Fotoğrafçılık Forumları
Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.
Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.
Kamuoyuna duyurulur.
Sony DSC-R1
#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.
"video çekimi yapıyorsa,o makinadan fotoğraf kalitesi açısından çok büyük bir beklentiye girmemek lazım."
aslinda bir yerde dogru kivanc.. cunku dslr'larin sensorleri mesela ozellikle fotograf cekebilmeleri icin dizayn ediliyorlar..
video cekimi yapabilen cihazlarin sensorleri daha ufak.. sonucta fotograf kalitesi acisindan fazla sey beklememek gerekiyor gercekten de..
...........
http://web.canon.jp/Imaging/enjoydslr/
adresine bir bakin arkadaslar.. dslr makineyi anlatiyor site..
#dadanagast' tarafyndan 18.07.2006 20:59:11 tarihinde düzenlendi.
ilker, abi naptın sen? geldin iki dakkada ortalıgı dagıttın o nasıl bir matematiktir ne sabırdır. harbiden sen o sayıları carpıp boluyo musun? abi bildigimizide unuttuk
ilker 36x24 boyutunda ccd sensör kullanan makina varmı.ccd sensörlerde noize aşırı ısınma neden olur oda daha fazla enerjiye ihtiyac duymalarındandır diye biliyorum.cmos la ilgilenmelerinin sebebide maliyetleri düşürmek.elbette video çekimi için makinaya extralar girmek zorunda buda dslr de dahada yüksek fiyat ve cihazın büyümesine neden olcaktır.ama üreticiler dslr ye o denli fiyatlar verebilen insanların ayrıca bir kamera alacaklarını ikisi bir arada ancak bütcesi uymayan insanları hedef almaktadırlar.tamamen slr like pazarlama stratejisidir.
İlker Sensör olarak ben DSLR makinaya en fazla ne kadar sığdırabileceklerini merak ediyorum.Senin makinana mesela 72x48 sığdırabilirler mi?Sığarsa sonu ne olur?
4x fullframe yapıyor bu ölçüler.
arkadaslar dun nikon d50 almistim 649 euro eve geldim aksam reklamlar geldi mediamarkt 588 euroya indirim yapmis sabah ilk isim aldigim yere goturduk iade ettik adam biraz bozuldu ama aradaki farka kart ve canta aldim dukkanda osmanlinin koparatifleri gordum biraz resim cektim aceleyle fiyat merak edenler icin dun bahsetmistim icinden bir ses geliyordiye bundada ayni ses var sanirim hepsi ayni
bu kooperatif nekadarda hızlı ilerliyor yukarıya baksanıza katları çıkmışlar bile
_speed_ fotoğraflar çok aydınlatıcı oldu,benim Dünya'ya dönmemi sağladı.Sağol
İlker nerelerdesin baksana makinalara,derya kuzusu bunlar
Speed bana oradan 1 adet D200,1 adet D50 verirmisin.Onları doktor aç karnına ye dedi bana;5D,1Ds ve D2X kullanmadan önce diye.Yoksa heyecan ve açlık birleşirse baş dönmesi yapıyormuş.
Adnan abi seninle birlikte uçağa atlayıp Almanya ya gidelim _speed_'in yanına.İlkerde yukarıdan sallanır.Şu mağazanın altını üstüne getirelim.Herkes kesesine göre birşeyler alsın oradan.
Bende giderken yanıma kanguru kesesi diktireceğim,çok makina var almam gereken.
İlker bak şimdi plan şu;
_speed_ bölgeye hakim bir arkadaşımız.Bu mağazanın yer altı planını bize çıkartacak.Sen arabayı kullanacaksın.Adnan abi R1'iyle gündüz gidip mağazadaki güvenlik kameralarını çekecek.Carl'a burada çok iş düşüyor
Neyse bende içinizde en genç olarak makinaları sırt çantasına koyacağım.Gazağamız mübarek olsun.
arkadaşlar hüsnü abi(ELİPS) sergi acmış ben yeni farkettim duyuruyu burayada eklemek istedim yolu düşenlere duyrulur... Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğm Alaçatı sokak sergimi 7 temmuz 7 eylül tarihleri arasında M.Kemalpaşa Caddesi üzerindeki TROPİCANA RESTORAN içinde ve önünde gerçekleştireceğim. Fotoğraf olgusunu sizlerle yüzyüze paylaşmayı arzu ederim.Yolu düşen tüm sananatsever arkadaşları bekliyorum...
#gantry' tarafyndan 18.07.2006 22:52:13 tarihinde düzenlendi.
Gantry serginin yapıldığı İl ve İlçeyi yazmamışsın
Merhaba arkadaşlar
Kıvanç bakıyorum işi koop.a bırakmadan halletme yolunu bulmuşsun. Biz bu işleri yaparken İlker ve Gantry ne yapacak. Onlar hazıra konmıyacaklar değilmi.
Eğer öyle ise onlar için mağazadan W800 i den fazlası çıkmaz ona göre. En zor işi benim Carl yaptığına göre 1DS mark 11 benim. Gerisini siz aranızda paylaşın.
Ha bu arada benim için 17-40 L yi de çantaya koymayı unutma.
Yalnız dikkat et o telaşla kendine kazara S9500 almayasın.
#as' tarafyndan 18.07.2006 23:25:32 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
232229 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0111727 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1209219 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0291225 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1315614 Şub. 2021, 16:41
mete007 -