navngo
navngo (üye)
Ankara / Meraklı

Dslr Alacağım Fiyatın Hiç Önemi Yok

Merhabalar,

Yakın zamanda fotoğraf makinesi alacağım. Compact veya ultra compact düşünüyordum lakin SLR ve akabinde DSLR gördükten sonra fikrimi değiştirdim. Hemen Leica'nin sitesini ziyaret ettim. Açıklayıcı bir şey bulmak zor oldu.

Leica mı alsam?
Nikon mu alsam?
Canon mu alsam?

ISO, perde hızı ve diyafram açıklığı skalasının en yüksek derecede olan cihazları tercih edeceğim büyük ihtimal. Mantıklı mıdır?

Ayrıca D90'ın bu kadar konuşulmasının nedeni 720p video çekebilmesi midir? Ben video değil fotoğraf istiyorum. Sırf video özelliği için gereksiz olur diye düşünüyorum. Yoksa fotoğraf başarısı da fiyatıyla orantılı mı ?

Tarih: 7 Temmuz 2010, 14:44 - İp: 88.***.**3.168
samettopal
samettopal (üye)
Ordu / Amatör

Evet.bu özellikle tele lenslerde daha belirgin olan bir konu.çoğu ucuz tele lenslerde ör:70-300 aralığında olsun 200mmden sonra fotoğraflar belirgin bir şekilde softlaşır.en keskin lenslerde bile çok ufakta olsa zoom yaptıkça fotoğraf kaliteside düşer.ama bu kaliteli lesnlerde çok ufak ayrıntılardır.

Tarih: 11 Temmuz 2010, 16:31 - İp: 78.***.**7.117
navngo
navngo (üye)
Ankara / Meraklı

Yani sevgili samettopal;

Soru-1 18-105 mm dediğimiz şey sensörün görüntüyü hangi açıyla gördüğü ile alakalı?

Soru-2 18 - 105 mm dediği için bu bir tele objektif ve tele objektiflerin hepsinde bu şekilde aralık belirtilmiştir?

Soru-3 Çektiğimiz nesneye olan uzaklık var ya. O uzaklık değiştikçe (TELEYI AYRI DUSUNUYORUM) lensin ismi de değişiyor doğru mu ?

Soru-4 Hani lenslerin üzerinde 18-105 mm en görünen yerde yazıyor. Asıl önemli olan (benim için) çekeceğim nesneyi kaç cm'den çekeceğimi gösteren yazılar veya yazı. Nerededir üstadım ? Özellikle bu soru en üzerinde durduğum sorudur. Ayrıca benim cihazın fokal çarpanı 1.5

Tarih: 11 Temmuz 2010, 16:39 - İp: 85.***.**0.148
samettopal
samettopal (üye)
Ordu / Amatör

18-105 için tele diyemeyiz.daha çok standart denilen sınıfa uygun kaçıyor.tak dolaş tarzı.105mm tele için yeterli değil...

Tarih: 11 Temmuz 2010, 16:41 - İp: 78.***.**7.117
navngo
navngo (üye)
Ankara / Meraklı

Az önce yazdığım soruları yanıtlayacak arkadaş varsa beni çok sevindirir.

Tarih: 11 Temmuz 2010, 16:44 - İp: 85.***.**0.148
samettopal
samettopal (üye)
Ordu / Amatör

1-soruyu tam olarak anlayamadım...
2-18-105 tele sınıfına girmez.crop faktörüyle hesaplamayın.önemli olan lensin üzeinde yazan optik aralıklardır.sonuçta ff olan bir makineye takıldığında d90 daki gibi 105*1.50=157.5mm gibi bir değere ulaşamayacaksınız.esas soruya gelecek olursak 400mmde prime lens olmasına rağmen bir tele lenstir.demek istediğim herhangi bir aralık belirtmesine gerek yok.
3-pek anlayamadım ama lenslerin ismi tele,makro,geniş açı vs.bunlarda optik aralıkla alakalıdır.ör:10-20,16-35,10-22vs bunlar geniş açı,70-300,55-250 vs.bunlar tele,18-135,18-105,28-135i18-55vs.bunlar standart lens sınıfında,180mm,100mm,60mm vs.gibi makro özelliğe sahip prime lenslerde makro sınıfına girer.makro biraz daha farklı tabi sigma70-300 apo macro da hem tele hem macro diye pazarlanıyor ancak prime lensler kadar başarılı olmasımümkün değil.
4-dediğim gibi bu özelliği internetten araştırmanı tavsiye ederim.neredeyse her lens çin lensin teknik özelliklerinde min.odak mesafesi olarak yazar.kendininde nasıl test edebileceğini yazmıştım zaten...

Tarih: 11 Temmuz 2010, 17:03 - İp: 78.***.**7.117
histogram
histogram (üye)
İstanbul / Meraklı

soru 1 evet aynen d90 crop sensör olduğu için mm değerlerini 1.5 ile çapıp çıkan değeri gördüğü açı oluyor .

soru 2 18-105 tele optik değildir tele ile geniş açıyı barındıran zoom optiktir yani tek mm değeri yoktur bildiğim kadarıyla 70mm üstü tele olarak kabul edilir 35mm altı da geniş açı olarak .. yani 18-105 genel kullanım için güzel bir zoom optiktir ama tabi sabit odaklı optiklerin verdikleri kaliteyi vermesi pek söz konusu değildir.

soru 3 lensin ismi derken mm değerlerinden bahsediyorsan evet değişiyor ..

soru4 onu 18-105 te bulamazsın ancak broşürde fln yazar

burda çerçeve içindeki değerleri gösteren yazılardan bahsediyorsun galiba ..

Tarih: 11 Temmuz 2010, 17:17 - İp: 78.***.**7.189
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Nikonun sitesine gitme zahmetini gosterirsen eger neyin ne oldugunu daha iyi bir sekilde 1.agizdan yada kaynaktan diyelim ogrenebilirsin.Kac derece ile cekim yaparsin,ne kadar uzaklikdan falan hepsi var.18-105 ile en fazla yakinlasacagin miktar 45cm ama alirsin bi tane macro filtre olur sana 20cm.Kimselerin takmadigi kit lens 18-55VR bile 28cm den fokuslayabiliyor ve hernedense pek dikkat cekmiyor!!!Zaten makinani alirsin,lensini takarsin baslarsin nesneden uzaklasmaya ve devamli fokuslama yapmaya.En yakin fokusladigi aralikda boylelikle kolayca anlasilir.Ne takdin kafaya bu kadar yani anlamadim gitti!!!
Baska konu acsan cok super olurdu.Yazmissin paranin onemi yok,sonra gelinen konuya bak kac cm dir,18 nedir falan!!!

Tarih: 11 Temmuz 2010, 17:59 - İp: 221.***.**6.23
navngo
navngo (üye)
Ankara / Meraklı

Ozansan para denilince bir kötü oluyorsun? :D Onu dememin sebebi, oldu mu en iyisi olsun düşüncemdendir. Gereksiz polemik yaratıyorsun. Ne olur ya yardım et ya sus. :D Ne olur?

Tarih: 11 Temmuz 2010, 18:06 - İp: 85.***.**0.148
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Yazdiklarimdan hic birsey cikartamadin yani.Yardimin alasini yaptim sana be.Nankor kedi gibisin valla...

Tarih: 11 Temmuz 2010, 18:13 - İp: 221.***.**6.23
navngo
navngo (üye)
Ankara / Meraklı

Yahu yardım etmiyorsun demiyorum sana. Hem yardım ediyorsun, hem ensemize tokat atıyorusun. :D Babaler hem döver hem sever hesabı.

Tarih: 11 Temmuz 2010, 18:19 - İp: 85.***.**0.148