merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

Sony Alpha A100 Fotograf Galerisi

değerli sony a100 kullanıcıları..bildiğiniz gibi DSLR/SLR-LİKE SATINALMA REHBERİ dediğimiz sayfa dahada genişletilmiş bulunmaktadır.bu sayfada sony a100 fotografları için bir sayfanın açılması,yeni makina alacak veya makina arayışı içinde olan arkadaşların sadece fotograf incelemesini yaptıktan sonra daha sağlıklı karar vereceklerine inanıyorum..
cüneyt OCAKLILAR ve H.BAYKAL üstadlarımızın açtıkları sony inceleme sayfalarının,sony a100 kullanıcılarınında aktarmış oldukları bilgiler, kullanıcılara eşsiz bilgiler sunmaktadır. bu bilgilerin ders niteliğinde olduğuna inanıyorum.bu sayfaların teknik bilgilerin konuşulduğu sayfalar olarak kalması daha yararlı olur düşüncesindeyim. fotografların ise bu yeni açtığımız sayfada yayınlanması bence daha güzel olacaktır.yani bu sayfa sadece fotografların yayınlanması amacı ile açıldı.
mesut abinin bu önerisi bana oldukça mantıklı geldi.diğer sony a100 kullanıcılarınında beğeneceğine inanıyor ve ilk fotografı yüklüyorum
NOT:yükleyeceğimiz fotografların en fazla 800 piksel boyutunda olması sayfa düzeni açısından daha sağlıklı olacaktır..fotoğraf bilgilerinide yayınlamamız izleyiciler açısında daha faydalı olacaktır.slm.lar

#merhaz' tarafından 16.03.2008 03:31:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Haziran 2007, 13:49 - İp: 85.***.**0.211
makulmurat
makulmurat (üye)
İstanbul / Amatör

buffalo hatırlarsam ben sana bu 500m reflex lensı sormustum ınternette bır ıkı foto lınkı vermıstır ordakı fotograflar cok da guzle degıl dı ama warwick in fotoları ozellıkle sıncap fotosu oldukca guzel. Aslında bıraz daha warwick 500mm ıle cekılmıs fotolar yuklese cok super olurdu

Tarih: 7 Ağustos 2007, 20:14 - İp: 88.***.**8.212
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

teşekkürler arkadaslar.
yaa bu 500 mm ile ne röntgen yapılır 2x teleconv takacan 1500 mm olacak
bundan dolayı istionuz demiii

Tarih: 7 Ağustos 2007, 22:52 - İp: 85.***.**2.137
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

hakan bu arada raynox 250 aldım gittigidiyordan yarın ödemeyi yapacam ..adamda ankaradaymıs zaten.macro lens şuan alamıyacagımdan biraz hevesimi dindirsin.malum 50 mm ye takacaz
ha bu arada 92 ytl ye kaldı ihale.umarım kazıkda yememişizdir.yediysekde afiyet ossun.

Tarih: 7 Ağustos 2007, 23:30 - İp: 85.***.**2.137
warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

Herkese tesekkurler. makulmurat bi tane konu acmıstım 500mm ile ilgili ordada bi kac foto var ama buraya da cektikce yuklicem.

Hakan bence kesinlikle kacırma, Sonynin bize sundugu bu guzellikten faydalanalım. 500 mm lens alıyosun kendi cantana sıgıyor ve 500 gr. Ustelik IQ da hiç asagı kalmaz fazlası var. Internette pek iyi olmayan resimler demissiniz istersen her lensle kotu fotograf cekersin, her lenin kendine has ozellikleri vardır onları bilerek cekersen o lensin hakkını verırsın. O yuzden bu lensin neler yapabilecegini biliyorum ve sonuna kadar tavsiye ediyorum.

Bu foto diger konudada var sanırım ama yanımda su an bi tek bunu buldum bunuda yukleyim bari.

500mm

Tarih: 7 Ağustos 2007, 23:54 - İp: 213.***.**3.89
warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

Hakan bu arada su son fotograf cok guzel.. Zaten siyah beyazın ayrı bi asilligi var ya vazgecemiyorum. Co guzel olmus..

Sedar bence iyi fiyata almıssın..Macro alana kadar idare eder, Hakan muthis fotolar cıkarmıstı o lensle..

Tarih: 7 Ağustos 2007, 23:57 - İp: 213.***.**3.89
makulmurat
makulmurat (üye)
İstanbul / Amatör

nemru_T
bu raynox dcr 250 yı bende almak ıstıyorum R1 e.
Bende sony nın close up lens var. Onunla bırlıkte sony r1 1:2 buyutuyor(sigma 17-70 gıbı davranıyor)..
Raynox dcr sony r1 e uyuyormu uyuyorsa nasıl fotolar cıkıyor ortaya cok emın degılım halen. Internette uydugunu soyluyor ama emın degılım.
Sen 98 ytl ye ıyı almıssın kımden aldıgını ogrenebılırmıyım bende almak ıstıyorumda...

Tarih: 8 Ağustos 2007, 00:33 - İp: 88.***.**8.212
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

sedar , iyi fiyata almışsın. gerçekten oldukça iyi fiyat.
bir süre kullanırsın, makronun gelip geçici bir heves olup olmadığını anlarsın bu şekilde. baktın makroyu sevdin bir tane makro objkektif alırsın.

murat r1 in filtre çapı neydi? ben 18-200 ile denedim, 200mm de bile köşelerde filtrenin izi belli oluyor.
62mm benim objektifin filtre çapı. seninki de o boyuttaysa alma bence.

hakan araştırmaya başladım bu objektifi, ikinci el bulabilirsem çok iyi olacak çünkü bu objektifin satış fiyatı 1000 liranın üstünde

senin de son fotoğraf çok iyi

Tarih: 8 Ağustos 2007, 01:10 - İp: 81.***.**8.105
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Bu arada benim uzatmalı 3 haftalık tatil bitti
İki gündür somurtup duruyorum, zaten sıcak , hiç çalışmak istemiyorum
Neyse ki hafta sonu için acil bir eylem planı geliştirdim, 3 arkadaşla cumartesi sabah trabzon a uçuyoruz, sonra bir araç kiralayıp doğru uzun göle. bir gün kalıp dönüşte sümela ya çıkıyoruz
Ben sümela manastırına çok gititm her seferinde anormal bir sis vardı. inşallah bu sefer hava temiz olur da adam gibi bir şeyler çekerim ......Hep tatil yapılacak bir meslek lazım bana. hiç çalışmak istemiyorum ve zaten çalışmaktan -dosyalardan ,evraklardan- nefret ediyorum.
tatil dönüşü resmen komaya girmişken bu uzungöl gezisi ilaç gibi olacak. ama kaçış yok, sonra yine işbaşı

Tarih: 8 Ağustos 2007, 01:22 - İp: 81.***.**8.105
altas
altas (üye)
Kocaeli / Amatör

HAKAN abi konustugumuz gibi
sen al 500 lüğü bi alo çak
seni paparazzi yapicaz
sözümüz söz

Tarih: 8 Ağustos 2007, 03:55 - İp: 85.***.**3.249
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

arkadaşlar hepinize yeniden merhaba,
Arnavutluk,Makedonya,Kosova gezisinden döndüm.
Gezi tek kelime ile şiir gibiydi.
7 gün boyunca saat 06.00 kalkış, 23.30 da otele giriş ve her gün ayrı birşehir ve ayrı bir otel...
Hışırımız çıktı ama kesinlikle değdi.
Bu gezide Sigma 10-20 geniş açı objektifi de deneme fırsatını buldum. Geziler için olmazsa olmaz bir objektif olduğunru kanıtladı.
İç mekanlarda, daracık sokaklarda kurtarıcı oldu.
75-300 5-6 kare dışında hiç kullanılmadı.
Ağırlık ise tabiatıyla 16-80 Zeiss objektifteydi.
Yanıma 8 adet 2 GB kart almıştım. Bir tanesi hariç tamamını doldurdum.
Artık yavaş yavaş gezi fotoğraflarını yüklemeye başlayacağım.
Ancak hayat devam ediyor ve ben şu anda büromdayım.Birazdan duruşmalarım nedeni ile adliyeye gideceğim.
Bu geceye bir de toplantı koymuşlar.Yani muhtemelen bu günden hayır yok.
Gezi sırasında kaldığımız otellerin tamamında wireless vardı, ancak ben yanıma notebook almamıştım.Yanımdaki HP PDA-Telefon ile bir kaç girdim ama sadece şöyle bir dolaşmakla yetindim.
Dediğim gibi oldukça yoğun bir programdı.
Balkanlarda bizim insanlarımızla karşılaşmak ve tanışmak anlatılamaz duygular yaşattı.
Çok sulu göz biri değilim ama hemen hergün gözlerimizi yaşartan, hatta gözyaşı seli içinde ağladığımız karşılaşmalar, duygusal anlar yaşadık.
Hasılı kelam bende derin izler bırakan ve asla unutamayacağım bir programdı. Kesinlikle tatil veya dinlence diyemeyeceğim zira bi kadar yorulduğumu hiç hatırlamayorum.
Hepinize selam ve sevgiler

Tarih: 8 Ağustos 2007, 09:04 - İp: 85.***.**5.36