Fotoğrafçılık Forumları
Tarihten Konuşalım
Hastayım
Uykusuz bir gece beni bekliyor
Bu yüzden bir yandan fotoğraflara bakarken bir yandan da şurada sevdiğim birşeyi yapıp tarihten konuşasım var.......
Az sonra bir Hasankeyf fotoğrafı yükleyeceğim için birden içimden geldi.
"Sorun cevaplayayım" gibi bir tavır içinde değilim tabikide
ama benim gibi "tarihten konuşası olanlar" var ise aramızda beri gelsin yav vallahi canım sıkılıyor
Selahaddin Eyyubi'yi, Alparslan'ı, Kılıçarslan'ı anıverelim gecenin bu vaktinde de hoş bir sohbet ve bilgilendirmeyle dolu dolu geçsin şu gökkubbenin altında akan su gibi zaman....... dimi ama?
mavrikyos en maharetli olduğumuz husus konuları hiç alakası olmayan noktaralara getirebilmetir.
İran ve uydu konusuna girelim birazda. İran kendi uydusunu kendi füzesi ile gönderdi bile.
Şimdi kim elire onlar mı bizmi.
KArdeş mavrikyos ne demek ?
Bir arada birisi fiat doblo ne demek diye bir topic açmıştı.
Aslında Ahmedinecat iyi adam. Kızmayın ama valla bence bizim padişahlardan iyi. Adam uşak değil hiç olmazsa.
Ahmedinecatın takım elbisesine bakın. Bizim padişah çorabının tekinin parasıyla Ahmedinecadın giydiği takım elbiseden on tane alır rahat.
Neyse efendim tarih diyorduk. Madem elbiseden gittik. Şeyi tartışalım o zaman. Buhar enerjisinin ingiliz dokuma sanayinde kullanımının tarihsel ve toplumsal etkileri konulu kompozisyon yazalım hep birlikte.
Mavrikyos; 582 ile 602 yılları arasında Bizans tahtında oturmuş imparatordur efenim. Ha niye bunu seçtin derseniz Bizans tarihidir benim ilgi alanım. Özelliklede bu imparatorun dönemi. Bizans hayranımısınız derseniz "yooook efenim ne hayranı" diye savunmaya geçecek değilim. Eh sayılır... Müthiş bir devlettir aslında ama bir hayranlıktan çok meraktır Bizans bende. Roma-Bizans-Osmanlı. Tarihteki üç muhteşem... Ben ülkemizde pek araştırılmayanı yani Bizans'ı seçtim.
Ahmedinecat'ı bende severim ama bir kukla olduğundan şüpheliyim. Saddam gibi...
Amerika gitmek istediği yerde önce bir diktatör yaratır, sonrada çekilin lan demokrasi getiriyorum diyerek dalar sırtlan gibi. Ahmedinejat inşallah böyle biri değildir. Bu bir komplo teorisi tabiki. Ama iranında islam dünyasının "lideri" olmasını hiçbir zaman istemem. Güçlü bir islam devleti olsun ancak lider olmamalı........
beytullah abi gerçketen bu özelliğinizi keşfettim bu gece her an her yere gidebiliyor konu
İlkokilde buharlı bir şimendifer şeysi vardı. Bizde onu ispirto ile çalıştırırdık. En büyük hayalin onu kendimin yapabilmesi idi. Nasip olmadı amma.
Rahmetli Atatürk en iyi İngiliz kumaşlarından giyinirmiş. Şimdiki padişahların 10 tanesinin takımını alır onun bir takımı. Yakışır ama. Giymek lazım lüküse kaçmamak şartı ile.
Gerçi sen osmanbeydeki müvekkillerden giyiniyondur bedava ama olsun. Rubenisin takımıda varmı.
fransızların tek elinde işte , iran da otomotiv... biz avrupaya ihraç ediyoruz sanırım burada üretilen markaları, irana ihraç etsek, oradaki fransız hakimiyetini kırsak dedim, yani balın hepsini fransa yalıyor o pazarda... iran iyi pazar, onlar da bize sanırım gaz satıyor, en pahalısından, erbakan zamanından beri sanırım... biz de onlar için iyi bir gaz pazarıyız... pazarbey iyi bilir..
O ilkokuldaki buharlı tren şeysi benimmde çok alakamı celbederdi.
Hatta okulda rahmetli pederin tek öğretmen ve müdür oluşu hasebiyle bir ara zimmete geçirmeyide düşündüm. Ancak o yaşlarda daha henüz zimmet kavramının anlamını bilmediğim için bu hayalim gerçekleşemedi. Yalnız ordaki şimendifer, kendisini yürüten bir tekerleği değil de, boşta havada duran bir tekerleği çeviriyordu.
Ama güzel bir icattı her ne kadar inkar etsek de. Şimdi ben ondan görsem bir yerde kesin satın alırım.
PAra şey gibi diyorsun alırsın tabi. Bak ben alırım diyemiyorum. PAtlar matlar Allah muhfaza. Boşta teker döndürmenin anlamı yok zati.
Zimmete geçrme hakkat senni konmunda düşünülebilirdi. SAfkan bir Türk olmakla genlerinde zaten var bu.
Fuji sadece İrandanmı heryerden en pahalıya biz alıyoz gazı. KEndi milletini düten başka bir devlet nerde vardır acaba.
Ahmedinejat konusunda ben de şüpheliyim. Aşırı agresif buluyorum tavırlarını. İran ın kolay kolay liderlik yapabilecek pozisyona gelebileceğini hiç sanmam. İçerinden harabe gibi görünüyor heryer yıkık dökük. Ne doğru dürüst bir ekonomi sistemleri var ne de doğru dürüst bir endüstrisi. Kaldı ki halkları hiç de öyle savaşçı millet izlenimi vermiyor, kuzu gibi hepsi de, sindirilmiş.
tersine demekki tyaman.Iraklılarda epey direncek gibi görünüyordu. Emem hemen pes ettiler.
İlgili olabilecek konular
-
Pentax Mx Modeli Hakkında Konuşalım.
25 Tem. 2013, 13:30 nazi_
12490422 Ağu. 2013, 10:04
turntablis