merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

Sony Alpha A100 Fotograf Galerisi

değerli sony a100 kullanıcıları..bildiğiniz gibi DSLR/SLR-LİKE SATINALMA REHBERİ dediğimiz sayfa dahada genişletilmiş bulunmaktadır.bu sayfada sony a100 fotografları için bir sayfanın açılması,yeni makina alacak veya makina arayışı içinde olan arkadaşların sadece fotograf incelemesini yaptıktan sonra daha sağlıklı karar vereceklerine inanıyorum..
cüneyt OCAKLILAR ve H.BAYKAL üstadlarımızın açtıkları sony inceleme sayfalarının,sony a100 kullanıcılarınında aktarmış oldukları bilgiler, kullanıcılara eşsiz bilgiler sunmaktadır. bu bilgilerin ders niteliğinde olduğuna inanıyorum.bu sayfaların teknik bilgilerin konuşulduğu sayfalar olarak kalması daha yararlı olur düşüncesindeyim. fotografların ise bu yeni açtığımız sayfada yayınlanması bence daha güzel olacaktır.yani bu sayfa sadece fotografların yayınlanması amacı ile açıldı.
mesut abinin bu önerisi bana oldukça mantıklı geldi.diğer sony a100 kullanıcılarınında beğeneceğine inanıyor ve ilk fotografı yüklüyorum
NOT:yükleyeceğimiz fotografların en fazla 800 piksel boyutunda olması sayfa düzeni açısından daha sağlıklı olacaktır..fotoğraf bilgilerinide yayınlamamız izleyiciler açısında daha faydalı olacaktır.slm.lar

#merhaz' tarafından 16.03.2008 03:31:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Haziran 2007, 13:49 - İp: 85.***.**0.211
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

süheyl abi ciddi lens yatırımları yapmayı düşünüyorum.ve ilerde cıkacak makinelerden ikiside ff olurmu ve alfanın bir üst modelinin alınabilirliginin endişesi tasıyorum.tabi bu pek mümkün degil gibi gözüküyor ikisininde ff olması.

neyse makineden cok memnunum onda bir sorunum yok sadece bir üst segmente geçme arzusu galiba bendeki...ben gidim paşalar gibi önce 10-20 sonrada tamron 17-50 alayım ...sonrada senin bi türlü amaldıgın samuray kılıcına sulanayım cz 135mm

Tarih: 5 Ağustos 2007, 13:05 - İp: 85.***.**9.24
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

sedar yeni çıkacak makinaların her ikisinin ff sensörlü olacağını zannetmiyorum.ciddi anlamda lens alacaksan az ve öz alacaksın,yani kaliteli lens alacaksın.şu an sony nin lenslerdeki kalitesi tartışmasız piyasanın en iyi lenslerdir diyebilirim.
benim şuan lens almamamın nedeni yeni çıkacak olan makinalardan kaynaklanıyor.yeni modelleri bekliyorum,çünkü elimdeki a100ü kit lensleri ile birlikte bir arkadaşıma vereceğim.anlayacağın elimde sadece 100mm makro lens kalacak.yeni makina ile birlikte piyasaya çıkacak olan lensler benim için önemli,özellikle günlük kullanım için bir lens almam gerekecek,bu lensinde çok kaliteli olmasını istiyorum...
sonrasında ise sony 35mm g serisi lens ile zeiss 85mm ve 135mm lenslerden birisini almayı düşünüyorum..yani bu üç lensten birisi için karar vereceğim.aklımdan geçen ve benim için en uygun aralık 35mm g serisi lens görünüyor..
sebebine gelince:elimde zaten sony 100mm makro lens gibi bir canavar var.85mm ila 135mm lensler bu aralığa yakın lensler olduğu için 35 mm en mantıklı seçim görünüyor.bu lens g serisi bir lens ve zeisslerden aşağı değil..üstelik daha pahallı bir lens
sony nin yeni modellerini bekleyip görmek gerekiyor..

#merhaz' tarafından 05.08.2007 15:29:17 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Ağustos 2007, 15:20 - İp: 85.***.**9.64
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

evet süheyl abi bekleyip göreceğiz.şimdilik yola devam.

bu kartalı cekmek için cok ugrastım...gün batmak üzereydi...yokki 300mm f2.8 bir objektifimiz kaliteli bir foto olmadı ama elde ardından toz toprak içinde taralarda yürüyerekde anca bu oldu

Tarih: 6 Ağustos 2007, 01:32 - İp: 81.***.**9.75
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Sedar sendeki d200 aşkını biliyorum Bu aşk için şu andaki eşini terketmek istiyorsun

Ama şöyle bir şey var, yeni makinelerle birlikte d200 ün fiyatı filan çok düşer diye umuyorum. O zaman alacaksan yine alırsın d200 ü. Hem de oldukça ucuza. Tabii olarak A100 ün ikinci el değeri de düşecektir o da ayrı konu.

Canon 40d yi yapacak ve FF değil, 1.6x. Yeni dslr lerin en azından biri 1.5x olacaktır diye sanıyorum.

Tarih: 6 Ağustos 2007, 10:15 - İp: 88.***.**1.4
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

sedar ilk fotograf güzel,ikinci fotograftaki kartal için ise sana askeri kamufle malzemesi alıp kuş cennetine göndermek lazım
aslında bu benim ileride gerçekleştirmek istediğim bir şey.ama ilk önce iyi bir telefoto almam gerekecek..
sonrada ver elini kuş cenneti
dün pikniğe gittim ve bir aydır elime almadığım makinamı da beraberimde götürdüm.5 dakikalığınada olsa bir kaç fotograf çektim.

Tarih: 6 Ağustos 2007, 10:18 - İp: 85.***.**1.51
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

ilk önce saklanbaç oynamaya çalıştı aramızdaki mesafe makro çekim için biraz faszla olduğu için crop yapmak zorunda kaldım..

Tarih: 6 Ağustos 2007, 10:23 - İp: 85.***.**1.51
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

sonra yüzünü gösterdi

Tarih: 6 Ağustos 2007, 10:26 - İp: 85.***.**1.51
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

ve sonrda poz vermeye başladı

Tarih: 6 Ağustos 2007, 10:28 - İp: 85.***.**1.51
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

ve en son istediğim pozu verdi

Tarih: 6 Ağustos 2007, 10:30 - İp: 85.***.**1.51
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

çok güzel olmuş çekirge fotoğrafları. ben hiç yaklaşamıyorum bunlara hemen zıplayıveriyorlar

Tarih: 6 Ağustos 2007, 12:16 - İp: 81.***.**7.49