netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Smlzl çantanın biraz büyük olması iyidir. Senin büyük dediğin çanta çok kısa sürede bana küçük gelmeye başladı. Büyük olursa gezilerde sandviçlerini koyarsın. Şaka bir yana AW200 sana büyük gelmez. Sonra pişman olursun çünkü her gün çanta alınmaz.

Tarih: 1 Aralık 2007, 15:30 - İp: 85.***.**1.140
smlzl
smlzl (üye)
Yalova / Amatör

o zaman onu alalım abi..siz daha iyi bilirsiniz tabi..biz acemiyiz işte sanki bana büyük gelcekmiş gibi geldi..

Tarih: 1 Aralık 2007, 15:40 - İp: 88.***.**4.87
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

komutan
smlzl, yanlış hatırlamıyorsam "Slingshot 200 AW" sırtından öne kaydırarak makinanı ve lenslerini alıp koyabileceğin tezgah gibi iş görüyor. Tek lensle yaşayacağım yıllarca diyorsan, tabii ki büyük gelecektir. Ama emin ol ki bir yolunu bulup başka (en azından eski manuel) lensler alacaksın.
Ben sipariş veriyor olsam "Lowepro Nova 3 AW" (içi 2'den geniş dışı çok daha büyük değil) yada "Slingshot 200 AW" arasında yazı tura atardım. Ama bu sorularına vereceğimiz yanlış cevap yok, hepsi doğru. Ama en doğrusu sen hangisine daha çok ısındıysan onu almalısın. Tek lens ile çıkarken işe yarayan çantalar da var, kafanı biraz daha karıştırayım:
tıklaaa
bir de buna tıkla

Polarize filtre alırken slim (ince çerçeveli) olanı seçersen geniş açılarda köşe kararması yaşamazsın. Hoya polarizeyi alınca nereden aldığını bildirir misin?

Tarih: 1 Aralık 2007, 16:01 - İp: 88.***.**5.66
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

smlzl hoşgeldin,dslr den korkacak bir şey yok,kısa zamanda alışıp,ileri de belki sen de üstadlar gibi çekeceksin.ben bu topik sayesinde çok şey öğrendim.sana tavsiyem bu topiği çok çok iyi takip et.ve yorumlarına çok önem ver.
bu topik sayesinde fotograf çekmeye zorluyor insan kendini.
benim ilk dslr ile tanışmam bugün 3 ayını doldurdu.

#kad-ir' tarafından 01.12.2007 21:59:27 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Aralık 2007, 16:08 - İp: 85.***.**4.179
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

smlzl şimdiden hayırlı olsun nowa2 kullanıyorum, artık miladını doldurdu :D emin ol küçük!

şimdi ben de trekker almayı planlıyorum yolculuktan önce..

hoya pro1

Tarih: 1 Aralık 2007, 16:10 - İp: 85.***.**0.179
smlzl
smlzl (üye)
Yalova / Amatör

yok adnan abi tabiki tek lense gitçk iş değil bu..ama en fazla 3 lens alabileciğimi sanıyorum..bu yüzden Slingshot 200 AW ve Lowepro Nova 3 AW yi elime alıp sizinde dediğiniz gibi hangisine ısındıysam onu alırım diye düşünüyorum ama Slingshot ın kaydırma olayı hoşuma gitti bu yüzden o daha yakın duruyo..

filtre işine gelince hoya polarizeyi bi ebayda bulabildim netten..bide hayyama gidince oraya bakçm..

bide şu Multi-Coated ne oluo.?

Tarih: 1 Aralık 2007, 16:13 - İp: 88.***.**4.87
smlzl
smlzl (üye)
Yalova / Amatör

kad-ir arkadaşım korkum yokta işte ne bilim merak ediyorum böle güzel şeyler yapabilck miyim die.. topik gerçektn fotoğraf çekmeye zorluyor insanı..bu kadar hoş fotoğrafları görünce "dur bakayım bende böle çekebilcek miyim" die insanı gaza getiriyo.

sdtyrdkn arkadaşım Nova 2AW den vazgeçtim zatenSlingshot 200 AW veya Nova 3 AW bakıcam bi..trekkerde olabilir belki..

bu arada kad-ir arkadaşım bence çok güzel bi kare benim hoşuma gitti yani..ama üstadlar ne der bilmem.

#smlzl' tarafından 01.12.2007 16:21:26 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Aralık 2007, 16:19 - İp: 88.***.**4.87
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

wolwarine, verdiğin renkler çok değişik ve ilginç...

drk_m, sen yanlış anlama sakın, ne yaparsan yap orada niye kimseyi göremeyeceğini açıklamaya çalıştım.

camoka, benimki henüz 3.5 yaşında, şimdiden işi sağlama almaya çalışıyorum, "sen daha güçlüsün ben daha güçlüyüm" oyunları ile kendi çantalarını ve benim tripodu o taşıyor. bu yaştan sonra çocuk sahibi olunca onun gençliğinde biz bastonlu dede olacağız.

Tarih: 1 Aralık 2007, 16:25 - İp: 88.***.**5.66
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Adnan, başarıların için kutlarım, inşallah daha büyüklerine imza atarsın.

Erhan ağbi ne demek keşke ben de bu işi sizin kadar becerebilsem.Bu tip tatillerde fotograf cekme sıkıntısı konusunda size hak veriyorum. Cok guzel yerler oluyor, bazen hava elvermiyor, saat uygun olmuyor, bir daha gelme şansınız yok insan içine sindiremenden bir kaç kare çekip gitmek zorunda kalıyor.Sadece görüp, yaşadıklarınız yanınıza kar kalıyor.

Wolwarine, özellikle sabah çekimlerinden ilki harika olmuş birde son yolladığın akşam karesi.

Komutan dünyayı toz pembe yapmışsın.Bencede çıpa karesi kompozisyon açısından çok güzel olmuş. Ağaçlı karede cok güzel.

Tarih: 1 Aralık 2007, 16:32 - İp: 85.***.**1.61
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Adnan allah bağışlasın. Geleceğin fotoğrafçısı yetişiyor demek. Gezilere de getir de sevelim biraz.

Tarih: 1 Aralık 2007, 16:33 - İp: 85.***.**1.140