navngo
navngo (üye)
Ankara / Meraklı

Dslr Alacağım Fiyatın Hiç Önemi Yok

Merhabalar,

Yakın zamanda fotoğraf makinesi alacağım. Compact veya ultra compact düşünüyordum lakin SLR ve akabinde DSLR gördükten sonra fikrimi değiştirdim. Hemen Leica'nin sitesini ziyaret ettim. Açıklayıcı bir şey bulmak zor oldu.

Leica mı alsam?
Nikon mu alsam?
Canon mu alsam?

ISO, perde hızı ve diyafram açıklığı skalasının en yüksek derecede olan cihazları tercih edeceğim büyük ihtimal. Mantıklı mıdır?

Ayrıca D90'ın bu kadar konuşulmasının nedeni 720p video çekebilmesi midir? Ben video değil fotoğraf istiyorum. Sırf video özelliği için gereksiz olur diye düşünüyorum. Yoksa fotoğraf başarısı da fiyatıyla orantılı mı ?

Tarih: 7 Temmuz 2010, 14:44 - İp: 88.***.**3.168
navngo
navngo (üye)
Ankara / Meraklı

Bu arada manuelliğin en yüksek derecede kullanılabileceği cihaz en ilgimi çekecek cihaz olacaktır.

Tarih: 7 Temmuz 2010, 14:46 - İp: 88.***.**3.168
beyzade_34
beyzade_34 (üye)
Diyarbakır / Amatör

Madem fiatın önemi yok ozaman iyi bir şey derseniz hasselblad fotoğraf makinası alın tam resim çekmek için profesyonel hemde istediğiniz gibi bunlarda video çekimide yok fiat aralığıda 10000$ ila 50000 $arası özelliklerine göre değişiyor.

Tarih: 7 Temmuz 2010, 15:27 - İp: 88.***.**6.4
navngo
navngo (üye)
Ankara / Meraklı

Model nedir? nereden alabilirim ?

Tarih: 7 Temmuz 2010, 15:28 - İp: 88.***.**3.168
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

şakamı yapıyorsunuz?

fotograf cekmeyı ogrenmeden ki ifadelerinize bakılırsa bilmiyorsunuz 1000 liralık bir makinede alsanız 20000 dolarlık bir makinede alsanız alacagınız sonuc degişmez.
para var diye sokaga atmanın anlamı yok...

cok istiyorsanız d90 gibi bir makine alın geri kalan 19000 dolarlada öksüz yetim sevindirin daha iyi.

Tarih: 7 Temmuz 2010, 15:51 - İp: 78.***.**2.145
navngo
navngo (üye)
Ankara / Meraklı

Peki bugün bir arkadaşa sordum. D90'ın objektif çapının ufak olduğunu, d80'in daha iyi iş göreceğini ve aynı zamanda d200'ün daha iyi olduğunu söyledi. Ne yapsam ?

Tarih: 7 Temmuz 2010, 19:28 - İp: 85.***.**0.148
cavekid
cavekid (üye)
İstanbul / Meraklı

Ufaktan bi araştırın bence bu kadar adam 2000$ kitlerle neler neler cekiyo ben niye 20 000$ dolar veriyim diye. Neymiş bu iş diye. 300 liralık compact makineyi tam olarak cozdunuz mu de para cok onerin makine diyorsunuz.

Tarih: 7 Temmuz 2010, 19:39 - İp: 95.***.**8.196
navngo
navngo (üye)
Ankara / Meraklı

Hocam o kadar basit bir kullanıcı değilim. Arkadaşımın Casio Z8 marka ve modelli cihazı ile mükemmel karelerim var. Bildiğiniz gibi bir tek focus ve iso değerleri mauel. Diyafram açıklığı da 2 tip ve otomatik. Profesyonel bir makine almamın zamanı geldi diye düşünüyorum. Compact alacağıma neden SLR almayayım? Bu konulara hanzo değilim. :D Dediğim gibi birisi deneyimlerini paylaşsın. Özellikle dikkat ettiğim konular shutter, ISO ve diyafram skalalarının yüksek olması. D80, d200, d90 arası bir karşılaştırma yapmanız oldukça aydınlatıcı olacaktır benim için.

Tarih: 7 Temmuz 2010, 19:45 - İp: 85.***.**0.148
cavekid
cavekid (üye)
İstanbul / Meraklı

Öyle deseniz seve seve, 50 000 dolarlık makineye nereden alabilirimi okuyunca..

Tarih: 7 Temmuz 2010, 19:47 - İp: 95.***.**8.196
navngo
navngo (üye)
Ankara / Meraklı

Vallahi istediğim makine o olursa benim için problem yok. Hani üstad sizsiniz. Şu makine şöyle şöyle derseniz tabiki sırf fazla para vermek için gidip de en pahalısını almam. :D Açıkçası bir önceki mesajımda belirttiğim gibi manuelliği yüksek olacak. Bir de d90, d80 ve d200 arasında bir karşılaştırma yapmanız. Teşekkürler şimdiden.

Tarih: 7 Temmuz 2010, 19:56 - İp: 85.***.**0.148
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

.... D90'ın objektif çapının ufak olduğunu, d80'in daha iyi iş göreceğini ve aynı zamanda d200'ün daha iyi olduğunu söyledi. Ne yapsam ? ...

bu arkadasınızın soyledigi tek kelimeyı bile dikkate almayarak baslayın bence.

manuelligi yuksek ne demektir anlamadım acıkcası. enstantane diyafram iso ve beyaz dengesi ayarı yapılır zaten manuel olarak, bu modlarda en basıtınden en karmasıgına butun dslr lerde hatta dslr-like larda var.

makine alırken bunlara bakılmaz. makine alırken sensorun cesiti,ebatlarına iso performansına focus hızı ve tutarlılıgına , ve cok cok cok daha onemlisi makineyı ne amacla kullanacagınıza bakılır.. ona gore bir govde ve uzerine lens alınır.

-------------------------------

d90 objektif capının kucuk olması gercekten komik. cunku d80in yada d200un uzerıne takılan objektifler aynı objektifler. sensor boyutlarıda aynı, ve o arkadasınıza bir surpriz olsun.
d90 cmos sensor kullanıyor..iso performansı d80dende d200dende ileride bir makine.cok cok daha yenı bir makine olmasını hesaba katmaya gerek varmı bilmiyorum.

bu işin bu kadar bilgisiz sekilde yapılması gercekten acı.

bahsettiginiz kompakt makineyle iyi kareleriniz olması (yada oyle dusunmeniz) kadraj bilgisine sahıp oldugunuzu gosterir.
buyuk bir artıdır ama enstantane diyafram ilişkisini ve fotografa etkilerini bilmeden, yanı fotograf cekmeyı bilmeden ister 1000 ister 20000 liralık bir makine kullanın farketmez.
o kompakt makineyle cektikleriniz kadar canlı fotograflar alamadıgınız için hayalkırıklıgı yasama olasılıgınız bile var cok ornegini gorduk.

oncelikle giriş seviyesi bir dslr alın.
emin olun en profesyonel en usta isimleri bile tatmin edecek makineler bunlar.
once bir manuel fotograf cekmeyı ogrenin, ne tarz fotograflar cekmeyı sevdiginizi gorun belirleyin, zamanla ne eksiklik yasadıgınızı gorun, ona gore lensler alın..
yani uc tekerli bisiklete binerken, daha ehliyet bile almadan ferrari alıp yarısmaya kalkısmayın.
biraz zaman biraz sabır biraz calısma..

zaten verecek paranız varsa sonrasında (ihtiyac duymayacagınıza yuzde 10000 emin olsamda) daha ileri seviye bir makine alırsınız.

Tarih: 7 Temmuz 2010, 20:19 - İp: 92.***.**6.136