merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

Sony Alpha A100 Fotograf Galerisi

değerli sony a100 kullanıcıları..bildiğiniz gibi DSLR/SLR-LİKE SATINALMA REHBERİ dediğimiz sayfa dahada genişletilmiş bulunmaktadır.bu sayfada sony a100 fotografları için bir sayfanın açılması,yeni makina alacak veya makina arayışı içinde olan arkadaşların sadece fotograf incelemesini yaptıktan sonra daha sağlıklı karar vereceklerine inanıyorum..
cüneyt OCAKLILAR ve H.BAYKAL üstadlarımızın açtıkları sony inceleme sayfalarının,sony a100 kullanıcılarınında aktarmış oldukları bilgiler, kullanıcılara eşsiz bilgiler sunmaktadır. bu bilgilerin ders niteliğinde olduğuna inanıyorum.bu sayfaların teknik bilgilerin konuşulduğu sayfalar olarak kalması daha yararlı olur düşüncesindeyim. fotografların ise bu yeni açtığımız sayfada yayınlanması bence daha güzel olacaktır.yani bu sayfa sadece fotografların yayınlanması amacı ile açıldı.
mesut abinin bu önerisi bana oldukça mantıklı geldi.diğer sony a100 kullanıcılarınında beğeneceğine inanıyor ve ilk fotografı yüklüyorum
NOT:yükleyeceğimiz fotografların en fazla 800 piksel boyutunda olması sayfa düzeni açısından daha sağlıklı olacaktır..fotoğraf bilgilerinide yayınlamamız izleyiciler açısında daha faydalı olacaktır.slm.lar

#merhaz' tarafından 16.03.2008 03:31:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Haziran 2007, 13:49 - İp: 85.***.**0.211
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

Arnavutluk-Kruja fotoğraflarına devam:

Bektaşi Tekkesinde Sigma 10-20 ile çekilmiş bir fotoğraf, Tekkenin görevlisi içeri girerken secde ediyor, daha sonra başlığını da öpüp alnına koyduktan sonra giyiyor:

yine 10-20 (10 20 deki geometrik distorsiyonu merak edenler için söyleyeyim 10 mm de yakın nesnelerde oldukça fazla ancak ben özellikle bu distorsiyonu seviyorum.İleride örnekleri ile de göstereceğim)

zeiss 16-80

Tarih: 8 Ağustos 2007, 15:58 - İp: 85.***.**5.36
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Turgay çok güzel fotoğraflar. Hepsi hayattan kareler, o bölgede halen Türk kimliğinin varlığını sürdürdüğünü görmek sevindirici.

Tarih: 8 Ağustos 2007, 16:40 - İp: 81.***.**7.49
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

arnavutluk Kruja kalesi fotoğrafları:

10-20 ile kale içindeki osmanlı konağı:

bunlar osmanlı konağı içinden 10-20 ile çekilenler:

müze çatısından, kaledeki yıkık cami,sanırım 16-80 ile.

işte arnavut tipi taş sokaklar

Tarih: 8 Ağustos 2007, 16:41 - İp: 85.***.**5.36
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

Sedar, ben geçen sene Bosna'ya gittim ve hala tadı damağımda...
Senin de en kısa zamanda gitmeni diliyorum. Gitmeye karar verirsen ya Ayvaz Dede Şenlikleri'ne (Haziran Sonu) ya da Srebrenica Katliamı Yıl dönümüne (O da Temmuz Başları) denk getir mutlaka.

Hakan, gerçekten de Balkanlar'da Türk izleri halen canlı. Sadece Üsküpte yüzlerce camiden 20 kadarı kalmış olmasına rağmen şehre tepeden bakınca minareler ve köprüler bu şehir Türk ve Osmanlı diyor. Kalan eserle konusunda da yöre insanı çok duyarlı, canı pahasına koruyor.

Ayrıca sevindirici ki, devlet artık buralara daha fazla ilgili. Gördüğümüz herkes bunu doğruluyor. TİKA (Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi) eliyle onlarca eserimiz restore ediliyor.

Hatta ileride fotoğraflarını koyacağım Prizren Sinanpaşa camiini gezerken içeride hemşehrilerimizle karşılaştık ve şaşırdık; Meğerse caminin restorasyon işini almışlar. Tabi İki kat sevindik.

Ancak Arnavutluk Enver Hoca idaresi altında resmen mahvolmuş. 3 Milyon nüfuslu ülkeden 1 Milyon üzeri bunker inşa eden diktatör, ülkesini de tarihi eserleri de perişan etmiş. Bu ülkede Hristiyanların korkunç bir tempo ile çalıştıklarına bizzat şahit olduk. Neredeyse her tarihi kilise tamir/restore edilmiş ve edilmekte.Ülkede çalışma gösteren çok sayıda Türk dernek,vakıf ve gönüllü teşekküllerle tanıştık veya karşılaştık. Onlar da sıkı çalışıyor doğrusu. Ancak birebir gördüğümüz kadarı ile Tito Yugoslavyasındaki Makedonya, Bosna,Kosova insanı çok daha az hırpalanmış. Enver Hoca ise başta Katolik Hristiyanlar ve Müslümanlar olmak üzere kendi insanını kelimenin tam anlamı ile ezmiş.

Şimdilerde Arnavutluk yeniden kendisini ve kültürünü keşfetmeye çalışıyor.

Tarih: 8 Ağustos 2007, 17:05 - İp: 85.***.**5.36
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

fırsat bulamam filan derken epeyce bir yükleme yapabildim.
Arnavutluk'a devam:

Arnavut Kaldırım ve tarihi çarşı Kruja şehri,

İşkodra Kenti

Rozafa Kalesinden Drin Nehrinin Görüntüsü:

Evlenen Çiftler İşkorda şehrinde mutlaka Rozafa Kalesine geliyorlarmış.Biz de bir çifte rastladık, alkışlarımızla tempo tutmamızı istediler ve dans ettiler. Sonra da aramızda bulunan ak sakallı birisini hoca zannederek dua etmesini rica ettiler. O arkadaş milletvekili idi ama yine de ricalarını kılmadı ve çiftin mutluluğu için kısa bir dua etti:

Rozafa kalesi üzerinde harap olmuş bir cami:

#fipar' tarafından 08.08.2007 18:53:34 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Ağustos 2007, 18:25 - İp: 85.***.**5.36
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

Rozafa Kalesinde öğrencileri gezdiren bir katolik rahibe

kale üzerinden Drin nehrinin görüntüsü

kale aşağısında bulunan, ülkedeki yüzbinlerce bunkerden birisi

kalenin bulunduğu tepe eteklerinde yer alan tarihi kurşunlu camii, harap bir halde ve restorasyon bekliyor

bir başka bunker

kurşunlu caminin kapalı kapısının demir alalığından 10-20 nin kabiliyeti ile çekilmiş bir fotoğraf

İşkodra şehrinde yaşlı bir arnavut

bir başkası

#fipar' tarafından 08.08.2007 18:52:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Ağustos 2007, 18:50 - İp: 85.***.**5.36
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Fipar süper fotoğraflar. Makinana ve objektifin hakkını vermişsin doğrusu.Ellerine sağlık.

Tarih: 9 Ağustos 2007, 00:32 - İp: 88.***.**5.10
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

burkay bey fotograflar çok hoş ve güzel.elinize sağlık.
ben 10/20 lensin sony a100 üzerindeki performansını merak ediyorum.sigmada hsm özelliği sony ve pentax için üretilen lenslerde yok.her ne kadar geniş açılarda hsm gibi bir özellik çok gerekli olmasada..
ben sony nin 11/18 lensi ile sigmanın 10/20 lensi arasında kararsız kalanlardanım..nerden temin ettiniz ve kaça aldınız?

Tarih: 9 Ağustos 2007, 12:04 - İp: 81.***.**3.205
warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

50mm f1.7

kit lens

Tarih: 9 Ağustos 2007, 16:20 - İp: 213.***.**3.89
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Çok güzel fotoğraflar....Sayenizde bambaşka coğrafyaları görmüş oluyoruz.Müsadenizle ben de iki fotoğraf ekleyeyim sonra birisni silerim İki fotoğrafı yanyana görmem lazım da :D
Üsttekinde karanlık bölgeler daha aydınlık sank, yoksa ben mi yanılıyorum?
Bu bir üst üste pozlama denemesi. HDR benim pek de sevdiğim bir şey değil. Ortalıkta güzelim çalışmaları rezil eden onlarca örnek var. Ama doğru kullanıldığında, amacına hizmet ettiğinde faydalı olduğu da gerçek. Photomatixte ben çok kötü sonuçlar elde ettiğim için pek beğenmedim o programı. Picasa da tesadüfen farkettiğim bir özellikle yaptım. 3 ayrı
+-ev değeri ile elde ettiğimiz üç fotoğrafı alttaki tabda seçili tutuyoruz , snora kolaj a tıklıyoruz, oradanki menüden üst üste pozlamayı seçiyoruz. Renklerde bir abartma kesinlikle olmuyor. Bana işe yarıyormuş gibi geldi, siz ne dersiniz?

#buffalo' tarafından 09.08.2007 21:30:39 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Ağustos 2007, 21:25 - İp: 81.***.**8.105