netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
kobak1
kobak1 (üye)
İstanbul / Amatör

@onixon

Kim satıyordu. Duymadım ben ama.
+
Selahattin abi mesaj attım.

#kobak1' tarafından 30.11.2007 18:00:38 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 30 Kasım 2007, 17:58 - İp: 85.***.**4.51
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

smlzl, gövde + 17-70 başlangıç için çok iyi tercih olmuş.
Hafıza kartı olarak 2GB Sandisk Extreme III'ü tavsiye ederim.Yakında daha kapasiteli hafıza kartları geliyor ama Bir 4GB yerine 2Ad.2 GB alman daha isabetli olur.
Çanta konusu ise başlı başına 10 puanlık bir soru. Benim 2 çantam var. Birisi Lowepro Rezo TLZ 20 Compact. Günlük kullanımlarda gövde ve 17-70 için ideal. İkinci çantam Lowepro slingshot AW 100 Bu çanta da oldukça iyi ama benim artan ekipman nedeniyle artık yeterli olmamaya başladı.Bu senin ne kadar zamanda ne miktarda objektif, Flaş vs alacağınla çok ilgili. Sık sık doğada fotoğraf çekmeyi planlıyorsan sırt tipi kapsamlı bir çanta almanda yarar var.

Bunlar başlangıç, sonra diğer objektifler, tripot, flaş,filtreler vs. vs. kulübe hoş geldin.

Tarih: 30 Kasım 2007, 19:18 - İp: 88.***.**9.83
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

smlzl hoşgeldin.hayırlı olsun makinan.iyi günlerde kullan.

çanta: slingshot 200 kullanıyorum ben memnunum.banada adnan abi tavsiye etmişti.parasoley:istanbulda sirkeciden bulursun ama eskişehirde bilemiycem.gittigidiyorda da var.

bunlardan başka ihtiyacın illaki olucaktır zaman geçtikçe zevkine ve eğilimlerine göre ; flaş,filtre,lens vs. gibi şeylerin eksikliği hissettirir kendini.bu konuda sınır yok tamamen duygusal

#shn58' tarafından 30.11.2007 19:24:51 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 30 Kasım 2007, 19:24 - İp: 85.***.**1.22
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

selahattin abi gerekli açıklamaları yapmış zaten.

Tarih: 30 Kasım 2007, 19:26 - İp: 85.***.**1.22
smlzl
smlzl (üye)
Yalova / Amatör

camoka abime ;

öncelikle aranıza katılmaktn çok mutluyum fotoğraf çekmenin ayrı bir zevki ile tanışıcam inş..

hafıza kartı olarak bende 2GB Sandisk Extreme III düşünüyordum sizdende tavsiye geldiğine göre o tamamdır

objektif ve flaş konusunda da çok fazla bir aksesuar yelpazem olmayacak gerektiği kadar yani..öğrenciyiz malumşimdi sigmayı alıcz bi zman sonra tele zoom istiyorum bi tane sonrasında belki geniş açı alabilirim..onun için şimdilik gövde ve 17-70 için ideal olan yeterli olacaktır bana..sonrasında yelpazemiz genişledikçe sırt tipi bi çanta alırız artık.

bide başka bi sorum var abi..Lowepro Rezo TLZ 20 Compact gövde + 17-70 ve birde tele zoom için yeterli olur mu.?

Tarih: 30 Kasım 2007, 19:38 - İp: 88.***.**4.87
smlzl
smlzl (üye)
Yalova / Amatör

shn58 arkadaşıma;

parasoleyi hayyamdan bulabilirim sanırım 2 hafta sonra ordayım inş o zman bakıcam ona..

-slingshot 200 çanta gövde + 17-70 ve birde tele zoom için yeterli olur mu.?

Tarih: 30 Kasım 2007, 19:40 - İp: 88.***.**4.87
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

@smlzl Parasoley genelde lens kutusundan çıkar zaten. Ayrı da satılıyor ama şu an parasoleysiz satılan lens görmedim diyebilirim. Slingshot200 al bence. Hem 17-70 hem tele hemde ileride alacağın bir iki lens için yerin olur. Kullanımı da çok rahat çantanın. Gittigidiyorda 120ytl gibi abuk fiyatlardan satıyorlar, İstanbulda tanıdığın varsa mediamarktta 85ytl bu çanta.

Tarih: 30 Kasım 2007, 19:47 - İp: 88.***.**2.116
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

smlzl,makinanın üstündeki lensin haricinde 3 tane daha lensi rahat taşırsın.ulysesin söylediği gibi fiyatıda uygun

buradan inceleyebilirsin

http://www.lowepro.com/Products/Sling_Bags/All_Weather_Cover/SlingShot_200_AW.aspx

Tarih: 30 Kasım 2007, 20:40 - İp: 85.***.**4.29
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Sevgili As, teşekkürler A20 bilgisi için ,renkleri çok güzel duruyor.k10d den bile iyi geldi sanki.Tabi Usta eli değmesi ayrı

Tarih: 30 Kasım 2007, 20:54 - İp: 85.***.**7.102
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

smlzl, TLZ20 ile makine ve 17-70 benzeri 1 objektif taşıyabilirsin. Sen en iyisi Lowepro AW200 al.Makine ve 3-4 objektif, Flaş vs. her şeyi alır. Sana uzun zaman yeterli olur. Ben 85 YTL'ye almıştım. Yukarıda benim çanta AW100 yazmışım. AW200 olacaktı.

Tarih: 30 Kasım 2007, 21:01 - İp: 88.***.**9.83