netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Smlzl hayırlı olsun
Arkadaşlar facebookda PENTAXIANS_TR adıyla bi grup kurdum katılmak ücretsiz maksat muhabbet olsun.
Birde bizim makinelerin içini merak edenlere (Gerçi bu k100d ama olsun)
işte link :LİNK

#drk_m' tarafından 01.12.2007 00:30:17 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Aralık 2007, 00:27 - İp: 88.***.**8.168
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

adnan abi tebrikler,uly sınav için benim sağ blok iq larını kiralarım

fhakguder abi :D benim sırtım dönük çekmişin

@as abi çok yoğundum ,dönemedim ,yani unutmuşuz o ara işlerin high load zamanında

Tarih: 1 Aralık 2007, 01:12 - İp: 85.***.**6.38
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

adnan abi çok tebrikler çok sevindim kazanmana..

çok çok güzel fotoğraflar geliyor.. shn58 düzenlemende çok faklı bir hava yakalamışsın.. uğur/wolwerine abimizden ses yok.. bariss da yüklemiyor..

yüklenen yüm fotoğraflar çok keyifli.. hız kesmek yok

Tarih: 1 Aralık 2007, 01:13 - İp: 85.***.**0.89
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Adnan Erol, topiği erex albümüne çevirmeden, elimden geldiğince estantaneleri paylaşmaya çalışacağım. poz vermeye en meraklı olanın gözleri kızarık ve çapaklı idi, vazgeçti çekmekten.. Recep' e bir sormak lazım belki PS un çapak giderme plug-in i de vardır. Bu arada başarıların için candan tabrik ederim

Selahattin abi, öyle demeyin siz de ekip olarak o sisli puslu havada harikalar yaratmışsınız. Fotoğrafa gelince: adamlar simetrik yerleşmişler ancak ben 30cm kadar soldan çekmişim. Dedim ya hep bir telaş vardı, o anda da araba bekliyor diye acele etmiştim. Oy işlemi tamamdır.

Sinan, sağol. Senin ulu çınar da, sisin içinde epey mistik gözüküyor

Avs, sokaktaki ışık/gölge harmonisi güzel olmuş.

Sevgili Ironsailor, senin gezi fotoğraflarına yaklaşabilisem ne mutlu.

Sevgili AS, Foxfo hoşbulduk, sevgiler.

Smlzl, şimdiden hayırlı olsun, hoşgeldin.

sevgili Fhakguder, makrocunun makrosunu çekenlerin resmi ve yavru köpekler çok hoş estantaneler olmuş. Yavruların fotoğrafında 58mm ve f/9,5 çok iyi net alan genişliği vermiş. Ama 2. fotoğraf bir başka güzel olmuş. "huzura davet" gibi.. Eline sağlık.

Sevgili Recep, teşekkür ederim. Lensi bire bir kıyaslayamadım ancak, netleme hızı ve keskinlik biraz daha iyi gibi geldi. Bir gün beraber tam kıyaslama yapalım.

Fotoğraflar şimdilik BALI den. Bir önceki yüklediğim fotoğraf, hindu tapınaklarındaki ritüel esnasında çalnan müziğin turistik versiyonu Tapınağa gidemeyen veya giremeyenler için.

aşağdaki 3 kare de 18-50 ile.

Enteresan bir çiçek, daha önce hiç görmedim. Belki siz biliyorsunuzdur.

Bali de Allah vergisi herhalde herkes sanatçı neredeyse. Her köyde her sokakta birisine rastlamak mümkün. Ressam, oymacı, heykeltraş, müzisyen, danscı vs.

Bir resim galerisinden bir tablo. Muhtemelen reprodüksiyon ama ressam iyi iş çıkarmış.

Otelden bir görünüm.

Tarih: 1 Aralık 2007, 03:39 - İp: 88.***.**3.59
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

Erhan abi hoşgeldin, abi mümkünse gezi ve tatil programlarını daha kısa yapmaya çalış arayı bu kadar uzatma.

Selahattin abi pentaxworld'ün bu ayki en iyi fotoğrafına bendende bir oy.

smlzl makinan hayırlı olsun iyi günlerde kullanman dileği ile.

Adnan EROL başarıların hepimizin göğsünü kabartıyor tebrikler
bu arada Recep Üstad'ı dinlerken birşey kaçırmamak için mümkünse nefes bile almamak lazım.

Tarih: 1 Aralık 2007, 08:03 - İp: 85.***.**1.129
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Erhan tropikal iklim bitki örtüsü yönünden bu yörelere bayağı ayrıcalık tanımış anlaşılar.oy için teşekkürler.

Naci ben pentaxword.com'un bu ayki yarışmaya çok daha iyi fotoğraflar düşer diye bekliyordum. Konu mimari olunca Dünya üzerinde o kadar ilginç yapılar var ki.Biraz hayalkırıklığına uğradım diyebilirim. Yine en iyi fotoğraflar bizden gidenler olmuş. Sdat'ın ,Kadir'in fotoğrafı ve naçizane benimki.

Oylamada bugün son gün henüz oyunu kullanmayanlar varsa işbaşına.

Tarih: 1 Aralık 2007, 09:09 - İp: 85.***.**1.140
kobak1
kobak1 (üye)
İstanbul / Amatör

008 e bir oy gitti bile.

Tarih: 1 Aralık 2007, 09:11 - İp: 85.***.**4.51
kobak1
kobak1 (üye)
İstanbul / Amatör

Ben kesinlikle makinamı satmam. Neden mi?

Tarih: 1 Aralık 2007, 09:49 - İp: 85.***.**4.51
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Sevgili Adnan başarılarından ötürü tebrik ederim. Şöyle geriye dönüp bakıyorum da hepimiz epey bir yol aldık bazılarımız çok çok iyi fotoğrafçı oldular. Forumdaki bilgi paylaşımı, yaptığımız geziler gerçekten çok şey katıyor. Hem fotoğraf dağarcığımıza hem de dostluğumuza. Selamlar

Sevgili Ali (Kobak1) teşekkür ederim.

Tarih: 1 Aralık 2007, 09:57 - İp: 85.***.**1.140
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Selahattin abi,haklısınız bu ayki yarışmada berbat mimari çekimler var.çoğu fotografta bina bütünlüğünü alınmamış,kadraj yerleşimi berbat,alakasız binalar.
kalite seviyesi çok düşmüş.
neyse kız kulesini herkes görecek.

kobak1 ,bence böyle karşılaştırma fotoları bana inandırıcı gelmiyor.bence takılmamak lazım bu tip fotolara.mesela misafirimiz alperozkok arkadaşımızın eklediği gezideki fotolar bana çok güzel geldi.
önemli olan fotograf sevgisi ve paylaşım.

#kad-ir' tarafından 01.12.2007 10:08:28 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Aralık 2007, 10:03 - İp: 85.***.**9.67