as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.

Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.

Kamuoyuna duyurulur.

Sony DSC-R1

#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Temmuz 2006, 22:56 - İp: 85.***.**3.16
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

onceki mesajini gormemisim kivanc.. 2200 poundcuk ne ki diyorsun, sanki benim nick'im dadanagastsa..
2200 pound'um olsa neler almazdim ki, ahhh ahh..
....

d200 ile 30d'nin karsilastirmasini biliyorsun kivanc, sen ozellikle soylemistin, dpreview'in galerisinden.. 30d'nin bir parca daha iyi duruyor fotograflari..
diger yandan 350d ile 30d arasinda pek de fark yok fotograf kalitesi acisindan.. bunu sagir sultan bile biliyor..
dolayisiyla 350d'nin kalitesi icin de d200'den daha iyidir gibidir diyebiliriz..

ama iste hersey fotograf kalitesi degildir.. yani cok onemlidir ama makinenin ozellikleri de onemlidir.. d200 kesinlikle harika bir makine, buyu gibi.. viewfinder'indan bakar bakmaz, fotograf isimli bir dunyanin icine dogru surukluyor kamera seni.. gercekten tam bir zevk..

fotograf kalitesi olayina da fazla takilmamak lazim aslinda.. fuarda d200 ile cekilmis fotograflari gordum; bir metreye bir bucuk metre gibi, mukemmel bir kalitedeydi.. bana fazla fazla yeter dogrusu..

Tarih: 17 Temmuz 2006, 22:23 - İp: 62.***.**2.10
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bulent sen nasil taniyorsun o kadini? ankaradasin ama..

izmir bulusmasinda cekmistik fotografini kadinin..

bu arada senin nasil bir mazin var o kadinla? pek cekici bir kadin degil ama..

Tarih: 17 Temmuz 2006, 22:26 - İp: 62.***.**2.10
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

ilker yanlıs anladın sevgilim degillllllll ben aslında izmirde yasıyorum, bir yıldır ankara dayım. kısmet olursa bir ay sonra yine izmir e donuyorum. bu kadınla olan mazim: kız arkadasım bolca takı vs almıstı bu kadından. artık ne zaman alsancaga gitsek kıbrıssehitlerinde bizi gordugu yerde yolumuzu cevirir takı orgu vs satardı bize. kızarkadasım bu kadını cok sevmesine ragmen, ben nefret ederim. ve talih ya burda bile karsıma cıktı fotograftan yeni berelerim geldi dedigini duyar gibiyim

Tarih: 17 Temmuz 2006, 22:40 - İp: 81.***.**6.144
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Üstteki teyze ile de Adnan abi'nin bir samimiyeti olabilirmi İlker?
Bayram değil seyran değil Adnan abi niye koydu bu fotoyu buraya?
Acaba bize birşey mi anlatmak istiyor?
Bakın ne diyorum,İlker,ben ve Adnan abi ile can,malcom,soner ve _speed_ birleşip bir 5D alalım.Bak demin yine bir yerde 5D+24-105mm f:4 testi yapmışlar.Test eden adam iso 3200 de bile detay zenginliğinden ve kalitesinden hiçbirşey kaybetmediğini söylüyordu.Ah ulan ah yaktın beni 5D.İçkiye vuracağım kendimi.Kıvanç kendine gel forumdasın.Ay pardon.Nerede kalmıştık.Hah aldık makinayı diyelim.6 kişi alırsak her ay bir kişide kalır makina.Böylelikle makinayı yılda 2 ay kullanmış oluruz.Kooperatife gireceğinize bu makinaya girin daha iyi.

İlker ben başlık açıyorum.Canon ve Nikon'dan makinaları isteyeceğim tekrar.Büyük başlık açarak yazacağım,dikkatlerini çeksin yazım.Eos isimli arkadaşda Erkayalarda çalışıyormuş zaten.Yardımı olabilir diye düşünüyorum.

Bu makinalar ile birkaç ay boyunca testler yaparım.

Tarih: 17 Temmuz 2006, 22:44 - İp: 85.***.**6.253
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

Kooperatife gireceğinize bu makinaya girin daha iyi. sen stend up show u açsana belkim 5d alacak parayı ordan kazanırsın.

Tarih: 17 Temmuz 2006, 23:31 - İp: 88.***.**0.187
dusgezgini
dusgezgini (üye)
Trabzon / Meraklı

Cevabınız için teşekkürler As
Anlaşılıyor ki ilk makinem için A100 pahalı bir alet ve R1 fiyatının biraz düşmesini beklemek en manıklı olanı.

Teknik olarak sorum olacak

1.Objektif ve lens aynı şeyi mi ifade ediyor
2.R1 i aldığım lensin çıkmadığını söylemişti sevgili dadanagastacaba üzerindeki lensin özelliği nedir? Ve o lensle ne kadarını yapabilirim tele ve mackro olarak(umarım tele yi doğru yerde kullandım demek istediğim zoom olayı aslında uzağı çekebilmek)

Tarih: 17 Temmuz 2006, 23:54 - İp: 85.***.**5.119
as
as (Üye)

dusgezgini merhaba
Lens ve objektif aynı şeyler.R1 in lensi dslr-like türü makinalar içinde en kalitelisi.Fotoğraf makinesi test leri ile ünlü dpreview sitesinin editörü R1 i incelediğinde lensinin 1000usd. civarına satılan lenslerle aynı kaliteye sahip olduğunu söylemiş.Zaten R1 in bu kadar net,keskin ve doygun renkli fotoğraflar vermesi bu CarlZeiss lens sayesinde gerçekleşiyor.
R1 in lensi uzaktaki görüntüyü 5X oranında yakınlaştırıp,23cm.civarından da macro çekim yapabiliyor.
R1 in lens kalitesinin yanı sıra sensörü de çok kaliteli.
Sony nin kendi üretimi olan bu Cmos sensörün Nikonun profesyonel sınıfta yer alan 12mp.lik D2X te de kullanıldığını biliyoruz.Farkları sadece 12mp. den 10.3mp. ye düşürülmüş olması.
Bu sensör ve CarlZeiss lensin uyumu gerçekten çok başarılı.

1000ytl. ye bulduğun 3 aylık R1 in herhangi bir arızası yok ise hemen al.O fiyata R1 kaçırılmaz.Zaten garantiside devam ediyormuş.Fakat herhangi bir darbeye maruz kalıp kalmadığını dış kasasından ,lensinin de cizik olup olmadığını dikkatli bir inceleme ile kontrol etmelisin.

Tarih: 18 Temmuz 2006, 00:22 - İp: 88.***.**0.9
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Düşgezgini sanırım objektif ile lens aynı şey.Yani ben öyle biliyorum.
İlker sizin İngilterede şu makinaların fiyatı nedir?(sadece body olarak}
Canon 350D=
Canon 20D=
Canon 30D=
Canon 5D=

Nikon D50=
Nikon D70s=
Nikon D200=
Nikon D2Xs=

Sony R1=
Sony A100=

Kodak Pro 14n=(Bu makina kendi lensini mi yoksa nikon lensi mi kullanıyor?}

Şimdi de lensler;

Canon 18-70mm
Canon 24-105L f:1.4
Canon 24-105L f:4
Canon 100-400mm f:4

Nikon 18-200mm VR

İlker 1 pound=1 sterlin mi?

Tarih: 18 Temmuz 2006, 00:31 - İp: 85.***.**6.253
as
as (Üye)

Kıvanç ben senin ne yapmaya çalıştığını anladım.Sen böyle ahiret soruları ile İlkeri canından bezdirip 350D sini S9500 ile kafa kafaya değiştirmeye zorluyorsun.
Anlaşılan o ki İlker sana o makinayı vermeden yakasını senden kurtaramıyacak.
Benim karşıma böyle bir listeyle gelmiş olsaydın bu kadar araştırma yapmak yerine sana R1 i alda bana böyle sorular sorma derdim.

İlker hocam şu 350D yi Kıvanç a verde kurtul.Hem S9500 de fena makina değil.

Tarih: 18 Temmuz 2006, 00:56 - İp: 88.***.**0.9
as
as (Üye)

Malcom o yaşlı kadının fotoğrafında yüzündeki ışık patlamalarının bilerek verildiğini düşünüyorum.

Tarih: 18 Temmuz 2006, 01:57 - İp: 88.***.**0.9