navngo
navngo (üye)
Ankara / Meraklı

Dslr Alacağım Fiyatın Hiç Önemi Yok

Merhabalar,

Yakın zamanda fotoğraf makinesi alacağım. Compact veya ultra compact düşünüyordum lakin SLR ve akabinde DSLR gördükten sonra fikrimi değiştirdim. Hemen Leica'nin sitesini ziyaret ettim. Açıklayıcı bir şey bulmak zor oldu.

Leica mı alsam?
Nikon mu alsam?
Canon mu alsam?

ISO, perde hızı ve diyafram açıklığı skalasının en yüksek derecede olan cihazları tercih edeceğim büyük ihtimal. Mantıklı mıdır?

Ayrıca D90'ın bu kadar konuşulmasının nedeni 720p video çekebilmesi midir? Ben video değil fotoğraf istiyorum. Sırf video özelliği için gereksiz olur diye düşünüyorum. Yoksa fotoğraf başarısı da fiyatıyla orantılı mı ?

Tarih: 7 Temmuz 2010, 14:44 - İp: 88.***.**3.168
navngo
navngo (üye)
Ankara / Meraklı

Peki sevgili gaijin sen hangi cihazı önerirsin? Neden?

-d80
-d90
-d200

Tarih: 7 Temmuz 2010, 20:23 - İp: 85.***.**0.148
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

onceki cevabımda yazdım zaten d90 diye nedenleriyle.

Tarih: 7 Temmuz 2010, 20:56 - İp: 92.***.**6.136
navngo
navngo (üye)
Ankara / Meraklı

Başka arkadaş var mı düşüncesini yazacak olan? Kimse yok mu ?

Tarih: 7 Temmuz 2010, 21:09 - İp: 85.***.**0.148
nizamoglu
nizamoglu (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

madem para mühim değil....almışken tam olsun...
1-hasselbland
2-lecia
3-nikon d3x
4-canon 5dmrk2
lesleri de kafana göre takıl.....

Tarih: 7 Temmuz 2010, 21:38 - İp: 88.***.**4.218
navngo
navngo (üye)
Ankara / Meraklı

Ya diğer arkadaşla konuştuk, şu anki düşüncelerim biraz değişti diyebilirim. D90, d80, d200, eos500, eos 550 arasından birini tavsiye ederseniz. Memnun olurum sayın nizamoğlu.

Tarih: 7 Temmuz 2010, 21:41 - İp: 85.***.**0.148
samettopal
samettopal (üye)
Ordu / Amatör

nikon alacaksan belliki para durumunda da sorun yokd300s al ve geniş açı,tak dolaş,tele macro nekadar lens çeşidi varsa en kalitelisinden bir seri yap.açıkcası nikondan pek haz duymam nedeni yok sadece gönül meselesi çokda iyi makineleri var ama dediğim gibi gönül meselesi.eğer canon dersen sana hemen hayalim olan seti yapabilirimcanon 5d mark2 body,canon 10-22,50mm1.2,180mm,17-40,fazladan 24-105,70-200,70-300,400mm arada unuttuğum yoksa böyle bir kadroya herkesin nazarı değerbenim parada sorunum olmasaydı böyle bir set kurardım.ama senin yerinde olsaydım tamam yine bu lensleri al ok fakat 450d,500d,550d,d90 vs gibi bir makine alıp bu işi öğrendikten sonra eğer seni doyurmassa üst seviye bir body almanı öneririm.emekleyerek bazı şeyleri öğrenip sonrasında yürümek dikkat edilmesi gereken konuları öğrenip koşmak gerekli.alt yapı

#samettopal' tarafından 07.07.2010 21:55:26 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Temmuz 2010, 21:54 - İp: 78.***.**8.20
nizamoglu
nizamoglu (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

o zaman sırasıyla
1-d90
2-550d
3-500d

Tarih: 7 Temmuz 2010, 22:27 - İp: 88.***.**4.218
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Para mühim değilse ilk önereceğim şey ne bir marka ne bir model.

Fotoğraf eğitimi almanızı öneririm. Birebir eğitim veren ve bu işi yapan birilerini elbette bulursunuz. İnanın bana bilgi ve birikim ekipmandan daha önemli.

Hem iyi bir makine almak isteyip istemediğinize, hangi markanın hangi lenslerin size uyacağıyla ilgili fikir sahibi olursunuz.

Tabii eğitime gidin ama kompaktla gidin demiyorum. İkinci el bir Canon 40d + kit lens ya da Nikon D300 + kit lens gibi birşeyler olabilir ama bu işin fasa fisosu. Süpervizyon şart !

Tarih: 8 Temmuz 2010, 20:26 - İp: 78.***.**6.29
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Nukon Deüçyüz de [badi] ikinci elde temizi ikibin liradan aşağı değildir ,hani..

Tarih: 8 Temmuz 2010, 20:59 - İp: 85.***.**5.99
beyzade_34
beyzade_34 (üye)
Diyarbakır / Amatör

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 8 Temmuz 2010, 21:34 - İp: 88.***.**6.4