Fotoğrafçılık Forumları
Dslr Alacağım Fiyatın Hiç Önemi Yok
Merhabalar,
Yakın zamanda fotoğraf makinesi alacağım. Compact veya ultra compact düşünüyordum lakin SLR ve akabinde DSLR gördükten sonra fikrimi değiştirdim. Hemen Leica'nin sitesini ziyaret ettim. Açıklayıcı bir şey bulmak zor oldu.
Leica mı alsam?
Nikon mu alsam?
Canon mu alsam?
ISO, perde hızı ve diyafram açıklığı skalasının en yüksek derecede olan cihazları tercih edeceğim büyük ihtimal. Mantıklı mıdır?
Ayrıca D90'ın bu kadar konuşulmasının nedeni 720p video çekebilmesi midir? Ben video değil fotoğraf istiyorum. Sırf video özelliği için gereksiz olur diye düşünüyorum. Yoksa fotoğraf başarısı da fiyatıyla orantılı mı ?
hasselde güzel bir set hazırlamak için yaklaşık size 20000 euro civarı birşeyler lazım .. şu an önümde o kadar para olucak tüm nikon optiklerimi satıp 14-24 - 24-70 -70-200 üstüne 2 tane pil bir kaçtane hafıza kartı ve gezi için gerekli ekipmanları alır ondan sonrada direk pasaport çıkartıp ortaasyadan başlar artık nerden çıkardım bilemezdim düşünsenize burdan çıkıosunuz Tibet ordan Moğolistana ordan Hindistana ordan belki tropikal bölgelere. Ordaki insanların portrelerini düşünebiliomusunuz hatta onlarla konuşmayı deneyip onların kültürleri hakkında bilgi edinmeyi onlarla yaşamayı denemeyi .Offf offfff ... belki hasselin görüntü kalitesini yakalayamam ama eminimki o gezdiğim yerler hem bana fotoğraf açısından hemde kültür açısından çook şey katardı onu biliyorum =))) navngo ben hassel kullandım onun 50mp sinide kullandım harika makinalar görüntü kaliteleri mükemmel ama dışarıda çekim yaparsan bi süre sonra lanet edersin onu söyliyim fakat stüdyoda fotoğraf çekiceksen ona bir şey diyemem ...
Trliyonlarım olsa da hasselblad almayacağım için kıskançlık diye bir şeyin söz konusu olmadığı kesin.evet yarası olan gocunur ozman bende gocunuyorum ama dediğim gibi arap prensi olsam almam.bence kendi adınıza konusun''sahip olamamak,kıskanmak''gibi kelimeleri bukadar insana hakaret gibi oluyor.bukadar şeyi kıskandığımız için yazmıyoruz.ama hem alıcıya hemde size
2 senedir fotoğrafçılıkla haşır neşirim, piyasadaki makinelerin hemen hepsini netten bile olsa bilmişliğim var. Hasselblad H3DII-31 diye bir cihazı ilk gefa burada duyuyorum.
navngo üzerine alınmasın ama yada isterse alınsın "Mok gibi param var. Bana dünyadaki en iyi makineyi söyleyin bu işe son noktayı koyayım!" diyen insanlardan hoşlanmıyorum. Çok bilmiş, insanları küçümseyen iş verenleri, patronları hatırlatıyor bana.
Zaten benim için en iyi diye birşey yok. Mercedes'te iyidir, Ferrari'de, Lamborgini'de, Hammer'da, Land Rover'da, McLaren F1 de, Bugatti veryon da, Fantom da. O zaman dünyadaki en iyi araba bunlardan hangisi oluyor?
Tamamen sizin isteklerinize ve ihtiyaçlarınıza kalmış birşey hangisini tercih edeceğiniz.
En hızlısı olsun, sadece trafiğe kapalı özel sahada kullanacağım, konforun ta ebesini diyorsanız Bugatti yada Mclaren F1'i tercih edeceksiniz.
Otobanda ve uzun sayahatlerde kullanacağım, fiyakalı ve konforlu olsun diyorsanız, Mercedes;
Dağ, tepe, bayır doğaya çıkacağım, kamyonları sıkıştıracağım, herkese yüksekten bakacağım, benzinin de, emisyon değerlerinin de ebesini diyorsanız Land Rover yada Hammer;
Hava atacağım, zenginliğimi cümle aleme ilan edeceğim diyorsanız Fantom yada Ferrari.
Ama yukarıda Allah var değil Koç, Sabancı Karun olsam hiçbirini almam. İlk önce giderim hocaları iyi, işini ciddiye alan bir sürücü kursuna doğru düzgün ehliyetimi alırım. Sonra acemiliği atacağım bir Şahin yada Doğan, ondan sonra neye ihtiyacım varsa o arabayı alırım.
Gelibolu'da çalışırken haftasonları beni çiftliğe işçilerden biri motoruyla bırakıyordu. Her tarafı dökülen külüstür bir Ramzey. Diğer işçilerinde motorları vardı. Yamaha M5, Kanuni 125, iyi durumda bir socoter tarzı bişey. Bir ara öğlen yemekte en iyisi bu Yamaha dedim. Ramzeyi ile beni çiftliğe getirip götüren fena bozuldu. Peki dedi en çok işine yarayan hangisi? Yamahanın sana ne faydası var? En çok işine yarayan seni yürümekten kurtaran hangisi? Bittiğim andır demiyorum ama epey utanmıştım.
Neyse gelelim sadede benim param, zamanım ve imkanım olsa gerçekten doğru düzgün bir fotoğrafçılık kursuna giderim. Mümkünse Mimar Sinan Üniversitesi fotoğrafçılık bölümü hocalarının vereceği bir kursa. Yani işini ciddi yapan, akademik çalışan insanların vereceği eğitime. Para için profesyonel görünenlere değil. Sonra bir 350D olur, D40 olur, A200 olur, K100D olur acemiliği atacağım bir makine alırım. Ne zaman baktım artık herşey dört dörtlük (tabi daha çok doğa ve manzara birazda portre çalışıyorum) alırım bir D300 yanınada 18-105, 75mm f2,8 ve 10-20 son noktayı böyle koyarım.
mavi izci karikatüre bayıldım. Gaijin bu sitede senin kadar sinirlerine hakim olmaya çalışıpta bıkıp usanmadan insanlara doğruyu anlatmaya çalışan başka biri yok. herkes adıan teşekkür sana.
Merhaba arkadaşlar,
Bu ne şiddet bu celal? Neden bu kadar heyecan yaratıyorsunuz? Bu cihazları kullanmak o kadar zor olmasa gerek. İnsan yapımı bir mekanizmanın çözülmesi imkansız değildir. Muhakkak çözülür.
Bkz. http://www.youtube.com/watch?v=80K2fvIl-dY&feature=related
10 Yaşındaki cocuk bile kullanıyor. :D
Makineyi aldım, biraz bende kalacak. Alıp almamın bir önemi yok dedim ve kaptığım gibi getirdim buraya. Öncelikle cihaz çok ağır. Hakikatten oturaklı bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Fotoğraflar çok keskin. Cihaz diğer cihazlara oranla biraz daha büyük. Ayırca bir MAC almam gerekiyor sanıyorum. Ayrıca 3 kg tripod lazım demiş arkadaşın biri. Neden? HHani cihaz diğerlerinden biraz ağır ama aldığım tripod'a oldukça sorunsuz bir şekilde bağladım. Problem yok. En samimi yorumu bayan arkadaştan aldım diye düşünüyorum. Doğru, yanlış tartışılır ama en samimisi sanıyorum. Teşk ettim kendisine. Yakın zamanda da D90 hediye edecek bir arkadaş buldum. :D Eğer bu iki cihaz arasında fark bulamazsam götürür veririm Hassle'ı.
Ayrıca birçok Nikon gördüm, gözüme pek hoş geldiler. Hele ki güneşlik takılı uzun tele objektifli olanları. Belirtmek istedim.
Daha oncede belirttigim gibi kendi laflarinla celistigin icin benim tepki vermem gayet dogal.
"ISO, perde hızı ve diyafram açıklığı skalasının en yüksek derecede olan cihazları tercih edeceğim büyük ihtimal"
Bu lafi ben etmedim sanirsam.Kiskanclik falan bazi arkadaslarda olabilir belki bilemem ama ben tamamen teknik ve mantik uzerine sana madem burda birseyler sordun,cevap vermeye calistim.Zaten d90 falan hoslandim demen bile garip.Neden D90,neden D700 gibi, Canondan doga resimleri canavari 5dMII gibi full frame ve tasinabilir daha iyi makinalar degil mesela.Nedenini soyluyeyim,paran var ve bazilarinin gazina gelip ne derlerse o yone kayiveren bir yapidasin.Azicik arastirip dogrulari bulmaya calissa idin bizim genelde Turk insaninin sorunu olan gudulme olayindan kurtulmus olurdun.Bu zengini icinde gecerli,fakiri icinde gecerli.Her insan elindeki imkanlar dahilinde birseyler yapabilir ama bilmeden ve ogrenmeden yapilan her eylem onlara zarar vermekten baska birsey yapmaz.Bu makinayi aldi isen hayirli olsun ama hemen git kendine madem paran var diger saydigimiz makinalaridan birini al ve en azindan onlarda var millet hiddetlenmeyin falan deyip gecistirirsin bizleri.En azindan ISO hiz falan gibi degerlerde en iyi Nikon yada canon urunlerinden birini al ki basta yazdiginla celisme isini sonlandir ve bende susayim.Yada ben Leicaya bile raziyim hem havani atarsin hemde cok hos ve hizli tasinabilir lens kombinasyonu olusturursun.Sosyetik ortamda karsidakini etkileme faktoru ve marka unu acisindan zaten LEICA ile atacagin hava cok daha etkili olacaktir...Hasselblad kesinlikle yanlis tercih eger studyo ortamina girip bir o kadar parayida alet edeveta harcamaz isen...
#ozansan' tarafından 11.07.2010 05:10:48 tarihinde düzenlendi.
#ozansan' tarafından 11.07.2010 05:12:27 tarihinde düzenlendi.
Yahu ne konu açmışım arkadaş. Altı üstü bir cihaz önerin dedim. Hassleblad'ı da öneren sizsiniz, Leica'yı da Nikon'u da. Ben ne yapayım? Bu markalardan birkaçını biliyordum. Siz dediniz git onu al bunu al diye. Şimdi de diyorsunuz ki yok onu niye aldın bunu niye ettin. Anlamış değilim. Sorduk da yanlış mı ettik? Ayrıca hava falan atacağım yok. Ne havası ? :D Fotoğraftan bahsediyorum, hava atmaktan; zenginlikten bahsediyorum. Siz bırakın beni, bu işi biliyorsanız sadece şu olabilir, şunun ekstra özelliği var gibi cihaz önerin sadece. Karikatür bile koyan olmuş. :D
Bikaç cihaza daha bakma şansım oldu. Canonların düşük versiyonları gayet hafif. Hafif makine hem ufak oluyor hem elime oturmuyor. Leica demiş bir arkadaş. Ona da bakacağım büyük ihtimal. Biraz değişik bir tarzı var Leica'nın sanıyorum. Biraz klasik bir yapıya sahip, haksız mıyım? Leica kullanan var mı ?
Bir de bu D90 üzerindeki lensle sanıyorum maksimum 25 cm yakındakileri çekiyor? 5-10 cm çekme kapasitesi olan bir lens tavsiye eder misiniz ?
(Sadece tavsiye ederseniz sevinirim. Konu amacını aşıyor zira . )
bence 60mm microben kullandım optik çok başarılı objelere yakınlık olarak 1.1 oranla girebiliyorsun
burdada 60mm micro ve d90la çekilmiş fotoğraflar var
http://www.pixel-peeper.com/adv/?lens=165&camera=1039&perpage=12&focal_min=none&focal_max=none&aperture_min=none&aperture_max=none&iso_min=none&iso_max=none&exp_min=none&exp_max=none&res=3
Ya arkadaşım bence senin fotoğraf makinesi felan alacağın yok.burda bir konu açmışsın oyun oynuyosun aşşağlayıcı cümleler kuruyorsun felan.hasselblad almışsın incelemek için vs.sonra d90 da hoşuma gitti arada fark göremessem hasselbladı geri vericem felan diyosun oyun sahası değil burası.bizde burda sana birşeyler yazıyoruz ki çok büyük bir yanlış yapıyoruz ve egonu tatmin ediyosun.okadar paran var ki pek inandırıcı değilsin neyse al bir tane makine beğenmessen sat başka al onu beğenmessen de sat başka al.kısa süre içinde geri verirsen en fazla 300 lira gibi bi kaybın olur.senin için sorun değil zaten hatta geri bile verme bütün bodyleri birleştirip bir tane süper dslr oluşturki kimsede olmayan bi makinen olsun.ya Allah aşkına okadar yurt dışına çıkma imkanın var ''gittim paristen çanta aldım londrada ayakkabı aldım'' tarzında konusuyosun git profesyonellerle konus okadar ingilizcende vardır çocukluktan felan eğitim sağlamdır sende eğer yok diyosan istanbula git profesyonellerlerle konuş.bu sitede veya başka sitelerde birçok profesyonel fotoğrafçı var git yanlarına hem dostlukta kurmuş olursun.okadar imkanın var madem kimseyide dinlemiyosun neden burda soru sorarak vakit öldürüyorsunki??neyse ben yinede seni kıskandığım için özürdilerim süper dslr fikrini bir kere gözden geçir bence
Samettopal, tekrar söylüyorum. Amaç yardımcı olmak. Benim durumumdan konuşmak değil. İnsanlar aptal olabilir, zengin olabilir, fakir olabilir, zeki olabilir, hava atmak ister veya istemez. Bu konularda senden akıl danışmıyorum. Baktın ki samimi gelmedim. Lütfen konu dışı yorum ekleme. Konu gereksiz yere sapıtıyor zira. Bu sözüm senin gibi yorum ekleyen tüm arkadaşlar için geçerlidir. Yardımcı olacaksan yaz olmayacaksan ne olur hem kirlilik yaratma hem de aklımı bulandırma.
Bir sorum olacak dostlar. Yukarda arkadaş 60 mm demiş. Yahu ben bu lenslerin cisimlere kaç mm uzaklıktan netleştirilebileceğini neresinden bakıp anlayacağım?
Mesela elimdeki 18-105 mm 'lik lens ile minimum ne kadar yakından çekim yapabilirim? Neden? Bu bilgiye lensin neresini okuyup vardınız?
genelde netleme halkasının önünde veya arkadasında halkayı çevirdikçe çerçevenin içinde dönen değerler olur ama 18-105 sadece netleme halkası var bu değerleri gösteren bir çerçeve yok
İlgili olabilecek konular
-
-
Bütçeme Göre Güncel Dslr mı Fullframe Dslr Mı?
12 Nis. 2020, 08:34 uaemir
2328212 Nis. 2020, 23:07
mete007 -
Yeni Başlicam İşimi Görcek 2. El Ucuz Dslr Arıyorum
10 Eyl. 2018, 19:12 ahmet4137
1295213 Eki. 2018, 16:58
ikincisahip -