Fotoğrafçılık Forumları
Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.
Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.
Kamuoyuna duyurulur.
Sony DSC-R1
#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.
bulent, bir tane r1 ve a100'le de tele ve macro lenslerini alip kullanabilirsin tabii ki.. kimse birsey diyemez.. dedigin gibi lens degistirme zorlugu yasamazsin..
ama olaya sadece su an kullanma acisindan bakma..
bu lens gercekten kaliteli bir lens.. oncelikle a100 icin cikacak zeiss 16-80'in ayni lens olmama sansi da yuksek aslinda.. cunku r1'in lensi carl zeiss 14.3-71.5mm f/2.8-4.9, fakat a100 icin cikacak lensin isimi, 16-80mm f/3.5-4.5.. yani aslinda ayni lensler degiller..
buyuk ihtimal, a100 icin satilacak lensin kalitesi daha yuksek olacak.. ki cok normal bu..
onemli olan senin icin su anda, r1'in lensinden almis oldugun fayda.. r1'in lensi kesinlikle cok ustun ve 10mp'lik sensoru iyi besleyebiliyor..
olaya sadece su an kullanma acisindan bakma dedim, cunku, ayni lens olsalar bile, zeiss 16-80'i alsan 20 sene sonra kullanacagin makine uzerinde de kullanma sansin olur.. fakat r1'in lensini cikartma gibi sansin yok..
simdi gidip r1 aldin diyelim.. lensin parasini r1'e verdin yani.. evet lens degistirme zorlugu yasamiyorsun.. hersey harika.. ama aradan iki sene geciyor, r1'i degistirmek istiyorsun, cunku eskidi.. r1 giderse lens de gider.. ama iste r1 yerine 16-80 alsaydin, iki sene sonra sadece a100'un yerine a200'u alacaktin mesela ve 16-80'i kullanmaya devam edecektin..
.....................
"İlker İngilterede 2200 pound diyorsun 5D+24-105mm için.Paran varsa alsana.Bir daha da değiştirmessin makinanı.Sadece yeni lensler çıkarsa piyasaya,onları alırsın üzerine.
350D,ömür boyu kullanılacak makina değil,çünkü giriş seviyesi bir DSLR.Ama 5D,profesyonel ve full frame.Cmos sensörü de var.12.3MP sana hayatın boyunca yeter.Birkaç tane L serisi ile deme keyfine.Sakın bekleme 370D yada A100 çıkmasını.Çünkü o modellerin 5D'den iyi olma şansları yok.Sen şu anda 350D'ni satsan kaça gidiyor oralarda?400Pound verirler mi?"
ba ba ba ba.. IIINNNN IINNNNN.. gaz mi veriyorsun yoksa kivanc?..
350d'yi senin makineyle degistirmem, ama sen makineni 1200'e satip 1200'u bana verirsen, sana 350d'mi, 18-55'imi ve 350d'nin ozel canon cantasini verebilirim.. hatta yaninda yine canon'un 350d aldim diye bana gonderdigi 256mb'lik cf kartini da veririm..
sen oldugun icin de bir tane tripod sana..
dusgezgini sana da ayni teklifi vermeye hazirim..
....
dusgezgini merhaba..
a100'un piyasaya girmesiyle r1'in fiyati daha da dusebilir de dusmeyebilir de.. cunku zaten r1'in fiyati son derece makul..
1000 ytl fiyat gercekten cok makul, yerinde olsam alirdim.. ama oncelikle fotograf makineleri hakkinda biraz daha bilgi edin.. r1'i aldiktan sonra eger ki uzaklari yakinlastiramiyorum dersen, hic de hos olmaz..
a100'un kit lensli fiyati tahminen 2000-2500 ytl arasi olacak..
.....
bak iste o yuzden soyluyorum sana.. r1'in lensi degistirilemiyor dusgezgini.. tek bir lensi var uzerinde..
ama sen filtre ekleyebilirsin.. UV filtresi gibi mesela.. lensin camini cizilmelere ve gunesin zararli UV isinlarina karsi korur.. fiyati ucuz..
bir diger alabilecegin filtre ise circular polarizer filtresi.. mavilerin daha bir canli cikmasini saglar, gokyuzunun maviligini cikartir ortaya mesela.. ayni zamanda diger renkleri de guclendiriyor polarize filtresi..
fiyati biraz pahali.. 50-60 pound gibi burada.. orada da 150 ytl falandir sanirim.. ama alamk zorunda degilsin hemen, ileride alirsin..
baska? dunya kadar degisik filtre cesidi var dogrusu.. mesela ND filtreleri.. close-up filtreleri..
ama fiyatlari yuksek degil.. zamanla kolaylikla alabilirsin..
mesela ben close-up filtrelerinin 4 tanesini (degisik kuvvetlerde.. close-up filtresi demek, lensin ucuna taktiginda makinen daha yakindan fokus yapabiliyor, dolayisiyla bir cesit makro lensi gibi islev goruyor lens..) 30 pound'a almistim mesela.. inanilmaz ucuz fiyati dogrusu.. ve yeri geliyor ise de yariyor dogrusu..
bizim arka bahcede cektigim iki ornek fotograf;
close-up filtresi olmadan,
close-up filtresi ile beraber,
Düşgezgini merhaba
R1 i aldığında burada gördüğün fotoğrafların bezerlerini rahatlıkla çekebilirsin.Sana örnek olması için Sony DSC-R1 test ilk izlenimler topiğinin son sayfasına bakabilirsin.
Orada Kıvanç ın eline ilk defa R1 aldığında çektiği fotoğraflardan örnekler var.
Düşgezgini R1 in fiyatının daha da düşeceğini sanmıyorum.
çünkü döviz kurlarının artmasından sonra R1 2200ytl. ye kadar yükselmişti.Sonra Sony fiyatı tekrar aşağıya çekti.
Senin söylediğin 3 aylık ve garantili makina bence çok iyi.Hiç kaçırma derim.
A100 de tahminen 2250-2750 civarına satılır diye düşünüyorum.
Malcom fotoğrafın gayet güzel.Uğraştığına değmiş.
Sana örnek olması açısından bende bir fotoğraf yükliyeyim.
Bu fotoğraf da R1 fan club ten geldi.
Sony DSC-R1
teyzem kotu bakmis valla..
....
peki bu teyzeyi bir yerden hatirliyor musun adnan?..
İlker makinaları değişelim mi?
Tek şartım kargo ücretlerini sen ödeyeceksin.Yoksa vazgeçerim değişmekten bak
Şaka bir yana İlker,350D'ye R1 kalitesi sunması için takılabilecek en ucuz lens hangisi?
Peki bir fotoğraf aynı lensler ile hem 30D ile hemde 350D ile ve hemde 5D ile çekilse arada yine fark olacaktır sanıyorsam.Bu farklılığı yaratan nedir?
İso kirlenmesi mi,detaylardaki farklar mı?
30D ile 350D yaklaşık aynı boyutlarda sensör kullanıyor.Ve aynı lensler ile ikisininde aynı kalitede çekim yapması gerekmez mi?
arkadaslar bugun bende D50 18-55 lens alarak araniza katilmis bulunuyorum biraz fotograf cektim resimlere bakmak istedigim zaman yada makineye yaklastigim zaman icinden sanki bir yay cikmis sallaniyormus gibi bir ses geliyor 2-3 saniye sonra duruyor makine kapaliykende salladigim zaman gene geliyor bu gelen ses normalmi yoksa yarinn aldigim yere goturuyummu birde bazen yakini cekiyorum daha sonra uzagi cekmek istedigim zaman cekmiyor yada tam tersini yaparken sanirim o ayarlardan kaynaklaniyor
İlker benim soruya espri ile cevap vermişsin
Sonuçta sen bir DSLR hayranı değil misin?
5D alacakmısın almayacakmısın?2200 poundcuk sadece
speed gule gule kullan..
sanirim biraz hassaslasiyor insan, yeni makine alininca.. eger ki bir sesler geliyorsa, sana tavsiyem, hemen baska bir dukkana gidip d50'ye bakman.. eger o dukkandakinde de varsa, seninki normal demektir..
....
kivanc degismem, ama sana 1200 ytl'ye satarim.. sonucta sen de 1200 ytl'ye satabiliyormussun s9500'i..
r1 kalitesini alabilmen icin sigma 17-70 alabilirsin mesela.. fiyati burada 230 pound, orada ne kadar bilemiyorum..
veya git bir tane canon 50mm f/1.4 al, fotografda keskinlik ne demektir goster insanlara.. 50mm'ler pahali objektifler degiller..
fotograflar arasinda fark olur; cunku sensorler farkli.. her sensor farkli.. simdi sen q7 ile x5'e ayni dermisin? her ikisi de jeep, ama ayni degiller..
tabii olay bu kadar da karmasik degil..
350d ile 30d arasinda fark olmaz, fakat 5d ile fark olur..
eger ki 18-55 gibi ucuz bir lensi 350d veya 30d'ye takip fotograf cekersen, fotograf kalitesi yine de tatmin edici olur.. ama 5d'ye taksan -takabilseydin- goruntu hic de hos olmaz.. cunku iyi lense ihtiyac var 5d ile..
ama iyi lens takip da cekim yaparsan 5d daha iyi sonuc verecektir, cunku her bir pixeli olusturan parca daha buyuk 30d'ye veya 350d'nin sensorune gore.. doilayisiyla kontrast, renkler cok daha iyi islenir 5d ile.. lens de bu islemeye izin vereceginden, cunku kaliteli lens, sonuclar mukemmel olur..
.....iso kirlenmesi farki da olusur, detay farki da.. 30d ile 350d ayni kalitede cekim yapiyor denilebilir..
kıvanc fotografı yorumlamana hayran kaldım tam vermek istedigimi almıssın. begenen tum arkadaslarıma tesekkur ederim. adnan abi gonderdigin fotograf cok etkileyici bir portre ama kadının yuzunun parlaması biraz rahatsız etti sanki. portrede boyle seylerin olması sence normal mi? İlker ben o kadını tanıyom Alsancaktaki takıcı kadın dimi o garip orgu sapkalar falan satıyo dimi o. Cok mazimiz vardır onla, bi R1 parası carpmıstır benden.
Malcom kadının yüzünün parlaması seni rahatsız ettiyse yine iyi.Beni kadının herşeyi rahatsız etti.Gece yarısı uykudan uyanım karşımda onu görsem,korkudan kekeme olurdum.
İlker sen adamı katil edersin ya.Offf ben ne soruyorum sen ne cevaplıyorsun
Neyse sen 30D,D200 den kaliteli fotoğraflar çekiyor diyorsun.Sonra 350D ile 30D arasında pek bir fark yok fotoğraf kalitesi açısından diyorsun.O halde senin yorumunu çözersem 2 bilinmeyenli denklem ile,ortaya çıkan sonuç önceden de D200 ile ilgili yaptığın yorumlara bakarak şu oluyor;
''350D,D200'den daha kaliteli fotoğraf çeker ancak D200'ün elde tutuşu mükemmel olduğu için ve makinama göre daha çok ince ayar'a sahip olduğu için ben D200'ü seçerim,herşey görüntü kalitesi demek değil.'' diyorsun...
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
232229 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0111727 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1209119 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0291225 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1315614 Şub. 2021, 16:41
mete007 -