romantikhaydut
romantikhaydut (üye)
İstanbul / Meraklı

Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu

Arkadaşlar merhaba. Yazdığım gibi CCD-TR502 Kamerasına mini dv taktığım zaman görüntüde dalgalanmalar oluyor fazlasıyla. Ayrıca görüntü siyah beyaz oluyor ve ses gelmiyor. Diğer kamerama takınca direkt mavi ekran veriyor kaset akranı. Kasetlerde büyük ihtimal sorun yok. Görüntüyü az çok seçebiliyorum lakin çok eski kameralar. 95 yılından sonra alınan kameralar ve oldukça rutubetli yerlerde kaldılar. Bir fotoğrafçıya yazdıklarımı söyleyince bana "kristali bozulmuş benim başıma da çok geliyor kaç kamera çöpe attım" dedi. 30 küsur 2-3 saatlik kasetler var. Burda yeniyim sanırım fotoğraf eklenmiyor. Saatliğinde o kadar para vermek istemiyorum. Çözümü bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Tarih: 28 Ekim 2024, 23:57 - İp: 172.***.**9.197
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Selamlar. üye bilginizde istanbul yazıyor. ona istinaden, sirkecideki kamera servislerine gitmenizi önereceğim.
Ancak, arkadaşınızın belirttiği durumu ben de yaşadım. yeni kamera almak daha mantıklı, dedirtecek tamir ücretiyle karşılaşabilirsiniz.

Tarih: 29 Ekim 2024, 14:32 - İp: 162.***.**1.232
romantikhaydut
romantikhaydut (üye)
İstanbul / Meraklı

mete007 Mini dv takabileceğim bilgisayara aktarabileceğim hangi kameralar var peki? Sony handycamlerin çoğu mini dv için uygum mu? benim amacım daha da bozulmadan usb veya cd ye aktarmak zaten kamera ile işim sadece aktarım için. Veya bilmiyorum başka aktarım cihazları var mı kamera dışında

Tarih: 29 Ekim 2024, 15:13 - İp: 172.***.**9.197
  • 1