mavrikyos
mavrikyos (üye)
İzmir / Amatör

Tarihten Konuşalım

Hastayım
Uykusuz bir gece beni bekliyor
Bu yüzden bir yandan fotoğraflara bakarken bir yandan da şurada sevdiğim birşeyi yapıp tarihten konuşasım var.......
Az sonra bir Hasankeyf fotoğrafı yükleyeceğim için birden içimden geldi.

"Sorun cevaplayayım" gibi bir tavır içinde değilim tabikide
ama benim gibi "tarihten konuşası olanlar" var ise aramızda beri gelsin yav vallahi canım sıkılıyor

Selahaddin Eyyubi'yi, Alparslan'ı, Kılıçarslan'ı anıverelim gecenin bu vaktinde de hoş bir sohbet ve bilgilendirmeyle dolu dolu geçsin şu gökkubbenin altında akan su gibi zaman....... dimi ama?

Tarih: 10 Mart 2009, 22:30 - İp: 88.***.**3.15
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

abi, tasarımı çok komik ya, araba bir ince bir kalın sonra tekrar inceliyor, yılan gibi maşalllah... punto hadi neyse, ama puntonun sedanı böyle komik oluyor işte

ama tc adına güzel bir olay, ticari araç olarak bakıyorum zaten ben linea lara.... şirketler filolarına katıyorlar, 1.3 multijeti yüzü suyu hürmetine... ama biraz da kaliteli yapsalar malzemeyi tasarımı, ben inanıyorum meganı filan yakalar....

dün yürüyüş yapıyorum, biz hendek var, sanırım telefon kalosu filan için kazmışlar tam kapatamamışlar, üstünden önce toyota geçti, yeni nesil olan, " tık tık " dedi.. iki teker... sonra megan geçti, " küüt küüt ! " etti tekerler... eyvah eyvah dedim... bu arabaya nasıl biniyorlar türkiyede, yollar böylyken

bu fransızlar neden sert süspansyonlu araç yapıyor, bilgin var mı abi?

Tarih: 11 Mart 2009, 10:31 - İp: 78.***.**2.207
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Bunlar aslında hep aerodinamikla alakalı. Süspansiyon, araba savrulmasın diye sert yapılır. Ya toyota çok iyi aerodinamik tasarım yaptı, yüksek hızlarda bile savrulmuyor yola yatıyor, ya değşik bir süspansiyon kullanıyor hızlannca sertleşen filan. Ya da Reno savrulmuyor, bir de malum Reno Türk yan sanayii kullanır mümkün mertebe, Toyota ise genelde yabancı. Bilemiyorum birçok sebep olabilir. Çok anladığım bir mesele de değil, ben daha çok taşıyıcı sistemler üzerine çalıştım braketler, bağlantılar filan, pek görünmeyen parçalar.

Tarih: 11 Mart 2009, 10:38 - İp: 85.***.**2.29
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

he bu aralar, sanayide takılıyorum, çırak olarak.... öğleden sonra da gideceğim.... bütün parçaları sökülmüş araçların içinde çalışıyorum, kaportayı çekiçleyip, sonra macun çekip ,daha sonra boyayıp döşemeyi tekrar takıyoruz... arabanın içi boşaltılınca çok komik oluyor

tüm malzeme kalisetesini görebiliyorsun, pazarbey üzülmesin ama, benim usta, hundayi görünce yüzünü ekşitiyor... çinliler bile daha iyi araba yapar, bu koreliler ne sahtekar adamlar yahu diyor... ayrıca dün bir megan söktük, megan I , 2001 model... reno sanırım ilk ve son olarak böyle güzel araç yapmış.... megan II lerde bu kadar özenilmemiş diyor usta, sadece güvenliği ön planda yeni nesil renoların, onun dışında, hala en kaliteli malzemeyi işçiliği alman ve japon arabaları yapıyorlar diyor.. haklı, gözlerimle de gördüm, dükkanda 5 araba var, biri pejo, biri reno, ikisi hundayi accent era, biri de toyota avensis... bugün pejo gidecek, bir tane ford focus gelecek. usta kendine almış focusu, arka kapısı hasarlı , yapıp binecek... 30 yıllık ustayım diyor, en güzel araçlar corolla lar ve focus lar diyor... üstelik aldığı focus ş.dışında 5.4 litre yakıyormuş, lpg de taktırmayacak... bizim toyota da sakin kullanımla ş.dışında 5.5 yakıyormuş.... biz de taktırmayacaz lpg, ileride belki düşünürüz...

oh be, ne güzel arabalardan konuşmak... konuş konuş bitmez bir konu... bu tarih topiğini açan ve bu topiği saptıran , herkese teşekkürler

#fujisever' tarafından 11.03.2009 11:00:59 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Mart 2009, 10:48 - İp: 78.***.**2.207
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

valla ya acaip saptı konu, mavrikyos ne dese haklı Adam şurda Tarih konuşalım dedi güzel güzel, ne hale getirdik
Ama tarih deyince söylemeden geçemeyeceğim. Bak biz otomobil üretiyoruz ancak hani kendi markamız yok. Bunun için devlet politikası, milli bir politika lazım. Aslında Devrim otomobilinin kasıtlı olarak engellenmesine izin verilmeseydi (benzin koymayı unutmuşlar, kargalar güler buna), uçak fabrikamız yine aynı şekilde kapatılmasaydı her iki konuda da dünya devleri arasında yer alabilirdik diye düşünüyorum ve üzülüyorum. O dönem başlatılan her alandaki ivmenin önü öyle bir kesilmiş ki, yıllarca yerimizde bile sayamamış daha geri gitmişiz. Utanç verici.

Tarih: 11 Mart 2009, 11:01 - İp: 85.***.**2.29
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Fuji bu arada ne güzel ya demek Teknik işlere de merakın ve becerin var. Oh hem edebiyat hem teknik ilgi, çok güzel valla, tebrikler.

#t_yaman' tarafından 11.03.2009 11:04:19 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Mart 2009, 11:03 - İp: 85.***.**2.29
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

evet filmi de çekildi sanırım, izleyeceğim en kısa zamanda....

neyse, ben gece yine sapıtırım bu konuları şimdi yavaş yavaş çıkmam laızm, sanayiye doğru .... çekiç sesini özledim, döşeme kokusunu

iyi günler...

Tarih: 11 Mart 2009, 11:03 - İp: 78.***.**2.207
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

T yaman senin tasarladığın araçlar karda gidemiyo biliyonmu. Karda en çok kazayı ford transit ve konnektler yapar. Sanırım sen tarasladığın içindir. Hakkat öyledir ama.
Tasarım deyince honda bir numara caponlarda.
Ama benim en beğendiğim kompak sınıf arabası şu anda Mitşubici lançer. Dınt dıt dınt dınt köpekbalığı. Dizeli olsa ossaat alırım.Hunday munday dinnamem anadınmı.
Matrikste bissürü ergonomik ve tasanım hatası var. MEsela yakit depo kapağını açabilmek için kapıyı açmak gerekiyo, BUnda bendike ergonomik hatanında payı olabilir ama.
Neyse efenim frenklerde 407 ye hastayımdır.
Alamanların sa audileri hasta eder beni. Eski kütük tasarımdan vazgeçtiler. Gerçi hala kütük ama olsun.
Kumköy abi ni zıman gelem gevur çekmee. Şevroleylemi gelem.

Tarih: 11 Mart 2009, 15:32 - İp: 88.***.**9.238
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Tüm uzakdoğu arabalırının yalıtımı zayıftır. Alamanların ise süperdir. İlk arabam audi 100 idi. 1979 model. Ne yol sesi ne teker sesi nede rüzgar. 150 ile git camları aç ses gelmezdi.Tasanır m aero dinemi budur. Gerisi hikaye.
Adam içine bi parmak kalınlıkta halı atmış. Sesmi geçer ondan.
Huyundailer çok kaleteli hemşerim. Japon kadar iyi . Toyota olmasada si subaru eder.
Bu arada eski kasa lançeri bi denemiştim. Tren yoluna geldik ben ferene bastım. Adam bas gaza dedi. Bastım gaza. inanın tık demedi amesörler (Ustalar öyle yazıyo )
Meğerim onun amesörleri özelmiş.

Tarih: 11 Mart 2009, 15:41 - İp: 88.***.**9.238
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

pek becerikli olduğum söylenemez, sadece çıraklık yapıyorum, getir götür, kaldır , indir...(edebiyattan da nefret ederdim, gel gör ki hayat beni Türkçe öğretmeni yaptı ) ... gerçi usta sıkıldı benim muhabbetten, hadi sen eve git dedi, ben arabanın birini motor ustasına götürecem bekleme beni dedi... muhtemelen beni başından attı metin amca... yarın tavır yapacam gitmeyecem yanına

zaten yarın sayısal toto vuracak bana... pazarbey e foto mak. almaktan vazz geçtim... bir tane japon arabası alcam verecem.. matriksi versin birine hayrına, binsin mis gibi japon a....

Tarih: 11 Mart 2009, 15:59 - İp: 78.***.**3.32
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Tarih: 11 Mart 2009, 17:33 - İp: 88.***.**6.209