatı da çok uygun bu makinelerin.. Eğer ki, hem fotoğraf, hem de çok uzun süreli video isteyen biriyseniz, şu anda fiyatı bayağı düşen, CASİO Z850 mutlak tavsiyem! Canon modelleri AVİ formatıyla kaliteli ama kısa süreli video çeker. Ama onlarda da fotoğraf kalitesi çok daha yüksektir.
Fiyatı düşenlerden diğer tavsiyem, büyük sensörü ve büyük lcd si ile, güzel bir makine olan fuji f10.. Bir başka fiyatı düşen model SONY W70.. İso 1000 değerine kadar çıkan, büyük LCD ekranıyla, güzel sonuçlar veren bir kompakt.

YENİ KONULAR:

FUJİ S6500: Büyük umutlarla bekledik. Yüz tanıma özelliği çok güzel. Fotoğraftaki kişilerin yüzlerini tanıyor ve yüzleri özel tonluyor.Yüzünüz bir başka güzel görünüyor yani.. Yüksek isoda çok güzel sonuç veriyor s6500.. İso 800 de bile gayet başarılı.. Sensörü büyük ve bu çok iyi bir yönü! 28 mm geniş açı olması avantaj! Geniş açı bence çok önemli, ben bunun sıkıntısını çok çektim. Yani şu demek geniş açı; Makineyle bir odanın içinde m

Tarih: 27 Eylül 2006, 04:42 - İp: 88.***.**4.118
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Helal be tawara!! BRAVO SANA KARDEŞİM!! Konu böyle vurgulanır! Kuru gürültüyle değil!! sana bi alkış önce!

Gelelim azya tekrar sana.. Sen harbiden TÜRKÇE ANLAMA ÖZÜRLÜSÜN ARKADAŞIM..
Lütfen alınma,kızma ama bak şimdi iyi oku..

Sen benim galerideki fotoğraflarıma saldırılarını buradan yaptıktan sonra, ben de hemen cevaben, o fotoğrafları tek tek geniş bir şekilde açıkladım buraya.. "dolunay ve panç" fotoğrafını buna rağmen neden siteye eklediğimi de açıkladım.

KOMPOZİSYON ÇOK İYİ OLDUĞU İÇİN EKLEDİM dedim. BÖYLE BİR AN YAKALAMAK HERKESE NASİP OLMAZ diye düşündüğüm için eklediğimi söyledim.

Ve bu sebebi dün bir daha yazdım. Şu an 3. kez bir daha yazıyorum. Yani gene PAPAĞAN oldum sana laf anlatacam derken! Bir lafı neden 10 kez anlattırıyorsun bana, açıklar mısın? Bu konuyu gercekten çok merak etmeye başladım. Geçmiştekileri boşverelim.

ŞİMDİ BEN "dolunay ve panç" ADLI FOTOYU NEDEN EKLEDİĞİMİ 2 KEZ AÇIKLAMAMA RAĞMEN, BUGÜN 3. KEZ NİYE HALA SORUYORSUN, "o zaman bu fotoyu neden ekledin" DİYE..

Herşeyi geçtim şu anda bu garibime gidiyor. Bu soruyu yanıtlarsan sevinirim.O yüzden size "türkçe anlama eksikliğiniz var" diyorum,yanlış anlama..

Geldim tekrar TAWARA nın belgelerine.. Çok güzel,detaylı bir kıyaslama var burada! Ve kıyaslamaların yarısından çoğunda S3 daha iyi görünüyor. Bazılarında H5 üstün gelmiş.
Ama dpreview ve stevesdigicams sitelerinde de H5 daha iyi görünüyor.

O ZAMAN NAPIYORUZ ŞİMDİ?

Bu topiğin başından beri bir sürü link ve inceleme var. Her isteyen bunlara bakar ve seçimini bunlara göre özgürce yapar.

Ben artık H5 mi S3 mü tartışmasının sıktığını düşünüyorum! Ama bu topiği sürdüreceğim bir süre sonra.. Fakat başka makineler üzerine.. Yepyeni ürünler çıktı. Biraz da onlara bakmak lazım. 3 aydır takıldık kaldık aynı şeylere..

saygılarımla..

Tarih: 10 Aralık 2006, 03:14 - İp: 88.***.**1.20
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

yaa güdürmeyin beni arkadaşlar hocha yapma gözünü seveyim harbi yapma yaapanctomun s3 te netlik sorunu var dedğinde bir sürü fotograf gönderdim link verdim hatta bunlar mokro dedi tamam dedim al bunlarda makro olmayan fotograflar dedim ve onlarıda gönderdim....eos la çalışma yaptık bu konuda hergün gittik h5 i denedik bir sürü çekim yaptık hatta benim elimde şu an bir s3 var devamlı çekim yapıyorum makinenin performansını zorluyorum...5 yıldan beri elime alıp performasını denemediğim makine sayısı çok az d2x inden tut 1ds mark II ye kadar kullandım denedim...Gazeteci arkadaşlarım var hepsinin fikirlerini alıyorum çünkü onlar çok zor şartlar altında ve kameralarını zorlayark kullanıyorlar...

Şimdi eğer kuru gürültü yapıyorsam panctom sende burda yarım almak isteyen arkadaşları yanlış bilgiler vererek ne yapmaya çalışıyorsun...????

HOCHA tawara gibi belgelerle konuşmama gerek yok şu an EOSla yaptığımız çalışmalarla belgelerin en büyüğünü koyduk biz zaten SEN S3 TE NETLİK SORUNU VAR BEN 3 AYDAN BERİ ARAŞTIRDIM DiYEN ARKADAŞA SÖYLEDE ASIL O BELGE KOYSUN ORTAYA.....HANİİ NERDE S3 TE NETLİK SORUNU?????????

Tarih: 10 Aralık 2006, 11:18 - İp: 88.***.**8.32
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Yok yaa.. olmaz böyle birşey.. Adam hala "nerde s3 teki netlik sorunu" diyor!! Azya günaydın!! o konu kapanalı 2 ay oldu! üstüne ne dereler aktı, yağmurlar yağdı. 50 kere aynı şeyleri niye konuşuyorsun?

Yaw bırak bu işleri artık!! PAPAĞANı geçtik burda yaa.. okuyanlar da aynı şeyleri okumaktan sıkıldı! Senin türkçe anlama zorluğun hala var,boşuna yazmadım ben onu.. Bak, o soruma cevap bile yazamadın.

S3 te H5 te BAYDI ARTIK! Yani burada konu olarak!

Tarih: 10 Aralık 2006, 13:50 - İp: 88.***.**1.20
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Son zamanlarda bu topiğe birşeyler yazarken davranışlarımı gözden geçirdim de..

Konunun en başından noise keskinlikle alakalı bugünkü tartışmalara kadar son derece soğukkanlı davranmıştım.Ancak noise tartışmaları sırasında sanırım panctomun tahrik edici sözlerinden dolayı kişiliğine değil, verdiği cevabın kaypak cevap olduğu konusunda bir yorumda bulunmuştum.

Hepimiz hayatta bazen kendi çıkarımız doğrultusunda Kaypak cevaplar veriyoruzdur.Bunu hakaret algılamamak gerekir.Neden tahrik olduğuma gelince, H5 NOİSE KONUSUNDA ÇOK İYİ SÖZÜ KULLANILIRKEN H5 LEHİNE, S3 İÇİNDE MİNİCİK FARKLA HIZ FARK VAR DEMEK SANKİ ÖNEMSENMEYECEK BİR FARKIN ÖNEMSİZ BİR DİLLE SÖYLENMESİDİR, kaypak bir cevapmış şeklinde algıladım.
Yukarıda verdiğim bir örnekti.
Daha öncesindede Panctomun S3 ile ilgili düşüncelerini bildiğimden kaynaklanıyor olabilir.

A700 dahi iyi derken S3 ün iyi olduğunu kanıtlamıştım örnerklerle ve panctoma kargolamıştım sonuçları.Ama o sonuçlar H5 ten iyi demek namına değil S3 iyi bir makinedir namına idi.Çünkü o fotografların yanında H5 fotografı göndermemiştim.Topik başlığında da S3 hakkında yazdıklarını düzenlemede geciken Panctomun gene politik davrandığını düşünmüştüm belkide tavrımın bununlada alakası olabilir,sonuçta kişilere bilinçaltımızda beslediklerimizle tutum segiliyoruz.Bana hiç bir zaman tarafsız gelmedi nedense Panctom hep bir şekilde SONY şu konuda iyi,S3 ün iyi olduğu konularıda söyledi belki ama çokta önemli değil minik farkladır üstünlüğü şeklinde ifadeler kullandı.

Bilginize gelince AZYA samimi arkadaşımdır,Bilgisini biliyorum,ve olanaklarıda Panctomdan daha ileridir bir çok makineyi yakından inceleme fırsatı oluyor.Panctomun bilgisine gelince onu tanımıyorum yakından görmedim fotograf üstünede konuşmadık, ama Profosyonel fotografçı idi babam karanlık odada çalışma şansım bile olmuştu derken burdan ne çıkaralım adamın babası pfo fotografçı oğluda pro fotografçıdırmı diyelim.Benim babam İnşaat Ustasıydı, ama ben Fotograf sektöründe çalışıyorum,Yani kimse doğuştan fotografçı doğmuyor değilmi.Bilgi deneyimle pekişiyor ve zamanla oluşuyor.Panctom; S3 ile fotograf çekip kötü olduğu için iade etmek isteyenleri yanlış yönlendirdiğin yanlışmıdır,kişilerin kullanamamasından dolayı olan kötü fotograflara karşılık sen S3 ün performansı budur dedin ve ben S3 ün performansının o olmadığını sana ispatlamıştım siteyede koymuştum.Peki ben ıspatlamasam ve insanlar makinelerini ikinci elde satmak istese satsa zarar etse VİJDANIN bugün kü geldiğimiz noktada rahat olurmuydu.Yani sende bilgi ve deneyimsizliğin yüzünden bazen kişilerin fikirlerini yanılttın.Sonra öyle düşünmüştüm ama kullananında önemi varmış dedin,ama iş işten geçmemişmiydi.Yani bi kere karalamıştın S3ü kaldı ki kişiler sana söylemişti murgur,cangulay S3 çok iyidir kişiler kullanamamıştır şeklinde ama seni gene bilir kimliğinle iddia etmiştin.

YANİ ŞÖYLE BİR NOKTAYA GELİNMİŞ PANCTOM BİLE BUNU DİYOR BELKİ 80 ISODA S3 İLE H5 SONUÇLARI AYNI O ZAMAN DİĞER TARAFLARINA BAKARIZ VE İSTEYEN İSTEDİĞİNİ TERCİH EDER VE BEN H5 TERCİH ETTİM EYVALLAH,AMA İNSANLARI BU NOKTAYA GETİRMEDEN BU TOPİK AÇILMADAN ZATEN BEN BÖYLE OLDUĞUNU BİLİYORDUM,SENİN İDDİALI TOPİĞİN ALTINDA SÖYLEDİKLERİN BENİ AZYAYI ÖYLE TETİKLEDİKİ BU DURUMLAR ÇIKTI ORTAYA.ASLINDA SONUNDA SÖZÜMÜZE GELDİN AMA,PRIM YAPTIN BENCE S3 İLE H5 ARASINDAKİ FARK TERCİH FARKI KADAR KÜÇÜK BİR FARKKEN SEN BU KONUYA KESİNLİKLE S3 TAVSİYE ETMİYORUMLARLA BAŞLADIN.

Yanıldığınıda gördün,bazı gerçeklerin farkına vardın.
Ayrıca steve digicams sitesindeki fotograflarda bile S3 ün keskinlik farkı var ayrıca H5 fotograflarında dengeli pozlamalarda fotograflarda patlamalar var,makinenin ışık okuması ve kontrolü iyi değil sanırım.tawara nın verdiği linktede S3 başarılı çıkmış testten.

S3 bence H5 i kullandıktan sonra daha da emin bir şekilde söyleyebilirim ki Daha iyidir.Fotografçı fotografta önce renk doğruluğuna daha sonra keskinliğine bakar.Bu konuda önde olduğu için S3 tercihimdir.

Bir daha yazmayacakt

Tarih: 10 Aralık 2006, 14:30 - İp: 85.***.**3.100
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Merhaba e0s..

Gerçekten o "kaypak laf" deyimi beni kızdırmıştı. Ben de tepkimi otomatik bir reaksiyon olarak verdim ama şu anda sakin bakıyorum. Ve bu şartlarda, sana olan sert tepkim için özür diliyorum. Senin açıklamana inandım ve art niyetli davranmadığın takdirine vardım.

Bu tartışmalar forumların olmazsa olmazları.. Forumlarda daha sert bile tartışmalar olabiliyor. Bazen insanlar seviyesi düşük tartışmalara giriyorlar. Allah'a şükür o kadar düşürmedik! Hatta ben senin için çok olumlu düşünceler yazmıştım biliyorsun,sonrasında da kızdım. Neyse! Oluyor böyle şeyler,ben unuttum gitti!

Şu anda bu topic bayağı yoğun izleniyor,biliyoruz. O yüzden ben en son olarak, bende oluşan en son görüşleri yazacağım. Çünkü biliyorum ki, benim sözüme bakıp ta hareket eden çok arkadaş var. Özelden gelen mesajlardan biliyorum. Ben de şimdi onlar için, son bir kez derleme yapıp, bu konuyu kapatıyorum. İnşallah bir daha kimse açmaz.

S3 ve H5 Kalite olarak birbirine çok yakın iki marka arkadaşlar. Düşük iso değerli çekimlerde hemen hemen birbirine çok yakın görüntü kaliteleri var. Ancak iso değerleri yükselince her iki model de yol ayrımına giriyor. Siz yüksek isolu çekimlerde "karıncalanma olmasın" diyorsanız, H5 tercih edebilirsiniz. Ancak keskinlik kaybolmasın diyorsanız ve karıncalanmaya razıysanız S3 tercihiniz olmalı.. Şu da var ki, H5 karıncalanmayı kaldırırken, biraz keskinlik ve detay kaybına uğruyor. S3 te keskinlik daha iyi ve detaylı kalıyor. Ama ben H5 kullandığım için diyorum ki, o keskinlik kaybı ancak yüzde yüz krop yapınca ortaya çıkıyor. Ben iso 800 değerinde çekim yaptım. Bazı pozları şöyle böyle kenarlarından filan krop yaptım, kestim. Ama gözü rahatsız edici bir bozulma görmedim. ANCAAAAK... Fotoğrafın içindeki küçük bir detayı kroplayıp öne çıkarmak isterseniz (iso 800 değerinde) o zaman H5 teki detay kaybı ortaya tam olarak çıkıyor. S3 bu konuda daha iyi.. Karıncalanma var ama detaylar da kendini koruyor.

Düşük iso çekimlerinde H5 zaten noise temizlemesi yapmadığı için, detay kaybı söz konusu değil. İstediğiniz kadar kroplayın, H5 in görüntü kalitesi güzel.. Fakat düşük iso çekimlerde iki makine arasında şöyle bir fark var:

H5 DAHA PARLAK CANLI.. S3 İSE DAHA ÇOK RENKLERE SADIK..

Fakat bu iki fark kıyaslama konusu olmamalı.. Çünkü her iki makinede de, manuel ayarlarla istediğiniz renk ve parlaklık tonunu yakalayabilirsiniz. S3 ile daha parlak çekim yapabilir, H5 ile daha doğal renklerde çekim yapabilirsiniz.

SÜRAT FARKI :

Daha önce de yazdım. S3 daha süratli.. Ben bu konuda 1-2 defa bunun sıkıntısını yaşadığımı söylemiştim. Çok güzel bir pozu mesela, yarım saniye farkla kaçırmışımdır. O an S3 olsaydı, eminim o pozu yakalamış olacaktım! Sürat bazen çok önemli olabiliyor.Bu konuda S3 daha iyi ve hızlı..

LCD ve VİZÖR FARKI :

H5 teki daha büyük ve parlak LCD sadece göz zevkinizi okşamıyor. Güneş ışığında manuel focus yaparken, görüntüyü netleyip netleyemediğinizi, LCD ekrandan çok rahat seçebiliyorsunuz. Böylece çektiğiniz fotoğrafı sonradan evde bilgisayarda görüp te, "aaah bee! bu net olmamış yaa" diyemezsiniz. Çünkü o anda çekerken netlemeyi doğru yapmanızı sağlıyor LCD ekran.. Vizör de aynı şekilde parlak ve güzel.. Bu ayrıca görsel olarak ta size hoş bir görüntü sunup, göz zevkinizi okşuyor.

S3 te ise küçük ve parlak olmayan ekran bu konuda zorlanmanıza yol açacaktır. Evde bilgisayara attıktan sonra, fotoğrafın net olmadığını görme ihtimaliniz var.
(tabii çok usta bir fotoğrafçı lcd küçüklüğünden etkilenmez) Çünkü artık onlarda beyin çalışır otomatik.. Makineyle bir bütündür ustalar..

VİDEO konusunda, gerek TAWARA nın test sitesinde, gerekse kendi örneklerimde gördüğüm kadarıyla H5 KESİNLİKLE DAHA İYİ.. AYRICA H5 1 gb karta yüksek kalitede 13 dakika çekim yaparken, S3 sadece 8 dakika yapıyor. H5 ayrıca standart kalitede 1 gb karta 50 dakika filan kesintisiz video kaydı yapıyor. S3 ün bu konudaki süresini bilmiyorum. YANİ H5 VİDEODA DAHA BAŞARILI..

Evet arkadaşlar.. Kendi gözüml

Tarih: 10 Aralık 2006, 20:08 - İp: 88.***.**1.20
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

şimdi o kadar test varken bu rus sitesi nereden çıktı bilemiyorum aslında. ilk kez 8 ay kadar önce donanımhaber de verildi o sitenin linki, sonra her yere yayıldı. test yapılırken belli kriterler var ve o sitedeki test tam bir saçmalık. bırakın h5 s3' ü benim 2 mp lik cep telefonu bile o kadar kötü değil. aynı şekilde geçen gün bir sitede eos400d testi gördüm, o teste bakarsak cep telefonlarının daha üstün olduğu sonucuna ulaşabiliriz. kit lens 18-55 ile yapılmış ve çekimler genelde 50 mm sonrasını kapsıyor. Şimdi eOs ne dediğimi anlamıştır, o lensi 50 mm den sonra test edersen sonuç bu olur. neyse böyle test olmaz.
zaten saygın sitelerde böyle saçmalık yok.

iki üç sayfa önce yazdım, kendi makinemizi yücelteceğiz diye rakip makineyi karalıyoruz ve sahip olduğu özelliklerde kuşkuya düşüyoruz milleti.

iso konusunda, hiç bir yerde bir tartışma yok ama burada var. iso 800 neden baz alınıyor? ben iso 320 sony de eşik ve makine temiz foto garantisi veriyor diyorum bu değerde. teknik konulardan anlayan arkadaşlar neden el atmıyor buna? yani neden iso 320 de temiz sonuç veriyor?
kafanızı yormayın boş yere işte sony daha iyi bu konuda. iso 300-400' de temiz sonuç veriyor. aksini iddia etmek neden?

panctom yukarlarda bir yerde a620 daha iyi demiş s3 için. daha iyi fotoğraf çekebiliyor. panctom bunun canon a has olduğunu mu sanıyorsun? sony w100 de h5' ten daha iyi fotoğraf çekebiir. çinükü hem a620 hem w100 daha büyük sensör kullanır ve objektifin bir üstünlük sağlamadığı çekim koşullarında hem a620 hem w100 daha iyi fotoğraf çeker. ama işte bir makro fotoğrafı veya ışık hassasiyetiin önemli olduğu konularda canon s3 ve sony h5' teki objektif çok daha kaliteli olduğundan bu sefer h5 ve s3 farkını ortaya koyar, sensör o kadar da önemli olmaz.

herkes video demiş...s3' ün videosu çok iyi ya da h5 daha iyi. bence yanlış bir tanımlama. ne h5'in ne s3' ün videosu çok iyi değil. bir video kamera alın, 10 dakika çekin , ne dediğimi anlarsınız. nasıl video kameralar çok iyi fotoğraf çeker diyemezsek fotoğraf makineleri de çok iyi video çekmez. 640x480 video çeken tüm makinelerin video kayıtları birbirine yakındır zaten. ve çekilen video öyle vasıflı bir şey de değil.

s3 daha doğal renklere sahipmiş, ama h5 daha canlı renklere sahipmiş. bu da anlamsız bence. vivid modunda çekersen daha canlı olur renkler. renk düzenini normale alırsan fark kalmaz.

beni yanlış anlamayın ama 25 sayfalık bu topik iki makine arasında bir sidik yarışına döndü ve işin özünü halletmiyor. ben s3 hakkında çok net bilgi sahibi değilim. elime aldım, 40-50 foto çektim. ama bu yeterli mi? aldığımda iyiki de canon almamışım demiştim. ama 1 saatlik bir deneyim ne kadar mantıklı? makineyi ne kadar tanımış olabilirim?
ama şu konulara değinseydi topik ve her iki makine hakkındaki yetersizliklere de değinseydi iyi olurdu o zaman. yoksa resim kalitesiymiş, iso duyarlılığı imiş.

*flaş ayarı vardır mutlaka s3' te. sony de de var. şimdi hangisi daha esnek?daha faydalı?5 kademeli bir flaş var ve ayrıca REAR var h5' te. s3 te ne var?
*spot ölçüm dahil gerekli focus modlarının hepsi var h5' te. tabii ki s3' te de var. peki hangisi daha başarılı.
*beyaz ayarı var h5 te ve s3 tede var. hangisi başarılı?
*h2' de en gıcık olduğum şey manuel modda her şeyi ayarlayabilmek ama EV değerini makinenin oyomatik ayarlaması. nadiren de olsa gerekli bir ayar bence. s3' te masıl bu?
*ya da en önemlisi s3'ün menüleri h5 ten daha esnek ve pratik mi?

inanın yanıtlarını bilmiyorum. dediğim gibi s3' ü kısa süre kullanmam bunları çözmeme yetmedi. gerek burada gerek başka yerde açılmış bir sürü konuda işin özüne dokunan bir tartışma yapılmadı. yok efendim h5 iyi, yok efendim s3 iyi. gibi anlamsız tartışmalar. ama kimse dpreviewin h5 değil de h2'nin objektifini s3 ve h5' ten daha kaliteli bulmasının anlamını çözemedi. neden?

Hocha@ henüz bir makine almamışsın, benden dostça bir uyarı. s3 , h5 arasında kayda değer bir resim kalitesi yok. ve bu makineler oldukça pahalı. bir

Tarih: 11 Aralık 2006, 09:13 - İp: 85.***.**9.52
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Selam Arkadaşlar..

Geçen Hafta SONY H5 imle Çanakkale gezisine çıktım. Zaten fotoğrafları da yavaş yavaş ekliyorum. H5 ile biraz daha bütünleştim bu gezide..

Buna kısa bir ara verip, Buffalo'nun son yazdıklarına kısa bir değinmek istiyorum. Ben tawara'nın verdiği rus sitesini incelerken hızlı hızlı geçtim ve değerlere hiç bakmadım.

Gerçekten de tırıçkadan bir inceleme yapmış elemanlar yaa!!

Benim için asıl otorite araştırma siteleri, önce "dpreview" sonra da "steves-digicams" tir. Ruslar ne amaçla, nasıl yapmış böyle bir inceleme ama bir daha bu rus sitesini ADAMDAN SAYMAM!!
Fakat S3 ve H5 ile yazdığım son sözlerim hala fikrimdir ve öyle kalacak.

Gelelim tekrar H5 ile Çanakkale gezime.. Bu gezi sırasında performansı ile H5 biraz daha sevdirdi kendini bana.. Zaman geçtikçe makineyle bir bütün oluyorsunuz ve birbirinizi anlamaya başlıyorsunuz. Vivid ve normal renk modlarıyla denediğim manzara çekimleri farklı farklı güzel oldu. 3 inçlik büyük LCD ekrandan netleme ayarlamanın kolaylığını söylemiştim. Ah diyorum bir de odaklamayı objektif üzerinden, halka ile yapabilseydik, çok şık olurdu. Bunu lcd nin yanından, yön tuşları ile yapıyoruz. Gerçi ona da alışılıyor tabii ki.. Ben bu manzara çekimlerinde de akşam karanlığında, yüksek isonun faydasını gördüm. Tabii noisesiz, temiz fotoğraflar şeklinde..

Önümüzdeki günlerde farklı makine modellerini buraya taşımak ve sizlerden fikir beyanı almak istiyorum.

Görüşmek üzere..

Tarih: 21 Aralık 2006, 15:07 - İp: 88.***.**1.169
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

Panctom sen rus sitesini adamdan saymıyorsun ama "yakında değişik modelleri buraya taşıyıp sizlerden fikir isteyecem" diyorsun. Bizi adamdan sayar mısın acaba? Hani bilelim de ondan sonra fikir beyan edelim. Adam sayılmayacağımız yerde ne işimiz var öyle değil mi?

Tarih: 22 Aralık 2006, 10:40 - İp: 85.***.**0.167
pwavfi
pwavfi (üye)
Ankara / Amatör

ilgimi çeken konu tüm markalar araştırılmamış ve başarılı bir araştırma sonucu bekleniyor.

hani nikon hani fujitsu vs.. ?

Tarih: 22 Aralık 2006, 11:00 - İp: 88.***.**6.136
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Estağfrullah msffckr61.. Neden öyle düşüneyim ki?? Tabii ki beklerim! Bu topic 3 aydan fazladır var. Ben senin de teknik anlamda katılmanı isterdim. Daha çok kişinin veya karşıt düşüncenin de katılması iyi olurdu. Gerçi çok zaman burda hava sıcaktı!! Top, tüfek patlıyordu adeta..
Belki sen veya başka arkadaşlar sırf bu yuzden katılmadı. Ama burası forum! Tartışmalar da forumların olmazsa olmazları.. Sen o soruyu kendin için değil, genel anlamda herkes için sordun farkındayım. Farkı katılımlara sevinirim tabii.. Önümüzdeki günlerde başlığı yenileyerek, (eski konuları kısaca özetleyip) farklı makineleri inceleyelim beraber.. Sizler de yazın fikirlerinizi..

Bu topic çok kişiye yön oldu. Gelen özel mesajlardan olsun, forum açanlardan olsun biliyorum. Sonuçta bu topiğe bakıp ta, kör gözle kimse balıklama atlamadı makinelere.. Onlar da verilerimi araştırıp aldı. En son mesela "nikomania" adlı arkadaşımız "H5" aldı. Bu arkadaşımız ÖĞRETMEN.. Cahil biri değil yani.. Şimdi ben yanlış bilgiler sunsam, bu arkadaş mesela hiç mi anlayamayacak? Ben kendisine de söyledim:
"Aldığım sorumluluğun farkındayım" dedim. H5 alan hiç kimseyi pişman etmeyecek bir alet!

S3'te aynen öyle.. Hizmet yönleri farklı sadece.. S3 ile H5 24. sayfada son derleme fikirlerle yazıyor. Bilmeyen arkadaşlar ordan bakabilir.

pwavfi arkadaşım.. Ona kalsa o kadar çok model var ki daha.. Hepsini bu topiğe geniş inceleme ile tabi tutsak sayfalarca yazmam lazım! Ve konular çok dağılır. Ama mesela sen de bir-iki modeli getirir buraya yazarsın, karşılıklı tartışılır tabii ki..

selamlar..

Tarih: 22 Aralık 2006, 14:54 - İp: 88.***.**8.124