Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Sevgili Adnan başarılarından ötürü tebrik ederim. Şöyle geriye dönüp bakıyorum da hepimiz epey bir yol aldık bazılarımız çok çok iyi fotoğrafçı oldular. Forumdaki bilgi paylaşımı, yaptığımız geziler gerçekten çok şey katıyor. Hem fotoğraf dağarcığımıza hem de dostluğumuza. Selamlar
Sevgili Ali (Kobak1) teşekkür ederim. Senin yaptığına benzer bir kıyaslamayı As kardeşimiz burada sergilemişti. O zaman Pentax bu kadar iyi tanınmıyordu. Artık her yönden rüştünü ispat etti. As kardeşimiz aynı kıyaslamayı tekrar yayınlasa iyi olur sanırım. Çünkü aramıza epey yeni katılan oldu ve o değerlendirmeleri şimdi gerilere gidip bulmak neredeyse imkansız. Çünkü topik de başını aldı gitti.
teşekkür ederim arkadaşlar, Makinamı ilk aldığım zamanlar çektiğim fotoğraflar sanki bu makina sağlam mı, fotoğraf çekebiliyor mu denemeleri idi. İki üç ay zaman sonra, derme çatma bir iskele üzerinde balıkçı ağları, yanında bir tekne fotoğrafı gönderdiğimde pek çoğunuz yüklediğin ilk ele gelen fotoğraf demiştiniz. O fotoğrafı özel saklıyorum, binlerce kez deklanşöre bastıktan sonra çektiğim ilk fotoğraf idi. bu son katıldığım yarışmaya da göndermiştim, mansiyon almış, o da sergilenecek yani.
sevgili camoka, pentaxworld hakkında haklısın, bu ay yine Türkiye kazanacak gibi görünüyor.
Bu başlık "K10D Ürün İncelemesi" ama makinamız yanısıra fotoğrafçılık ve dostluk adına da çok şey öğrendim. sevgili drk_m, buradaki formata ve buraya gelenlerin hepsi birbirine o kadar alıştık ki, ancak burasının kapanma durumunda topluca bir yere gidilir sanıyorum.
sevgili smlzl, filtre alırken, elindeki yada yakın gelecekte alma olasılığın olan en büyük çaplı filtreye göre alırsan diğerlerine dönüştürücü adaptör ile aynı filtreyi kullanır, tekrar harcama yapmak zorunda kalmazsın.Polarize filtreler bildiğin gibi metal hariç su, cam ve nesnelerden gelen yansımaları kaldırmaya, renkleri doygunlaştırmaya yarıyor. B&W, Heliopan en pahalı ve en iyilerden olarak biliniyordu, ama B&W'nin Çin malı sahteleri çıkığında beri şaibelendi. Benim gördüğüm kadarıyla bu ikisi renkleri değiştirmiyor. Hoya (yeşil kutulu olanlardan uzak durmak lazım) fazladan özellikle gökyüzü mavisine çok güzel bir doygunluk veriyor. Cokin, ucuz ama alınabilir kalitede olarak duydum. Bir de Nikon, Canon ve Sigma marka fason üretim filtreler varmış, Nikon marka olanı anlata anlata bitiremeyenler gördüm. Bir kaç sayfa önce linkini verdiğim Singh Ray filtreler de var, gereksiz pahalı sayılır. Özetlersem yazdıklarımı, yansımaları kaldırırken aynı zamanda gökyüzünde renk doygunluğu istersen mavi kutulu Pro serisi Hoya, daha ucuz ama iş görür istersen Cokin. Marka olsun dersen B&W yada Heliopan. Benim bildiğim, gördüğüm budur, şimdiye kadar.
Şu Çin üretimleri işin içine girdiğinden beri en baba markalara bile güvenemiyor insan. İş tamamen şansa kaldı. Bendeki iki Sandisk Extreme III 2GB memory kart'ın yazma performansı gerçekten birbirinden farklı. Değişik zamanlarda değişik yerlerden almıştım. Bu konuda ne yapacağını da şaşırıyor insan. İkinciyi almasaydım ki daha hızlı çalısan o, diğerini normal zannedecektim.
Uğur (Wolwarine) sen bombaları en sona mı saklıyorsun? Çanta konusunda bana bilgi verecektin. Bu çanta artık bana dar geliyor. Ayrıca İlker fotoğraf ile daha haşır neşir olmaya başladı. İkinci bir gövde alıp hiç değilse objektifleri ortak kullanarak işi ucuza getirelim diyorum. Bu durumda yeni bir çanta da görünüyor. Sizin çantalar gayet iyiydi. Hem kapasite olarak hem de tripot taşıma özellikleri nedeniyle. Selamlar.
sevgili Camoka, elimden 4-5 çanta geçti hepsinin avantajı ve dezavantı var. İki body taşımaya uygun, tripodu da taşıyan tavsiye edeceğim çanta:
Löwepro Mini Trekker AW
goggla'da "Görseller" düğmesine tıklayıp aratırsan değişik bölmeleme ve yükleme seçenekleri de fikir veriyor.
Çanta İlker'in sırtında, senin eller cebinde
sayin abim nedenini anlayamadim baz1 karakterleri yazam1yorum forum arayüzünde onla ugrastim garip yaz1yor abicim link:bu benim kullandigim daha büyügüde var
[URL=http://www.lowepro.com/Products/Backpacks/allWeather/Mini_Trekker_AW.aspx]
ayr1ca oylamay1 açildigi gün hallettim: +1
resimleri tam düzenleyemedim ama;
gölyaz1 sabah1 ilk karelerinden
sabah yanl1zligi
yans1ma
bal1kç1lar 50-200 ele havadaki parçaya dikkat bence bir fotograf degeri yok görünce sasirdim paylasmak istedim
benzerleri vard1 ama buda benden
Evet yanılmamışım Uğur kardeşim. Ellerine sağlık çok güzel kareler. Senin fotoğrafik değeri yok dediğin kare bence çok ilginç olmuş. İçinde insanların olduğu ve nesnenin havada görüntülendiği. Demekki bu sis ve az ışığa rağmen enstantaneyi bayağı yüksek değere çıkartabilmişsin. İyi ki gittik ve çektik sis'e her zaman rastlamak mümkün değil. En çok da yarısı kara, yarısı göl olan karelerini beğendim. Çanta hakkındaki bilgiler ve oy için teşekkürler.
Adnan'ın önerdiği iki gövdedyi bir arada taşıyabilen çanta da bana daha uygun olabilir. Oğlan da gezinin tadını aldı bundan sonra pek bırakmaz. Sınavlar onu bırakırsa tabi.
Adnan kardeşim nerdeee.Ölene kadar yükler Anne ve Babalarda. Senin çocuğun var mı bilmiyorum ama bu kural hiç değişmez. Ben çanta taşımaya devam. Çok da şikayetçi olduğumu söyleyemem. Doğdular kendilerini çantalarda taşıdık. Okula giderken çantalarını taşıdık. Şimdi hobi çantalarını taşıyoruz. İleride de inşallah çocuklarını çanta içinde taşıyacağız. Önemli olan Allah sağlık afiyet versin ve acılarını bize göstermesin.
Sevgili Adnan Erol ben facebook daki grubu oraya taşınalım diye değil can sıkıntısı atmak istediğimizde bir yerimiz olsun diye söyledim. Asla herhangi bir yere alternatif olarak düşünmedim. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim
Adnan Erol Abimizi tebrik ediyorum ... Aralık ayı içinde karın düştüğü zaman organize olup abant keyfini yapalım...
Ehan abi güzel gezinizden çok güzel kareleriniz geliyor, bizlere mistik bir tur yaptırdınız devamını bekliyoruz...
Sevgili Uğur 1. kare nefis olmuş...
aramıza yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz...
Selahattin abi o kadar güzel vurgulamışsın ki, yeniden çocuk olasım geldi...
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2184121 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
057930 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk