Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Sedat öteki sokağı neden kadraja almadın? Zaten üç sokağı vardı. Neredeyse tek karede tüm Cumalıkızık olmuş. Bir olta da ben sallayayım belki bir istavrit de bana takılır.
Sedat onix beni araba kullanırken çekmiş. Tam da virajı alırken. Çizgi filimlerde olur ya araba viraja göre şekil alarak döner. Tam öyle olmuş. Bu istavrit müthiş.Tabii ki çekenler de.
hehehe selahattin abi, süper yorum. ben de o etkiyi traktör karemde yakalamaya çalıştım ama serkan benden daha tecrübeli bu konuda, daha iyi hissettirmiştir eminim
gölyazı kareleri tükendi galiba bi yavaşlama var topicte..
bu arada bakkal kareme yorumunuz için teşekkürler..
#sdtyrdkn' tarafından 02.12.2007 15:46:01 tarihinde düzenlendi.
sedat hazıra dağ dayanmaz bitmek üzere.istavritle iyi iş çıkarmışsın.eline sağlık
#shn58' tarafından 02.12.2007 18:12:40 tarihinde düzenlendi.
tşkler ömer.
arkadaşlar ben bi tripod macerasına giriştim.. benro almak istiyorum hafif olsun diye.
benro c128 kullanan ve kullanmayak arkadaşlara sorum şudur ki, bunların c158(sitede yazan bu numara) ile farkı var mıdır? dadanagast(ilker) farklı seriler olduğunu ve 158 serisinin yeni ve daha özellikli kullanışlı olduğunu söylüyor.
anti rotating sistemi 128 de yokmuş, 158 serisinde eklenmiş diyorlar.
bence çok ihtiyaç var bu sisteme..
bir de benro'nun c168 diye bir modeli var. katlanınca 33cm boyu oluyor ve sadece 810 gr. bunun fiyatı 100$ daha pahalı.. pek mümkün görünmüyor onu karşılamam.. ancak kafayı erteleyerek alabilirim. kapasitesi 8kg diyor ve bacaklar 180 cerece dönebiliyor..
benronun bu modellerinde istenilen açıya ayarlanma gibi bir özellik var mı? yoksa 190xprob gibi sekmeli mi ayarlanabilir bacak açıları?
c128 n6 diğeri c168 m8..
bu n6 ve m8 ne fark ettiriyor?
cevap bekliyorum shamino123 de benden cvp bekliyor..
#sdtyrdkn' tarafından 02.12.2007 18:34:58 tarihinde düzenlendi.
Arkadaşlar desteğiniz sayesinde kız kulesi fotoğrafı pentax worl yarışmasında birinci gelmiş. Beni destekleyen forum arkadaşlarıma,Koç Üniversitesi Fotoğraf Kulübü üyelerine, THY Teknik elemanlarına ve destekleyen herkese teşekkür ederim. Bunun şerefine 29 Kasım tarihinde çektiğim kız kulesi fotoğrafını da seyirlerinize sunuyorum.
Tebrik ederiz Selahattin Abi birde katılmayacam filan diyordun...
Selahattin abi tebrikler. Başarılarının devamı dileğiyle.
Shn58 son balıkçı ve ağaç karesi de müthiş, Bravo. Ancak bayağı bi bozulmuş. Üstadların eline bir teslim etsen.
İşlerim yoğun fazlaca foruma giremiyorum. Şöyle bir göz atıp çıkıyorum. Bütün arkadaşların fotoğrafları çok güzel.
Komutan teşekkürler, beni zorla birinci yaptınız.
Teşekkürler foxfo
sevgili camoka tebrikler... herkes yanılıyor olamazdı zaten...
shn58 sona kalan güzelmiş.
sedat, o bakkal dükkanını çok iyi görüntülemişsin, eline sağlık.
Tripod aldığımda ithalatçısının elindeki katalogda modellerin taşıyabileceği max ağırlık ve önerilen kamera+lens ağırlığı yazıyordu. Önerilen ağırlığın üçte biri ağırlıktaki dürbünün görüntüsünün sallandığını görünce kimse bir anlam veremedi. Sonra web sayfasında modelleri taşıyabileceği lens ağırlığına göre değil, lens çapına göre sıraladıklarını gördüm. Oldukça fazla ağırlık taşıdığı bilinen modelin 200mm'ye kadar lensler için önerildiğini görünce şaşkınlığım bir kat daha artmıştı. Bu açıdan da bilgi bulabilirsen tripodun için, tele lens taktığında hayal kırıklığına uğramamış olursun.
foxfo,adnan erol teşekkürler.
gothic glow+redynamix böyle sonuç verdi
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2184121 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
057930 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -