Fotoğrafçılık Forumları
Dslr Alacağım Fiyatın Hiç Önemi Yok
Merhabalar,
Yakın zamanda fotoğraf makinesi alacağım. Compact veya ultra compact düşünüyordum lakin SLR ve akabinde DSLR gördükten sonra fikrimi değiştirdim. Hemen Leica'nin sitesini ziyaret ettim. Açıklayıcı bir şey bulmak zor oldu.
Leica mı alsam?
Nikon mu alsam?
Canon mu alsam?
ISO, perde hızı ve diyafram açıklığı skalasının en yüksek derecede olan cihazları tercih edeceğim büyük ihtimal. Mantıklı mıdır?
Ayrıca D90'ın bu kadar konuşulmasının nedeni 720p video çekebilmesi midir? Ben video değil fotoğraf istiyorum. Sırf video özelliği için gereksiz olur diye düşünüyorum. Yoksa fotoğraf başarısı da fiyatıyla orantılı mı ?
Portre lensini Hasselblad'a, geniş açı lensini Leica'ya, Makro lensini Nikon'a, Mikro:D lensini de Canon'a takarak 4 ayrı şekil yaratılabilir.. Hem hepsinin askı rengi de farklı..
Canon EOS 1d!3245987 Mark 500 %%% vsvsvsvs.....
En iyisi bu 50.000 TL. Siz uyurken bile fotoğraf çekiyor.
Duydum, 200 Megapiksel çekiyor.. Sensör boyutunu da büyütmüşler.. 4 sensör takmışlar, 70 mm'lik lense denk geliyor..
Dursun Temel'e gelip, Temel işe gireceğum benden 8 adet vesikalık fotograf istiyorlar; vesikalık fotograf nedir sen bilirsin demiş.
Temel vesikalık bilduğum kadar belden yukarı çekilmiş fotograftur; Sen şimdi beline kadar içine gireceğin kadar bir çukur kaz ben de gidip foturaf makinesini getireyim, çekeyim senin vesikalık foturafını demiş.
Temel geri geldiğinde bakmış ki Dursun 8 tane çukur kazmış.
Ula aptal Dursun ne diye 8 tane çukur kazdın? Ben zaten 8 tane foturaf makinesini cetirmiştum demiş.
Açılan bu başlık da bu fıkra gibi olmuş. Bu başlığı açan arkadaş canım geyik yapmak istiyor deseydi daha isabetli olurdu. Net Fotograf ve benzeri ortamların insanların eğitimi ve doğru karar vermeleri için çok önemli olduğundan kimsenin bu ortamı fütüusuzca kirletme hakkı yoktur. Zira hepimiz bu ve benzeri mecralardan çok değerli bilgiler öğrendik ve hala da öğrenmeye devam ediyoruz. Esasen fotograf bilgisi gayet iyi olan bu arkadaşımızın iyi niyetli kişileri aptal yerine koymaya hakkı olmadığını düşünüyor ve davranışını protesto ediyorum.
Zira biz bu forumlarda yazılan her şeyi ciddiye alıyor ve gerçekten ihtiyacı olanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Admin kapatsin bu konuyu zaten adamin yazdigi yok ama baskalari yazip duruyor.Adam ya makinayi aldi salladi burayi yada kafa buldu.Ki bisey goremedik daha ornek falan herkes kafa bulundugunda hemfikir.Yada arkadas makinayi aldi ama lense parasi yetmedi vu ha ha ha
Fıkra güzelmiş.,
İlgili olabilecek konular
-
-
Bütçeme Göre Güncel Dslr mı Fullframe Dslr Mı?
12 Nis. 2020, 08:34 uaemir
2328212 Nis. 2020, 23:07
mete007 -
Yeni Başlicam İşimi Görcek 2. El Ucuz Dslr Arıyorum
10 Eyl. 2018, 19:12 ahmet4137
1295213 Eki. 2018, 16:58
ikincisahip -