navngo
navngo (üye)
Ankara / Meraklı

Dslr Alacağım Fiyatın Hiç Önemi Yok

Merhabalar,

Yakın zamanda fotoğraf makinesi alacağım. Compact veya ultra compact düşünüyordum lakin SLR ve akabinde DSLR gördükten sonra fikrimi değiştirdim. Hemen Leica'nin sitesini ziyaret ettim. Açıklayıcı bir şey bulmak zor oldu.

Leica mı alsam?
Nikon mu alsam?
Canon mu alsam?

ISO, perde hızı ve diyafram açıklığı skalasının en yüksek derecede olan cihazları tercih edeceğim büyük ihtimal. Mantıklı mıdır?

Ayrıca D90'ın bu kadar konuşulmasının nedeni 720p video çekebilmesi midir? Ben video değil fotoğraf istiyorum. Sırf video özelliği için gereksiz olur diye düşünüyorum. Yoksa fotoğraf başarısı da fiyatıyla orantılı mı ?

Tarih: 7 Temmuz 2010, 14:44 - İp: 88.***.**3.168
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Eğitim neden önemli dedim, biraz açayım ve kendimden örnek vereyim.

İlk kez fotoğraf işinde ciddileştiğim 3-4 sene öncesiydi. Bir süre kendimi epey geliştirdim yetmedi analog SLR aldım onda da geliştirdim ve fotoğraf çekmenin keyfine de vardım ama artık o kadar hızlı gelişmiyor. Üstelik kendinizden beklenen ürünü veremeyince fotoğraf konusunda motivasyonunuz da düşüyor.

İşte tam bu aralar iyi bir fotoğrafçıdan gezerek görerek sistematik bir biçimde eğitim alsam belki de fotoğrafçılığımda tarz yaratamama sorunumu atabileceğim ya da fotoğraflarımdaki teknik daha başarılı olacak. Ama evet imkanım yok o denli.

Geçenlerde bana milyon lira para çıksa ekipmanım konusunda ne yapardım diye düşündüm, ve en pahalı lensleri ve gövdeyi alsam zamanla kendimi mutsuz ve doyumsuz hissedebileceğimi önrgördüm. Herşeyin en iyisini yaparsak bize ne kalır geriye yapacak ?

Yine de siz bilirsiniz, içiniz en rahat şekilde en iyi ekipmanla en iyi fotoğraf olur diyorsanız:
canon 1d mk4

16-35 ıı L
24-70 L
24-105mm f/4 USM L IS
70-200mm f/2.8 L IS
100-400 L
24mm f/1.4 USM L
35mm f/1.4 USM L
50mm f/1.2 USM L
85mm f/1.2 USM L
100mm f/2.8 USM macro
135mm f/2 L USM
200mm f/2.8 L USM II
300mm f/2.8 L USM
600mm f4 IS USM L

seti ideal olacaktır.

Uploaded with ImageShack.us

Benim gönlümden geçen hem makul hem de fazlasıya iyi size önerebileceğim set ise şöyle:
Canon 5d mark 2 + Canon 24-105 f4 L + belki de 70-200 f4 L Is
Fazlasına gerek yok ilk aşamada.

Tarih: 9 Temmuz 2010, 02:07 - İp: 78.***.**6.29
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

mavi izci bunun fazlasımı kaldı zaten :D

alın bir d90 yanınada 18-105 sanırım kit lensionun olsun bitsin.

daha kullanıp kullanmayacagınızı bile bilmeden lens alıp bosa para harcamanın anlamı nedir.makro cekmeyeceksen makro lens almanın manası ne mesela ornek olması acısından?

cok ust seviye bir govde alıp kullanmayacagınız milyon tane ozellige para vermenin manası nedir?

b daha diyorum, d90 gibi bir makine,HAYATINIZ BOYUNCA hiçbir eksiklik duymayacagınız bir makine olacaktır. yanına alacagınız lensleride siz zamanla bilginiz arttıkca, ihtiyacınızı belirleyip alırsınız.

para cok diye harcamanın luzumu yok,aradaki farkı coluk cocuga dagıtın olmadı bana verin sabah aksam dua ediyim ben size:D

Tarih: 9 Temmuz 2010, 02:41 - İp: 217.***.**6.41
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

7d al yanında 15-85 le beraber.

Tarih: 9 Temmuz 2010, 12:21 - İp: 78.***.**6.137
navngo
navngo (üye)
Ankara / Meraklı

Arkadaşlar herkese teşekkür ediyorum. Bir çok arkadaşımla görüştüm. Hasselblad H3DII-31 model bir cihaz buldum. Bu hafta Avrupa yapmam gerekiyordu zaten. Bir gidip bakayım. Oradaki şahıslarla da görüşeyim. Tekrar tekrar teşekkür ettim. Eksik olmayın.

Tarih: 9 Temmuz 2010, 20:12 - İp: 85.***.**0.148
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

yok gülmiycem

Tarih: 9 Temmuz 2010, 20:37 - İp: 95.***.**0.221
samettopal
samettopal (üye)
Ordu / Amatör

Tarih: 9 Temmuz 2010, 22:55 - İp: 78.***.**4.42
cavekid
cavekid (üye)
İstanbul / Meraklı

Hasselbald en doğru tercih oldu, yanına da Leica M9 ve elinizin beğendiği bi mamiya alın lens tak cıkar zaman kaybı olmasın 3 makine olsun

Tarih: 10 Temmuz 2010, 00:01 - İp: 95.***.**2.222
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

ADAMDA PARA VAR ALICAK KAFASINA KOYMUS.AMA BURDA NEDEN SAHTE TAVSIYE EDINME BAHANESIYLE HAVA SATARSIN ANLAMADIM.GIT ISIN UZMANLARINA DANIS.ZATEN PARAN SHIT GIBI...HASSELBLAD AL DA ALMASINA KAC KILO O SEN OKADAR PRO MUSUNDA DEGECEK HER YERE TASIMAYA FALAN!!!YANI ONU ALAN ADAMLAR EKMEK PARASI KAZANIYO.SEN 2 GUN KULLANIR SONRA USTUNE YATARSIN GIBIME GELIYO.RAHMETLI KOC DERDI 2 KURUSLUK BIRSEYDE OLSA EGER GEREKSIZ ISE ISRAFDAN BASKA BISEY DEGILDIR BENIM ICIN.ORNEK AL ADAMI BIRAZ.
ISO, perde hızı ve diyafram açıklığı skalasının en yüksek derecede olan cihazları tercih edeceğim büyük ihtimal diyorsun,ama bu makinanin bunlara cevap vermedigini bilmiyorsun.

#ozansan' tarafından 10.07.2010 13:05:49 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Temmuz 2010, 11:15 - İp: 221.***.**6.23
malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

E bu makinenin bir de 4-5bin dolarlık lensi var.
2.5 kiloyu her dakika taşımak zor olsa gerek.. Bir de ona en az 1.5 kglık tripod lazım.. Lensi katmıyorum tabi..
7D'nin 12800 ISO'sunun 800'ü ne kadar çıkabilen bir makineymiş..
7D'nin ensantane hızı 1/8000 iken bununki 1/800..
E o kadar paraya bir de croplu makine, üstüne üstlük sızdırmazlığı da yok..
Pek doğru bir seçim olmamış bence..

Neyse, siteye heyecan getirdi yine bu arkadaş...
Teşekkürler kendisine..

#malkocy' tarafından 10.07.2010 14:24:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Temmuz 2010, 14:20 - İp: 58.***.**8.132
rana1686
rana1686 (üye)
Ankara / Amatör

hepimizin hayallerinde olan bir çoğumuzun asla sahip olamayacağı bir makineye sahip olacaksınız kıskançlığımızı mazur görün

bekliyoruz çektiğiniz şaheserleri

Tarih: 10 Temmuz 2010, 14:30 - İp: 81.***.**4.133