as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.

Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.

Kamuoyuna duyurulur.

Sony DSC-R1

#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Temmuz 2006, 22:56 - İp: 85.***.**3.16
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

ilker senin gibi bilgi birikimi tavan yapmıs biri gun icerisinde 5 dk dahi olsa sat 350d yi git R1 al dedirtiyorsa, bence R1 cok dogru bir secim. ben sana kesinlikle katılıyorum. dslr nin verdigi esnekligi R1 kesinlikle veremez bence de. ama bu esnekligi saglamak icin araya cokca R1 parası giriyor. Adnan abininde dedigi gibi gunumun buyuk bir kısmını fotografcılıga ayıramıyorsam, benim icin gercekten cok pahalı bir hobi olacak.
ben su an ogrenme asamasındayım ve r1 ile cok cabuk bazı seyleri ogreniyorum. hevesimi kırmayacak sonuclar alıyorum. forumda bircok insan 350d nin nikon d70s nin pek kaliteli resimler vermedigini cok ciddi hayal kırıklıkları yasadıklarını soylediklerine sahit oldum. Bence kesinlikle 350d ve 70s kotu makineler degil, fakat kimin elinde olduklarına baglı.
350d ve 70s icin dslr giris seviyesi deniyor. ama hicbir fotograf bilgisi olmayan bi insan icin bile koca bi karmasa ve goz korkusu denebilir. p/s ile ugrasmak raw formatı islemek vs. bilen insan icin cocuk oyuncagı gibi gelebir fakat bilmeyen icin onune konmus koca bir engel olarak gorulebilir. ayrıca amator insanların sevklerinin kolayca kırılabileceginide unutmamak gerekir. iste burada R1 tamamiyle cok bilgi gerektirmeden kullanıcısını tatmin ediyor.
ben gunlerce ay fotografı cekmeye calıstım ama olmadı. naptım makineden inanılmaz derecede sogumaya basladım. elime hergun iki saatten fazla aldıgım makineyi kullanmamaya basladım ve r1 in abartıldıgını o kadarda kullanıslı olmadıgını dusunmeye basladım cunku r1 in lensinin neleri yapıp neleri yapamayacagını bilmiyordum. benim elime R1 yerine canon 1ds mark 2 yi verseydiniz ve ben baslangıc olarak bunu kullansaydım, emin olun bu nasıl makine derdim.
benim bikac sene sonraki alacagım makine kesinlikle dslr olacak, ama su an almıs olsam hakkını vermeden eskitmis olurdum. bu yuzden R1 benim gibi amator olanlar icin gercekten cok dogru bir secim

#malcom' tarafyndan 19.07.2006 18:32:45 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Temmuz 2006, 18:18 - İp: 85.***.**9.95
as
as (Üye)

İlker selam
Hocam seni R1 çok kısıtlar,farklı lens konfigürasyonlarını kullanmaya alışkınsın.Ama ileride çok iyi bir makina alırsan R1 gibi bir makinayı ikinci olarak alır,genel çekimler için kullanabilirsin.Ben titretme yüzünden benim hatam ile kötü çıkmış fotoğraflardan başka makina hatası nedeniyle daha kötü bir fotoğrafa rastlamadım.Bazen manuel çekimlerde değerleri tam tutturamadığımız oluyor ama onlarda normal.
Daha önce buraya profesyonel fotoğrafçı olupta R1 i ikinci makina olarak alıp kullanan fotoğrafçıların isimlerini yazmıştın.Aklında ise onları tekrar yazarsan onların kimler olduğunu arkadaşlarda öğrenebilir.

Tarih: 19 Temmuz 2006, 19:01 - İp: 85.***.**4.253
dusgezgini
dusgezgini (üye)
Trabzon / Meraklı

ilker bir an inanırmış gibi olmuştum evinin bahçesine

Arkadaşlar bir web sitesi tasarlıyorum şu anda ve google de iştah açıcı kırmızı rengin hakkını veren bir tek ince belli çay bardağı göremedim..

şimdi ricam sizden güzel bir çay bardağı (içinde çay ve kaşığıyla ince belli) bir fotoğraf.

eğer fırsatınız olursa çekebilirmisiniz. R1 im olsaydı bu işi keyifle yapacakdım ama.

Tarih: 19 Temmuz 2006, 19:03 - İp: 88.***.**7.156
as
as (Üye)

Aşağıdaki fotoğraflarda Fan club ün bugün kü güzelleri.

Sony DSC-R1
Sony R1 fan club

Sony DSC-R1
R1 fan club

#as' tarafyndan 19.07.2006 19:06:48 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Temmuz 2006, 19:03 - İp: 85.***.**4.253
dusgezgini
dusgezgini (üye)
Trabzon / Meraklı

adnan abi mi desem. en güzeli adnan hocam

#dusgezgini' tarafyndan 19.07.2006 19:13:32 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Temmuz 2006, 19:12 - İp: 88.***.**7.156
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bulent merhaba..
bulent bilgi birikimi tavan yapmis diyorsun ama emin ol, bilgi birikimim tavan degil taban kesinlikle..
neyse.. bulent, r1'in fotograflari gercekten cok canli duruyorlar, bu beni benden aliyor zaman zaman..

"ama bu esnekligi saglamak icin araya cokca R1 parası giriyor."

bulent, araya cokca r1 parasi girmiyor iste, onu anlatmaya calisiyorum.. 350d ile sigma 17-70'in fiyati 1880 ytl'ye denk geliyor..

http://www.sigma17-70.fpic.co.uk/c887869.html adresinden 17-70'in kalitesine bir bak lutfen.. bu lensin fiyati oyle korkunc fiyatlarda da degil.. 340 dolarmis..

350d'nin uzerinde, 27-112mm gibi oluyor bu lens.. yani r1'inkine cok yakin..
ama mutlaka ki 24mm ile 27mm arasinda fark var..

"350d nin nikon d70s nin pek kaliteli resimler vermedigini cok ciddi hayal kırıklıkları yasadıklarını soylediklerine sahit oldum. Bence kesinlikle 350d ve 70s kotu makineler degil, fakat kimin elinde olduklarına baglı. "

haklisin.. kimin kullandigi cok onemli bir faktor.. ama r1 ile de bilmeden iyi cekilebilir mi sence? r1'in ayricaligi nedir bu konuda?
350d'yi bir cocuga ver, o da cekebilir rahatlikla.. otomatik modda..

bulent, eger ki lensin kaliteliyse, photoshop'da fazla zaman harcamazsin.. lensin kaliteliyse, zaten sana cok keskin sonucu direk makine cikisli verir.. canliligi.. kontrasti..

"p/s ile ugrasmak raw formatı islemek vs. bilen insan icin cocuk oyuncagı gibi gelebir fakat bilmeyen icin onune konmus koca bir engel olarak gorulebilir. "

bulent, normalde 350d'nin jpeg'leri cok cok kaliteliler.. r1'in jpeglerinin raw'i kadar kaliteli olmamasini tum dunya konusuyor..
acikcasi, 350d'nin jpeg'lerinde photoshop'daki isleme gerek yok.. eger ki uygun ayarlarda cektiysen..
ama zaten sizler de r1 ile raw cekip jpeg'e donusturmuyor musunuz SR yazilimiyla? canon'un da digital photo professional programi var; fotografa tikliyorsun bir pencerede aciliyor fotograf.. sonra, yandaki ayarlardan, su kadar keskinlik su kadar renk diyorsun.. sana tamam diyor.. cok ama cok basit.. sanirim SR ile de benzeri ayarlari yapiyorsunuz..
bu kadar dert etmeye de gerek yok dogrusu.. ne de olsa gelismis bir makine aliyor kisi, birazcik programda bir-iki klik yapmak bir engel olamaz..

" iste burada R1 tamamiyle cok bilgi gerektirmeden kullanıcısını tatmin ediyor. "

nasil bilgi gerektirmiyor bulent? eger ki otomatik ayara alip da cekersen, 350d'nin de gerektirmiyor dogrusu.. anlayamadim dogrusu..

"benim elime R1 yerine canon 1ds mark 2 yi verseydiniz ve ben baslangıc olarak bunu kullansaydım, emin olun bu nasıl makine derdim. "

bulent, bu forumdaki cogu kisinin eline 1ds versen, sudan cikmis baliga doner.. herhalde, dunyadaki otomatik modda en kotu sonucu verecek makinelerden biri 1ds.. fotograflar kesinlikle keskin bile cikmiyor makineden.. ama iste photoshop bilgisi gerektiriyor.. fakat 350d gibi amatorler icin olan makinelerde, kullanim zor degil..

"benim bikac sene sonraki alacagım makine kesinlikle dslr olacak, ama su an almıs olsam hakkını vermeden eskitmis olurdum. bu yuzden R1 benim gibi amator olanlar icin gercekten cok dogru bir secim "

bulent eger oyle dusunuyorsan, su anda dslr sahibi olman daha iyi olmaz miydi sence?
cunku dslr icin alacagin lensi, iki sene sonraki dslr ile de kullanabileceksin.. mesela o sitede 1330 ytl 350d body, 550 ytl 17-70.. sen iki sene sonra 1330 ytl'ye aldigin makineyi elinden cikarip yeni body alacaksin.. ama 17-70'in elinde kalacak..
fakat r1'de, iki sene sonra 1700 ytl'ye aldigin r1'i elinden cikaracaksin.. ve dslr aldiginda, uzerine bir tane de lens almak zorunda kalacaksin..
fakat basta 350d almis olsaydin, elinde 17-70 hazir olacakti.. lens almana gerek olmayacakti..

....................

arkadaslar, inanin r

Tarih: 19 Temmuz 2006, 19:38 - İp: 62.***.**2.10
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

ilkercim ben ilerde dslr alıcam derken R1 i satacagımı soylemedim ben fotografa hakim olmaya basladıgım zaman ancak dslr almayı dusunurum. ki yinede R1 i satmam, cunku gunluk kullanımlarda ve portre fotograflarda gayet tatminkar fotograflar veriyor. ben R1 i almaya kalkarken amacım orta mesefe cekimler yapabilecegim bir makineydi. su ana kadar da bir tane olsun macro cekim yapmadım. zoom olarakta sadece ay fotografını cekmek istemistim ama olmadı.
dediklerine yuzde yuz katılıyorum alınacak lensler omurluk yatırımlar ama iste simdilik r1 beni tatmin ediyor ve isteklerimi karsılıyor. karsılamayacagı zamanlar geldigi zaman ki cok isterim o zamanın gelmesini. senin yogun bilgine basvurarak bana bi konfigrasyon cıkarmanı rica ederim.
ogrendigim kadarıyla 5D cok cok prof bi makineymis ve fiyatıda cok cok ucuk bi rakam degil. yanılıyor muyum?

adnan abi foograflar cok cok kaliteli ve keskin ama sanki ikinci fotografın arka planında ya efekt var ya da titreme olmus gibi geldi ben mi yanılıyorum?

Tarih: 19 Temmuz 2006, 20:01 - İp: 85.***.**2.189
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Valla Malcom benimde hayalimde 5D var ama sadece body'si 8000ytl üzerinde.Ona alınacak olan 24-105mm f:4 yada f:1.8 ile fiyatının 10000YTL'nin üzerine çıkacağı kesin.Bunun yanına daha çantası,filtreleri,yedek pili ve hafıza kartını yada extra lensini eklemedim.En iyimser tahminim bu benim.

Tarih: 19 Temmuz 2006, 20:22 - İp: 85.***.**5.199
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

yuhhhhhhhhhh desene onlarla birlikte 15 bin ytl olur. kıvanc sen planı yaptın mı? bak 5 kisi olduk tozunu dumana katarız oranın. filmlerdeki soygun planlarından feyz alırız muthis olur

Tarih: 19 Temmuz 2006, 20:28 - İp: 85.***.**8.139
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Beyler soygun iptal anlaşıldımı iptal.B planına geçiyoruz.Bu plana göre ben uslu bir çocuğum.Neden mi?Bakınız sayfada yeni bir başlık açıp Canon ve Nikon'dan makina istedim.Artık kötü ve yaramaz çocuklar olmayacağız.Olamayız da.

Tarih: 19 Temmuz 2006, 20:36 - İp: 85.***.**5.199