panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Büyük Araştırma

SELAMLAR..

Uzun süredir yoktum,bir hayli özledim doğrusu buraları.. Topic kirlenmesi yaratmamak ve konuyu dağıtmamak için, aynı başlığı yenileyerek devam ettiriyorum. Önce, eski incelemelerimi çok kısa olarak geçeceğim ve sonra yeni konular;
Bu topicte yer alan her inceleme, "DPREVİEW, STEVE'S DİGİTAL, LETS GO DİGİTAL, PHOTOGRAPHY BLOG ve ÇEŞİTLİ FORUMLAR"da yaptığım incelemelerin sonucu ve artı kendi gözlemlerimdir.

ESKİ KONULAR

CANON S3: Hızıyla çok iyi.. Objeye çok hızlı odaklanıyor,pozu kaçırmıyorsunuz. Keskinlik ve doğal renk tonlaması çok çok güzel. Ama iso400 değerinden itibaren yarattığı kumlanma(noise) katlanılır değil bence. Ayrıca lcd ekran hem küçük,hem de zayıf ışıklı.. Bu da doğru pozlama yapmamızı ve net odaklanmamızı zorluyor. Tabi ki vizör de aynı şekilde kötü! Videosu gayet güzel S3 ün, ama kısa süreli video çekiyor. SONUÇTA, S3 iyi bir makine ve şu anda fiyatı düştüğü için,öneriyorum.

SONY H5: S3 kadar hızlı değil ama yine de hızı iyi. Renkleri biraz daha sıcak tonlarda. Dış görünümü çok hoş. Ayrıca yüksek isoda S3 kadar çok noise vermiyor.Noiseyi azaltırken, keskinliği biraz götürüyor ama bunu farkedebilmek için %100 kroplamak veya dev boy büyütmek lazım fotoğrafı.. Ama LCD ekran ve VİZÖR harika! Büyük ve parlak LCD ekran doğru pozlama yapmanıza çok yardımcı oluyor(gün ışığında bile). Kullanıcısını memnun eden bir makine H5.. Videosu güzel ve S3 ten daha uzun süre video çekiyor. Onun da fiyatı düştü. Fakat sony H5 lerde öok sık rastlana bir sorun var. DEKLANŞÖR ARIZASI.. Birçok kullanıcı bu sorunu yaşadı. Garantili bile olsa başınızı ağrıtabilir.

PANASONİC Fz5, Fz7, Fz30: Panasoniğin bu modelleri ucuz, nitelikli.. Hepsinde de 12x optik zoom var.Hız olarak yeterli.Renk ve keskinlik memnuniyet verici.. Fiyatının çok düşük olduğunu düşününce o paraya iyi bir makine alıyorsunuz. Küçük ve kibar 12x zoom diyorsanız, FZ5 veya FZ7 iyi.. Ama yine fiyatı düşen FZ30 daha kaliteli tabii ki. PANASONİĞİN EN BÜYÜK DERDİ YÜKSEK İSOda ÇOK NOİSE VERMESİ. Eğer yüksek isolu gece çekimleri yapacaksanız,tavsiye etmem. Tabii uzun pozlamalı gece fotosunda sorun olmuyor.

KODAK: Öncelikle geniş açısıyla ve kaliteli fotoğraflarıyla P880 İlk tavsiyem. Gerçi zoom oranı az ama, 24-140 mm dobjektifiyle, diğer kodaklara göre daha kaliteli işler çıkarıyor. İlla ki, 12x zoom lu kodak derseniz, ikinci tercihim P850 veya Z612 olur. KODAK'ın renk anlayışına HAYRANIM. Renkleri müthiş hoşuma gidiyor. Keşke benim H5, kodakın renklerine sahip olsaydı. Kodac'ın küçük kompaktlarını pek sevmiyorum(2005-2006 modelleri) c533 mesela! Ucuz ama kötü fkrimce! Ayrıca NİKON un da küçük kompaktları pek tutulmuyor, DSLR de bir dev Nikon,ama küçük kompaktlarına ısınamadım.

KÜÇÜK KOMPAKTLAR: Şu anda fiyatı bayağı düşen Canon a610, a520, a700, a540 gibi modeller kesin tavsiyemdir. Özellikle a610 üzerinde durmak isterim. Büyük sensörü ile çok güzel işler yapan küçük dev adam a610.. Canon a520 modeline ait örnekler gördüğümde şaşırdım: RENKLERİ MÜKEMMEL bir makine a520.. Fiyatı da çok uygun bu makinelerin.. Eğer ki, hem fotoğraf, hem de çok uzun süreli video isteyen biriyseniz, şu anda fiyatı bayağı düşen, CASİO Z850 mutlak tavsiyem! Canon modelleri AVİ formatıyla kaliteli ama kısa süreli video çeker. Ama onlarda da fotoğraf kalitesi çok daha yüksektir.
Fiyatı düşenlerden diğer tavsiyem, büyük sensörü ve büyük lcd si ile, güzel bir makine olan fuji f10.. Bir başka fiyatı düşen model SONY W70.. İso 1000 değerine kadar çıkan, büyük LCD ekranıyla, güzel sonuçlar veren bir kompakt.

YENİ KONULAR:

FUJİ S6500: Büyük umutlarla bekledik. Yüz tanıma özelliği çok güzel. Fotoğraftaki kişilerin yüzlerini tanıyor ve yüzleri özel tonluyor.Yüzünüz bir başka güzel görünüyor yani.. Yüksek isoda çok güzel sonuç veriyor s6500.. İso 800 de bile gayet başarılı.. Sensörü büyük ve bu çok iyi bir yönü! 28 mm geniş açı olması avantaj! Geniş açı bence çok önemli, ben bunun sıkıntısını çok çektim. Yani şu demek geniş açı; Makineyle bir odanın içinde m

Tarih: 27 Eylül 2006, 04:42 - İp: 88.***.**4.118
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

Nikon d70 iso performansında başarılı değil o zaman nikon d70 almayalım fuji f30 alalım herkes d70 ini satıp f30 alsın hemde 5 10 tane alırsınız rahat iso da var çek çek dur ver iso yu gitsin bi a3 baskı aldınmı ama çamur gibi.O zaman millet boşuna veriyo parayı paraflaslara alsın bi f30 bassın 1600 iso çeksin ne gerek var flaşa ama bi akıllı panctom bi o biliyo iso yu çünkü 8 aydan beri iso iso.canon un iso performansı nikondan iyi şimdi herkes nikon yerine canon mu alsın ? veya canon optikleri nikon optiklerinden hızlı şimdi herkez sırf hızlı diye canon optik mi alsın veya canon da f.f sensor var nikonda yok sırf bu yüzden dolayı canon mu alalım.SAÇMA DİİMİ...

F30 UN MANUEL WB SI varmı?
av,tv modu varmı?
keskinlik,doygunluk,kontrast verebiliyormusun? kaç kademe?
f30 da sensor üzrinde renk filtresi varmı?
hangi işlemciyi kullanıyo?
deklanşör tepkime süresi nedir?
awb de gerçek tonları yakalabiliyormu?
ael varmı?
menüsü türkçemi kolay anlaşılabilirmi?

sırf iso dan dolayı f30 tercih etmelimiyiz? sanırım cahil olmak lazım bu şuna benziyo

-bu 10 mp se iyidir abi alalım bunu.

Tarih: 18 Nisan 2007, 01:23 - İp: 88.***.**9.33
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Komiksin AZYA!!

Olay çok kolay! Fotoğraf makinesi ne yapar?
-Fotoğraf çeker..

Peki iyi makine, kötü mekine nasıl ayrılır?
-Çeker fotoyu bakarsın; İyiyse iyi, kötüyse kötüdür!

F30 un çektiği fotolar iyi mi?
-İyi ne kelime HARİKA!!

Emin misin?
-Hadi ben emin olmayayım.. 2006 nın en iyi kompakt ödülünü almış. Onlarda mı emin değil?

Bu arada Almanya'dan da alsan, fizandan da alsan TÜRKÇE MENÜ VAR. Dünya Türkiye nin büyüdüğünün farkında artık!
YAŞASIN TÜRKİYEE!!

Tarih: 18 Nisan 2007, 02:41 - İp: 88.***.**9.5
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

O zaman bi gece manzarası alalım senden madem test ediyorsun ve fotograflar konuşur diyosun ben f30 un uzun pozlamadaki başarısını çok merak ediyorum.mümkünse bizim için bi gece manzarası çek mekan farketmez...

Tarih: 18 Nisan 2007, 10:29 - İp: 81.***.**9.120
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

OKEYYY!!

Sen yeter ki iste!
En yakın zamanda geliyor uzun pozlamalı gece fotosu..

Tarih: 18 Nisan 2007, 14:21 - İp: 88.***.**5.198
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

hadi canonu nikonu sonyi geçiyorum da Fuji s2 proyu boşu boşuna çıkartmış o zamannasılsa f30 her derde deva..

Tarih: 18 Nisan 2007, 16:14 - İp: 88.***.**1.209
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

selam bisquit??

(Sanırım S5 pro demek istedin.. yeni çıkan o çünkü..)

F30 mini kompakt BİR MAKİNE,
s5 Pro ise DSLR..

Ayrı dünyaların makineleri yani..

Bu arada ilk uzun pozlama gece fotom..
Bizim semtte "şahin tepesi" adında bir yer var. Oradan kuşbakışı.. Haliyle hava rüzgarlıydı, ince ayaklı tripodumla zorlandım.

10 saniyelik uzun pozlama..

Zifiri karanlık orman ve arabanın stop lambasından baska ışık yok! 15 saniyelik pozlama!

Ve son uzun pozlamam!! Dürüst olmalıyım, 3 fotoğrafa da PC de çok az extra keskinlik verdim. Rüzgarın etkisinin fotoğrafa olumsuz yansımasından dolayı.. 1 ve 3. fotolar kroplandı biraz..

Bu fotoğrafı çekerken, oraya gelen bir arabanın farları yardımcı ışık görevi yaptı

#panctom' tarafından 19.04.2007 05:18:04 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Nisan 2007, 02:50 - İp: 88.***.**5.198
gokmennn
gokmennn (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaki evlerin üzerine sis mi çökmüş.
puslu bir miktar.

keskinlik verdiğin halde.
biraz puslu gibi arka planlar.

bu arada f30 iyi güzel.

ama alamıyorum bu makineyi.
f30 türkiye bürosumu açalım.

adamlar türkçe menü koymuş türkiyeye satmamış.
olaya bak.

f40 ı dayamış türkiyeye.

570 is modeli bir taraftan.garantisiz f30 diğer taraftan sıkıştırıyor.

Tarih: 19 Nisan 2007, 20:16 - İp: 88.***.**5.213
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Gökmennn slm..

Keskinlik vermek arkalardaki sisi dağıtamaz ki..
Yani bu mevsimde hava kirliliği normal değil mi..
Rüzgarsız bir havada çok daha iyisini yapar bence F30..

Tarih: 19 Nisan 2007, 21:03 - İp: 88.***.**5.198
gokmennn
gokmennn (üye)
İstanbul / Amatör

panctom bu arada birsey soriim.

birisi f30 a 500 verene kadar S5600 alınır dedi.

dedi ancak kulvarları farklı dedim bu makinelerin.
bu cep makinesi.

ancak fiyatı daha ucuz olsa daha iyi olur f30 un tahminim.
hem garantisiz..

400 ytl ye f30 bulsam hemen alacam.

Tarih: 19 Nisan 2007, 21:41 - İp: 88.***.**5.213
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

f30 = 400 ytl??

Hem de sıfır!!
Bence imkansız..

s5600, f30 ile görüntü kalitesi olarak kıyaslanamaz!
Kaldı ki yepyeni model, s6500'ü bile tercih etmemişim ben..
s5600 nedir ki?

F30, S6500 DEN DAHA KESKİN VE İYİ görüntü kalitesine sahiptir dersek;

s5600 den daha daha iyidir.

tek eksiği optik zoom..

Tarih: 19 Nisan 2007, 23:03 - İp: 88.***.**5.198