panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Büyük Araştırma

SELAMLAR..

Uzun süredir yoktum,bir hayli özledim doğrusu buraları.. Topic kirlenmesi yaratmamak ve konuyu dağıtmamak için, aynı başlığı yenileyerek devam ettiriyorum. Önce, eski incelemelerimi çok kısa olarak geçeceğim ve sonra yeni konular;
Bu topicte yer alan her inceleme, "DPREVİEW, STEVE'S DİGİTAL, LETS GO DİGİTAL, PHOTOGRAPHY BLOG ve ÇEŞİTLİ FORUMLAR"da yaptığım incelemelerin sonucu ve artı kendi gözlemlerimdir.

ESKİ KONULAR

CANON S3: Hızıyla çok iyi.. Objeye çok hızlı odaklanıyor,pozu kaçırmıyorsunuz. Keskinlik ve doğal renk tonlaması çok çok güzel. Ama iso400 değerinden itibaren yarattığı kumlanma(noise) katlanılır değil bence. Ayrıca lcd ekran hem küçük,hem de zayıf ışıklı.. Bu da doğru pozlama yapmamızı ve net odaklanmamızı zorluyor. Tabi ki vizör de aynı şekilde kötü! Videosu gayet güzel S3 ün, ama kısa süreli video çekiyor. SONUÇTA, S3 iyi bir makine ve şu anda fiyatı düştüğü için,öneriyorum.

SONY H5: S3 kadar hızlı değil ama yine de hızı iyi. Renkleri biraz daha sıcak tonlarda. Dış görünümü çok hoş. Ayrıca yüksek isoda S3 kadar çok noise vermiyor.Noiseyi azaltırken, keskinliği biraz götürüyor ama bunu farkedebilmek için %100 kroplamak veya dev boy büyütmek lazım fotoğrafı.. Ama LCD ekran ve VİZÖR harika! Büyük ve parlak LCD ekran doğru pozlama yapmanıza çok yardımcı oluyor(gün ışığında bile). Kullanıcısını memnun eden bir makine H5.. Videosu güzel ve S3 ten daha uzun süre video çekiyor. Onun da fiyatı düştü. Fakat sony H5 lerde öok sık rastlana bir sorun var. DEKLANŞÖR ARIZASI.. Birçok kullanıcı bu sorunu yaşadı. Garantili bile olsa başınızı ağrıtabilir.

PANASONİC Fz5, Fz7, Fz30: Panasoniğin bu modelleri ucuz, nitelikli.. Hepsinde de 12x optik zoom var.Hız olarak yeterli.Renk ve keskinlik memnuniyet verici.. Fiyatının çok düşük olduğunu düşününce o paraya iyi bir makine alıyorsunuz. Küçük ve kibar 12x zoom diyorsanız, FZ5 veya FZ7 iyi.. Ama yine fiyatı düşen FZ30 daha kaliteli tabii ki. PANASONİĞİN EN BÜYÜK DERDİ YÜKSEK İSOda ÇOK NOİSE VERMESİ. Eğer yüksek isolu gece çekimleri yapacaksanız,tavsiye etmem. Tabii uzun pozlamalı gece fotosunda sorun olmuyor.

KODAK: Öncelikle geniş açısıyla ve kaliteli fotoğraflarıyla P880 İlk tavsiyem. Gerçi zoom oranı az ama, 24-140 mm dobjektifiyle, diğer kodaklara göre daha kaliteli işler çıkarıyor. İlla ki, 12x zoom lu kodak derseniz, ikinci tercihim P850 veya Z612 olur. KODAK'ın renk anlayışına HAYRANIM. Renkleri müthiş hoşuma gidiyor. Keşke benim H5, kodakın renklerine sahip olsaydı. Kodac'ın küçük kompaktlarını pek sevmiyorum(2005-2006 modelleri) c533 mesela! Ucuz ama kötü fkrimce! Ayrıca NİKON un da küçük kompaktları pek tutulmuyor, DSLR de bir dev Nikon,ama küçük kompaktlarına ısınamadım.

KÜÇÜK KOMPAKTLAR: Şu anda fiyatı bayağı düşen Canon a610, a520, a700, a540 gibi modeller kesin tavsiyemdir. Özellikle a610 üzerinde durmak isterim. Büyük sensörü ile çok güzel işler yapan küçük dev adam a610.. Canon a520 modeline ait örnekler gördüğümde şaşırdım: RENKLERİ MÜKEMMEL bir makine a520.. Fiyatı da çok uygun bu makinelerin.. Eğer ki, hem fotoğraf, hem de çok uzun süreli video isteyen biriyseniz, şu anda fiyatı bayağı düşen, CASİO Z850 mutlak tavsiyem! Canon modelleri AVİ formatıyla kaliteli ama kısa süreli video çeker. Ama onlarda da fotoğraf kalitesi çok daha yüksektir.
Fiyatı düşenlerden diğer tavsiyem, büyük sensörü ve büyük lcd si ile, güzel bir makine olan fuji f10.. Bir başka fiyatı düşen model SONY W70.. İso 1000 değerine kadar çıkan, büyük LCD ekranıyla, güzel sonuçlar veren bir kompakt.

YENİ KONULAR:

FUJİ S6500: Büyük umutlarla bekledik. Yüz tanıma özelliği çok güzel. Fotoğraftaki kişilerin yüzlerini tanıyor ve yüzleri özel tonluyor.Yüzünüz bir başka güzel görünüyor yani.. Yüksek isoda çok güzel sonuç veriyor s6500.. İso 800 de bile gayet başarılı.. Sensörü büyük ve bu çok iyi bir yönü! 28 mm geniş açı olması avantaj! Geniş açı bence çok önemli, ben bunun sıkıntısını çok çektim. Yani şu demek geniş açı; Makineyle bir odanın içinde m

Tarih: 27 Eylül 2006, 04:42 - İp: 88.***.**4.118
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Aslında DSLR sınıfına geçeceğim ama kompakt ilk göz ağrım ve yeni arkadaşlar bu kısımdan başlıyorlar. Bizler de eski üyeler olarak onlara yol göstermeliyiz, tabii doğru tezlerle.. Herkese tekrar selamlar..

Tarih: 26 Mart 2007, 10:56 - İp: 88.***.**0.240
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Dün bir dönüm noktasıydı benim için.. Çünkü sevgili makinem SONY H5 ile sessiz bir törenle vedalaştım.

Ve yine çünkü, artık DSLR sınıfına terfi etme zamanı.. Bana bunca hizmet eden canım makinem SONY H5'i asla unutmayacağım. Birlikte güzel işler yaptık.

Tabii DSLR makinemi henüz almıyorum. Çünkü 2-3 model arasında kararsızım ve neticeye varamadım. Canon 400d, pentax 10d, nikon d80.. Tercihte zorlanıyorum!!

Tabii makinesiz kalamayacağım. Kalbimde UHDE olan FUJİ F30 modelini sipariş ettim bile Hafta sonunda elimde olacak, Allah nasip ederse.. DSLR için de, acele etmiyorum, çünkü makinesiz değilim.

Hele bir F30'um gelsin, devam ederiz incelemelere.. HERKESE SELAMLARLA..

Tarih: 28 Mart 2007, 02:25 - İp: 88.***.**0.240
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

panctom çok erken vedalaştın H5 le. O kadar mücadele ettin bu makineyi savundun yedi düvele karşı. Daha bi yıl bile olmadı galiba. Bu kadar erken ayrılığın sebebi nedir acaba. Makina seni neden tatmin etmedi. Bu sorulara cevap verirsen bence bu tür makine alacaklar için yol gösterici olacaktır. Selamlar..

Tarih: 28 Mart 2007, 10:19 - İp: 85.***.**0.132
maduran68
maduran68 (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili Panctom; görebildiğim ve okuduğum kadarıyla sen sony H5 konusunda epey bir uzman görünüyorsun. arkadaşım nisan ayının başında iki haftalığına ABD ye gidiyor. sony h9 acaba bu zaman zarfında satılmaya başlarmı? gerçi testleri pek belli değil ama ben bu makinaya karar kıldım gibi, tecrübeli bir ustad olarak ne dersin, önerirmisin,saygılar.

Tarih: 28 Mart 2007, 13:43 - İp: 212.***.**0.23
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Öncelikle Maduran68 arkadaşım sana cvp vereyim. Ben bu forumda 2-3 ay H5 savaşı verdim yedi düvele

Sony H5'ten emin olmasaydım, bu mücadeleyi vermezdim. H5 güzel bir makine, H9 daha daha güzeldir mantıken! Çünkü H9 modelinde, H5'te olan herşey var, artı nightshot modu var. Bu gece çekimleri için çok güzel! Ve 15x optik zoom var. Ve yine H9 daha geniş açılı.. Bu da daha geniş alanı kadraja sığdırmak demek! H5 noise ile mücadelede gayet iyiydi. H9 daha da iyidir tahminim, çünkü isoyu 3200 belirlemişler. Yani H9 bence gönül rahatlığıyla al.. Ne zaman çıkar? SONY firması nisan ayı olarak duyurdu, büyük ihtimal nisanda çıkar.

Mstfckr61.. Dostum çok güzel bir soru! Hemen cevaplıyorum.

H5'ten slr like bir makine olarak çok memnundum. Ama ben yapı olarak her zaman mesafe kat etmeyi seven biriyim. H5'i kullandığım süre içinde her yönüyle sindirdim. Tabii zaman geldi bana yetmemeye başladı. Neden mi? Hemen sayayım sebepleri:

1- Fotoğraf Kalitesi: H5 sınıfına göre gayet kaliteli fotoğraf üretiyor. Ama sınıfına göre.. Sonuçta, slr-like sınıfında kompakt bir makine H5.. Bir DSLR makinenin keskinliği yok haliyle.. Bu zaten hiçbir kompakt modelde yok, olamaz. Fotoğrafı çekip baktığım zaman, bir de DSLR fotoğraflarına baktığım zaman, gözüm aradaki farkı hissediyor. Fotoğrafçılığın içine iyice girdiğinizde, hep daha iyiyi aramaya başlıyorsunuz. Yani sonuçta, DSLR sınıfı H5'ten de, S3 ve diğerlerinden de, daha keskin ve detaylı fotoğraf üretiyor. Bu ilk sebep..

2- Manuel Odak : İşte bu benim için çoook önemli bir sebep! Ben H5 in üzerindeki küçük yön tuşlarıyla, manuel odak yapmaya alışamadım. Fotoğraflara istediğim gibi alan derinliği veremiyorum bu yüzden. Zaten bu tür kompaktların hepsinde aynı olay var. Mesela biraz uzakta bir objeye odaklandım. Sadece onu netleyip, arka planı flu yapnak istiyorum. Bunun için yön tuşlarıyla cebelleş dur işin yoksa! Halbuki objektif üzerinden halka yardımı ile odak yapılabilse, çok daha iyi olacaktı. Haliyle, yön tuşlarıyla bu zor. Ben alan derinliği verilmiş fotoğrafları çok seviyorum. H5'te bunu keyifle yapamıyorum. Kompaktlarda zaten hep aynı bu durum! Hatta sırf bu yuzden FUJİ s6500 düşündüm ama onu alacağıma DSLR alayım, hem foto kaliteyi de yükselteyim dedim.

3- DAHA YÜKSEK İSO: H5 kendi sınıfında, yüksek isoda az noise veren bir makine.. Ama DSLR sınıfı bu konuda çok daha iyi.. Ben flaşsız gece çekimini çok seviyorum. Bu da yüksek iso, az noiseyle mümkün.. Velhasıl, bu da DSLR ile mümkün..

Yani özetlersem, benim aslında H5'ten EN ÖNEMLİ memnuniyetsizliğim, objektif üzerinden halka yardımı ile manuel odak yapılamıyor olması.. Bu çoğuna göre bir eksiklik olmayabilir. Ama bana göre önemli bir eksiklik.. Yön tuşuyla odak hiç te keyifli değil zevkimce..

Bu durumda s6500'e geçmeyi düşündüm önce.. Sonra da DSLR makinelerdeki keskinlik ve renk kalitesini görünce, DSLR almaya karar verdim. H5 olsun, S3 olsun ve diğerleri olsun, çektiğiniz birçok fotoğrafta sonradan fotoşop yapmaya ihtiyaç duyuyorsunuz. Çünkü keskinlik veya detaylar eksik geliyor göze.. Ama dslr de bu ihtiyaç daha az duyuluyor. Belki DSLR de video yok ama katlanıcaz. Onu da F30 ile yaparım artık

MSTFCKR61.. Başka soracağın varsa buyur kardeşim, samimiyetle yanıtlarım. Tabii başka arkadaşlara da yardımcı olmak boynumun borcu!

Tarih: 28 Mart 2007, 17:47 - İp: 88.***.**0.240
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

Madem dslr ye yöneldin, bu konuda da bir büyyük araştırma bekliyoruz senden panctom.
haa, yeniden hoşgeldin aramıza.

Tarih: 28 Mart 2007, 20:37 - İp: 88.***.**2.26
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Hoşbulduk Hocham!!

Sıra DSLR bölümüne de gelecek inşallah
Hele bir makinemi alayım!!
Sıra o kulvarda..

Tarih: 29 Mart 2007, 03:13 - İp: 88.***.**0.240
jan ozan
jan ozan (üye)
İstanbul / Amatör

panctom bu f30 ne kadar hocam amma övdün iştahım kabardı f30,nikon p4,canon a540 arasında sıkışıp kaldım lütfen bana bi yardım edersen çok mutlu edersin beni.. çünkü konuna vakıfsın ve tezlerin çok kuvvetli arkadaşım hadi bekliyorum şimdiden tşk...

çok açmaya gerek yok bu fiyat aralıklarında olabilir... panctom ve tüm bilenlere rica ediyorum kafayı yicem keşke araqştırmasaydım yahuu gidip kendi dükkanımızdan sony w55 alsaydım kutrulsaydım ama şimdi gözüm nikon-canon-fuji den başkasnı görmiiiiiiiiii

Tarih: 4 Nisan 2007, 18:01 - İp: 88.***.**3.116
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Jan Ozan..

Başlıkta yazdıklarım F30 la ilgili yeterli sanırım.
Ben kendime Almanya'dan 2 yıl Türkiye garantili aldım.
Ancak getiren arkadaşım ambargo koydu, test ediyor şu anda
İnşallah yarın akşam kavuşacağım F30'uma..
Kullanmaya başladıkça izlenimlerimi de eklerim tabii ki..

Aslında gerek bile yok buna! Gözü kapalı alabilirsiniz! Bu makineyi tam 8.562.688 tane değişik sitede inceledim!

bİRAZ fazla mı attım ne!!

HARİKA, KOMPAKT ÖTESİ BİR MAKİNE! (görüntü kalitesiyle tabi)

Tarih: 4 Nisan 2007, 18:40 - İp: 88.***.**9.51
jan ozan
jan ozan (üye)
İstanbul / Amatör

panctom iyi insan,yüce insan :D ne kadar bunun fiyatı... bugün bütün gün bu lanet olası makineyi inceledim işleri astım kesin kovulcam ama almam lazım nikon p4,canon a540 bide bu f30 tamam f30 da karar kıldım ama ne kadar ve nerde bulabilirmmmm panctommm yardım panctommm iyi insan:D

Tarih: 4 Nisan 2007, 19:42 - İp: 88.***.**3.116