mavrikyos
mavrikyos (üye)
İzmir / Amatör

Tarihten Konuşalım

Hastayım
Uykusuz bir gece beni bekliyor
Bu yüzden bir yandan fotoğraflara bakarken bir yandan da şurada sevdiğim birşeyi yapıp tarihten konuşasım var.......
Az sonra bir Hasankeyf fotoğrafı yükleyeceğim için birden içimden geldi.

"Sorun cevaplayayım" gibi bir tavır içinde değilim tabikide
ama benim gibi "tarihten konuşası olanlar" var ise aramızda beri gelsin yav vallahi canım sıkılıyor

Selahaddin Eyyubi'yi, Alparslan'ı, Kılıçarslan'ı anıverelim gecenin bu vaktinde de hoş bir sohbet ve bilgilendirmeyle dolu dolu geçsin şu gökkubbenin altında akan su gibi zaman....... dimi ama?

Tarih: 10 Mart 2009, 22:30 - İp: 88.***.**3.15
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

-Haftaya geliyorsun değil mi fuar ayağına pazaremmi.. Lens te bul barem bir yerden..

Yoksa Altındeş hoparlörlerinden "gelmezsen gelme" dilberay'ın şarkısını bağırta bağırta çaldırırım..

Tarih: 11 Mart 2009, 18:57 - İp: 85.***.**0.222
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Pazarbey öylemiymiş karda gidemiyormuymuş Connect . Valla ben o işlere bakmıyordum, ben daha çok arabanın altındaki yük taşıma braketlerini tasarladım, çok şükür bir sorun da dutmadım daha :-) Bu arada şu anda çalıştığım firma bana Ford Transit Connect verdi kullanmam için kadere bak, 2 yıldır kullanıyorum valla bir soruna rastlamadım. Hızlı da kullanırım hani öyle savrulma filan da yapmıyor. Ama Ford un çok da kalite olduğunu söyleyemeyeceğim. Honda benim de favori markam, kendime alırsam Honda almayı düşünürüm. Şu evin borcu bir bitsin de ilk iş bir Honda Civic.

Fuji Allah gönlüne göre versin ama Pazarbeye araba almak paranı yakmak gibi birşey. Yazık günah ya. Hani parana acımıyosan da Japona acı be kardeşim. Pazarbey bir ara fotoğrafını çektiydi o Japonların, gözümün önüne geldi de yazık valla.

Tarih: 11 Mart 2009, 19:37 - İp: 85.***.**2.29
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Audi de yalıtım yok. İki kere yazdım bir daha yazdım. Yalıtım olsa heralde biz niye audi ye binmiyoruz sanıyorsun. YOk işte yalıtım. Yol sesi motor sesi dinle bol bol. Bir arkadaş söyledi.

Süspansiyon yumuşak olursa konforlu olur. Sert olursa güvenli olur. Virajlarda yana yatmaz savrulmaz öbürü kadar.

Bu japon arabaları niyeyse bana tam arabaymış gibi gelmiyor. Tokluk hissi yok arabalarında. Birde son kasa toyotalarda bence acayip adi bir koltuk döşemesi var. Bildiğin yüzde yüz naylon kumaş sanki.

En iyi araba kendi arabandır.

Tarih: 11 Mart 2009, 19:52 - İp: 85.***.**4.182
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Millette para var konuşuyo.

Tarih: 11 Mart 2009, 20:11 - İp: 88.***.**7.139
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

HAdi len bembeyaz Türk. Adamı hasta etmi. ssssssttt. Millette para varmış.
Okyanus senin o arkadaşa bi selam söylesene sen. Alamanyada lüküs arabalarda audi şu anda birinci. Nİye bi düşün bakam. Bmv ve merselesle aynı paraya satıyo en çok satıyo.
Türkiyede olsa kıroysa merseles, zengin sıpası züppeyse bmv alır demi.
Ama elin alamanı audi alıyo aynı paraya.
BAna araba almak niye yazıkkına.

Tarih: 11 Mart 2009, 20:21 - İp: 88.***.**6.209
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Okyanus iyidir Japon arabaları, artık çözdüler işi iyice. Bi de süspansiyon meselesinde dediğin doğru ancak artık elektronik sistemler devreye girdi. toyotanın savrulacağını sanmam, bir çözüm bulmuşlardır diye düşünüyorum. Am bu konuda Citroen çok iyidir, hidrolik süspansiyon sayesinde düşük hızlarda yumuşak yüksek hızlarda sert süspansiyon yapıyor. toyota da benzer bir yaklaşım göstermiş olabilir. Sen hangi milletin arabasını beğeniyorsun?

Pazarbey yazık tabi sana Japon araba. İki gün sonra başlarsın kötü bu araba, param olsaydı Alaman araba alırdım (pardon isterdim) filan diye. Valla züppe müppe arabası BMW gibi araba yok. Teknik olarak filan değil, bence süper bir tasarımı var hepsinin de. Hani param olsa tek alacağım araba BMW. Belki çok ileide olabilir.

MGirgin; valla beni dahil etme şatosu olanlar utansın

Tarih: 11 Mart 2009, 20:30 - İp: 85.***.**2.29
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

YAktırceksini şatoyu bana ha.
Bmw gevur parasınnan bi kuruş etmez. 500 km dinlindirmeden gitmek mümkün değilmiş. Ne anladım ben bu işten.
At gitsin.

Tarih: 11 Mart 2009, 20:33 - İp: 88.***.**6.209
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Audi niye bu kadar abartılıyor hiç de anlamadım. Hele bir de paketsiz alırsan bomboş araba satıyor adamlar dünyanın parasına. Sadece dört tekerlek koltuk ve kaportadan ibaret. Diğer ucuz alt segment arabalarda standart olan pek çok şey bile opsiyon olarak veya paket olarak satılıyor. Bir araba parası daha veriyorsun üste.

Alman arabaları iyidir bence. Şu ana kadar kullandıklarım içinde işte bu dört dörtlüktür dediğim bir araba olmadı daha. Hepsinin kendine göre iyi kötü yönleri var. Gerçi alman arabaları demişken bmw biraz cabuk dökülüyor zannımca. Söylemesi ayıp bir 5,20 vardı bir önceki kasadan. Tamirinden bakımından benzininden illallah edip en son terkettim arabayı sokağa. SOkaktan önce en son bizim uzaktan bacanak tamirciye terketmiştim.Tamire verdim üç dört ay almadım arabayı o da bir güzel binmiş.Bagajında boş bira şişeleriyle teslim etti sağolsun. Belediye çekmişti en son sattım kurtuldum artık. O ara corsa almıştım bir de dizel. Corsa 5,20 den daha iyi geliyordu bana. Şunu anladım eski bmw dense yeni albea bile daha iyidir. Araba seni yormayacak. Fazla masraf istemeyecek fazla yakmayacak. Yeni araba olacak zırt pırt orası burası ağrımayacak. Satarkende seni yormayacak. Seni son sahibi olmakla tehdit etmeyecek.

Yani diyeceğim ucuz da olsa pahalı da olsa mümkün olan en yeni ve güncel model olacak. Az yakacak. Dizel olacak. Ama yeni kasa 5,20 d lerde fena değil. 177 beygirmiş. 177 Beygirin sağ ayağının altında olması nasıl bir duygu aslında denemek istiyorum ama bakalım kısmet. Belki yaza doğru krizden 5,20d sahipleri de nasiplenip yok pahasına yeni modeller düşer pazara. O da olmazsa yeni kasa focus titanium x paket düşünüyorum ama onlarında esp lisi yok piyasada. Birde pazarbey focus çok dandik araba diyor. Hyundaiden daha dandik bir araba olabilirmi ?

Tarih: 11 Mart 2009, 20:52 - İp: 85.***.**4.182
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Hyundai - açılımı Hope You Understand Nothing Driveable And Inexpensive

yani Hiçbirşeyin Ucuz Ve Sürülebilir Olmadığını Anlamanı Umuyorum

Kötü araba yapıyorlar ama dürüstler, takdir ettim doğrusu

Tarih: 11 Mart 2009, 20:58 - İp: 85.***.**2.29
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

fokus işte. arabalar devamlı motur arızası yaparmış. hatta değiştirir dururmuş sahipleri moturunu.
birde arka tekerlerden acaip uğultu geliyo.ingiliz malı nede olsa. ben alman sanıyordum.
en iyisi toyata alıp 1 milyon km arkana bakmmak.
mazdalarda arıza yapmıyomuş. 3 serisi 30 bine kadar düşmüş. bizim arrkadaş fulünü 35 e aldı.

Tarih: 11 Mart 2009, 21:01 - İp: 88.***.**6.209