Fotoğrafçılık Forumları
Sony Alpha A100 Fotograf Galerisi
değerli sony a100 kullanıcıları..bildiğiniz gibi DSLR/SLR-LİKE SATINALMA REHBERİ dediğimiz sayfa dahada genişletilmiş bulunmaktadır.bu sayfada sony a100 fotografları için bir sayfanın açılması,yeni makina alacak veya makina arayışı içinde olan arkadaşların sadece fotograf incelemesini yaptıktan sonra daha sağlıklı karar vereceklerine inanıyorum..
cüneyt OCAKLILAR ve H.BAYKAL üstadlarımızın açtıkları sony inceleme sayfalarının,sony a100 kullanıcılarınında aktarmış oldukları bilgiler, kullanıcılara eşsiz bilgiler sunmaktadır. bu bilgilerin ders niteliğinde olduğuna inanıyorum.bu sayfaların teknik bilgilerin konuşulduğu sayfalar olarak kalması daha yararlı olur düşüncesindeyim. fotografların ise bu yeni açtığımız sayfada yayınlanması bence daha güzel olacaktır.yani bu sayfa sadece fotografların yayınlanması amacı ile açıldı.
mesut abinin bu önerisi bana oldukça mantıklı geldi.diğer sony a100 kullanıcılarınında beğeneceğine inanıyor ve ilk fotografı yüklüyorum
NOT:yükleyeceğimiz fotografların en fazla 800 piksel boyutunda olması sayfa düzeni açısından daha sağlıklı olacaktır..fotoğraf bilgilerinide yayınlamamız izleyiciler açısında daha faydalı olacaktır.slm.lar
#merhaz' tarafından 16.03.2008 03:31:41 tarihinde düzenlendi.
Bir sincap daha 500 f8
Hakan teşekkür ederim....
Harici flaşımız olmadığından kullanmadık maalesef. Aslında harici bir flaşın DSLR makineler için en gerekli aksesuarlardan olduğunu düşünmeye başladım bu günlerde. Çok gerekli bir aksesuar olduğunu düşünüyorum. 3600 ün sıfırı da çok pahalı değil sanırım...Sigma flaş konusunda pek fikrim yok, onun fiyatı ne kadar?
Bir değil yüzlerce beercan aldım tatilde Ama objektif olan beercan alamadım henüz Bu aralar objektif işini filan aksattım ilgilenemedim....
Alttaki yemek hariç 18-200 ile çekildi dolayısıyla hepsi....
Skor tabelası ile havada süzülen martı fotosunda biraz kontrast takviyesi yaptım mecburen, çünkü havada inanılmaz bir nem var ve ışığı çok olumsuz etkiliyor. Biraz kontrast biraz da keskinlik vermek fotoğrafı daha güzel yapıyor.
Maalesef tripod da almadım Elimde kendi ayakta zor duran dandik bir tripod var, onunla bir iki çekim yaptıysam da bu sayfadailerde o da yok. Havai fişekleri epeyce uzaktan ve yüksek enstantane ile çektim.1/125,iso400 müş exif
İskele fotoğrafında 30sn uzun pozlama yaptım, onda da iskele hayli uzaktaydı 300 metre kadar. Makineyi çay içtiğim masaya sabitledim
Bu 500mm reflex objektifi ben çok beğendim. Hem hafif, hem uygun fiyatlı, hem çok güzel renkleri var hem de 500mm
Özellikle hafif lens olması bizim gibi amatörler için önemli bence. 2 kiloluk objektiflerle dolaşmak istemezdim doğrusu.
Oraya bir teknenin girmesini böylece kompozisyonun tamamlanmasını 10 dakika kadar bekledim ama gelmedi
İnsanı etkileyen bir manzaraydı, Bolaman virajları girişinde bir yer. İlgi merkezi biraz zayıf kaldı, ama buna da şükür, güneş batmadan bir tekne de geçti sonunda
Aynı tekneyi biraz daha dar bir kadrajla aldım.
Güneş az sonra eriyip yok oldu...
Ama A100 ün mesaisi henüz bitmemişti, bir de uzun pozlama yapıp makineyi çantaya koydum
warwick, sincap çok güzel.
Hakan, deniz ve güneş hepsi çok güzel, bir türlü çıkamadığım Karadeniz gezisini hatırlatıyor, offluyorum...
Merson tesekkur derim.
Hakan nekadar guzel bi yermis burasi. Gunes deniz orman hersey harika. Ama sende cok guzel kareler cekmissin. Yalniz ilgi merkezi zayif kaldi demissin, bence o foto kayik hic olmasada cok guzel olur. Yada duran bi kayik olsaymis. sanki arkasinda biraktigi dalgalar biraz fotografi bolmus gibi geldi. Ama yinede harika bence. Hele ondan sonraki dar kadraj cok cok guzel, ben bu kadar tatli renk gecisi gormedim..
Flash konusuna gelince bende cok istiyorum guzel bi flash almayi, ikinci el almayi dusunuyorum gerci. Sigmanin o bahsettigim falshi 450 civari. Ama duyduguma gore iyiymis eskilerde oldugu gibi az veya cok pozlama yapmiyomus. Aslinda benim aklimda MEtz 54 var ama onuda alirsam hakkini vererek kullanamamaktan korkuyorum. Sonucta digeri sony minolta direk uyumlu kullanimi daha kolay olur die dusunuyorum. Ama Metzdede cok guzel ozellikler var mesela makinenin enstantane hizindan daha hizli sekilde flashi patlatiyor bu sayede hem ana konun on planba cikiyor hemde sanirim bu lazy eye denen gozlerin kapali cikmasi olayini engelliyor. Anladigim kadariyla boyle ve bence onemli ozellikler. Bu flashi aramizda kullanan yok sanirim degilmi?
Mesut Abi teşekkür ederim, umarım arzuladığınız geziye en kısa zamanda çıkabilirsiniz.
Hakan , fotoğraftaki yer Fatsa yakınlarında bir yer. Denize hakim bir yamaçtan çektim, gerçekten muhteşem bir manzarası var. Öyle ki suya atlayıp erimek istiyor insan
O manzaranın çok sayıda fotoğrafını çektim aslında
18-200 ü martı çekimlerinde pek beğenmedim Gerçi tamamında az ya da çok crop var, hatta bir kısmında %100 crop var, ama kontrast ve keskinlik yeterli gelmedi bana. Bunda havadaki dayanılmaz nemin çok etkili olduğunu düşünüyorum...Martılar artık daha yüksekten uçuyor gibime de geldi Ne de olsa artık zengin bir çöplükleri var ve simite muhtaç değiller
Sözün özü benim iyi bir tele almam lazım
Ünye' de kalabalık bir martı kolonisi yaşar. Bunlar bir kaç ayrı tür martı aslında. Bu gidişimde ortada çok az martı olduğunu gördüm, 2-3 gün hemen hemen hiç martı görmedim. Acaba dedim, küresel ısınma mı yoksa birileri bunların yuvasını mı tahrip etti? Daha sonra şehre yeni bir çöplük yapıldığını, martıların tüm gününü o çöplük çevresinde geçirdiğini keşfettim Martı dirençli kuştur, kıyamete kadar karga ve martıların yaşayacağı söylenir, doğrudur Bunların neslini kolay kolay hiç bir güç tehlikeye düşüremez...
Bu ülkede Telekom denen Allah ın cezası kuruluş adam olmadıkça daha çok uğraşırım forumlarda Tam 1 saattir 2-3 martı fotoğrafı eklemek için uğraşıyorum. Allah cezanı versin telekom cezanı !
#buffalo' tarafından 02.08.2007 01:24:30 tarihinde düzenlendi.
Hep gündüz olmaz biraz da gece fotoğrafı ekleyelim de Hakan ile ben karşılıklı fotoğraf yüklüyormuşuz gibi bir his uyandı içimde aniden A100 cüler nerede
Biraz dijital müdahaleye muhtaçlar aslında....Çok daha alımlı olabilirler ama böyle kalsın şimdilik. 1600iso olanlar dışındakiler bank,çöp tenekesi gibi tripod vazifesi gören şeylerle çekildi
iso1600 ,200mm ,f6.3.,1/160sn.
Uzun pozlamayla çekildi...
Aynı fotoğraftan crop.
200mm, 25sn, iso100,f8
#buffalo' tarafından 02.08.2007 05:40:42 tarihinde düzenlendi.
Mesut bey(ya da siz kabul ederseniz abi) kusura bakmayin Merson diye hitap ediyordum, yeni dikkat ettim isminize.
Hakan valla forum resmen duraklama devrine girmis gibi. Kimsenin bisey yazdigi yukledigi yok. Benim aklima baska seyler gelmeye basladi. Cuney bey yok, Hakan bey yok, muratsen yok, daha benim sayamadiklarim, hicbiri yok. komplo teorileri yuruteyim simdi, acaba biseyemi darildilar? Benim aklima gelen bu konu acilali beri Cuneyt bey pek yok, acaba bi onceki konuya ilgi biraz azaldi diemi gelmiyolar. Off cok fena komplo teorileri uretiyorum, ama asil amac ilgiyi uyandirip herkesi cekmek, nasil ama. Eskiler cevap bekliyoruz, burasi sizsiz olmaz.Fotograflarinizi bekliyoruz.
Hakan bence sen tripod alma, gerek yok abi, yurdumun butun belediyelerinin demirbaslari sana tripod olsun..
BU da kedicik..
BU da kit lens, kit flash
Hisst KiT flashi uzat bakiim...
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
233629 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0113427 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1215819 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0294125 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1317614 Şub. 2021, 16:41
mete007 -