netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili camoka, fotoğraf gezisi lafı duyunca benden önce hazırlanıyor, Bursa'ya hafif ateşli olduğu için getiremedim çok istemesine rağmen. Fotoğraf makinasını genellikle boynundan çıkarmıyor, benim taklitçim.

Tarih: 1 Aralık 2007, 17:37 - İp: 88.***.**5.66
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

1-kedi, balığı görür ama etraf kalabalık olduğundan sakin sakin bekler

2- kalabalık dağılır ve kedi panter gibi atılır

3- ve mutlu son.balık kedinin ağzında

Tarih: 1 Aralık 2007, 21:02 - İp: 88.***.**9.54
kobak1
kobak1 (üye)
İstanbul / Amatör
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

shn58 :D kısa film çekmeyede başlamışsın.Güzel takip 2.ci karede 3 stop yüksek enstantene ile kedinin hareketini dahada vurgulayabilirdin.

Tarih: 1 Aralık 2007, 21:09 - İp: 85.***.**2.49
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Wolwarine, tebrik ederim, karelerin çok güzel. Seriden ilk kareyi ve gün batımı kareni çok beğendim. WB ayarnı manual gördüğüme göre makinada veriyorsun sanırım. Serideki 1,2 ve 5 no da tint biraz daha az olabilirmiş. Gün batımı karesinde ise tam dozunda olmuş eline sağlık.

Sinan, çapa karesi nefis olmuş gerçekten. Su damlacığı da can katmış, eline sağlık.

smlzl, 77mm filtre demişsin. 17-70mm filtre çapı 72mm dir, yanlış almayasın. Adnan' ın önerdiği gibi slim olanı tercih edebilirsin, ama hatırlatmakta fayda var slim filtrelerin çoğuna lens kapağı takılamadığından kendi özel kapaklarıyla satılırlar. En azından benim kullandığım B+W Pro serisi böyle. bu nedenle ben slim tercih etmedim, kenarlardaki karama 17-19mm arasında olmakta. 20mm ve ötesinde sorun olmuyor.

Ironsailor, haklısın kardeşim, hele birde eşle çıkmışsan seyahate, fotoğraf mecburen ikinci planda kalıyor.

Shn58, fotoroman tadında kareler.. İyi yakalamışsın

Bali Jimbaran koyunda akşam: sigma 18-50mm @18mm

Yöre sakinlerinden. Bizim leyleklere benzemesine rağmen bu göllerde yaşıyor ve balık ile besleniyor. sigma 70-300mm @170mm

sigma 70-300mm @260mm

#erex' tarafından 01.12.2007 22:08:29 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Aralık 2007, 21:34 - İp: 88.***.**3.59
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

serkan hızlı gelişti olaylar

erex hocam şaka gibi fotoğraflar yeni lenslemi çekildi bunlar

Tarih: 1 Aralık 2007, 21:47 - İp: 88.***.**9.54
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Erhan abi muhteşem olmuş, devamını bekliyoruz.

Ömer exif bilgilerine bakmayı unutma.

Tarih: 1 Aralık 2007, 22:02 - İp: 88.***.**4.179
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

shn58, senaryo iyi... dublör külkedisi takip edip, üstüne atlamış, son karede beyazlı sarılı esas oğlan malı götürüyor.

sevgili erex, en güzelleri en sona kalmış... B+W Pro serisi nerede bulunuyor? zoom ithalat'ta yoktu, başka bir marka vermeye çalıştılar almadım.

Tarih: 1 Aralık 2007, 22:04 - İp: 88.***.**5.66
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Shn58, lens bilgilerini ekledim.

Recep, teşekkür ederim.

Adnan, ben de Zoomm dan almıştım, ama 6-7 ay oluyor.

Tarih: 1 Aralık 2007, 22:15 - İp: 88.***.**3.59
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Sevgili Erex,çok güzel bir gezi yapmışsınız .Balıkçılların old. fotolarda sudaki yansımalar çok güzel.foto çok net zaten.

Ben de daha önce yüklediğim bir fotoya makyajlar yaptım.Öncelikle ReDynaMix plug-in ile renkleri çoşturdum.Kadrajın ortasındaki ağacı kökünden söktüm,toprak,deniz,ağaç ve geri plandaki dağ bölgesine doku transferleri yaptım.En geri plan nemden öyle gözüküyor.Kar değildir
Beğenirsiniz umarım.

Tarih: 1 Aralık 2007, 22:15 - İp: 81.***.**5.110