merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

Sony Alpha A100 Fotograf Galerisi

değerli sony a100 kullanıcıları..bildiğiniz gibi DSLR/SLR-LİKE SATINALMA REHBERİ dediğimiz sayfa dahada genişletilmiş bulunmaktadır.bu sayfada sony a100 fotografları için bir sayfanın açılması,yeni makina alacak veya makina arayışı içinde olan arkadaşların sadece fotograf incelemesini yaptıktan sonra daha sağlıklı karar vereceklerine inanıyorum..
cüneyt OCAKLILAR ve H.BAYKAL üstadlarımızın açtıkları sony inceleme sayfalarının,sony a100 kullanıcılarınında aktarmış oldukları bilgiler, kullanıcılara eşsiz bilgiler sunmaktadır. bu bilgilerin ders niteliğinde olduğuna inanıyorum.bu sayfaların teknik bilgilerin konuşulduğu sayfalar olarak kalması daha yararlı olur düşüncesindeyim. fotografların ise bu yeni açtığımız sayfada yayınlanması bence daha güzel olacaktır.yani bu sayfa sadece fotografların yayınlanması amacı ile açıldı.
mesut abinin bu önerisi bana oldukça mantıklı geldi.diğer sony a100 kullanıcılarınında beğeneceğine inanıyor ve ilk fotografı yüklüyorum
NOT:yükleyeceğimiz fotografların en fazla 800 piksel boyutunda olması sayfa düzeni açısından daha sağlıklı olacaktır..fotoğraf bilgilerinide yayınlamamız izleyiciler açısında daha faydalı olacaktır.slm.lar

#merhaz' tarafından 16.03.2008 03:31:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Haziran 2007, 13:49 - İp: 85.***.**0.211
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

turgay gercekden de imrendim hani...süper bir gezi programı...bende özellikle saraybosna'ya gitmek isteyen biriyim...bir gün giderim inşallah.10-20 nin dar sokaklarda ve iç mekanlardaki fotolarını merakla bekliyorum.kenarlardaki distorsiyon ne boyutta..rahatsız edicimi?

makulmurat gittigidiyordan aldım 92 ytl ye.acık arttırma o rakamda kaldı.arkadaş ankaralı ve raynox un her ceşidini temin ederim diyede yazmış...ben bi alayım..konusurum sana haber veririm.almak istersen yine gittigidiyor üzerinden alırsın.
hakan amaçda o ..macrolar cok bahalı ve gelip gecici bir hevesmi degilmi anlamak istiyorum.umarım 50 mm de bende senin gibi iyi sonuclar alırım .diger hakan yaa size yakında lakap takacam ingiliz hakan diyem sana 500mm yi sen 600 dolara filan mı almıştın..birde bişey rica edecem.alfaya lensi takıp makinenin bir fotosunu cekebilirmisin imkanın varsa...makine ebat orantısını yapmak için.bu arada kontrastı ve bohenk bence gayet iyi.burda 500 mm den bahsediyoruz.angaralı hakan bulursan sakın kaçırma..hem bu arada hem 3 hafta gezion hemde söylenion.biz 2 hafta yaptık sadece ögrenciler hayatlarının keyfine baksınlar valla.

Tarih: 8 Ağustos 2007, 10:27 - İp: 85.***.**9.24
makulmurat
makulmurat (üye)
İstanbul / Amatör

buffalo

r1 ın lensı 67mm oldukca buyuk. 62 de problşem varsa bunda
haylı haylı olur. Ama zaten cektıgın obje ortada bır yerlerde oldugu ıcın croplarsın fotoyu. Ama r1 ıle kullanan bırı daha gormedım bu raynoxu kesın emın olduktan sonra alma ıstıyorum aslında...
bende gecen hafta geldım trabzondan sumela ve uzun gole gıttım , uzun gol gercekten super.....

Tarih: 8 Ağustos 2007, 11:26 - İp: 167.***.**9.20
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Turgay hoşgeldin Çok güzel coğrafyaları gezmişsin. Hep gitmek istemişimdir oralara ama kısmet olmadı maalesef. Fotoğraflarını merakla bekliyorum .

Sedar; Valla 3 hafta değil 3 ay olsa kesmez, sonuçta tatil. Öğretmen arkadaşlar var, adamlar 2 aydır tatilde ve daha tatilleri var , zaten uzungöle onlarla gideceğim. Onların bu sene gitmediği yer kalmadı, benimkş hiç bir şey onların yanında.

Murat, R1 ile verimli sonuç alacağını sanmam, filtre çapı çok büyükmüş. Sen şimdilik beklemede kal. Sana yeni alphalardan bir tane alırız Onları beğenmezsen 40d filan çıkıyor. Sık dişini biraz daha

Tarih: 8 Ağustos 2007, 12:01 - İp: 81.***.**8.105
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Arkadaşlar, bu arada şunu da söyleyeyim. Buraya eklediğimiz çalışmaları galeriye de ekleyelim. Gerçi ekliyoruz ama eklemeyenler de var. Galeri biraz renklensin Günde 1 fotoğraf ekleme şansımız var. Gerçi bu sitenin galerisinde teknik eleştiri beklemek hata ama yine de eklesek fena olmaz. Mesela Hakan sincapları eklese şu an üst bantta olurdu sanırım

#buffalo' tarafından 08.08.2007 12:16:38 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Ağustos 2007, 12:15 - İp: 81.***.**8.105
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Tarih: 8 Ağustos 2007, 12:19 - İp: 81.***.**8.105
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

turgay bey hoş geldiniz..
fotograflarınızı bekliyoruz..arkadfaşlar ben tatile gidemedim valla.bir ankara yaptık ama işten dolayı sedarın bir çayını bile içemedik.en iyisi ben bizim yaşlılarla birlikte k.maraştaki içmelere gideyim
hakan sana hoş geldin diyemeyeceğim,çünkü tatilini daha bitiremedin

Tarih: 8 Ağustos 2007, 12:24 - İp: 85.***.**4.175
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

wallaa süheyl abi onun mahcubiyeti hala üzerimde...ben nasıl sernin telefon numaranı alıpda konusarak anlaşmadık diye kızıyorum.bidakine böyle yanlışanlaşılma nedeniyle denk getirememelere musama vermicem gerekirse sürekli ararım seni.valla ben bölee cerceveli neyim yaptıklarımı komposizyonu iyi olanları ekliyorum ama hakan seninde dedigin gibi pek teknik ve yol gösterici degerlendirme göremiyoruz.bu sitenin en kötü yanıda bence bu.forum kısmı cok iyi ama galeri vasat.galeride ki yorumlamalar diyelim.

Tarih: 8 Ağustos 2007, 13:27 - İp: 85.***.**9.24
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

yok vazgeçtim ben, galeriye foto moto eklemeyin
arka sayfalardaki siyah beyaz fotoğrafım kalitesiz bulunmuş ve onaylanmamış sanki sitedenin her yerinden kalite akıyor.uzun süre bir şey eklemeyeceğim ben de...

Tarih: 8 Ağustos 2007, 13:42 - İp: 81.***.**7.49
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

sedar işler bir açılsın..ben sık sık gelecem,inşallah bu sefer hakanda orda olur ve birlikte bir bolu tarafına foto turu atarız..

Tarih: 8 Ağustos 2007, 13:49 - İp: 88.***.**3.226
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

Arkadaşlar fırsat bulur bulmaz resim yüklemek iztiyordum.
Yer Arnavutluk- Kruja şehri.Osmanlılar Akçahisar diyorlarmış.
Şehir çarşısı ve camisinden bir kaç kare.
Tamamı 16-80 Zeiss ile çekildi:

Bu fotoğrafı şişe testi yapanlara ithaf ediyorum:

Tarih: 8 Ağustos 2007, 14:05 - İp: 85.***.**5.36