Fotoğrafçılık Forumları
Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.
Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.
Kamuoyuna duyurulur.
Sony DSC-R1
#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.
Kıvanç o yaşlı bayan Meksikalı.
Tanımam etmem.
Bak ama Malcom İlkerin yüklediği fotoğraftaki bayan ile neredeyse akraba çıkıyordu.
Gantry sende 5D koop. a katılacakmısın.
Üye kayıtları devam ediyormuş.
Ve R1 fan club fotoğrafları ile bu gecelik veda.
bir fotografda ben ekledim. Büyüt boyut için link sayfa açılınca fotonun üzrine bir daha tıklayın lütfen.
http://img93.imageshack.us/my.php?image=dsc04998filtered8zf.jpg
valla sonunda verecegim kamerayi kivanca..
kivanc, fiyatlari ogrenmek icin;
su adrese ve su adrese bakip bulabilirsin..
.......................
adnan hadi gel senin r1'i kivanc'a verelim, en azindan rahatlamis oluruz.. benim makineyi takas etmem falan zor olur dogrusu..
........................
dusgezgini merhaba..
bakiyorum r1 fotografini koymussun avatarina.. adim adim yaklasiyorsun..
tele ve macro olarak mi? lenslerle tv seyredemezsin dusgezgini..
dusgezgini, sanirim r1'i alma konusunda biraz beklemen iyi olacak.. cunku r1'in lensi gercekten de cok sinirli.. keske bir dukkana gidip deneyebilseydin..
Sıkca okuyorum formda 1 stop 2 stop dıye bunların anlamı nedır, dynamic range dan tam olarak ne anlamak gerekıyor, arkadaslar bu konularda kısada olsa bılgı verebılırmısınız.
sevgili dadanagast tele die düşünmüştüm zoom olayını yani artık beni idare edeceksiniz. Acaba teknik olarak hangi kelime kullanılıyor bu 5x zoom olayı içi
n sevgili as aydınlattı beni lensin özellikleri hakkında...ben aklıma takılan bir soruyu soracam 24 cm makro için dedinizas yani bu bir karıncaya 24 cm yaklaşıp güzel bir foto çekeceğim anlamına mı geliyor.. Eğer yine komik bişe yazdıysam tadını çıkartın bu aralar gülmek için bahene arıyorum.
şimdiden teşekkürler
NOT: tv için anten gerekiyor mu
sevgili dusgezgini bildigim kadarıyla R1 in lensi orta mesefa bi lens. yani 1cm den macro cekimler yapıldıgını dusunursek R1 ile macro cekersin ama karıncanın bacagındaki kılları goremezsin. uzun mesefede kullanamazsın. yani ben ay fotosu cekmek icin iki gun ugrastım ama olmadı. yani oldu aslında ama baska ay fotografları gorunce R1 in kesinlikle bu kadar yakınlasamayacagını ogrendim. Aslında bu R1 i yeteri kadar tanımamamdan kaynaklanıyor. R1 i duz mantık ile orta mesafe bir lense sahip oldugunu dusunursek pek yanılmayız sanırım. Fakat orta mesefede acımaz yani. ben portre delisi bi adamım ve R1 tam benlik.
Teleconverter lense ayrıca takılan bir aparat. bildigim kadarıyla ucuz yollu lens ihtiyacını bi nebze olsun gideriyor. ama bu R1 icin soz konusu degil. R1 e takılan teleconverterin fiyatı 800 ytl. yani kaliteli bir lens parası ki verecegi performans saibeli!! Ben bolca salladım adnan abi ve ilker ayriyeten Kıvanc hatalarımı duzelteceklerdir.
Kıvanc ın 11.00 - 17.00 arası s9500 seansı var biraz beklersen o da sana yardımcı olabilir bu konuda
Merhaba
Amatör-pro arası Eski bir konvansiyonel (filmli) makina kullanıcısı olarak uzun süredir sizleri takip ediyorum. Fakat üye olup mesaj yazmak için nasip bugüneymiş.
1- Eşsiz tecrübelerinizi paylaştığınız için emeklerinize sağlık çok çok teşekkürler..
2- Güzel çekimlerinizden dolayı tebrikler..
3 - Daha önce konusu geçmiş, sorulmuş, yazılmış konuları soracağım için ve bilene komik gelecek şeylerden bahsedeceğim için özürler
...
diye listeledikten sonra şunu belirteyim bu topiğin bana getirisi/götürüsü (artık faydamı zararmı göreceğiz) Dijital Makina alma arefesinde olan zaataalimi 9500z almaktan son anda alıkoymuştur..
R1 ile 9500z arasındaki foto kalitesini gördükten sonra vereceğim paraya acıma hissi oluştu.. Oysa aradığımı 9500z de bulduğumu sanıyordum.
Ne mi arıyorum?
DSLR yada SLR-like tarzında aldığım makinada "sesli video" çekimi bulunsun
Objektifi değişebilsin (dadanagast saolsun bu konuda fikrimi değiştirdi)
Sanırım R1 de video çekimi yok ve objektifi değişemiyor ama aradığım foto kalitesini veriyor ve bütçemin üst sınırında yer alıyor. 828 video çekebilirken R1 in bu konudaki eksikliği ek bir apararat yada yazılımla eklenebiliyormu ?
DSLR makineler içinde video çekebilen varmı ?
Malcom selam,nasılsın?
Seanslar bugün iptal edildi Newyork borsasındaki ani dalgalanmadan dolayı
Rokomet şimdi senin kafandaki soru işaretlerini yok etmeye çalışayım.
1) Sony R1'in video çekmesi sağlanamaz.Zaten kullandığı CMOS sensör de video çekimine uygun değil.Dikkat ettiysen bir fotoğraf makinası video çekimi yapıyorsa,o makinadan fotoğraf kalitesi açısından çok büyük bir beklentiye girmemek lazım.
2)DSLR Like makinaların çoğunda görmeye alıştığımız sesli video çekimi,DSLR makinalarda katiyen bulunmaz.Çünkü DSLR sınıfı,safkan fotoğraf makinası sınıfını belirler.Yani bu makinaların amacı olabildiği kadar iyi fotoğraf çekmektir.
3)S9500z değil sadece S9500 olan model'in objektifi değiştirilemiyor.Bu yüzden DSLR-Like sınıfın bir üyesidir kendileri.
4)Biraz önce bahsettiğim R1,sınıfında ilk defa CMOS sensör kullanan ve sensör boyutları bakımından ilk kez bir DSLR makina kadar büyük sensör kullanması ile Like sınıftan ayrılmakta.Ancak sabit objektifi yüzünden Like sınıfa tek benzerliğini göstermektedir.
Başka merak ettiğin soruların yanıtlarını açıklamaktan mutluluk duyacağız
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
232229 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0111727 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1209119 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0291225 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1315614 Şub. 2021, 16:41
mete007 -