as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.

Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.

Kamuoyuna duyurulur.

Sony DSC-R1

#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Temmuz 2006, 22:56 - İp: 85.***.**3.16
as
as (Üye)

İşte bu fotoğraf düşgezgini ni de yoldan çıkardı.
Yarın düşgezgini ni elinde R1 ile görürsek hiç şaşmayın.

Düşgezgini ne kadar yakın demek o kadar iyi macro demek değildir.Bu konunun açıklamasını BURADAN okuyabilirsin. Orada sensör boyutlarını gösteren fotoğrafta lacivert çizgili olan R1 sensörüne eş değer.Karenin ortasında kalanlar senin ilk almayı düşündüğün ve 0cm. den macro çekimi yapabilen makinalar.

Tarih: 19 Temmuz 2006, 00:16 - İp: 85.***.**4.253
dusgezgini
dusgezgini (üye)
Trabzon / Meraklı

saolasın as şimdi kafamda bişeyler netleşmeye başlıyor. sanırım bu makineyei elime alınca benim sorularım yüzümden forumdan kaçabilirsiniz ama google den asla

ben yinede makroda cismin (konu mankeninin) yanında olsam daha bir makro olmaz mı hem daha bir gerçek duygular ön plana çıkar ne dersiniz ya şaka bi tarafa bu fotoğraftaki kızın msn si varmıdır ve de acaba bu fotoğrafı hiç daha masraf yapmadan orjinal R1 alarak 14000 civarı çekebiliriz hemi????

Tarih: 19 Temmuz 2006, 00:24 - İp: 85.***.**4.247
as
as (Üye)

Düş gezgini o fotoğraf orijinal lens e hiç bir ilave aparat takılmadan çekilmiş.Ama harici aydınlatmalar tabii ki var.Çünkü harici aydınlatma olmadan ışığı bu kadar güzel ayarlamak olanaksız.
Sizlere bugün çektiğim iki fotoğrafı yüklüyorum.Eminimki birçok insan burayı gidip görme fırsatı bulamamıştır.Yer Miletos ,Didim e giderken ayrılan ayrı bir yoldan 30km. uzaklıkta bir yer.Bu Anfitiyatro 20000 kişi kapasiteli.Yolu biraz sapa kaldığı için pek bilinen bir yer değil ama kesinlikle görülmeli.

Sony DSC-R1

Sony DSC-R1

Tarih: 19 Temmuz 2006, 00:33 - İp: 85.***.**4.253
dusgezgini
dusgezgini (üye)
Trabzon / Meraklı

as mükemmele yakın bir çekim. insanın bunu arkadaşlarına kartpostal olarak atası geliyor.

keşke TÜRK BAYRAĞI nı o noktadan zoom yapıp oforuma koysaydınız inanaın bu olay R1 i tanımak amaçlı süper olacakdı..

Tarih: 19 Temmuz 2006, 00:38 - İp: 85.***.**4.247
as
as (Üye)

Bayrağın olduğu fotoyu çekme amacım R1 in geniş açı 24mm. sini göstermek içindi.CarlZeiss lensin 24mm. lik geniş açıya sahip olması işte böyle fotoğrafların çekilmesine imkan tanıyor.Bayrağın bulunduğu yer de tiyaronun en uzakta kalan kısmı.Lensin geniş açıda görüntüye alabildiği alana dikkatini çekerim.

Tarih: 19 Temmuz 2006, 00:43 - İp: 85.***.**4.253
dusgezgini
dusgezgini (üye)
Trabzon / Meraklı

bunlar reklam kokan hareketler gibi olsada TRABZONUN resmini Boztepeden çekip(geniş açıyla) [www.trabzonda.netin bannerene koyacağım. bir grafiker arkadaşım bu gibi işlemleri aynı noktadan 2 foto çekip ayrı ayrı birbirine yapıştıryordu? bu makineyi halen bilmiyor ...

Tarih: 19 Temmuz 2006, 00:51 - İp: 85.***.**4.247
dusgezgini
dusgezgini (üye)
Trabzon / Meraklı

sevgili as tekrar böyle bir manzarayla karşılasırsanaız bir geniş açı birde 5x kare alabilirmisiniz. mesela ben türk bayrağına yapılan zooomu geniş açıdan sonra göremek isterdim. Bunu cidden isterdim. çünkü en uç noktaların temsil edecek..

Tarih: 19 Temmuz 2006, 00:55 - İp: 85.***.**4.247
as
as (Üye)

Düşgezgini R1 in gece,noise test,macro,tele zoom,portre,manzara gibi fotoğraflarından örnekler görmek istiyorsan yine bu sayfada yer alan Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiğinin 300. sayfasından itibaren görmen mümkün.
Sayfalar biraz geç gelsede ,beklersen istediğin tüm örnek çekimleri sayfa 300 ve devamında görebilirsin.Orada 24mm. geniş açıdan 120mm.(5X Zoom) tele ve 7X ,9X ve 15X Smart zoom örnek fotoğrafları var.
Senin istediğin çekimler sayfa 303 te.

#as' tarafyndan 19.07.2006 01:25:49 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Temmuz 2006, 01:20 - İp: 85.***.**4.253
_speed_
_speed_ (üye)
Yurtdışı / Amatör

belki bilenler vardir ama bilmeyenler icin bir tane adres vermek istiyorum cok guzel fotograflar yayinliyorlar turkiyenin her yerinden eski yeni akliniza gelmiyecek kadar degisik sekilde resimler var resimlerin buyuk boyutunu gormeniz icin uye olmaniz gerekiyor

http://www.wowturkey.com

Tarih: 19 Temmuz 2006, 01:25 - İp: 83.***.**9.189
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

adnan ne yalan soyleyeyim, r1'in fotograflari gercekten de cok canlilar.. r1 neyi cekse begenilecek gibime geliyor..
gidip alacagim sonunda, zor tutuyorum valla kendimi..

.....

speed, site icin tesekkurler.. gercekten harika bir site.. (ben de uye oldum..)

Tarih: 19 Temmuz 2006, 01:41 - İp: 62.***.**2.10