mavrikyos
mavrikyos (üye)
İzmir / Amatör

Tarihten Konuşalım

Hastayım
Uykusuz bir gece beni bekliyor
Bu yüzden bir yandan fotoğraflara bakarken bir yandan da şurada sevdiğim birşeyi yapıp tarihten konuşasım var.......
Az sonra bir Hasankeyf fotoğrafı yükleyeceğim için birden içimden geldi.

"Sorun cevaplayayım" gibi bir tavır içinde değilim tabikide
ama benim gibi "tarihten konuşası olanlar" var ise aramızda beri gelsin yav vallahi canım sıkılıyor

Selahaddin Eyyubi'yi, Alparslan'ı, Kılıçarslan'ı anıverelim gecenin bu vaktinde de hoş bir sohbet ve bilgilendirmeyle dolu dolu geçsin şu gökkubbenin altında akan su gibi zaman....... dimi ama?

Tarih: 10 Mart 2009, 22:30 - İp: 88.***.**3.15
mavrikyos
mavrikyos (üye)
İzmir / Amatör

İran halkı hep öyledir aslında. Pek tanımışlığım yok ancak tarihten görebildiğim kadarıyla söylüyorum...
Derler ki; "Mısır'ı bir def ile (vurmalı çalgı vardır ya hani işte o) fethedebilirsiniz" Çünkü halkı savaşı sevmez. İran'da biraz öyledir. Gerçi Romalılara kök söktürmüşlerse de bir dönem, daha sonra sinmişler ne hikmetse.

Tarih: 11 Mart 2009, 00:47 - İp: 88.***.**3.15
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Fujisever, İran a araba ihraç edebilmek için İran dan daha ucuza üretmen gerekir. Türkiye o konumda değil, ancak Avrupa ya ihrac edebiliriz. İran da Avrupa ya ihrac ediyor. Muhtemelen Peugeot da Türkiye de üretim yapmak istemiştir ancak buradakiler Mazda ya izin vermedikleri gibi onlara da izin vermemiştir. Mazda Toprak holdingle anlaşmak üzereydi ancak başını fena yediler Aydın Doğan ı kullanarak.

Tarih: 11 Mart 2009, 00:50 - İp: 85.***.**2.29
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

bizde satılık adam çoook. Bazılarınız kızacak ama jet fadılında başını öyl yemedilermi.

Tarih: 11 Mart 2009, 00:52 - İp: 88.***.**6.209
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

tersine demekki tyaman.Iraklılarda epey direncek gibi görünüyordu. Emem hemen pes ettiler.

Pazarbey, hiç ihtimal vermiyorum. Adamlar seslerini bile yükseltmeye korkuyorlar çok garipler. Enteresan sakin bir yapıları var. Orada kavgayı hep Türkler çıkarıyor o yüzden çekiniyorlar bizden biraz.

Jet Fadıl olayına katılmıyorum, o iş düzmeceydi.

#t_yaman' tarafından 11.03.2009 00:53:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Mart 2009, 00:52 - İp: 85.***.**2.29
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

bir kısım medya zehirlemiş sizinde fikirlerinizi. İyi propaganda yapmışlar demekki.
prototipe o zaman honda 50 milyon dolar verdiydi. bilkedi satıldı. honda jazz ile benzerliğine dikkat et imzanın.

Tarih: 11 Mart 2009, 00:58 - İp: 88.***.**6.209
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Pazarbey;
O dönemlerde otomotiv sektöründe ürün/kalıp tasarımcı olarak çalışıyordum. Bak otomobil tasarlamak en zorudur, üretmek değil. Kaldı ki o sektör o kadar dardır ki, neredeyse herkes birbirini tanır, adamlar bir prototip çıkardı ortaya, sürpriz yumurta gibi kimsenin haberi yok. Öyle tek arabayı Türkiye'de yapan çok adam var, hatta spor araba yapanlar var. Jet Fadıl seri üretimden bahsediyordu, bunun için hem tesis yatırımı hem de personel yatırımı yapacaksın. Kolay değil o kadar.

Tarih: 11 Mart 2009, 01:03 - İp: 85.***.**2.29
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

İşte zihniyet bu. Bİz yapamayız. Huyundai nasıl yaptı dayvu nasıl yaptı, proton nasıl yaptı, kia nasıl yaptı.
Hatta elin çinlisi nasıl yaptı.
Yav tyaman bırak bu biz yapamayız mantığını.
50 yıl öncesinde japon arabaları ve malları şimdiki çin malları gibi görülüyormuş. Şimdi herşeyin kralını onlar yapıyor.

Neyse ben yatıyom gali. Siz tartışın.

Tarih: 11 Mart 2009, 01:06 - İp: 88.***.**6.209
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Pazarbey;
Biz yapamayız demedim. Jet Fadıl yapamaz dedim, yanlış anlama. Biz otomotiv sektöründe hiç de fena değiliz. Hani övünmek gibi olmasın Ford Connect in 7 parçasını ben tasarladım hehe. Daha önceki Ford Transit in 13 parçasını da. Kaldı ki Connect in tasarım sahibi Türkiye dir. Ama Dünya da artık tek ülkenin yaptığıbir araba kalmadı. Hyundai ya da Daewoo örneği daha farklı mesele, şimdi girersek çıkamayız. Ben de yatıyorum, senle uğraşılmaz.

Tarih: 11 Mart 2009, 01:09 - İp: 85.***.**2.29
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Ya bu adam iyice hyundai fanatiği oldu çıktı.
Allah için biri dur desin.

Tarih: 11 Mart 2009, 01:10 - İp: 85.***.**4.182
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Yakana kadar böyle. Sonra gider yine hyundai alır, tecrübeyle sabit.

Tarih: 11 Mart 2009, 01:12 - İp: 85.***.**2.29