Fotoğrafçılık Forumları
Büyük Araştırma
SELAMLAR..
Uzun süredir yoktum,bir hayli özledim doğrusu buraları.. Topic kirlenmesi yaratmamak ve konuyu dağıtmamak için, aynı başlığı yenileyerek devam ettiriyorum. Önce, eski incelemelerimi çok kısa olarak geçeceğim ve sonra yeni konular;
Bu topicte yer alan her inceleme, "DPREVİEW, STEVE'S DİGİTAL, LETS GO DİGİTAL, PHOTOGRAPHY BLOG ve ÇEŞİTLİ FORUMLAR"da yaptığım incelemelerin sonucu ve artı kendi gözlemlerimdir.
ESKİ KONULAR
CANON S3: Hızıyla çok iyi.. Objeye çok hızlı odaklanıyor,pozu kaçırmıyorsunuz. Keskinlik ve doğal renk tonlaması çok çok güzel. Ama iso400 değerinden itibaren yarattığı kumlanma(noise) katlanılır değil bence. Ayrıca lcd ekran hem küçük,hem de zayıf ışıklı.. Bu da doğru pozlama yapmamızı ve net odaklanmamızı zorluyor. Tabi ki vizör de aynı şekilde kötü! Videosu gayet güzel S3 ün, ama kısa süreli video çekiyor. SONUÇTA, S3 iyi bir makine ve şu anda fiyatı düştüğü için,öneriyorum.
SONY H5: S3 kadar hızlı değil ama yine de hızı iyi. Renkleri biraz daha sıcak tonlarda. Dış görünümü çok hoş. Ayrıca yüksek isoda S3 kadar çok noise vermiyor.Noiseyi azaltırken, keskinliği biraz götürüyor ama bunu farkedebilmek için %100 kroplamak veya dev boy büyütmek lazım fotoğrafı.. Ama LCD ekran ve VİZÖR harika! Büyük ve parlak LCD ekran doğru pozlama yapmanıza çok yardımcı oluyor(gün ışığında bile). Kullanıcısını memnun eden bir makine H5.. Videosu güzel ve S3 ten daha uzun süre video çekiyor. Onun da fiyatı düştü. Fakat sony H5 lerde öok sık rastlana bir sorun var. DEKLANŞÖR ARIZASI.. Birçok kullanıcı bu sorunu yaşadı. Garantili bile olsa başınızı ağrıtabilir.
PANASONİC Fz5, Fz7, Fz30: Panasoniğin bu modelleri ucuz, nitelikli.. Hepsinde de 12x optik zoom var.Hız olarak yeterli.Renk ve keskinlik memnuniyet verici.. Fiyatının çok düşük olduğunu düşününce o paraya iyi bir makine alıyorsunuz. Küçük ve kibar 12x zoom diyorsanız, FZ5 veya FZ7 iyi.. Ama yine fiyatı düşen FZ30 daha kaliteli tabii ki. PANASONİĞİN EN BÜYÜK DERDİ YÜKSEK İSOda ÇOK NOİSE VERMESİ. Eğer yüksek isolu gece çekimleri yapacaksanız,tavsiye etmem. Tabii uzun pozlamalı gece fotosunda sorun olmuyor.
KODAK: Öncelikle geniş açısıyla ve kaliteli fotoğraflarıyla P880 İlk tavsiyem. Gerçi zoom oranı az ama, 24-140 mm dobjektifiyle, diğer kodaklara göre daha kaliteli işler çıkarıyor. İlla ki, 12x zoom lu kodak derseniz, ikinci tercihim P850 veya Z612 olur. KODAK'ın renk anlayışına HAYRANIM. Renkleri müthiş hoşuma gidiyor. Keşke benim H5, kodakın renklerine sahip olsaydı. Kodac'ın küçük kompaktlarını pek sevmiyorum(2005-2006 modelleri) c533 mesela! Ucuz ama kötü fkrimce! Ayrıca NİKON un da küçük kompaktları pek tutulmuyor, DSLR de bir dev Nikon,ama küçük kompaktlarına ısınamadım.
KÜÇÜK KOMPAKTLAR: Şu anda fiyatı bayağı düşen Canon a610, a520, a700, a540 gibi modeller kesin tavsiyemdir. Özellikle a610 üzerinde durmak isterim. Büyük sensörü ile çok güzel işler yapan küçük dev adam a610.. Canon a520 modeline ait örnekler gördüğümde şaşırdım: RENKLERİ MÜKEMMEL bir makine a520.. Fiyatı da çok uygun bu makinelerin.. Eğer ki, hem fotoğraf, hem de çok uzun süreli video isteyen biriyseniz, şu anda fiyatı bayağı düşen, CASİO Z850 mutlak tavsiyem! Canon modelleri AVİ formatıyla kaliteli ama kısa süreli video çeker. Ama onlarda da fotoğraf kalitesi çok daha yüksektir.
Fiyatı düşenlerden diğer tavsiyem, büyük sensörü ve büyük lcd si ile, güzel bir makine olan fuji f10.. Bir başka fiyatı düşen model SONY W70.. İso 1000 değerine kadar çıkan, büyük LCD ekranıyla, güzel sonuçlar veren bir kompakt.
YENİ KONULAR:
FUJİ S6500: Büyük umutlarla bekledik. Yüz tanıma özelliği çok güzel. Fotoğraftaki kişilerin yüzlerini tanıyor ve yüzleri özel tonluyor.Yüzünüz bir başka güzel görünüyor yani.. Yüksek isoda çok güzel sonuç veriyor s6500.. İso 800 de bile gayet başarılı.. Sensörü büyük ve bu çok iyi bir yönü! 28 mm geniş açı olması avantaj! Geniş açı bence çok önemli, ben bunun sıkıntısını çok çektim. Yani şu demek geniş açı; Makineyle bir odanın içinde m
kral kim o zaman?
şu sıralamayı bir görsek .Nasıl fuji ilk 8 de olmaz.
canon
sony
kodak
samsung
olympus
nikon diye gidiyordu....
Bu saydıkların yalnız genelleme BUFFALO..
Yani DSLR veya KOMPAKT diye ayrılmadan,Hepsini kapsıyor!
Ben şu anda sadece FUJİ F30 adında kompakt bir modelden bahsediyorum ve diyorum ki;
Getirin bir canon kompakt modelini, yükleyin buraya zayıf ışıkta flaşsız bir foto.. Hodri Meydan!!
Ya da gece çıkın sokağa.. Bir görünüm çekin. Hatta flaş ta kullanabilirsiniz. Tripodsuz ani çekim yapın yani gece..
Ben de aynen yapayım. Sonra basalım buraya fotoları.. Bakalım canon ne kadar canoncak!
Sırf aydınlık ortamda fink atmakla olmaz bu işler değil mi!!
Ya da mekan içinde flaşla çekerek te olmaz!
Hadi bakalım, gelsin elde çekimle gece manzaraları!!
İsterseniz sonra da Canon'un çöplüğünde oynarız, yani gündüz çekimleri.. Onda da başa baş kalacağımıza eminim.
Var mısınız Canoncular??
Canon: 16.030.746 - 17,4% / 19.747.351 - 18,7%
Sony: 14.024.195 - 15,2% / 16.718.209 - 15,8%
Kodak: 13.144.883 - 14,2% / 10.567.943 - 10,0%
Olympus: 9.089.576 - 9,8% / 9.117.141 - 8,6%
Samsung: 3.546.367 - 3,8% / 8.281.648 - 7,8%
Nikon: 7.251.566 - 7,9% / 8.060.250 - 7,6%
genelleme değil, kompakt satış rakamaları, dslr de zaten canon ve nikon zirvede.2005 ve 2006.
Canon: 1.882.162 - 49,5% / 2.460.339 - 46,7%
Nikon: 1.280.172 - 33,7% / 1.740.169 - 33,0%
Sony: 0 - 0% / 326.240 - 6,2%
Olympus: 217.135 - 5,7% / 311.116 - 5,9%
Pentax: 175.112 - 4,6% / 285.932 - 5,4%
bu ikinci liste de dslr.
yiğidi öldür ama hakkını yeme derler panctom.
o kadar makineyi yatarak kazanmıyorlar.
bu arada kaynak reuters
Sevgili Buffalo..
Canon ve Nikon'un satışta lider olmasının sebeplerini ve heryerde karşımıza çıkan bu iki markanın insan beyninde yarattığı renkli özentiyi, daha önce benim "dslr" bölümünde açtığım "d40 balon mu" adlı topicte konuştuk,diğer arkadaşların da katılımıyla..
Bu çok geniş bir konu..
Makinenin üzerindeki "canon" veya "nikon" yazısı bile yetiyor tüketiciyi cezbetmeye.. Onları her yerde görmek mümkün.. Hayran olduğunuz bir şarkının klibinde, müthiş bir filmde.. Ya da sokaktaki çok güzel bir afişte!
Biz biliyoruz ki, "canon mu mımmh nefis, nikon mu mımmmhh harika".. Ve sanki bu iki markadan ötesi yalandır çoğumuz için! Onlar bir saplantıdır, aşktır! O makinenin üzerinde "pentax" yazısını taşımaya utanırız bazılarımız!
Dedim ya, bu eskiye dayanan bir aşktır!
Aynen turkcell gibi.. Telsim ve avea o kadar ucuz ve nerdeyse beleş konuşma imkanları sundular ki tüketiciye, insanlar yine de, "onun adı turkcell, heryerde çekiyor" zihniyetinden dolayı, turkcele her ay dünyanın parasını yamuluyorlar haberleri yok! Bende mesela, hem telsim hem avea var, asla almadım turkcell..
Yani ben, lider markaya değil, eğer varsa ondan daha iyi hizmet verene bakarım!
KALDI Kİ, F30 GEÇEN YILIN EN İYİ KOMPAKTI ÖDÜLÜNÜ ALDI.
Yetmez mi?
Ben yine diyorum, dileyen buraya canon ile dediğim şartlarda foto eklesin, aynısını veya fazlasını ekleyemezsem fotoğrafçı değilim. [>
panctom sanırım dediğimi anlayamadın. Ben Canon bu fotoğrafları daha iyi çeker demedim zaten. Bu fotoğrafları F30 dan başka hangi kompakt makine çekebilir? Ben onu soruyorum. NİKON mu, PANASONİC mi, SONY mi, Olympus mu? Hangisi söyle bana. Sen takmışsın Canon'a. Herşeyi Canon ile kıyaslıyorsun. Senin H5 bu İSO değerlerinde bu fotoğrafları çekebilirmiydi? Bu soruya cevap ver bakalım.
"Bu arada, bu fotoları ben de görsem gıkım çıkmazdı!" demişsin. Be birader ben fotoğraflara birşey demiyorum zaten. Sadece senin Canon takıntına şaşırıyorum o kadar.
İlahi mstfckr61..
Ben o sözleri sana demedim ki.. Yani son yazdığım satılar zaten "buffalo" ile sohbet ediyorduk, ona söyledim. Ama canoncular zamanında çok takıştılar ya!
İşte canon böyle yapar, canon şöyle çeker!
Ve onlara lafım benim!
Hadi çeksin de bakayım göreyim.
Buyursunlar burda topic!
Sırf CANON değil, diğer kompaktlar da çekemez!
Kendimi methetmiyorum aşaa..
F30 un kalitesini övüyorum.
Olsa bir F30 sizde de, siz de çekersiniz, marifet benim değil.
CANONCULAR ÇOK KONUŞTU YA ZAMANINDA "KESKİNDİR" DİYE..
Hadi bakalım zayıf ışıkta NE KADAR KESKİN??
Sen zaten takışmadın ki benle, sana diyeyim!!
Ama dilersen sen de foto ekleyebilirsin..
HADİ BİR DE ESTETİK BİR MANZARA EKLEYELİM. PCde BİRAZ KONTRAST VERİLDİ, IŞIK DENGESİYLE HAFİF OYNANDI.
İSO : 100
F : 8
ENSTANTANE : 1/300
POZLAMA : -0.7 adım
#panctom' tarafından 17.04.2007 13:45:42 tarihinde düzenlendi.
panctom ben sana bana gönderme yapıyorsun diye yazmadım zaten. Sen herşeyi Canon la kıyaslıyorsun. Hadi yapsın Canon da görelim bakalım gibi. Bu piyasada sadece Canon yok. Sony var Panasonic var Nikon var Pentax var Olympus var. F30 un çektiği fotoğrafları hiçbir kompakt çekemez zaten. (Yüksek İSO değerlerindekileri) Bunu herkes kabul ediyor. Bunun için sırf Canonu ölçü almaya da gerek yok. "Hadi çeksin Canon da görelim" değil, "Hadi çeksin diğer makineler de görelim" demek daha doğru olur kanımca. Selamlar....
İlgili olabilecek konular
-
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
015819 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
Wetransferden Büyük Boyutlu Dosya Ücretsiz Nasıl Gönderilir
19 Kas. 2020, 00:34 prodersler
0152619 Kas. 2020, 00:35
prodersler -
Ücretsiz Büyük Boyutlu Dosyayı Gönderme Ve Alma
27 Tem. 2018, 12:02 prodersler